Hadi ya :/Çekebilir diye biliyorum.
Yani sorunlu evet ama biz de bir şey yapmadık ki haklıyız. Sürekli taciz mi edileceğiz böyle yani anlamadım gitti yaOğlu sorunlu bir tipse, yerinizde olsam ben taşınırdım. Ülkede insanlar artık kafayı yedi, cezalar caydırıcı değil. Birkaç yıl yatar çıkarım kafasında herkes. Böyle bir risk alıp uğraşmazdım mahkemeyle.
alt - üst soy gösterseydi belki redolmazdı , şanslımışsınız bu konu da . inşallah belalı tip değildirler Neler okuyoruz kiracı evdeyken eve dalanlar mı ... neler nelerYok avukatla açtı ihtiyaç nedeniyle tahliye dediler ama usülden red yemiş anlamadım ben de
Üstlerime birden fazla ev olabilir diye avukat mal beyanı istemişti. Gerçekten insanın evinde huzursuz olması kötü. Ev kiraya vermek neden bu kadar mesele bu ülkede anlamış değilim. Tamam zor alınıyor ama biz de oturuyoruz bizim de kiracımız var böyle şeyler yapmaya ne gerek var. Valla normalde hiç yapmam ama burdan çıkınca inşallah kendileri gibi biri denk geliralt - üst soy gösterseydi belki redolmazdı , şanslımışsınız bu konu da . inşallah belalı tip değildirler Neler okuyoruz kiracı evdeyken eve dalanlar mı ... neler neler
Bir arkadaşım "tamam kabul ediyorum istediğiniz rakamı" deyip sözleşmeyi devam ettirmişti, yeni kontrat imzalanmadı ama. 3 ay sonra da evden taşındı ve güncel kira bedelini depozito olarak almıştı. Ayrıntı bilmiyorum ama o da çok çekmişti ev sahibinden ve böyle kendince intikam almıştı.Merhabalar. 2,5 sene önce bu evi apartmandaki en yüksek fiyatla tutmuştuk ocak ayında. O yaz birden kiralar katlandı. Tuttuğumuz 7 ay olmuşken ev sahibimiz bize normalde çok iyiyken birden evime çöktünüz bilmem ne diye konuşmaya başladı.
Sözleşmemizi yaparken 6-7 yıl oturacağımızı ev aldığımızda çıkacağımızı belirttik. Başka bir ilde evimiz var kirada.
Bu konuşmalar tacizler iki üç ayda bir devam edince biz de yasal zam olan %25 I yaptık geçtik sonraki sene de %100den fazlayaptık 2500e girmiştik 9000 yaptık hala binamızda eski kiracılar 5000-6000 ödüyor. Dava açın dedik davaları usulden red yedi gitti. İki üç ayda bir kere evi satacağım muhabbeti yapıyor biz de tamam sat dedikçe kızım oturacak oğlum evlenecek diyip duruyor.
Ev sahibimiz şunu istiyor mesela bugün açtınız ev ilanlarına baktınız 25.000 yazıyor ya o parayı istiyor. Şu an bizim evimiz gibi olan evleri 16.000 ya veriyorlar ama o 20k üstü beklentide sürekli. Biz bu sene 13.000 e çekmek istiyorduk ama o 25.000 istiyormuş 30 yıllık bir ev şu an burda sıfır evleri 23.000 e veriyorlar içi çok güzel olanları.
Neden ısrarla oturuyorsun çık diyecek olursanız açıkçası bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum ev tutmak taşınmak hiç kolay değil ve baştan da söyledik bu kadar süre oturacağız dedik ve başta bize tabi 10 yıl oturun falan dedi. Ama sonra iş değişti biz de Madem oğlun evlenecekti kızın gelecekti vermeseydin dedik. Amacı 6-7 ay oturtup evden çıkarıp yüksek kiradan vermek depozito üstüne yatıp kar etmek.
Şimdi bize ihtarname çekmiş ihtiyaç durumundan dolayı sözleşme yenilenmeyecek çıkın diye.
Bu rahatsızlık verme olayına bir çözüm bulamıyoruz. Kadın sürekli en üstten para beklentisinde ve bahaneleri bitmiyor.
Bu şekilde süreç yaşayanlardan tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Sürekli bu rahatsızlık verilmesine mi katlanacağız kiracıyız diye ?
Kendi kiracımız 5000 ödüyor senesi dolunca tüfe zammı yapacak düzenli ödüyor eve de güzel bakıyorlar zaten ev küçük bir yerde küçük bir ev deprem falan atlattılar daha fazla istemeyeceğiz.
Eşim de bu rahatsız etme olayından sıkıldı ve şikayetçi olacağım huzur bozmaktan diyor. Ev sahibinin bir oğlu var görürseniz yolunuzu değiştirirsiniz ben de kışkırtmayalım ödeyelim geçelim kafasındayım.
Evet sizlerden akıl almaya ihtiyacım var ne yaparsınız bu durumda ?
Bir şey yapılması lazım gerçekten tüm paramızı onlara verelim istiyorlar. Kadını memnun etmem için gerçekten 16-17 bin liralık evine 35-40 vermem lazımEv sahipleri kıracıları yolmak ıcın yaratılmıs gıbı.. Hepsı ıcın demıyorum ama cogu bu halde. Maas zammnını el ovusturarak bekleyip yapılan zamları da onlara vermemizi bekliyorlar.
Bızım duzen yok. Aslınd cogu ulkede yapıldığı gıbı alt ust kıra sınırı belırlense kımse de cıkarcılık yapamayacak.
Tam anlayamadım mesela ev sahibim 25 isterse tamam diyeceğim. Yeni sözleşme zamanı çıkacağım. Çıkarken güncel kira kadar depozito mu alırım ? Depozitomuzu iki kira bedelini dolar olarak vermiştik biz. Haliyle ev sahibimizin o parayı vereceğini hiç sanmıyorumBir arkadaşım "tamam kabul ediyorum istediğiniz rakamı" deyip sözleşmeyi devam ettirmişti, yeni kontrat imzalanmadı ama. 3 ay sonra da evden taşındı ve güncel kira bedelini depozito olarak almıştı. Ayrıntı bilmiyorum ama o da çok çekmişti ev sahibinden ve böyle kendince intikam almıştı.
Ne kadar ödüyorsunuz şu an? Çok ister derken emsal mi ister diyorsunuzAllah öncellikle bu ev sahiplerine vicdan merhamet, olmayan herkese de kendi evini nasip etsin inşallah. Biz de kiracıyiz bugün öğlenden sonra iş yerine gidecekmiş bir konusalim sıkıntı yok demiş. Daha yüksek fiyat istiyor ev sahibi kadin, biz oğluyla muhatap oluyoruz o konuşmaya gelecek fiyatı yüksek isteyecek kesin çok gerginim çok zor işler gerçekten Allah kolaylık versin hepimize...
Şuan 6000 ödüyoruz biz en fazla 10000 yapar kabul ederiz diye düşünüyorduk fakat ev sahibi kadın en az 15000 istiyormuş ikna edemiyorum annemi demiş geçen aradığında biz de söyledik işte çok fazla yani bir an da bu kadar yükseltmek flan diyince tekrar bı konuşup dönecekti bugün eşimin ofise uğrayacak bakalım ne isteyecek. Tamam bizde kira fiyatlarinin farkındayız şuan ama yeni kiracı değiliz ki biz 5.yila gircez yani 1100 le oturduk 1200 2400 gecen yıl da 6000 olmuştu kiramiz. Tefe TÜFE'ye göre hesaplayinca 9100 küsür bir fiyat olması lazım aslında ama biz 10.000 olsun demiştik haniNe kadar ödüyorsunuz şu an? Çok ister derken emsal mi ister diyorsunuz
etrafınızdaki kira durumları nedir ?Şuan 6000 ödüyoruz biz en fazla 10000 yapar kabul ederiz diye düşünüyorduk fakat ev sahibi kadın en az 15000 istiyormuş ikna edemiyorum annemi demiş geçen aradığında biz de söyledik işte çok fazla yani bir an da bu kadar yükseltmek flan diyince tekrar bı konuşup dönecekti bugün eşimin ofise uğrayacak bakalım ne isteyecek. Tamam bizde kira fiyatlarinin farkındayız şuan ama yeni kiracı değiliz ki biz 5.yila gircez yani 1100 le oturduk 1200 2400 gecen yıl da 6000 olmuştu kiramiz. Tefe TÜFE'ye göre hesaplayinca 9100 küsür bir fiyat olması lazım aslında ama biz 10.000 olsun demiştik hani
Gözünü toprak doyursun denilecek cinsten anlaşılan.Böyleleri kolay iflah olmaz.Merhabalar. 2,5 sene önce bu evi apartmandaki en yüksek fiyatla tutmuştuk ocak ayında. O yaz birden kiralar katlandı. Tuttuğumuz 7 ay olmuşken ev sahibimiz bize normalde çok iyiyken birden evime çöktünüz bilmem ne diye konuşmaya başladı.
Sözleşmemizi yaparken 6-7 yıl oturacağımızı ev aldığımızda çıkacağımızı belirttik. Başka bir ilde evimiz var kirada.
Bu konuşmalar tacizler iki üç ayda bir devam edince biz de yasal zam olan %25 I yaptık geçtik sonraki sene de %100den fazlayaptık 2500e girmiştik 9000 yaptık hala binamızda eski kiracılar 5000-6000 ödüyor. Dava açın dedik davaları usulden red yedi gitti. İki üç ayda bir kere evi satacağım muhabbeti yapıyor biz de tamam sat dedikçe kızım oturacak oğlum evlenecek diyip duruyor.
Ev sahibimiz şunu istiyor mesela bugün açtınız ev ilanlarına baktınız 25.000 yazıyor ya o parayı istiyor. Şu an bizim evimiz gibi olan evleri 16.000 ya veriyorlar ama o 20k üstü beklentide sürekli. Biz bu sene 13.000 e çekmek istiyorduk ama o 25.000 istiyormuş 30 yıllık bir ev şu an burda sıfır evleri 23.000 e veriyorlar içi çok güzel olanları.
Neden ısrarla oturuyorsun çık diyecek olursanız açıkçası bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum ev tutmak taşınmak hiç kolay değil ve baştan da söyledik bu kadar süre oturacağız dedik ve başta bize tabi 10 yıl oturun falan dedi. Ama sonra iş değişti biz de Madem oğlun evlenecekti kızın gelecekti vermeseydin dedik. Amacı 6-7 ay oturtup evden çıkarıp yüksek kiradan vermek depozito üstüne yatıp kar etmek.
Şimdi bize ihtarname çekmiş ihtiyaç durumundan dolayı sözleşme yenilenmeyecek çıkın diye.
Bu rahatsızlık verme olayına bir çözüm bulamıyoruz. Kadın sürekli en üstten para beklentisinde ve bahaneleri bitmiyor.
Bu şekilde süreç yaşayanlardan tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Sürekli bu rahatsızlık verilmesine mi katlanacağız kiracıyız diye ?
Kendi kiracımız 5000 ödüyor senesi dolunca tüfe zammı yapacak düzenli ödüyor eve de güzel bakıyorlar zaten ev küçük bir yerde küçük bir ev deprem falan atlattılar daha fazla istemeyeceğiz.
Eşim de bu rahatsız etme olayından sıkıldı ve şikayetçi olacağım huzur bozmaktan diyor. Ev sahibinin bir oğlu var görürseniz yolunuzu değiştirirsiniz ben de kışkırtmayalım ödeyelim geçelim kafasındayım.
Evet sizlerden akıl almaya ihtiyacım var ne yaparsınız bu durumda ?
Taşınma masrafını nasıl talep ediyoruz ?Ben de ocak 2022’de 5000’e oturmuştum uzun süre diye tutarak evi. 6 ay sonra ev sahibim 15.000 istedi. Daha 1 sene bile olmamıştı ama enflasyon fırladı diye haklı deyip 10 teklif ettim kabul etmedi. Oğlum evlenecek muhabbeti döndü. Verdim avukata yaptım yüzde 25’i geçtim. Bir yıl dolunca da taşınma masraflarımı aldım çıktım.
Ah ah ev arıyoruz artık :)bende ev sahıbıyım ama hiç böylesini görmedim senin ev sahibinin bir tık üstü zaten şeytan.
Etrafımızda şuan 15 bin 20 bin kiralaretrafınızdaki kira durumları nedir ?
Avukatıma söyledim ben ya 10bini kabul edecekler ya da taşınma masrafımın şu kadarını karşılayacaklar diye. Çıkarabilmek için ödemeyi seçtilerTaşınma masrafını nasıl talep ediyoruz ?
Çekebilir. Müşterilere de göstermek için belli saatlerde evi açmanız gerekiyor.Ev sahibi gelip evin fotoğraflarını çekebilir mi eşyalarımız varken ? Bilgisi olan var mı bu konuda