- 24 Temmuz 2023
- 1.694
- 4.381
- Konu Sahibi adventurerpassenger
Eşiniz yüzde elli zam yaparak kazıklandı mı sizce?Çünkü iyi biriyim...iyi olmak sürekli kazıklanmayı gerektirmiyor ama..
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşiniz yüzde elli zam yaparak kazıklandı mı sizce?Çünkü iyi biriyim...iyi olmak sürekli kazıklanmayı gerektirmiyor ama..
Ben hem ev sahibiyim hem kiraciyim. Asla anlamıyorum bu durumu. Böyle bir kar beklentisi hiçbir sektörde yok.Valla ben Ankara liyim gidecek köyüm olsa gidip kerpiç ev yapıp oturacağım . Çıldırıyorum artık . Sonu yok çünkü bu durumun . Enflasyon kadar zammı beğenmemiş hanımefendi
Ne güzel izah etmişsiniz.. bu açgözlülügun sonunu depremde anlarlar diyordum ama deprem oluyor insanlar yine anlamıyor daha da arttırıyorlar evler azaldı diye. Enflasyonla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü ondan önce başlamıştı bu şişme. Yabancı nüfusundan dolayı tamamen.Bakın gerildiniz ama bir karşıdan bakın duruma. Biri ikinci evi almak istiyor diye hiç evi olmayan gücünden fazlasını feda etmiyor diye sinirlenilmez.. The platform filmini izlediniz mi? Birileri sırf ellerinde imkan var diye pastadan beşer dilim yemeye kalkarsa diğerleri açlıkla burun buruna gelir. Avrupa'da yaşamak iyi hoş ama orada kazanıp, buradan ev alarak zaten ahlaki olmayan bir iş yapıyorsunuz. Bunu da doğuştan mağdur edilmiş insanlar üzerinden yapmaya çalışıyorsunuz. Annem babam eşim merhametli deyip duruyorsunuz da siz niye hiç etkilenmediniz onlardan?
Ne yapalım biz kiracılar olarak bütün maaşımizi sizlere mi verelim ne istiyorsunuz ben anlamıyorum ya maaşa %50 zam aldın diyip uçuk fiyatlar söylemek ne kadar mantıklı gerçekten vicdan versin şu ev sahiplerine devlet keşke böyle ev sahiplerine ceza yazsa ya millet ne yesin ne içsin şu pahaliliktaarkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...
.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Sizin de işinize gelmiyorsa Türkiye devletinden ev almayın. Devletin kanunu bu. Yoksa birileri de çıkar çocuğun rızası var diye 16 yaşındaki kızla birlikte olur. Nasıl ki bu yasak fahiş kira artışı da yasak. İşinize gelmiyorsa başka ülkeden ev alın. Siz kiracılara kredi ödeyip bedavadan ev sahibi olacaksiniz diye kanunları yok sayamazsiniz.Burda okuduğunuz şeylerle gaza gelip de yargı dagıtmayın...ben evi kiraya verirken zaten düşükten kiraya verdim..şimdi de düşük kiraya devam ediyor...işine gelmiyo olsa idi çıkardı zaten.
Tüm maaş verilse yine kesmez bu sefer de Euro’ya çevirince kuş kadar kaldı diyerek burun kıvırır daha fazlasını bile isterNe yapalım biz kiracılar olarak bütün maaşımizi sizlere mi verelim ne istiyorsunuz ben anlamıyorum ya maaşa %50 zam aldın diyip uçuk fiyatlar söylemek ne kadar mantıklı gerçekten vicdan versin şu ev sahiplerine devlet keşke böyle ev sahiplerine ceza yazsa ya millet ne yesin ne içsin şu pahalilikta
Bence sorunun çok temel sebepleri var. Bir çoğu normalde asla sahip olamayacakları bir hakka sahip oldu . Hiç çalışmadan bir asgari ücret getirisi . Eskiden en azından insanların yaşayabileceği bir ev alma umudu vardı . Bundan dört yıl önce bizim eşimle planımız buydu ev 200 bindi şimdi 3 milyon oldu . İnsanların eline güç geçince ne olduğunu görmüş oluyoruz .Ben hem ev sahibiyim hem kiraciyim. Asla anlamıyorum bu durumu. Böyle bir kar beklentisi hiçbir sektörde yok.
Keşke sadece kira meselesi olsa, iş için bile en az kime maaş veririm diye diye bu hale getirdiler. Allah adaletli insanlarla muhatap etsin hepimizi..Ne güzel izah etmişsiniz.. bu açgözlülügun sonunu depremde anlarlar diyordum ama deprem oluyor insanlar yine anlamıyor daha da arttırıyorlar evler azaldı diye. Enflasyonla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü ondan önce başlamıştı bu şişme. Yabancı nüfusundan dolayı tamamen.
Kiracı sizin kiranizi herhangi bir maduriyetten dolayı odemeseydi sizin sorununuz olmazdı. Yasal oranın üstünde zam yapmış kulak arkasını da istiyorsunuz diye size burda sizin krediniz kiracıyı ilgilendirmez deniyor zaten. Yahu bir yıllık kiracı. Ne kadar indirim yapmış olabilirsiniz. Sarı sitedeki ilanlara bakıp bakıp istahlaniyorsunuz sırtlanlar gibi. Krediniz zaten sabit. Geçen yıl kiraya verirken oduyordunuz da şimdi mi odeyemiyorsunuz. Allah yedirecek mi bakalım o aldığınız parayı. Alırsınız o parayı bir kaza yaparsınız arabanız pert olur..bir sağlık sorununuz çıkar oraya ödersiniz. Bu dedigim o zaman aklınıza gelsin.Hayır kardeş olay şu benim kredim çok fazla...Kredim var diyorum buradaki insanlar senin kredin kiracının sorunu değil diyor.. e o zaman kiracının her hangi bir mağduriyeti de benim sorunum olmak zorunda değil...nasıl taraflı yorumlar yaaa...
Ne yazık ki mağdur olan pekçok ev sahibi de var. 3 evim var kirada. Bulunduğum ilde kiraya verdiğim ev de bir Rus oturuyor. O bile tutturdu %25 diye. Kendisi asla ülkesinde görmeyeceği bir hayat yaşıyor, ülkemin tüm nimetlerinden Euro üzerinden verilen maaşıyla faydalanıyor ama iş kira zammına gelince yüzde 25. Yahu devlet herşeye %100,200 zam yaptı ben neden kiracımdan sözleşmemde yazan tutarı talep edemiyorum. Sorunun kaynağı bu ve devletin kiraları denetleyememesi. Yoksa kanun bilmeyenler yine yüklü zamları yaptılar zaten.Bence sorunun çok temel sebepleri var. Bir çoğu normalde asla sahip olamayacakları bir hakka sahip oldu . Hiç çalışmadan bir asgari ücret getirisi . Eskiden en azından insanların yaşayabileceği bir ev alma umudu vardı . Bundan dört yıl önce bizim eşimle planımız buydu ev 200 bindi şimdi 3 milyon oldu . İnsanların eline güç geçince ne olduğunu görmüş oluyoruz .
Bu güç de yabancı nüfusla oldu işte. Bakıyorlar sarı siteye koyuyor ilan 3 bin. Bakıyor tutuluyor bir hafta sonra 3500 yapıyor ertesi hafta 4 bin. Böyle böyle aşırı saçma bir şişme oldu..bir ara arabalarda da vardı o şişme. Sıfır arabadan daha pahalı olmuştu 2. El. Bunu enflasyonla yada maddi zorlukla açıklayabilir misiniz yani. Nasıl sıfırdan pahalı olabilir.Bence sorunun çok temel sebepleri var. Bir çoğu normalde asla sahip olamayacakları bir hakka sahip oldu . Hiç çalışmadan bir asgari ücret getirisi . Eskiden en azından insanların yaşayabileceği bir ev alma umudu vardı . Bundan dört yıl önce bizim eşimle planımız buydu ev 200 bindi şimdi 3 milyon oldu . İnsanların eline güç geçince ne olduğunu görmüş oluyoruz .
Öyle valla iyice bu işin suyu çıktı ev almak hayal kirayı ödemek imkansizlastiTüm maaş verilse yine kesmez bu sefer de Euro’ya çevirince kuş kadar kaldı diyerek burun kıvırır daha fazlasını bile ister
Kiralamasaydiniz o zaman? Her sene yüzde kac ile zam yapmayi düsündün %30303933838 kere mi bir kisinin kazandigi parayi gözünüzde kalmasin. Kanun %25 ise %25‘tir keyfi ile kafana göre insanların düzenlerini yerinden ettiremezsiniz. Satin evi baska birsey yatirimlik alin. kiraci 5 yil bile süreci gecmemis.. Kafaniza göre kanun disi %100 yaparsan mahkemelik olursun. Kiraci kazanir. Kime neyi bilmem ne ilgilendirmez diyorsun ama kanun baya bir ilgilendirir.. ayrica ben oturcam deyip yerine baska birine kiralarsan gene mahkemelik oluyorsun sonucta sikayet edersearkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...
.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Bunu baştan beri söylüyorum bende zaten. Kesinlikle mantıkli olan birşey değil . Şu durumda böyle birşey . Ben evde oturduğum müddetçe zaten ev sahibine kirasını piyasadan ödedim. En son üç katına çıkarıp bana sanki evi benimle sen aldın dedi bana . Yani on görülemez bir noktada vicdanı olan insan zaten kirayı %25 arttirmaz. Her zaman enflasyon kadar oldu . Şimdi kira asgari ücret tutarında. Her zaman ortalama asgari ucretin üçte biri tutarında oluyordu kiralar . Dediğim gibi yüz bin konutlu TOKİ de on beş ilan var ve birileri sürekli fiyat arttırıyor . Bu artışın herhangi belirli bir sebebi yok . Ev sahipleri birbirine bakıp arttırıyor .Ne yazık ki mağdur olan pekçok ev sahibi de var. 3 evim var kirada. Bulunduğum ilde kiraya verdiğim ev de bir Rus oturuyor. O bile tutturdu %25 diye. Kendisi asla ülkesinde görmeyeceği bir hayat yaşıyor, ülkemin tüm nimetlerinden Euro üzerinden verilen maaşıyla faydalanıyor ama iş kira zammına gelince yüzde 25. Yahu devlet herşeye %100,200 zam yaptı ben neden kiracımdan sözleşmemde yazan tutarı talep edemiyorum. Sorunun kaynağı bu ve devletin kiraları denetleyememesi. Yoksa kanun bilmeyenler yine yüklü zamları yaptılar zaten.
Valla sonu nereye varacak bilmiyorum . O zamana kadar huni takacağım sanırım benBu güç de yabancı nüfusla oldu işte. Bakıyorlar sarı siteye koyuyor ilan 3 bin. Bakıyor tutuluyor bir hafta sonra 3500 yapıyor ertesi hafta 4 bin. Böyle böyle aşırı saçma bir şişme oldu..bir ara arabalarda da vardı o şişme. Sıfır arabadan daha pahalı olmuştu 2. El. Bunu enflasyonla yada maddi zorlukla açıklayabilir misiniz yani. Nasıl sıfırdan pahalı olabilir.
Sosyal medya etkisini de ben azımsanmayacak şekilde etkili olduğunu düşünüyorum. Herkes en az enerji ile en çok keyifi ve konforu arzuluyor.
Tahliye hakkımı kullanırım kullanırım diyorsunuz da emin misiniz tahliye hakkınız olduğuna ? Allah aşkına bir kullanıp gelip anlatır mısınız çok merak ediyorum hangi Türkiye’de 2 ay kala çıkarma hakkı var ev sahibinin ha bu arada tek eviniz olup kendi oturacağınızı ispat etmekten bahsetmiyorum. Normal kendiniz oturmayacagınız daireden Allah aşkına hangi mahkeme ile 2 ay kala çıkarıyorsunuz bir dener misiniz rica etsemÇünkü iyi biriyim...iyi olmak sürekli kazıklanmayı gerektirmiyor ama..
Neden?Avrupa'da yaşamak iyi hoş ama orada kazanıp, buradan ev alarak zaten ahlaki olmayan bir iş yapıyorsunuz.
Yurt dışında muhtemelen kiradasınız, bu kadar mağdurum da mağdurum dediğinize göre.. sizin ev sahibiniz yüzde kaç zam yaptıysa aynı oranda zam yapın siz de. Ama işinize gelmez çünkü orada medeniyet var, adalet var, hukuk var...Çünkü iyi biriyim...iyi olmak sürekli kazıklanmayı gerektirmiyor ama..