Bir kere red yedi tekrar bu davayı açma hakkı nasıl oluyor bilmiyorum. 4 adet evleri ve dükkanları varmış ama kadın bize taktı bu şekildeAvukat arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin ama ihtarname ile evden çıkarsanız haklarınızı kaybedersiniz. Size dava açıp, davayı kazanması gerekiyor ‘ihtiyaç için’ ya. Aksi taktirde tekrar kiraya verirse boşa çıkmış olursunuz.
Bir kere red yedi tekrar bu davayı açma hakkı nasıl oluyor bilmiyorum. 4 adet evleri ve dükkanları varmış ama kadın bize taktı bu şekilde
Ya başta o kadar melek gibiydi ki :)Deli mi ne bu da.
Tabiki ödemeyin.
Saçmalıga bakar mısın, sürekli taciz edemez sizi şikayetçi olan lütfen.
Ev sahibiyim ben de ama bu muameleyi kiracıma yapmaya utanırdım ya.
Sizin de iyi niyetiniz suistimal ediliyor işte.Tamam o zaman zaten sizi çıkaramaz. Huzursuzluk sevmiyorsanız taşınma masraflarını talep edip öyle çıkın isterseniz. Yoksa siz çıkmadıkça çıkaramaz zaten. Bir arkadaşımın kiracısı vardı 12 yılı geçti, dava da açtı. Çıkaramadı. Evet bazı durumlarda ev sahipleri de haklı ama kiracılar da haklı… benzer durum bizde de var, 6 yıldır aynı yerde oturuyoruz. Arada emlakçı var. Bu sene istediği kiradan 1000 tl düşüğünde ısrarcı olduk, bu zamana kadar hep istediği miktarı verdik. Adam bize seneye çıkın dedi. Eşim de huzursuzluğu hiç sevmez. Zaten şehir değiştireceğiz, taşınacaktık yani. Ama taşınmayacak olsaydık da eşim uğraşmaz taşınmak isterdi. Ama bana kalsa ben çıkmam. Usulüne uygun zammı yapar geçerim. Apartmanda da eski kiracı olmama rağmen yenilerden fazla ödüyorum. Dava açsa da ona olunlu sonuçlanmaz yani.
Aynen öyle siz de çok haklısınız. Nakliye çok tutuyor. E emlakçı komisyonu, depozitosu derken alıp başını gidiyor. Onun yerine daha fazla zam yapmak zorunda kalıyoruz ki en azından taşınma stresi yaşamayalım diyoruz. İnsanlar da bu durumu kullanıyor işte.Sizin de iyi niyetiniz suistimal ediliyor işte.
Dava süreci de insanı geriyor eşinize çok hak veriyorum ben de huzursuzluk sevmiyorum ve oğlu beni korkutuyor açıkçası. Evde bebeğimiz var bu işlerle uğraşmak hiç istemiyorum. Şimdi ilanlara bakıyorum bu çevreden de uzaklaşayım hani dedim ve 20.000 üstü kira vereceğim 50.000 nakliye ödeyeceğim depozito emlakçı o bu derken 150.000 kendimi neden masrafa sokayım diyorum
Ya sıfırdan girenler vermiyor onun istediğiniAynen öyle siz de çok haklısınız. Nakliye çok tutuyor. E emlakçı komisyonu, depozitosu derken alıp başını gidiyor. Onun yerine daha fazla zam yapmak zorunda kalıyoruz ki en azından taşınma stresi yaşamayalım diyoruz. İnsanlar da bu durumu kullanıyor işte.
Sizin eviniz gibi olan evler 16 bin civarında ise vereceginiz rakam yeter zaten 13 bin demişsiniz 2.5 yıl olmuş cikaramazda sizi kira tespit davası da acamaz ancak 5.,yılı doldurdugunuzda açabilir.Merhabalar. 2,5 sene önce bu evi apartmandaki en yüksek fiyatla tutmuştuk ocak ayında. O yaz birden kiralar katlandı. Tuttuğumuz 7 ay olmuşken ev sahibimiz bize normalde çok iyiyken birden evime çöktünüz bilmem ne diye konuşmaya başladı.
Sözleşmemizi yaparken 6-7 yıl oturacağımızı ev aldığımızda çıkacağımızı belirttik. Başka bir ilde evimiz var kirada.
Bu konuşmalar tacizler iki üç ayda bir devam edince biz de yasal zam olan %25 I yaptık geçtik sonraki sene de %100den fazlayaptık 2500e girmiştik 9000 yaptık hala binamızda eski kiracılar 5000-6000 ödüyor. Dava açın dedik davaları usulden red yedi gitti. İki üç ayda bir kere evi satacağım muhabbeti yapıyor biz de tamam sat dedikçe kızım oturacak oğlum evlenecek diyip duruyor.
Ev sahibimiz şunu istiyor mesela bugün açtınız ev ilanlarına baktınız 25.000 yazıyor ya o parayı istiyor. Şu an bizim evimiz gibi olan evleri 16.000 ya veriyorlar ama o 20k üstü beklentide sürekli. Biz bu sene 13.000 e çekmek istiyorduk ama o 25.000 istiyormuş 30 yıllık bir ev şu an burda sıfır evleri 23.000 e veriyorlar içi çok güzel olanları.
Neden ısrarla oturuyorsun çık diyecek olursanız açıkçası bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum ev tutmak taşınmak hiç kolay değil ve baştan da söyledik bu kadar süre oturacağız dedik ve başta bize tabi 10 yıl oturun falan dedi. Ama sonra iş değişti biz de Madem oğlun evlenecekti kızın gelecekti vermeseydin dedik. Amacı 6-7 ay oturtup evden çıkarıp yüksek kiradan vermek depozito üstüne yatıp kar etmek.
Şimdi bize ihtarname çekmiş ihtiyaç durumundan dolayı sözleşme yenilenmeyecek çıkın diye.
Bu rahatsızlık verme olayına bir çözüm bulamıyoruz. Kadın sürekli en üstten para beklentisinde ve bahaneleri bitmiyor.
Bu şekilde süreç yaşayanlardan tecrübeli olanlardan akıl istiyorum. Sürekli bu rahatsızlık verilmesine mi katlanacağız kiracıyız diye ?
Kendi kiracımız 5000 ödüyor senesi dolunca tüfe zammı yapacak düzenli ödüyor eve de güzel bakıyorlar zaten ev küçük bir yerde küçük bir ev deprem falan atlattılar daha fazla istemeyeceğiz.
Eşim de bu rahatsız etme olayından sıkıldı ve şikayetçi olacağım huzur bozmaktan diyor. Ev sahibinin bir oğlu var görürseniz yolunuzu değiştirirsiniz ben de kışkırtmayalım ödeyelim geçelim kafasındayım.
Evet sizlerden akıl almaya ihtiyacım var ne yaparsınız bu durumda ?
Kaça anlaştınız?yakın zamanda bizim de kiramız çok yükseldi
ilk defa kira pazarlığı yaptık yani 4 senelik kiracıyız
normalde hiç zorlanmadan öderdik, anlaşır geçerdik
bu arada ben de kesinlikle yasal oran neyse onu yapıp geçmekten yanayım ve saçma sapan zamlara karşıyım
ama taşınmak o kadar masraflı ki hem maddi hem de manevi anlamda yorucu bir süreç
şu an bu süreci göğüsleyemeyeceğimiz için onun istediği zammı yaptık maalesef
gerçi emsallerin altında kaldı zamma rağmen. çok da altında değil ama
benim anlaşma yoluna gitmiş olmamın, pislik yapmamış olmamın tek nedeni ev sahibimizin şimdiye kadar bize karşı problemli tavırlarının olmamasıydı
istediğini vermiş olmamın tek sebebi bu.
yani ev sahibim sizinki gibi biri olsaydı ben çok fena süründürürdüm emin olun
yasal oranı yapar geçerdim ve mahkemeye verse bile evinden çıkmazdım
kesinlikle istediği zammı yapmayın, yasal oranda yapın geçin
çünkü siz istediği zammı yapsanız 2 ay sonra yine tepenize çökecek bu kadın
Yok avukatla açtı ihtiyaç nedeniyle tahliye dediler ama usülden red yemiş anlamadım ben debaşınızı belaya sokmayacak biriyse buna katlanıp oturacaksınız ya da taşınmayı göze alacaksınız. Peki avukatsız mı size dava açtı , gerekçe olarak ne öne sürdü davayı açarken ?
İşte sorun o istediği şey normal değil anlamıyor kadın huzur bozmaktan dava açmak istiyor eşim ben kışkırtmak istemiyorumyakın zamanda bizim de kiramız çok yükseldi
ilk defa kira pazarlığı yaptık yani 4 senelik kiracıyız
normalde hiç zorlanmadan öderdik, anlaşır geçerdik
bu arada ben de kesinlikle yasal oran neyse onu yapıp geçmekten yanayım ve saçma sapan zamlara karşıyım
ama taşınmak o kadar masraflı ki hem maddi hem de manevi anlamda yorucu bir süreç
şu an bu süreci göğüsleyemeyeceğimiz için onun istediği zammı yaptık maalesef
gerçi emsallerin altında kaldı zamma rağmen. çok da altında değil ama
benim anlaşma yoluna gitmiş olmamın, pislik yapmamış olmamın tek nedeni ev sahibimizin şimdiye kadar bize karşı problemli tavırlarının olmamasıydı
istediğini vermiş olmamın tek sebebi bu.
yani ev sahibim sizinki gibi biri olsaydı ben çok fena süründürürdüm emin olun
yasal oranı yapar geçerdim ve mahkemeye verse bile evinden çıkmazdım
kesinlikle istediği zammı yapmayın, yasal oranda yapın geçin
çünkü siz istediği zammı yapsanız 2 ay sonra yine tepenize çökecek bu kadın
İşte kadına yetmiyor çıkın evimden diye car car konuşuyor rahatsız ediyor. 25 e sıfır ev var diyoruz hayır diyor benim evim 30luk diyor gerçekten anlama sıkıntısı varSizin eviniz gibi olan evler 16 bin civarında ise vereceginiz rakam yeter zaten 13 bin demişsiniz 2.5 yıl olmuş cikaramazda sizi kira tespit davası da acamaz ancak 5.,yılı doldurdugunuzda açabilir.
Çekebilir diye biliyorum.Ev sahibi gelip evin fotoğraflarını çekebilir mi eşyalarımız varken ? Bilgisi olan var mı bu konuda