• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir doğum günü meselesi

Evde boyle organizasyonlara karsiyim. Hizmetcilik yapmaktan baska hic bir ise yaramiyor. Disarida bir yerle anlassaydiniz boyle olmazdi.
ya sadece aile bireylerin çağırıp bir kutlama yapalım dedik ama burnumdan geldi . Benimde içimden sadece eşim ben çocuğum kutlayalım diye geçiyordu ama ilk olunca heveslendik işte

Öncelikle
Evinize davet ettiğiniz kişiler kalkıp yardım etmek zorunda değil siz davet ederken kimse yardım etmeyecekmis gibi düşünüp yapın hazirliginizi
Masaya ortaya koyarsıniz herkes kendi servisini kendi alır termosa çay . Bu sizi hafifletir

Bebeğinizin doğum günu senede 1 olan birşey akrabayla kutlamak zorunda da değilsiniz aile olarak siz kendiniz kutlayin anı olsun bence
haklısınız aslında bir beklentimde yoktu da ,ama kv çayları servis edene kadar çocuğa bakabilir diye düşünmüştüm. Tabi hata etmişim.

Bnde ohlglumun ilk yasini baya organizasyonlu faln yaptim. Cokta kalabaliktik. Ama bnce bu bikereye mahsus olmali. Her sene ayni sey yapilmaz. Benim oglumun 2. Yasida yaklasio ve bn sadece esimle kutliycam.
Aynen ilk yaş olunca heveslendim,aslında aile dışında konserine cagirmadik zaten ama yaşadıklarım üzdü. Dediğiniz gibi en iyisi çekirdek aile ile kutlamak

Kalabalık oldu salona sığmadık diyorsun da elti Kv arkadaş birer de koca eder 8 kişi

Nasıl sığmadınız

Neyse çocuğun içinde kalmaz alın pasta Çekin fotoğraf ana baba

Oğlumun ilk doğum gününde tatile gittik özellikle millet organizasyon beklemesin diye

Sonra eşine dedim ki pasta alalım o da dedi ki çocuk pasta yemiyor ne anlar

Olsun fotosu olur dedim

Pasta aldık oturduk mumu yaktık üfle dedik yan masalardan bile alkışladılar foto çektik oldu bitti

Bebeğiniz daha algılayacak zamanında değil.neden arkadaşım yok diye düşünmez.eşinizle birlikte kutlayın çekirdek aile olarak.

haklısınız aslında bir beklentimde yoktu da ,ama kv çayları servis edene kadar çocuğa bakabilir diye düşünmüştüm. Tabi hata etmişim.
Çocuğu esinizde tutabilirdi mevzu aslında çocuğu kimin tuttuğu değil
Siz doğum günü yapicaksaniz en çok keyif alan siz olmalısınız
Gelenler sadece sizin keyfinizi paylaşmaya gelir okadar
Doğum gününüz eziyete dönüşmüş
Evde çekirdek aile olarak siz kutlayin en güzeli
Çocuğun anısı o ... Sırf yardım eden yok servis zor diye senede altı üstü bir gün olan birseyi iptal etmeyin kendi icinizde kutlayin
Ogün özel bir yemek kendi criptiginiz kek tek bir kare resim yeterli

Kalabalık oldu salona sığmadık diyorsun da elti Kv arkadaş birer de koca eder 8 kişi

Nasıl sığmadınız

Neyse çocuğun içinde kalmaz alın pasta Çekin fotoğraf ana baba

Oğlumun ilk doğum gününde tatile gittik özellikle millet organizasyon beklemesin diye

Sonra eşine dedim ki pasta alalım o da dedi ki çocuk pasta yemiyor ne anlar

Olsun fotosu olur dedim

Pasta aldık oturduk mumu yaktık üfle dedik yan masalardan bile alkışladılar foto çektik oldu bitti
Elti,görümce,kv,arkadaşım ve eşleri birde 6 çocuk sigamadik valla,güzel olmuş sizin kutlamada. Bu sene bende çekirdek aile ile kutlama yaparım sanirim

ya sadece aile bireylerin çağırıp bir kutlama yapalım dedik ama burnumdan geldi . Benimde içimden sadece eşim ben çocuğum kutlayalım diye geçiyordu ama ilk olunca heveslendik işte
Caniniza yazik. Eltiyle gorumceyle bebek dogum gunu olmaz ki? Emeginize acidim ben. Ozur dileyerek soyluyorum ama gercekten kac tane bebek dogum gunu organizasyonu gorduysem hepsinden gorgusuzluk ve banallik akiyordu. Davet ediliyoruz gidiyoruz mecburen, ama eve gelip yarim saat esimle dalga geciyoruz sonrasinda. İnanin sevimsiz oluyor o pembeli mavili kutlamalar. Bebeginize yazik. Paraniza ve emeginize yazik. Cocugunuz buyusun,yasitlariyla kutlarsiniz acele etmeyin. Omrunuz saglikli huzurlu olsun daha nice kutlamalariniz olur.

Valla 3 yasina kdr olan kutlamalari anne baba kendi icin yapio :) cocuk ztn bise anlamio hatirlamioda :) oglumun ilk dogum gununde aboww nasil abartmistim.. cesit cesit pastalar sarmalar dolnalar borekler corekler kofteler :) valla dusunuorumda cok gereksizmis o kadari...

Ha zaten sole renkli renkli seyler canconlu seyler hosuma gitmio..

Gecen sene ikisinin dogum gununu sadece kendi aramizda pasta kestik kardeslerime vs pasta yolladim o kdr :)

Onunuzdeki zmndada butun cocuklari 1 kezde yaparim olur biter :)

aile arasi kutlayin sizde en rahati

Bebeğiniz daha algılayacak zamanında değil.neden arkadaşım yok diye düşünmez.eşinizle birlikte kutlayın çekirdek aile olarak.
Ya benim endişem
Caniniza yazik. Eltiyle gorumceyle bebek dogum gunu olmaz ki? Emeginize acidim ben. Ozur dileyerek soyluyorum ama gercekten kac tane bebek dogum gunu organizasyonu gorduysem hepsinden gorgusuzluk ve banallik akiyordu. Davet ediliyoruz gidiyoruz mecburen, ama eve gelip yarim saat esimle dalga geciyoruz sonrasinda. İnanin sevimsiz oluyor o pembeli mavili kutlamalar. Bebeginize yazik. Paraniza ve emeginize yazik. Cocugunuz buyusun,yasitlariyla kutlarsiniz acele etmeyin. Omrunuz saglikli huzurlu olsun daha nice kutlamalariniz olur.
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim öncelikle. Içinde bulunduğum durumu tam izah edememiş olabilirim benim eksikliğim bu. Mevzu aslında kendi çocuğumu düşünerek,onun ve kuzenlerinin mutlu olabileceği,ilerde güzel bir anisinin olabileceği bir kutlama yapmaktı. Abartıya kaçmadan eğlenelim aile arasında dedim ama sonuç farklı oldu. Mesela bu yıl kimseyi cagirmazsam sorulacak neden yapmadın diye,verilecek cevabım tabiki var. Elbette kimse için yapmıyorum bunu önceliğim bebeğim ve ona güzel anılar biriktirmek

Valla 3 yasina kdr olan kutlamalari anne baba kendi icin yapio :) cocuk ztn bise anlamio hatirlamioda :) oglumun ilk dogum gununde aboww nasil abartmistim.. cesit cesit pastalar sarmalar dolnalar borekler corekler kofteler :) valla dusunuorumda cok gereksizmis o kadari...

Ha zaten sole renkli renkli seyler canconlu seyler hosuma gitmio..

Gecen sene ikisinin dogum gununu sadece kendi aramizda pasta kestik kardeslerime vs pasta yolladim o kdr :)

Onunuzdeki zmndada butun cocuklari 1 kezde yaparim olur biter :)

aile arasi kutlayin sizde en rahati
Aynen ilk olunca heveslendim. Kendi anlayacağı yaşa gelince zaten o ne şekilde isterse,mümkün olursa onun istediği gibi olur

Ya benim endişem

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim öncelikle. Içinde bulunduğum durumu tam izah edememiş olabilirim benim eksikliğim bu. Mevzu aslında kendi çocuğumu düşünerek,onun ve kuzenlerinin mutlu olabileceği,ilerde güzel bir anisinin olabileceği bir kutlama yapmaktı. Abartıya kaçmadan eğlenelim aile arasında dedim ama sonuç farklı oldu. Mesela bu yıl kimseyi cagirmazsam sorulacak neden yapmadın diye,verilecek cevabım tabiki var. Elbette kimse için yapmıyorum bunu önceliğim bebeğim ve ona güzel anılar biriktirmek
İnanin herkesin niyeti o oluyor ama sonuclar ve baskalari uzerindeki etkisi bambaska. Bence bir dahakine sadece cocuklara bir etkinlik duzenleyin, disarida bir cocuk cafesinde mesela. Benim katildigim en guzel dogum gunu o sekildeydi misal. Dogum gunu sahibinin kuzenleri ve birkac arkadasi vardi. Sınırsız lunapark eglencesi ile harika bir gun gecirmislerdi. Buyukler de cafede yemekle sohbet ettiler. Ama bu aktiviteyi yapabilmek icin cocugunuz en azindan 3 yasinda olmali. Yoksa evde yetiskinlere hizmet etmek,cocugu tutmak,yedirmekle ugrasiyorsunuz ve o gunden bir sey anlamiyor insan.

İnanin herkesin niyeti o oluyor ama sonuclar ve baskalari uzerindeki etkisi bambaska. Bence bir dahakine sadece cocuklara bir etkinlik duzenleyin, disarida bir cocuk cafesinde mesela. Benim katildigim en guzel dogum gunu o sekildeydi misal. Dogum gunu sahibinin kuzenleri ve birkac arkadasi vardi. Sınırsız lunapark eglencesi ile harika bir gun gecirmislerdi. Buyukler de cafede yemekle sohbet ettiler. Ama bu aktiviteyi yapabilmek icin cocugunuz en azindan 3 yasinda olmali. Yoksa evde yetiskinlere hizmet etmek,cocugu tutmak,yedirmekle ugrasiyorsunuz ve o gunden bir sey anlamiyor insan.
Aynen dediğiniz gibi gerçekten. Kesinlikle imkan olsa yaşadığım yerde bende böyle bir şey düzenlerdim ama en azından aile bireyleri toplanip kutlamak istedik

Aynen ya kiz sen ayni ben gibi dusunuosun bu konuda :)

Haksızlık ne ya,saçmalamayın. Bu yaptığınız eğlence falan değil zaten eziyet. Kim sorarsa doğumgünü yaptınız.. evde kimseyi çağırmadan kesin bi pasta,yada dışarda bi organizasyon yapın oraya çağırın herkesi.

En iyisini mi yapıyorum
Hiç kutlama yapmıyorum
Herkesin yaşamı,olaylara bakışı farklı, saygı duyarım mesela kutlama yapılmak zorunda degil elbette. Bende kutlamadan ziyade hatirlanma mevzusu öncelikli. Yani pastaya muma gerek yok ,bir limonla bile arkadaşımızın doğum gününü kutlamıslığımız var. Ama kendi çocuğum olunca fazla detaylı düşündüm sanırım.

Herkesin yaşamı,olaylara bakışı farklı, saygı duyarım mesela kutlama yapılmak zorunda degil elbette. Bende kutlamadan ziyade hatirlanma mevzusu öncelikli. Yani pastaya muma gerek yok ,bir limonla bile arkadaşımızın doğum gününü kutlamıslığımız var. Ama kendi çocuğum olunca fazla detaylı düşündüm sanırım.

Evet olabilir

Benim cocuklar mum uflemeyi seviyo arada evde pasta yapiyoruz mum ufluyolar.. cocuklar icin dogum gunu bundan ibaret aslinda:)

Benim cocuklar mum uflemeyi seviyo arada evde pasta yapiyoruz mum ufluyolar.. cocuklar icin dogum gunu bundan ibaret aslinda:)
Aynen,bazen durup dururken doğum günü şarkısı söyleyip çocuğumla dans ederiz falan ,bunlar hoşuna gidiyor o yüzden bari kendi doğum gününde doyasıya eğlensin isterim

Back