Bir kaynana maduru daha

Katılmayabilirsiniz elbetteki, kimsenin görüşlerime katılmasını bekleyerek de yazmadım.. Saygı duyuyorum...

Ailelerin hassas olduğunu anlayabiliyorum, sadece her iki tarafta bu kadar çok burnunun dikine gitmemeliydi. Ben bunu yazmak istedim..

Kayınvalidenin akıl sağlığı yerinde değilse eğer neden söyledikleri bu kadar önemsendi bunu anlayamadım. Evet ortada haklısınız bir yalan var, konu sahibi elini öptüm kına da diyor ama kayın valide yok öpmedi diyor.. Burda yalan olduğunu görüyorum ama kadının akıl sağlığı bozuksa ve bu herkes tarafından biliniyorsa neden bu kadar taktılar buna, konu büyüdü?

Ve haklısınız nişanlısı daha sağlam bir karakterde olup iki tarafı da dengede tutabilirdi ama o an onunda durumunu anlamak gerekmez miydi?

Sadece belki adamında o an yaşadığı bir sersemlik varmış diye düşündüm.
5 yıllık gibi bir geçmiş var. Konu sahibi arkadaşımız bu kadar zaman zarfında tanımıştır elbette ki nişanlısının nasıl bir insan olduğunu...

"Nisanlimda kardesiyle disari cikmis yanima geldi sinirli sinirli, abimin yaninda üstüme tüstüme dogru yürüdü (5yildir taniyorum hic siddetli biri degildir kendisi)"

Bakın böyle bir şey yazmış arkadaşımız, dolayısıyla 5 yıldır hiç bir şekilde böyle davranışları olmayan adam ne oldu da birden böyle olmaya başladı. Bunu biraz düşünmek anlamaya çalışmak gerekmez miydi? Hemen anasını gördü, değişti demek yerine.... 5 yıldır ilk defa mı gördü annesini ??

Eski nişanlı tutup annem yuva yıkar diye de demiş, yani kimsenin annenin mantıklı olduğunu söylediği yok ki. Neden hala annenin davranışlarına kızılıyor? Kadın işte akıl sağlığını yitirmiş... Ötesi yok...

Ben ayrılarak yanlış yaptınız demedim, erkek tarafını savunmadım. İki tarafta da hata olduğunu düşündüm. Herkes zaten yeterince konu sahibi arkadaşımızı haklı bulduğunu, ve haklı olduğu yerleri yazmış. Ben kendimce bir de bu açıdan baktım. Tamamen suçu konu sahibine yüklemedim yani...

Güçlü bir kadınmış ki restini kolayca çekip gitmiş, helal olsun bunu da rahatlıkla diyebiliyorum.. Umarım da çok mutlu olur...

off vallahi okurken bile içim şişti birde bunları yaşamak nasıl bir sabırdır sendeki canım yaaa...sen hiç üzülme ağlama yanma yakılma..bence yat kalk rabbine son ana kadar bile olsa sabrettirdiği ve sonunda seni onlardan kurtardığı için şükürler et....uzun süreli bi ilişkin olmuş kolay değil bi anda silip atmak, ama inan bu kadınla ömür geçmezdi...vallahi geçmezdi...inan ben yaşamışım gibi hissettim bi an o kadına içimden etmediğim beddua kalmadı...yinede senin sabrına hayran kaldım canım...allah kurtarmış seni...şükret canım şükret....allah öyle bi kısmet verir ki sana bak gör, kalbinin temizliği sabrın ve anlayışın sayesinde çok güzel bir kısmetin çıkar inşallah sana...ozaman bu yaşadıklarını sana unutturacak o kişi.... bekle canım...şükürle bekle...hiç üzülme...hakkında hayırlısı olsun....

Amaaaan kurtulmuşsun sen sevin canımyaa. Tabi ağır bir travma yaşadım ama geçecek elbet. O kadın sizin evliliğinizi ergeç yıkardı zaten . Allahım karşına hayırlısını çıkarsın inşallah.

üzüldüm senın de dugunune az zaman kala dugununun ıptal olmasına..üzülmemek lazım herhalde baksana bakan zaten kımseyı atamayı dusunmuyor su sıralar ..komık mı ..benımkının de aılesı hıc ama hıc bır seye karısmadı . herseyı bız yaptık.cogunu da ben yaptım. o yenı atandıgı ıcın .ınsan o yapılan masraflara degıl de harcadıgı zamana acıyor sanırım en cok .. benım de 3,5 yıl surdu.. cok guzel zamanlarımız da oldu . acıkcası aynı guzellıgı bır daha bulablır mıyım hıc bılmıyorum. ama aıleler gercekten herseyı cok cırkınlestırıyor. ısın garıp tarafı benımkı tek oglandı. anne baba olarak gorevlerını yapmadılar hıc. bır gelınlıgımı aldılar . o da laf oldu. neymıs 4000 lıraya gelınlık almıslar..bılıyorum kkı 1500 tlye aldılar..daha neler neler..ama yıne de nısanlınla kalan sen degıl onlar oluyor..bu nasıl bır hayat anlamadım gıttı...

Canım benimki de tek oğlandı.Ama daha önce dediğim gibi herşey sadece dillerindeydi.Para gerçekten mühim değil umursamamazlık benim canımı sıkan.Davetiye bastırmak benim görevim miydi yani?Biz de uzak yerlerde olmamıza rağmen her fırsatta görüşmeye çalıştık.Elimizden geldiğince beraber bolca vakit geçirdik.Çalıştığım yer küçük bir yer öğretmen arkadaşlar hep tanıyordu artık onu.Yıllardır damat gözüyle bakıyorlardı ona.Aramızda gerçekten hiçbir sorun yoktu.Bütün sorunlar aile yüzünden başladı.Son zamanlar inanılmaz alıngan olmaya başlamıştı.Her dediğimden başka bir anlam çıkarıyordu.Bence ailesinin karışmaması ve kendisinin de borçları nedeniyle birşey yapamaması onu sıkmaya başlamıştı.Ben onu borcuyla harcıyla herşeyiyle kabul etmiştim.Keşke o da beni bu şekilde bırakmasaydı.

Aslında erkeklerin karakteri evlilik öncesi belli oluyor. Eminim şimdiye kadar şiddet uygulamasına neden olacak bir durum yaşanmamıştır. Büyük bir kavga, tartışma olmamıştır. Ne zaman evlenmeye karar verilir, aileler işin içine girer , damat adayı karakterini ortaya koyar...

Ve işine gelmeyen ilk durumda ya tokat atar, ya da üzerine yürür, iter veya küfreder. İlişki sürecinde erkeklerde kaybetme korkusu daha fazla. Ama eminim düğüne 1 hafta kala konu sahibinin kendisini terkedeceğini düşünmemiştir ve bu nedenle gerçek karakterini ortaya koymuş işte..

Ben sizi anlıyorum, düşüncelerinize de saygı duyuyorum. Elbette kız tarafının da hataları var. Ama böyle durumlarda kimseyi yüzde yüz memnun etmek mümkün değil. Hoşgörülü olmak, anlayışlı olmak gerekiyor. Ama sadece gelinin hoşgörü göstermesi, kayınvalidenin sürekli sorun çıkarması ne yazık ki işleri bu raddeye getiriyor.

aynen aynennn...küçük bir yerde calısmam..herkesın onunla evlenecegımı ılk geldıgım gunden berı bılmesı..zar zor bır araya gelıp gorusmeler..aıleler araya gırene kadar herseyın mukemmel olması..hepsı aynı.. yalnız benımkının annesı en basından berı benı ıstemıyordu ..bunu agzından kacırdı bırgun benımkı..daha boyle taş bebek gıbı bırını ıstıyormus..sonra sonra ıkna etmıs benımkı gelıp benı ıstemısler. ama ıste basından berı benı ıstemedıgı ıcın her konuda sorun cıkardılar... kız ısteme olayından sonra bır daha bızımkılerın evıne gelmemek ıcın elınden gelenı yaptı kadın mesela.. dısarda kafede bulusalım dıye teklıf ettıler kac kez.. kendı evlerıne cagırmadılar..bır tek damatlık alınacagı zaman geldıler evımıze ..ben de o zaman yıne senın gıbı bastırdıgım davetıyelerı verdım ellerıne..bır tesekkur bıle etmedıler.kadın damatlık baktıgımız gun boyunca mımar kemalettın e gıdelım dıye tutturdu (ızmırde bır yer ) ...damat ıstemıyordu oysa kı ..ve bızım damatlık ıcın gezdıgımız yerler sarar vs.ydı ve sarardan aldık damatlıgı...kadın kendı dedıgı yerden olsun dıye demedıgını bırakmadı o gun........nısanda kadının kız kardesının kuaforune gıtmıstık benım sacım basım ıcın...yanaklarıma allık surmuslerdı..ben de o gun hastaydım sık sık ateslenıyordum..normalde de yanaklarım kızarır hemen zaten..o gun ıyıce kıpkırmızı olmustum...gelınlık bakarken kadına dedım kı bakın dugunde boyle allık surmeyelım .zaten yanaklarm kırmızıdır benım..o nısanda koylu kızlar gıbı al al olmustu yanaklarım dedım.....bunu dedım dıye sonradan gıtsın gelın kendı kuaforunu bulsun dedı . ustelık benım annemın ve kız kardesımın sac masraflarını damat odeyecekmıs.....bırıncı dereceden yakını kuafor var...ona hıc masraf olmayacak ...sırf ben allık dedım dıye bana bunu yaptı...ben de artık yeter dedım (daha once yaptıgı pıslıkler de vardı) o ıstıyor dıye kına gecesı yapacaktım...yapmıyorum o zaman dedım...ben onu yapmıyorum dıye kudurdu..anneme telefon acıp abuk sabuk konustu..bagırdı..annem benım mulayım ınsandır dayanamamıs benımle bu sekılde konusamazsınız deyıp yuzune kapatmıs telefonu ...butun gun de hastalanıp yatmıs... annem bunu yaptı dıye de dugune son ıkı gun kala ogrendım kı gelın almaya gelmeyecekmıs kadın...olabılır mı boyle bırsey ya ! nısanlım bana telefon actı gelmıyor annem ,bılmıyor musun manyak benım annem dedı..ıkna edemıyoruz dedı..annemı nasıl ayagınıza cagırırsınız dedı..bıze boyle baskı yapamazsınız dedı...o dakıka bıtırdım ..ama cok acı cektım.. 20 gundur gece uyuyamıyorum..bak saat 15 oldu daha yenı kalktım ben..daha kahvaltımı yapmadım bılgısayar basına gectım..sureklı aklıma gelıyor olanlar...dayanamıyorum...sınırımden çatlıyorum..uzuntumden ölüyorum..nolcak boyle ?

Son düzenleme:

Canim iyilesiyormu...bilmiyorum...cok zor bunu biliyorum...bundan zoru yokmus...dügünden 1-2 ay önce bari olsaydi...gelinligimin provasini yapmamis olsaydim...evim hazir olmasaydi...daha rahat olurdu diyorum...ama olmadi iste 4 gün önce bitti...ama eve tikanma sakin dahada zor oluyor...ailenin yaninda kalsaydin keske...degisiklik oluyor...arkadaslarimla bulusma istegim yok ama ailemi görüyorum...daha öncede yazdim ehliyet kursuna yazildim bu hafta basladi onunla felan zaman geciriyorum...boya yapmaya basladim...hobbi bulmalisin bence canim yoksa cok aciyor hep hatirliyorsun...bazen bunalima girip maillerini okuyorum...cünki ondan kalan bi tek bilgisayardaki resimler ve mailler...geri kalan hersey atildi veya iade edildi...aldigi oyuncak ayicik bile geri verildi...buda önemli..en yakin zamanda bilgisayar olayindanda kurtulmak istiyorum silmek istiyorum herseyi ama bakalim daha pek hazir degilim...bide sunu düsünüyorum...o suan annesiyle denize gitti tatil yapiyor 2 haftadir...o bunu yapabiliyorsa ben bin katini yaparim diye hirs edip sinir bazi duygularimi yok ediyor...sahip cikamadi bize...sahip ciksaydi suan 1 aylik evli olucaktik...ama olmadi hayirli degilmiski allah beni korudu diyorum...sende kendine dikkat etmelisin...hobi bulmalisin kendine yoksa hayatini kaartirsin

Estagfurullah ne kusuru...sevinirim yazmaniza cünki yorum almak icin yazdim...dün gece okudum mesajinizi ama düsünmeden yazmak istemedim...

Bu kayinvalideye gitme olayini bizde cok konustuk aile icinde...ancak söyle bi durum var...ben geldigi gün nisanlimla konustum...(kendisi adetleri pek bilmez sordu nasildir diye) bende anlattim ilk önce siz gelirsiniz sonra biz geliriz diye...tamam dedi hatta cumartesi geliriz dedi...ama ertesi gün nolduysa sen nezaman geliceksin dedi...bende anlasmistikya ilk önce siz sonra biz gelcez diye dedim...oda ailenden bahsetmiyorum senden bahsediyorum dedi...bende keske dün deseydin ailemden gizli gelemem dedim deseydin yanima birini alir gelirdim dedim...ee ozaman simdi gel dedi...bende gelmem cünki kuafördeyim ve 1-2 saat sonra kuzenimin dügünü var biliyorsun nasil geleyim burayi birakip dedim...yok laf dinlemedi...

Yani benim en cok kizdigim...belliki benle konustuktan sonra annesiyle konusmus ve dönmüs kararindan neden bana bunu usulunce anlatmak yerine bukadar üstüme geliyor...benim yapamiyacgim seylerin oldugunu biliyor...ha bide su var...5 yil boyunca bu kiz ne sevgililik döneminde ne nisanlilik döneminde senin evine girip cikmamis yalniz basina...neden o gün bekliyorsun? Yani bunu anlayamiyorum hala...

Birde su varki konuyu actigim mesajda belirmedigim...kadin hasta...cidden hasta...allah yardimcisi olsun...cok sey yasatti bana ama ben hastaligina verdim...misal bilezik getirdi 6-7 tane dügünden önceki türkiye ziyaretimde...dediki bunu bi denesene olucakmi koluna dügünde rezil olmayalim dedi...bende tamam annecim dedim ve 1 tanesini alip denedim oldu anne tesekkür ederim dedim. Sonra set almis ona bozuldugumu hic belli etmedim yine tesekkür edip elini öptüm. Bende diyebilirdim keske benim begendigimi alsaydin diye ama önem vermedim. Bilmiyorum burda hata yaptiysam söyleyin ama kadin sunu basima kalkti 2 ay boyunca. Ben altini begenmemisim...begenseymisim burmalarin hepsini koluma takarmisim tek 1 tanesini degil...yani anlayamiyorum hepsi ayni sekil burma...hepsi ayni boyutta denemek icin neden hepsini takayim...ama bunu basima kalkti yani...

Demek istedigim su ki...kadin bazen cok acayip seyler cikarabiliyor...simdi onlarin evine gitseydim yalniz basima buseferde baska bisi cikarirdi ve ailemi utandirirdim...cünki olayin namusa kadar gidecegini az cok tahmin edebiliyordum...belki elinde degil kadinin ama benimde ona göre dikkatli olmam lazim bekar bi kizim sonucta...annemin hep dedigi laftir: gelin ata binmis ya nasib demis...

Nisanlin kuzenimin dügününe dönmeseydi anlamazdim biliyormusunuz? Nedenide su: Kendisi bana yalandan hastaliklarini anlatti annesinin...ve bununda öyle birsey oldugunu biliyordu...ve buna göre adim atmasaydi kizardim...ki yalniz degildi kaynanam evde, oglu ve kocasi vardi yaninda.

Ben nisanlimla bu dügün gününden sonra cok konustum cok acikladim böyle olur söyle olur olan bize olur dedim...ama 4 gün boyunca bana papagan gibi "sen annemin elini öpmeye gelmedin" dedi ve benim icin artik dayanilmaz bi noktaya gelmisti...

Tekrar tesekkürler yorumunuz icin...

gecmis olsun canim Ayni durum cidden üzüldüm...
ama kendime dedigimi sanada diyorum...ailesinin sucu degil nisanlin sahip cikmamis sana...ailesi bahane kendi adam olaydida sahip cikaydi...
yazik olmus ((

Cooooook tesekkür ederim...cidden agladim bu yazdikalrini okurken ama güzel bi aglamaydi...canim yanmadi...

kirmizi isaretledigim cümle herseyi acikliyor...ki ben bunu hep söyledim ona bu olaydan sonra yapma etme dedim...ama yok inatla devam etti...

Allaha büyük konusmak istemiyorum ama birlesmeyi hic düsünmüyorum...ailem aci cektigimi görünce baris istersen kizim diyor...ama yok benim güvenim yerlerde suan...aradigi zaman felan sanki yalandan ariyormus gibi geliyor...

Tesekkür cok tesekkür ederim bu güzel yorumun icin...cok iyi geldi

NE GÜZEL DEDIN ÖYLE "nisanlin sahip cikmamis sana...ailesi bahane kendi adam olaydida sahip cikaydi..."

Yanlis anlamanizi istemiyorum, tekrar tesekkürler farkli acilari görmekte cok hos. Bende bircok sey düsündüm hakli cikarmaya calistim...hakli cikarmaya calistigim icinde son güne kadar ugrastim...anlatmaya calistim...alttan almay calistim...hata yaptiysamda affett bozmyalim yuvamizi diye bildim ama o hic adim atmadi...inadim inat devam etti bende buna dayanamadim...yapamazdim yani...annesinin akli yok ama bunu kabul etmiyor nisanlim...asla toz kondurmuyor hala ona soruyor ediyor...herseyde annesini ileri sürüyor...

bir örnek daha...ailem damatlarina dediki: tamam herseyi birakalim bu konu böyle oldugu gibi kapansin yarin gelin kizin ceyizini götürün evinize mutlu mutlu dizin dediler, ve söyledikleri tek mutlu olun yarin dedin bunu unutun dedi...nisanlimin cevabi ise: anneme bi sorayim oda isterse dedi. ben yine tamam eyvallah elbet sorcak dedim sustum...ertesi gün kadin ariyor siz kendiniz getirin diyor...böyle birsey olurmu...dulmuyum acizmiyim...bir gün evvel söylendi hersey ertesi gün böyle bisi...hadi yine kaynanada suc yok diyelim cünki nisanlima dedik...onun yaninda ariyor ve oda onayliyor...böyle birsey olabilir mi? Bilmiyorum belkide ben abartiyorum...hic görmedigim ve yasamadigim icin böyle birsey belkide ben abartiyorum...

amin canim cok tesekkür ederim yorumun icin
insallah hepimizin icin hayirlisini nasip eder rabbim...

buna cevap vermek istedim: bohcalari gönderdikten sonra nisanlimin ailesi ailemi arayip baristiralim dedi...ailemde olmaz felan dedi kiz istemiyor dedi...ailesi demiski ama bunlari nikahli kagit üzerinde ve imam nikahlarida var olurmu öyle sey nasil cesaret demis...

sanirim herseye evet diyip onlara yalvarmamizi kapilarinda yatmamizi istiyorlardi...nikah var nasilsa bu kiz sana mecbur diye düsündüler sanirim...

amin canim cok tesekkür ederim yorumun icin
insallah hepimizin icin hayirlisini nasip eder rabbim...

cnm 9 senelik evli bir bayan olarak sana şu kadarını söylüyorum Allahın sevgili kuluymuşsun ki erkenden ne oldukları ortaya çıkmış ve en doğru kararı vererek kestirip atmışsın.çünkü daha evlenmeden sana bunları yaşatan insanlar evlendikten sonra ne yapardı düşünemiyorum.Evlilik çok kolay değil cnm karşılıklı hoşgörü gerekiyor sadece sevgi yetmiyor.tek taraflı hiçbirşey olmaz.senin nişanlında böyle bir vasıf olmadığına göre hiiiç üzülme.önünde yaşayacağın temiz sayfalara bak cnm geçmişi resetle:))

Verilmiş sadakanız varmış..

Şimdi değilse bile zamanla geçer , üzülmeyin..

Düğün yakınmış.. O yüzden nikahlar kıyılmıştır muhtemelen diye düşündüğümden soruyorum resmen ve dinen boşandınız değil mi ?

Dinen bosandik...ama resmen daha bosanamadik...anlasmali bosanma yasadigim ülkenin kanununa göre 6 aydan önce olmuyor...eylülde 6 ay olucak insallah ve ozaman bosanacagiz diye umuyorum...suan anlasmali bosanmaya karsi cikmiyor insallah ozamanda cikmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…