Herkesin beni haksız bulması beni haksız yapmaz...Ben tepkilerden yılan biri olsa idim konuyu takip etmez firar ederdim...bak hala burdayım...söylediklerimin de hala arkasındayım...sadece kendimle ilgili çok bilgi vermek istemiyorum.
hanımefendi haksızsınız
siz sırf depremden dolayı piyasadaki kiralar arttı diye bir senelik kiracıyı düzeninden edemesiniz
evinizi kiralarken enflasyon başta olmak üzere başka etkenlerin de etkisiyle piyasanın değişebileceğinin
farkında olarak kiralamanız gerekirdi
kimseyi böyle mağdur edemezsiniz böyle bi hakkınız yok
istediğiniz şey insanlığa sığmıyor
çünkü bu mantıkla düşünmeye devam ederseniz şuan bi kiracıyı çıkarıp piyasa fiyatından yeni birine kiraladığınızda
1 sene sonra kiranız enflasyon karşısında eriyince siz o kişiyi de çıkarmak isteyeceksiniz
ama bu böyle bir sistem değil
taşınmak maddi manevi ne kadar yorucu bir süreç farkında değil misiniz ?
siz ancak şu durumda haklı olabilirdiniz: kiracınız atıyorum 4-5 senelik olurdu
kirası da piyasanın çok altında kalırdı
o zaman haklısınız derdik
ama daha 1 sene olmuş piyasanın ne kadar altında kalmış olabilir ?
eşiniz için merhamet etti falan dediniz de sonuçta eşiniz salak değilse mantığına uymayan bişeyi de
sırf merhamet etmek için kabul etmez ?
demek ki adamın aklına yattı ki %50de anlaştılar ?
elinizdeki tahliye taahhütnamesine de o kadar güvenmeyin
kira geliriniz sizin kredinizi karşılamak zorunda değil düzgün hesap yapıp ona göre kiralasaydınız o zaman ?
kendi vicdansızlığınıza göre at koşturabileceğiniz bi konu değil bu
bu kadar paracı olmak iyi değil hele ki beton üzerinden paracılık en kötü şey
gördük yani yüz binlerce bina 1 dk içinde yerle bir oldu
insanlıktan çıkacak kadar değer vermeye gerek yok kıytırık binalarınıza
değmez, allah darbeyi öyle bi vurur ki nerden geldiğini anlamazsınız. insaf biraz
deprem sebebiyle fırsatçılık etmiş oluyorsunuz tövbe haşa yani allah'tan korkun bak çocuklarınızdan çıkar bu günün birinde