- 3 Temmuz 2008
- 619
- 1.339
- 313
- Konu Sahibi Biliyonsen
-
Ben çok asiyim çabuk sinirleniyorum. Çok tez canlıyım. O aksine o kadar umursamaz bir insan kı birşey soruyorum cevap vermiyor mesela tartışma anında bu sefer ben daha çok sinirlenip sesimi yükseltiyorum bu sefer de o sinirleniyor düzgün iletişim kuramıyoruz yanı. Ama o yapıyor bunu ben istiyorum kı sorunlarımızı konuşup cozelim ama o suçlu olduğu icin kaçmayı seçiyor ben 22 o 26 yaşında bu aradaYaşlarınızı bilmiyorum ama muhtemelen her ikiniz de çok gençsinizdir. Eşinize sevginiz var ise " sabır ile " sakin kalarak , akıllıca davranarak ve elbette tatlı dille sorunlarınızı epey asgariye indirebilirsiniz , değil mi?
Haklisiniz ama ben sürekli kendini haklı gördüğü icin sen haksızsın diyen biri olsun haksızlığını görsün diye çağırdım kaynanamiAy boşan diyen mi oldu? Pes.
İlk hatanızı söyleyeyim: Kayınvalideye gitmek! Çocuk musunuz siz, niye kocanızo velisine şikayet ediyorsunuz? Anne lafıyla yapacaksa hiç yapmasın.
İkinci hatanızda kocanız yokken yada varken farketmez evde oturmak. Tek vakit geçireceğiniz zaman sabah mı? Kahvaltıyı çok erken hazırlayın. Biter bitmez alın çocuğu çıkın. Vakit geçirmek istemiyorum seninle diyin gerekiyorsa.
Konu genelinde haklısınız. Ben erkeğim, ben kadınım boş laflar. Eşiniz anlamıyorsa anladığı dilden konuşun. Ama siz konuşun. 3. Biri girerse araya ikinizde rezil olursunuz.
Ama oda şikayete karşılık vermiş, sizi şikayet etmiş. Şimdi ona bu yüzden kızamazsınız. Kapıyı siz açmışsınız.Haklisiniz ama ben sürekli kendini haklı gördüğü icin sen haksızsın diyen biri olsun haksızlığını görsün diye çağırdım kaynanami
Ama oda şikayete karşılık vermiş, sizi şikayet etmiş. Şimdi ona bu yüzden kızamazsınız. Haklisiniz
Kocani cocukluktan boyle yetistirmis ailesi isin zor ama imkansiz degil oncelikle yaptiginin hata oldugunu farkettirmeli tabiki arkadaslariyla bulusabilir bu normal ama seninki asiriya kacmis benim yöntemim çivi çiviyi söker mantığı sen de bi dışarı çıkıp ona haber verme ya da dışarda yaptıklarını ballandira ballandira telefonda baska bitilerine anlat onun duyacagi sekilde. Madem sorumluluk almiyo sana sen de sorumsuzlugun nasil bir sey oldugunu ona goster.Merhaba arkadaşlar konum uzun olacak biraz ama gerçekten yardıma ihtiyacım var ...
Eşimle severek evlendik. Zorlu bir süreçti bizim icin. Benim ailem istemedi vs baya bir sıkıntı çektik . Her neyse. 3 senemiz bitti 4. Seneye girdik bir kızımız var.
Sorunumuz su kı ; eşimle ayni mahalledeydik daha önceden zaten. Ve onun bütün arkadaşları burada. Sürekli arkadaşlarıyla olmak istiyor. Yahu hafta da iki gün izni var iki gün izinde insan akşam yemeğinde olmaz mi ya !
12 gibi kalkıp kahvaltı yapıyor 13:30-14:00 gibi cikiyor akşam 8-9 a kadar . İnsaf ya ! Ne olur söyleyin ben haksız miyim ?
Halisaha ya gidiyor saatlerce orada. Dun yine yaptı ayni şeyi öğlen ezanından sonra gitti akşam 10 geliyordu eve geldiginde. 8 saat boyunca arkadaş toton ağrımadı mi oturmaktan..
Söyledim neden böyle yaptığını eve gelmediğini ben erkeğim diyor sana hesap veremem. Diyorum o arkadaşların bekar sen omlarla bir misin evin karin çocuğun var. Ben huzur vermiyormuşum ona arkadaşları huzur veriyormuş.
Dayanamadım kaynanamı çağırdım. Alt katta oturuyor. Dedim gel sen konus hangimiz haklı. Kaynanam ikinizde haksiz olduğunuz yerler var hatanızı görün vs konuştu. Sonra asagi çağırdı koca kişisini . Ben dinledim oldukları odadan gayet net geldi sesleri.
Neymiş benim kardeşim askere giderken 100 lirası varmış da 50 lirasını ona vermiş. Annemlere vermis ( benim altınlarımı annemlere verdik borç olarak ) ne istedi de yapmadim bilmem ne varya beni yerlere fırlatıyor ama laflarıyla görmeniz lazım.
O kadar kırıldım. O kadar üzüldüm anlatamam . Benim sevdiğim adam bu muydu ya . En ufak tartışmada bana yaptığı seyleri söyleyecek ki böyle . Simdi konuşmuyorum ben onun ne yapayım simdi nasıl davranayım ben bir fikir verin
Ever düşündüm bend omları ama oturduğumuz yere çok uzak gidemiyorum malesef ama randevu aldım psikologdan söyledim bana diyor ben gelmem bende geleceksin dedim bakalım ne olacak bana diyo annenlere gdcez onlarla konuscaz !!Sende kendine aktivite bul spora fln yazıl yada dikiş kursuna fln.. onun yokluğunu aramazsın. İzn vermezse “ sen bana soruyor musun” dersin.
Evet haklisiniz oyle yapıcam tesekkur ederim İnşaAllah düzelirKocani cocukluktan boyle yetistirmis ailesi isin zor ama imkansiz degil oncelikle yaptiginin hata oldugunu farkettirmeli tabiki arkadaslariyla bulusabilir bu normal ama seninki asiriya kacmis benim yöntemim çivi çiviyi söker mantığı sen de bi dışarı çıkıp ona haber verme ya da dışarda yaptıklarını ballandira ballandira telefonda baska bitilerine anlat onun duyacagi sekilde. Madem sorumluluk almiyo sana sen de sorumsuzlugun nasil bir sey oldugunu ona goster.
Ben ona sadece bu dışarı çıkması konusunda dirdir yapiyorum kabul o da bunu kastederek söyledi huzur vermiyorsun Lafını . O istediği gibi gezecekmiş ben ona hiçbir şekilde hesap sormayacakmışım sesimi çıkartmayacakmışımEşinizin bekar hayatı yaşar gibi sürekli dışarıda olması çok rahatsız edici, haklısınız.
Aranızdaki soruna kayınvalidenizi karıştırmayın derim.İkinizin arasındaki sorunu yalnızca ikiniz çözebilirsiniz.
Neden sizin ona huzur vermediğinizi düşünüyormuş, önce bir bunu öğrenin bakalım. Hangi huylarınız onu rahatsız ediyormuş mesela. Bunları karşılıklı olarak makul düzeye çekebildiğiniz zaman her şey düzelir.
Ama tabi karşınızdaki insanın sizin yanınızda huzur bulmayı istemesi de önemli bir konu. İstemezse hiçbir değişim olmaz maalesef.
Anladım kaynanam benim tarafımda gözüküyor ama tabii kendi oğlu yinede demez oğlum böyleNe olursa olsun kaynanayi olayin icine alma hic bir sekilde oglum suçlu demezler adam öldürseler bile..gecen gordum bi adam iki cocugunu öldürmüştü onun annesi bile hala diyor benim gelinim oglumu aldatmista yok benim cocugum cok namusludur iyidir o diyor..iki torununu kendi oglu öldürmüş suçlu hala gelin..anlatabildim mi asla anlatma..
Sorunları ailelere yansıtmadan çözmeye çalışsanız daha mantıklı.Ever düşündüm bend omları ama oturduğumuz yere çok uzak gidemiyorum malesef ama randevu aldım psikologdan söyledim bana diyor ben gelmem bende geleceksin dedim bakalım ne olacak bana diyo annenlere gdcez onlarla konuscaz !!
Malesef konu benimle gezmek olunca erteliyor sürekli her gittiğimiz yere kavgayla gitmisizdir 3 gün üst üste beni ekdigini biliyorum ...Sorunları ailelere yansıtmadan çözmeye çalışsanız daha mantıklı.
Ailenizle önce siz konuşun.. “ size gelcez şu durumu konuşcaz.” Deyin. Ona kızımız sana emanet yalnız bırakma sana güveniyoruz “ gbi şeyler söylesin babanız. Haftanın 1 yada 2 günü arkadaşlarıyla görüşmek için yeterli bence.Umarım işe yarar..
Adam sorunu çözmek istemiyor ki psikoloğa geleceğini sanmam..
Konuşmalarınıza arkadaşlarını katmadan kavga etmeden sürekli planlar yap eşinle. Mesela haftaya pazar bi sinama yapalım deyin kabul etcektir. O güne kadar heyecanla o günü beklediğinizi hissettirin. İptal etmeyecektir. Ertesi hafta yemek için planlar yapın . Para Yok derse bendensin dersinböyle günler için harcamıcaksan ne zaman harcıcaksın. Oda olmadı yürüyüş yapın akşam... Zamanla alışacak istedğn gbi biri olcaktr ve çocuk olunca arkadaş bağımlılığı uyku bağımlılığı olarak yer değiştirecek .. sürekli uyumak isticek .
Genelde gidiyorum ama benim gitmem onun icin daha iyi işine geliyor ben geziyorsam sende geziyorsun diyor ben birlikte vakit geçirmek istiyorum ayrı ayrı degilKocan evde yok sen evde oturup onu mu bekliyosun? Sende git dışarı annene arkadaşlarına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?