• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir isim sorunu da benden :)) bu evlilik kurtulur mu

Herkes isim önemli değil filan da demişte nasıl önemli değil ya bal gibi de önemli ve eşten soğuma sebebi.
Kadın 9 ay taşısın bulantısı sancısı vs.
Hop pat diye babası 2 isim koysun ikisi de eşinin sevmediği isim olsun üstelik.
Konu sahibi ben size hak verdim.
Eşiniz bariz bencil ve düşüncesiz biri.
Ayrıca ailesine toz kondurmayan tipten.Ailenin karıştığı durumlarda objektif olamayan erkek kaybeder.
Boşanmayı düşünmekte haklısın .
Ayrıca çift terapisi neden almak istemiyor sebebi ne ?

Merhaba arkadaşlar . 1 yaşında kızım var Rabbim bağışlarsa. Eşimle kızım 1 aylık olduğundan beri kötüyüz yani.11 aydır. Boşanma muhabbetleri oldu aramızda ve hala da devam ediyor. Esim benim isteğim olmadan kızıma 2 isim koydu biri de annesinin ismi ve ben kizima bu isimle seslenemiyorum.
Sizlere danışmak istediğim şey su
Kızımın ismini değiştirmek istiyorum ama esim kimlikte isim değiştiği taktirde ailesinin ona cephe alacağını söylüyor. Empati yapıyorum evet hakli olabilir ama.ben çok mutsuzum.
Diğeri de biz eşimle hala kötüyüz. Sadece ev arkadaşıyız. 1 yildir kari.koca değiliz. Bir erkek bu kadar uzun sure durabilir mi. Beni aldatma olasılığını da düşünüyorum artık.
Aramızda cinsellik olmama Nedeni ailesi yüzünden tartıştık ve hala bişeyleri aşamadık. Duygusal ve cinsel hicbir bağımız yok. Kafam cok.karışık boşanmayı da düşünüyorum ama net değilim henüz
Okuduğunuz için hepinize teskkurler. Çalışıyorum cevap yazamayabilirim.
Neden "annenin ismi kalsın, ikinci ismi benim istediğim ismi koyacağız" demiyorsun? Şu an için tek çözüm o gibi görünüyor. Baştan senin iznini almalıydı, annesinin ismini kafasına göre veremez, senin gönlünü yapıp razı etmek zorundaydı. Hadi bunu yapmadı (ki yine de çok büyük saygısızlık) ikinci ismi nasıl sana sormadan koyuyor? Neye güveniyor ki böyle? Yeryüzündeki hangi anneye bu yapılsa kırılır incinir. Kimse kendi doğurduğun bebeğin isim hakkını senden rızasızca çalamaz. Bu konuda ne desen haklısın. bebeğin doğmadan isim konuşmuş muydunuz? Ne karar verdiniz? Birden bire mi annesinin adı çıktı ortaya?

Son düzenleme:
Hadi kv adi kondu biri digeri senin de icine sinen sevdigin isim olmaliydi.enistem de ablam karsi cikmasina ragmen kv nin ogluna baskilariyla kimlige adini yazdirdi ikinci ismide ablam kendi koydu.bebek dogdu kimse iki ismi de soylemedi ikisini soyleyen yok birini desek ablam aliniyor oburunu desek kv aliniyor..ancak ablamin agzindan asla kv adi cikmadi enistem de ne annesinin ne de esinin sevdigi adi soyleyebildi ikisini de demedi arada kaldi ablam yavas yavas adini soylemeye basladi bizlerde basladik oyle boyle derken yegenim alti yasina girdi kv adini kimse soylemiyor artik kendisi dahil.zorla olmuyor iste.biri sakasina dicek olsa kv adini benim yegen zaten benim adim o degil su annem kizar bak diyor hemen.

Evet. Böyle olmaması gerekir diye düşünüyorum. 1 yıl çok fazla. Hep mi böyleydi? KK' da böyle konular var. Bazı erkekler çokta meraklı olmuyorlar. Acaba senin eşinde mi onlardan? Kusura bakma çok soru sordum.

Hadi 10 gün olsa, 1 ay olsa seni cezalandırmak için uzak duruyor diyeceğim ama 1 yıl!

Eğer boşanabilirim diyorsan eşinle bu durumu bir konuş derim. Böyle ömür mü geçer? Bir kadın olarak beğenilmemek, sevilmemek seni ne kadar üzer. Genç kadınsın. Sana da yazık değil mi?

Boşanmayı düşünmüyorum diyorsan şöyle bir öneride bulunurum sana;

Eşine kötü davranma, ailesi hakkında kesinlikle olumsuz konuşma ama istemediğin bir şeyi de yapma. Bildiğini yap, kendini mutlu etmeye çalış derim. Hakkında hayırlısı olsun.
önerilerin için sağol canım.. Eskiden gayet istekliydi ilginç olab da bu zaten. Bakımsız bir kadın da değilim.. Ki olsam da bu sebep olmamalı..

Boşan bence.
Nasıl umut görüyor arkadaşlar ben anlamadım.
Bir yıldır duygusal cinsel bap kalmamış, iki hoş sohbet edilmemiş, bebek bile buzları eritmemiş, e terapiye de hayır, ne olacak da düzelecek beyefendi. Gençliğine yazık etme derim ben.
Ah ah bir bilsem.. Psikolog da dedi umut görmüyorum bu tabloda diye.. Biraz daha sabredeceğim bakalım.

önerilerin için sağol canım.. Eskiden gayet istekliydi ilginç olab da bu zaten. Bakımsız bir kadın da değilim.. Ki olsam da bu sebep olmamalı..
Sade sorun isim olsa neyse.isim konusu aranizda ucurum olusturmus.bir yil cok uzun bir sure tabiki normal degil.erkekler esine sevmedigini sinirle de olsa soylese gercek bu mu acaba.gercek olan neki..

Herkes isim önemli değil filan da demişte nasıl önemli değil ya bal gibi de önemli ve eşten soğuma sebebi.
Kadın 9 ay taşısın bulantısı sancısı vs.
Hop pat diye babası 2 isim koysun ikisi de eşinin sevmediği isim olsun üstelik.
Konu sahibi ben size hak verdim.
Eşiniz bariz bencil ve düşüncesiz biri.
Ayrıca ailesine toz kondurmayan tipten.Ailenin karıştığı durumlarda objektif olamayan erkek kaybeder.
Boşanmayı düşünmekte haklısın .
Ayrıca çift terapisi neden almak istemiyor sebebi ne ?
haklisin tam.bir bencil. Terapiye gitmek istemiyor bizim yardıma ihtiyacımız yok diyor.

Ah ah bir bilsem.. Psikolog da dedi umut görmüyorum bu tabloda diye.. Biraz daha sabredeceğim bakalım.

Biraz daha sabredecekseniz kendinizi geri çekmeyin, eşinizi konulmaya anlaşmaya dertleşmeye zorlayın. O bişey yapmıyor, siz bari denemeye devam edin, yoksa olan harcanan yıllara oluyor. Böyle en azından ben elimden geleni yaptım dersiniz.

Bu arada bir arkadaşım kimliğimde yazmayan ismi kullanıyor, kendi tercihi, okulda vs kimlikteki isim tabi ki ama.
Bir tanıdığım da yine kimlikte yazmayan bir isim kullanıyor, akademik hayatı da yok, ben evlenirken nikahta duydum kimlikteki ismini düşünün. Olabiliyor yani.

Hadi kv adi kondu biri digeri senin de icine sinen sevdigin isim olmaliydi.enistem de ablam karsi cikmasina ragmen kv nin ogluna baskilariyla kimlige adini yazdirdi ikinci ismide ablam kendi koydu.bebek dogdu kimse iki ismi de soylemedi ikisini soyleyen yok birini desek ablam aliniyor oburunu desek kv aliniyor..ancak ablamin agzindan asla kv adi cikmadi enistem de ne annesinin ne de esinin sevdigi adi soyleyebildi ikisini de demedi arada kaldi ablam yavas yavas adini soylemeye basladi bizlerde basladik oyle boyle derken yegenim alti yasina girdi kv adini kimse soylemiyor artik kendisi dahil.zorla olmuyor iste.biri sakasina dicek olsa kv adini benim yegen zaten benim adim o degil su annem kizar bak diyor hemen.
ne kadar zor değil mi.. Hem çocuk için hem anne için.. Ah ah o kadar pişmanım ki keske başından önlem alsaydım..

Biraz daha sabredecekseniz kendinizi geri çekmeyin, eşinizi konulmaya anlaşmaya dertleşmeye zorlayın. O bişey yapmıyor, siz bari denemeye devam edin, yoksa olan harcanan yıllara oluyor. Böyle en azından ben elimden geleni yaptım dersiniz.

Bu arada bir arkadaşım kimliğimde yazmayan ismi kullanıyor, kendi tercihi, okulda vs kimlikteki isim tabi ki ama.
Bir tanıdığım da yine kimlikte yazmayan bir isim kullanıyor, akademik hayatı da yok, ben evlenirken nikahta duydum kimlikteki ismini düşünün. Olabiliyor yani.
ben de öyle yapacağım bu gidişle. Boşanırsam da zaten direk değiştirmeyeceğim..ama iste isimden başka da cok sorununuz var. O kadar uğraştık Rabbim bize bir evlat verdi ama herşey değişti.. Ne garip hayat..

ne kadar zor değil mi.. Hem çocuk için hem anne için.. Ah ah o kadar pişmanım ki keske başından önlem alsaydım..
Zor olmaz mi adiyla sevemedik cocugu epey bir sure.ablam zaten ogluna kayinbaba adini koymus bunu da baska isim koyalim demisti.ama kimikte yazili yapcak birsey yok.iki isimde kotu mu gercekten ikinci isim guzelse onu bari kullan.merak ettim

Sade sorun isim olsa neyse.isim konusu aranizda ucurum olusturmus.bir yil cok uzun bir sure tabiki normal degil.erkekler esine sevmedigini sinirle de olsa soylese gercek bu mu acaba.gercek olan neki..
eşimi uzun zamndır tanıyorum ve hissettiğim şey sevgisinin bittiği.. Gözlerinde ne şefkat ne sevgi var.bana bir arkadaşına bakar gibi bakiyor

Zor olmaz mi adiyla sevemedik cocugu epey bir sure.ablam zaten ogluna kayinbaba adini koymus bunu da baska isim koyalim demisti.ama kimikte yazili yapcak birsey yok.iki isimde kotu mu gercekten ikinci isim guzelse onu bari kullan.merak ettim
ağzım kilitleniyor sanki canım ya cok garip bisey.
Diyemiyorum..ismin güzelliği nden öte bende bıraktığı iz tutuyor beni

eşimi uzun zamndır tanıyorum ve hissettiğim şey sevgisinin bittiği.. Gözlerinde ne şefkat ne sevgi var.bana bir arkadaşına bakar gibi bakiyor
Kendisiyle acik net dertlesir gibi konus.bazen esim beni uzdugunde esimi esime sikayet edip dertlesiyorum dert de sensin derman da.insani en yakini en cok uzuyor dimi.

hiç eşine açık açık sordun mu neden hiç yakınlaşmıyorsun sence bu durum normal mi diye?

Biz kadinlar cocugu tek basina falan yaptigimizi zannediyoruz galiba. Ne var yani annesinin adini koymussa. Sonucta iki ismi var. En kotu bir cocuunuz daha olursa onun adinida siz koyarsınız. Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz bilemeyiz elbet ama kendimce bunu bu kadar sorun haline getirdiginize gore baska neleri sorun haline getirdiniz acaba diye düşünmeden geceneyecegim. Bu yuzden de esinizle olan kopuklugun nedenini ben biraz size bağlıyorum baksaniza aradan 1 yil gecmis hala isim derdiniz devam. Hemde mahkemeye gidip degistirmek isteyecek derecede.bence kendinizi biraz sorgulayin

Esin hatali onun dusunup evliligi kurtarmaya calismasi lazim o birsey yapmiyosa sende oluruna birak ne yapsan ona fayda etmez

Back
X