Bir emniyet kemeri meselesi

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.940
4.484
358
Merhaba arkadaşlar buradaki bazı arkadaşların tarafsız yorumlarını önemsiyorum.

Öncelikle 2 yıllık araba sahibiyiz ben de eşim de çok temkinliyiz dikkat ediyoruz trafik kurallarına,önceliğimiz daima insan hayatı..acele etmemek ve emniyet kemeri takmak bizim için çok önemli.
İlk yıl şehiriçinde de emniyet kemeri taktırıyorduk çocuklarımıza ki mesafe aşırı az ve çoğu gittiğimiz yer sokak arası olmasına rağmen..Arabayı Kullanan ve yan koltukta oturanı söylemiyorum bile..

Şimdi geçen yıl yazın annemlere gelecektim ve kv sizinle geleceğim orda akrabam var dedi..Ben de emniyet kemeri konusundakini hassasiyetimi belirttim yol 4saatlik ve olmaz dedim kusura bakma dedim (3çocuk 3kemer var) yanlış mı bilmiyorum ama kaç bin km yol gittik tatillere 1dk lık dahil çıkartırmadım,korkuyorum tedbirli olayım gerisi Allahtan diyorum…

Neyse şimdi eşimin memleketinde annemin akrabası vefat etti ben de sömestir sebebiyle burdayım (uzak akraba ve abisinin kaynanası oluyor) annem de gidip gelip ben de geleceğim sizle diyor ben de hem uzak akraba hem de emniyet kemeri konusundakini hassasiyetimi biliyorsun hem de kv için geçen yıl olmaz demiştim şimdi sana tamam dersem hem eşime hem onlara ayıp etmiş olurum dedim bozuldu hatta anladığım kadarıyla kırıldı da..

Boşver götüreyim dersem bu böyle gider,o ister karşı taraf ister kurtulamam..
Sonuçta sırtımda götürmüyorum tamam ama korkuyorum sanki bi kaza olsa 3 çocuğum da ölecekmiş gibi..Ki hepimiz de biliyoruz emniyet kemerinin önemini ama annem tutturmuş ecel geldiyse evde de ölebilirler vs vs

Siz olsanız 4saatlik yol ama dar ve tırların yoğun olduğu bu yolda tehlikeyi göze alıp her iki tarafı da taşır mısınız?

Sizce haksız mıyım kısa ve öz ? Emniyet kemeri hassasiyetim abartılı mı annem abartılı buluyor ve ayıplıyor?

Son düzenleme:
Arabayla 5 dk uzaktaki mesafeye bile emniyet kemeri takarım, eşimin öyle bir hassasiyeti yoktu artık oda koltuğa oturduğu an takmaya başladı keza oğlum da.
Ben emniyet kemeri konusunda baskı kurmadım oğlum bebekliğinden alışıktı zaten.

Annemde hiç takmaz uzun yolda babamla sürekli tartışır bu sebepten dolayı. Takmak istemeyene de zorla taktıramıyoruz neticede kendi hayatı söz konusu.

Tamam o takmasın da benim arkada çocuğum onun kucağında geleceği için o da takmamış olacak..kötü olan bu.arkada 3 kişilik yer var 3 çocuk var..1 kişi bile gelse benim 1 çocuğum kemersiz gelecek veya dönecek demektir

Çocuğumun kemeri takmasına engel olacaksa annemi götürmem. Otobüsle de gidilir 4 saat uzun bir mesafe değil.

Yurtdışında yaşıyorum ve burada 5 kişilik arabaya 6 kişi binmesi söz konusu bile olamaz.. Doğrusunu yapıyorsunuz

Yurtdışında yaşıyorum ve burada 5 kişilik arabaya 6 kişi binmesi söz konusu bile olamaz.. Doğrusunu yapıyorsunuz
Ahhh anlatamıyorum
Bana ceza için yapıyorsan cezayı veririm diyor tam komedi
Can güvenliğimiz için dediğimde kaale almıyor ama söz konusu para olunca öderim diyor

Emniyet kemeri abartılı bir şey olsaydı koymazlardı zaten onu oraya.
Biz zaten kendimiz takariz, kizimda takar kizimi arka koltugun ortasina dahi oturtmam bir kaza olur bir sey olur emniyet kemerine ragmen on cama firlar diger taraflarda en azindan önûnde koltuk vs var diye.
Çocuğumun canı herseyden kıymetli, canini gectim ufacik bir kirikda bile aile boyu perme perisan oluyoruz neden riske atayım.
Bazen ölümün bile kurtuluş olduğu durumlar oluyor her türlü tedbiri almak zorundayiz bence sizide hic abartili bulmadim.
Kizim dogdugunda besikten once puset ve oto koltugu aldim diye eş ailesi kizimla lordun kizi diye dalga gecerek sozde bana laf dokunduruyodu.
çok yakinlarinin 3 yasinda cocugu annesinin kucaginda yolculuk yaparken en buyuk hasari o cocuk alinca durumun onemini anladilar.
Siz bakmayin onlara en iyisini siz yapiyosunuz.

İlk yıl şehiriçinde bile emniyet kemeri taktırıyorduk çocuklarımıza

Bu nasil bi hassasiyet anlamadim Şehir icinde BİLE mi? Emniyet kemeri sehirler arasi yolculuklar icin degil şehirici de olsa zaten takmak zorunlu arabaya biniyorsan nereye gittiginden bagimsiz. Ölümlü kazalar şehrin icinde de oluyor bunu bilmiyor olamazsiniz. Siz daha cok kemeri bahane edeyim kimseyi almayim uzun yolda başima diye düşünüyor gibisiniz. Zira ben emniyet kemerini 10dklik yola gitsem takan biriyim dogrusu bu. Sehirde cocuklara kemer taktirmayip sehirdisinda bu kadar tutturmak bilemedim. Tabi ki dogrusunu yapiyorsunuz bir sey demiyorum kemer yoksa almayin araca o ayri ama sehiricinde de ayni hasassiyette olun bence.

Şehiriçi derken şöyle anlatayım..
Çocuklarımın okulu ile ev arası maksimum 1kmetre sokak arası bi yer ve hızım 30-40 o yüzden artık o mesafede takın diye diretmiyorum
Yine daha uzak ya da hız yaptığımız yollarda takıyoruz,şehiriçinde..ki ben bunu arka koltuklar için söylüyorum
Şoför koltuğu ve yanındaki zaten oturur oturmaz takıyor hatta bazen yanıma arkadaşım veya başkası otursa “ikaz sesi beni rahatsız ediyor lütfen tak” diyorum..
Amacım gerçekten çocuklarım olmasa 2bin km gittiğimiz yollarda molalar hariç kemeri çıkartırırdım arada 1dk bile çıkartmalarına izin vermedim bunun için eğitici videolar izlettim kendileri içselleştirsin dedim,düşünün
Ki zaten giden araba derim sırtımda götürsem tamam bahane derim de ben yorulmaycamki

Sizi aşırı takdir ettim. Kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz çekinmeden. Ben bu kadar net şekilde reddedemeyebilirdim. Doğrusunu yapıyosunuz kesinlikle. Şakaya gelecek bi mesele değil. Herhangi başka yerde de o olabilir bu olabilir diye önleminizi gevşetmemelisiniz zaten. İdeali bu

Düşünceniz doğru. Kimse istemez zarar gelsin ama abartmışsınız sanki biraz. Altını çizeyim “doğru düşünüyorsunuz” ama hayır diyemezdim ben de. Yani çekinirdim anlamında. Yoksa ısrarınız güzel bişey
Fire vermeden.

Siz yine de kontağı çalıştırdığınız her sürüşte kemeri takın taktırın. Kapınızın önünde bile dikkatsiz bi sürücü yanlış bi hareket sonucu bi kaza olabilir. Kaldı ki bizim bi yakınımızın başına geldi. Tam aracını park ederken hızla gelen biri çarptı aracına. Kendisi nerdeyse hareket halinde bile değildi ve park edeni beklemek zorunda olan kişi beklememişti.

Yıllarca insanlardan çekinerek kendimi kabul ettirmeye çalışarak ömür tükettim artık kendi fikrimin önemine vardım..

O mesafede de takmanız lazım. Nasil içinize siniyor anlamadım?
Soruya gelirsek araba zaten 5 kişilik, 6.bi kişiyi anam da olsa almam. Ehliyet kemerinden rahatsız oluyorum diyeni almam ki indirmişliğim var. Çocuklara da kemek takmayiver diyeni almam. Küsen küsebilir açıkçası böyle bir şeye küsecek kişiyle ilgilenecek bir tahammülüm yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…