Bir emniyet kemeri meselesi

Olay sizin hizinizla bitmiyor ki. Başka bir arac kontrolsuzce size carpabilir. Eşim yalnizken başina gelmisti boyle bir sey ara sokaktan bir arac hizla cikip vurmus esimin arac yerinden kaymis resmen ki hiz yapilacak yer degil eşim de hizli degilmis. Siz yine de taktirin

Evet aslında haklısınız
Geçmiş olsun size de

Ne birileri binecek diye oto koltuğu söktüm ne de ya sığışırız şu kadarcık yol diyeni kabul ettim. Medeni ülkelerde zaten bu suç, çocuğu çuval gibi taşıyamazsın. Hep kemere alışık oldukları için uçakta da sorgusuz sualsiz taktılar. Kazalarda emniyet kemeri takmadıkları, oto koltuğuna sabitlemedikleri için arabadan fırlıyorlar. Çocuğunuza bir şey oldu mu sizden başkası ağlamaz. Ayrıca şehir içi şehir dışı fark etmez arabaya binen emniyet kemeri takacak. Burada 12 yaşındaki çocuğa bile sırtsız destek koltukları var. Onlara oturup sabitleniyorlar. Hani çocuk masaya yetişebilsin diye altına destek konur ya, onun araç için dizayn edilmişleri var.

hayır. Zaten hiç kimse cesaret edip de bana bu teklifi dahi sunamaz. Çocukların oto koltukları nedeniyle arka koltuğa kimse oturamıyor. Sonuç olarak arka koltuğa kimse oturmuyor.

Gel de anlat..Üstüne üstlük annem beni ayıplıyor
Ki annem bu vefat eden kişiden nefret ediyor ama beni gerim gerim gerdi..
Çok haklısınız. Çocukların güvenliği önemli.

Anneniz de abartmasın lütfen. Otobüse binebilir.

Annenize bu ayrıcalığı tanırsınız kayınvalidenize de gerçekten ayıp olur . Daha sonra eşiniz de bol bol esnetir Çocuklar kucakta gidip gelir.

Kesinlikle yumuşamayın ve üzülmeyin. Bu şekilde trafik kazalarını vs çok gördüm sonra Allah korusun bedenler nerelerden toplanıyor beden arabada kalsa bile çok kötü sonuçlar doğuruyor. Oto koltuğu kullanmayan emniyet kemeri takmayan ay takınca ağlıyor diyen ebeveynlere o kadar sinirleniyorum ki. Çocuğun boynu kırılsa hatta kopsa daha mı iyi. Felaket tellalı gibi konuştum ama bir kural varsa bu kural genelde birileri zarar gördüğü için ortaya çıkıyor. Ayrıca emniyet kemeri sadece kendi hayatını tehlikeye atıyor diyenler camdan firladiginizda başka araçları ve sürücülerini de tehlikeye atıyorsunuz. Hatta firlamasaniz ama ölseniz sizinle kaza yapan kişiyi ömür boyu vicdan azabına hapsediyorsunuz asla bireysel bir konu değil. Lütfen sığ olmayın geniş açıdan bakın. Konu sahibi tavrınız çok doğru

Hele küçük çocukları ön koltukta kucaklarında tutanlar var ya, kaza olunca onlar direk cinayet suçuyla yargılanmalı. Çocuk bana tampon olsun, ezilirse o ezilsin diye güvenceye alıyorlar sanki kendilerini. Cahil bir komşu bana ben çok sıkı tutuyorum kemer benden daha sağlam olamaz demişti. Kendi kemer takıyordu ama uyanık. Çarpışma videolarını seyrettirdim, bebek maketlerin ön camdan nasıl fırladıklarını görünce dondu kaldı. Camın parçalanacağını bile düşünmemiş, çatlar ama parçalanmaz sanıyormuş arabanın ön camı.

Biri benim annem biri kv
İnanın geçen yıl kv e söylediğimde o daha olgunlukla karşıladı annem çok sıktı canımı

5 dakikalık yol da olsa emniyet kemerimizi takarız, arabamıza binen herkese de taktırırız. Takmıyorsa insin yürüyerek gitsin. Bence doğru olanı yapıyorsunuz. Bu konuda taviz vermeyin. Ölen ecelim geldi öldüm der ama siz vicdan azabı çekersiniz.

Bazen misafir gelenler bunu yapıyor yasak diye diye dilimde tüy bitti ama anlayan yok aynı teklifle her defasında geliyorlar

Otobüse bin deyince biletler pahalı diyor
Ee canımız ucuz mu diyorum ne alakası var deyip sıyrılıyor

Bazen misafir gelenler bunu yapıyor yasak diye diye dilimde tüy bitti ama anlayan yok aynı teklifle her defasında geliyorlar
Dilinizde tüy bitmesin, ben arabama bindirmiyorum diye kestirip atın. Bilen zaten biliyor ama ilk kez benimle bir yere gidecek olanlara kurallarım var diyorum. Hız yapmam, acele etmem, kemersiz bindirmem, yolda açanı indiririm, yola dikkatimi veririm çan çan konuşmam, şurası yakın bir şey olmaz demem yasal park nerdeyse oraya park ederim, sigara zaten içilmez vs. yok ben sıkıya gelemem diyen başka vasıtayla gitsin derim. Hem kendi canım, hem arabama binenlerin hem de trafikteki diğer sürücülerin canı önemli. Kimseye zarar vermek istemem vicdan azabı çok ağır çünkü.

Doğrusunu yapıyorsun.
Benim de bu şekilde almadığım aile büyükleri oldu, artık sormuyorlar.

Ama aklınızda olsun imkanınız olursa siz de büyük arabaya geçin, çünkü evdeki kişi sayısı kadar koltuklu araç bir tık zor. İlla birilerinin binmesi etmesi gerekiyor ya da oto koltukları arkada sıkışıyor.

Bir 112 çalışanı olarak arabanın ön camından yola çıkan bebekleri, kucağımda tutarım diye kucakta (şehirler arası yolda) giden çocukları tutan kişinin altından aldığımızdan beri bu hassasiyet konusunu aştı. Kemer yüzde 70 korur, sıkışmalı kazalar dışında kilosu az olduğu için çocukları koruma oranı daha yüksek.
Düşünün ambulansta ani frende müdahale ederken kaç kez savruldum birinde öyle bi düştüm ki kaburgam çatladı, ve bu sadece ani fren kaza da değildi.
Çocuklar küçükse özellikle 25kg altındaysa asla taviz vermeyin.
Bu hassasiyeti anksiyeteyede dönüştürmeyin, kaza sonuçta önlem alın gerisi Allaha kalmış.
Mesela iki kişi kemer takmış savrulmuş araba takla atmış burunları bile kanamamış bir çizik bile yok fakat öldüler çünkü kanala uçup sıkışmılar sadece belden üstü suda kaldığı için boğuldular. Yani bazen olacak olana mani olmak imkansızdır.
Şehir içinde araçlar hafif kazalar Allah korusun yinede olmasın ama olsada çok ağır olmuyor buralarda esnetebilirsiniz.

Malesef direk düşük ağırlık ve artan hızdan dolayı fırlıyorlar. Aslında çocuk normal otursa (arkada) fırlamasa daha az hasar alır kucağa aldıklarında takla durumlarında çocuklar eziliyor bu sefer. Sıkı tutma sadece hafif kazalarda işe yarar şehir içinde 50-60km ile gidilen yollarda ( karşı tarafta bu hızda olmalı tabi)

İşte ben de bunu diyorum şehiriçinde düşük hızla gidiyorum nadiren de olsa kısa mesafelerde sıkışıp gidiyoruz misafeliklere bu defa o günleri hatırlatıp ee o zaman neden yaptın diyorlar
Bir keresinde de eşimin yeğeni süslenmiş durakta bekliyordu biz de gel seni bırakalım dedik geldi arabanın önünde durdu illa bebeğin pusetini çıkarın bebeği kucağınıza alın üstüm kırışacak büyük çocuk alamam kucağıma dedi ben de sen bilirsin cnm istersen bin istersen git otobüs bekle dedim
Neyse bindi biraz sıkıştı ama gidene kadar da söylendi kızım da (7yaşında) abla taksiye binseydin keşke biz de sıkıştık dedi normalde etrafında olan bitenden habersiz yavrum bile sessiz kalamadı
Ben mi anormalim insanlar mı bilmiyorum annem hala sabahtan beri laf sokup duruyor
Kimle konuşsa gitmek istiyorum ama ne yapacam bilmiyorum diyor

Doğrusu bu zaten alınan alınsın. Musibet insanın başına bir kez gelir sonra ah vah etmek anlamsızdır. Ayrıca kendi annenize ayrımcılık yapmadığınız için de tebrik ediyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…