• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir isim sorunu da benden :)) bu evlilik kurtulur mu

Eceece20

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
181
305
18
35
Merhaba arkadaşlar . 1 yaşında kızım var Rabbim bağışlarsa. Eşimle kızım 1 aylık olduğundan beri kötüyüz yani.11 aydır. Boşanma muhabbetleri oldu aramızda ve hala da devam ediyor. Esim benim isteğim olmadan kızıma 2 isim koydu biri de annesinin ismi ve ben kizima bu isimle seslenemiyorum.
Sizlere danışmak istediğim şey su
Kızımın ismini değiştirmek istiyorum ama esim kimlikte isim değiştiği taktirde ailesinin ona cephe alacağını söylüyor. Empati yapıyorum evet hakli olabilir ama.ben çok mutsuzum.
Diğeri de biz eşimle hala kötüyüz. Sadece ev arkadaşıyız. 1 yildir kari.koca değiliz. Bir erkek bu kadar uzun sure durabilir mi. Beni aldatma olasılığını da düşünüyorum artık.
Aramızda cinsellik olmama Nedeni ailesi yüzünden tartıştık ve hala bişeyleri aşamadık. Duygusal ve cinsel hicbir bağımız yok. Kafam cok.karışık boşanmayı da düşünüyorum ama net değilim henüz

Okuduğunuz için hepinize teskkurler. Çalışıyorum cevap yazamayabilirim.

Arkadaşlar okuyup cevap veren herkese teşekkürler. Arada yazdım ama buraya da eklemek istedim. İki isim de istediğim isim değil. Eşimle boşanma esigine gelmem izin tek nedeni isim değil tabi ki.. Eşimle 1 yildir cinsel duygusal hicbir paylaşımımiz yok.bana en son konuşmamızda beni sadece arkadaşca sevdiğini söyledi . Ben de öyle söyledim.. Bebekten önce herşey cok cok güzel di. Ailevi konular araya girince bu hale geldik. Yani adam ailesi söz konusu olunca gözü birşey görmedi.

Son düzenleme:
Hadi koymuş diyelim.Adam hevesetmis koymuş ben olsan sorun etmezdim.o cocuk uzerinde sizinde onunda hakki var sonucta bizde kizima 2 isim koydum birini babasi birinide ben.
Siz de kendi koydugunuz isimle seslenin oldu bitti. Mahkeme olaylari bence hem ayip hemde gercekten bosanma sebebi olur.
Aşılmicak sebepler gibi görmuyorum ben sadece fazla konu uzamiş.duzeltmekte sizin elinizde bence.
Eger tek sebep buysa bence bosanma sebebi olmamali bu konu.

Isim konusundan once aranızın yumuşaması lazım ki ikna edebilesiniz. Ama birbirinizle iletisime gecmeden de sorunlar çözülecek gibi durmuyor

Sen evliligini kurtarmakmi istiyosun yoksa ayrilmakmi belliki tartismalarla senden sogumus aldatmaya birsey diyemeyecegim ama sldatsaydi halds boyleyken hemen ayrilirdi gibi geliyor bana.bu bir firsat cunki isteyen icin belliki bir adim bekleyip yeniden ailenolmanizi istiyor.durumj fuzeltmrkte senin elinde ayrica ben isime takilmazdim senin yerinde olsam elbetteki yanls istemedigin halde konulmasi.ama o senin evladinn ismi ne olursa olsun.benim annrm bana ismimle seslenmezse ben cok uzulurdum ilerde bu yas krizi burdankalacagnimi dusunuyorsun .

İsim artik koyuldu bitti maalesef. Emri vaki en nefret ettigim durumdur. Fakat sakince bi dusunun. İyisini kotusunu. Bu adam hayatinizdan tumuyle ciktiginda huzura ericek misiniz? İsim yine kalicak vallahi cocugunuzda resit olana kadar. Onu dusunmeyin artik. O ismi vermemek mshkemede degistirmekten daha kolaydi. Onu uapmayan bunu hic yapmaz. Bosanmayi dusunurken lutfen "eyvah dul mu kalacagim"i degil, "bu adamsiz daha mi mutlu olurum"u dusunun.

Koyulan isimlerden birisi sizin seçiminizse durumu kabullenin derim.
Sonuçta onun da bir isim seçmeye hakkı var.
Zaten anladığım kadarıyla kullanılan isim sizin koyduğunuz isim.

İsim onemli degil,degistirirsiniz biter gider. Anasi cephe almismis cok da tin.
Diger sorunlariniz cok daha onemli. Bir yil cinselligin olmamasi halledilmesi gereken bir sorun. Bazen cocuktan sonra yasanabiliyor ben de yasadim. Doktora gidilmesi gerektigini dusunuyorum. Esinizin maddi olarak sorunlari varsa bu da cinsellige olumsuz olarak yansiyor olabilir.

Bebeğinizle aynı durumdayım, yani annem sizinle aynı sorunu yaşamış.
Bunu ne kadar sorun ettiğini bilmiyorum, ama ben sorun ettim zamanında.
Ailede(aile akraba vs) hep ikinci ismim kullanıldı, babaannemin ismiyle seslenen olmadı.
Ama okul ve iş hayatım boyunca ben ne kadar ikinci ismimi kullansam da ilk ismimi kullanan da çok oldu.

Yani size veya anneme yapılan saygısızlık elbette ama aman aman problem edilmedi bizde.
Sildirsem de kimse yadırgamaz ama babam üzülür diye sildiremiyorum.

arkadaşım da istemediği bir babanne ismi taşıyordu ve sildirdi, ileride kızınız kendisi karar verecektir ama öncelik sizin karı koca ilişkiniz.

eşim ve ben bir evlat sahibi olmak için nelerimizi vermezdik ki... aşık olduğum adam çok sevdiğim adamdan bir evlat.. o kadar çok isterim ki ancak Rabbim nasip etmiyor. Keşke evladımız olsa da bende kayınvalidemin adını koysam hiç umrumda olmaz yeterki bana Anne diyen bir evladım olsa... ayaklarıma yapışan bir evlat bana rahat vermeyen beni uyutmayan bana yemek yedirmeyen bir evladım olsunda adı kaynanamın adı olsun ... Herkesin derdi başka tabiki kimse bir olmak zorunda değil elimizdekilerinin biraz kıymetini bilsek ? Yapma güzel arkadaşım değmez İnan bana, eşinden boşanmak istemiyorsan hiç böyle konular için yuvanın huzurunu kaçırma iyilik yapan iyilik bulur kötülük yapan kötülük. Ben polyanacılıkta çığır aştım kocamı çok severim oda beni çok sever lakin tabi zaman zaman yükseliriz ve ben sakinleşince oturup düşünürüm bi gün cennete girersem kocam sayesinde Olacak O bardağın dolu tarafından bakma şükretme Allah a havale etmeler vs. Hem iç huzuru yakalıyorum, hem sessizliğim zamanla karşımdakine vicdan yaptırıyor sonrası tıpış tıpış . Com

Ya ben cidden anlamıyorum bu eşleri...esimle biz oturduk oğlumuza isim seçtik ortak karar ya.ben bir isim istiyordum tamam dedi sen bunu istiyorsan yanına da bu uyar dedi.birlikte karar verdik...hic tartışma da olmadı aramızda.bazi eşler gerçekten çok anlayissiz.ne demek sadece babanın istediği ismi koymak.ha boşanma sebebi mı hayır. Ama nr bilim ya bu savaşı bu çekişmeyi ben anlayamıyorum

ben bu evliliği bitirecek sebep Göremedim . bence halledebilirsin böyle bir şey için kocandan ayrılma derim ..ilerdede kızın istemiyorsa bu ismi kendisi ben degistiricem diyebilir sizde sabredin azcik ismiyle değilde mesela hep kizim canım diye seslenin bı sure sonra bakarsnz bı çaresine

isim konusundan önce aşmanız gereken konular var sanırım..1 sene çok uzun bir süre..kafada soru işaretleri olması çok normal..bu konuyu çözün bence..

Merhaba arkadaşlar . 1 yaşında kızım var Rabbim bağışlarsa. Eşimle kızım 1 aylık olduğundan beri kötüyüz yani.11 aydır. Boşanma muhabbetleri oldu aramızda ve hala da devam ediyor. Esim benim isteğim olmadan kızıma 2 isim koydu biri de annesinin ismi ve ben kizima bu isimle seslenemiyorum.
Sizlere danışmak istediğim şey su
Kızımın ismini değiştirmek istiyorum ama esim kimlikte isim değiştiği taktirde ailesinin ona cephe alacağını söylüyor. Empati yapıyorum evet hakli olabilir ama.ben çok mutsuzum.
Diğeri de biz eşimle hala kötüyüz. Sadece ev arkadaşıyız. 1 yildir kari.koca değiliz. Bir erkek bu kadar uzun sure durabilir mi. Beni aldatma olasılığını da düşünüyorum artık.
Aramızda cinsellik olmama Nedeni ailesi yüzünden tartıştık ve hala bişeyleri aşamadık. Duygusal ve cinsel hicbir bağımız yok. Kafam cok.karışık boşanmayı da düşünüyorum ama net değilim henüz
Okuduğunuz için hepinize teskkurler. Çalışıyorum cevap yazamayabilirim.

İsim konusunda bir yorum yapamayacagım çünkü yıkıcı olacak ama şunu söyleyeyim burada bir konu daha vardı çocuk olduktan sonra adam eşine hiç yanaşmamış cinsel manada sonra terapi almışlar psikolog adama Madonna fahişe sendromu tanısı koymuş çocuk doğunca adamın gözünde kadın masum anne böyle şeyler yapmayacak kadın konumuna gelmiş sanırım vardı böyle bir şey

İsim konusunda bir yorum yapamayacagım çünkü yıkıcı olacak ama şunu söyleyeyim burada bir konu daha vardı çocuk olduktan sonra adam eşine hiç yanaşmamış cinsel manada sonra terapi almışlar psikolog adama Madonna fahişe sendromu tanısı koymuş çocuk doğunca adamın gözünde kadın masum anne böyle şeyler yapmayacak kadın konumuna gelmiş sanırım vardı böyle bir şey

Duygusal bağ da kalmadı diyor ama...

Sizin bahsettiğiniz sadece cinsellikle ilgili olmalı...

Back
X