Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Umarım hersey düzelir. Aslında son zamanlarda yoluna girmeye başladı birseyler. Tabi dışardan istekler bitmiyor her kafadan bir ses olsa da eşimle çoğu konuda oturup konuşabiliyoruz. Çoğu konuda da kendisinin de rahatsız olduğunu söyledi ama ben cok üsteledigim icin bana söyleyememiş :) Mesela bir kez gittiğimizde herkes vardı misafirler vs de vardı evde. Eşimde küçük odada yeğenleriyle oynuyordu. Eşime bakmak icin içeri bir gittim eltim de orda. Ee herkes içerde? Senin ne işin var odada? Bende eşime sordum muhabbet mi ettiniz diye yok geldi öyle oturdu bende anlamadım dedi. Üstüne de giderken çocuk eltime bana saat al anne dedi kapıda. oda amcaya söyleyelim o alsın bize dedi. Yukarda bahsettiğim para konusu buydu aslında. Eşimde bak benimde kolum boş babana söyle alsın tarzı birsey dedi. Fırsatını bulsa benden, daha farklı davranacak ama rahatsız olduğumu farkettiği icin ve esim sınır koyduğu icin su an cesaret edemiyor.Ben elti konusuna takıldım. Çocuk görmek istiyor diye sürekli aranmaz. Ayıp yani.
Çocuğa anlatırsın, amcan şu saatte müsait değildir, artık evli her istediğimiz zaman arayamayız. Veya çocuk çok düşkünse sizi arasın rıca etsin eşin müsaitse bir iki dk yeğeniyle konuşabilir mi diye. Bu ne böyle ikide bir çocuk için aramalar, görüşmeler. Veya çocuk kullanılıyor mu, günah da almak istemem, ama kimi de gıcık etmek için, veya evine gitmek ister bahane arar, çocuğu bahane eder.. Niyeti Allah bilir. Ama eşinizi takdir ettim, ona tam puan arkanızda. Siz bu sorunları da çözersiniz. Yeni evliler genelde çullanırlar, kimi meraktan, kimi görgü, adap bilmezlikten, ama ilk zamanlar oluyor bunlar, sonra herkes evine çekiliyor. Siz sınırınızı koruyun. Geldiklerinde de çok sert veya çok yumuşak değil de orta yollu davranın. Yavaş yavaş onlar da normale döner.. Kimi aileler de kötü niyetli değildir, sıkı fıkılığı sever ama karşı taraf bunu ister mi istemez mi diye düşünmezler, yani cahillikten.. Geçer ama rahat olmaya çalışın, bu anlattıklarınızı Çoook duymuşumdur yeni evlilerden. Allah huzurunuzu kat kat arttırsın, kalın selametle.
Gündemimi böyle şeylerle doldurup kendimi üzmek istemiyorum , dediğiniz gibi göç gide gide düzelir hesabı düşününce rahatlıyorum. Kendimde düzeltmem gereken şeyler var. Gecenlerde eşime hadi çaya gidelim dedim şaşırdı mesela :) gittik çayımızı içtik geldik. Annesine turşu yaptım götürdüm cok sevindi. Sınırı çizerken kalp kırarak yapmamaya çalışıyorum ama bazen zorluyor. Bu konuyu da gerçekten zorlandığım bir dönemde açtım. İlerleyen zamanlarda ikimizde orta yolu buluruz umarım