Bir dikili ağaç

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
:KK200::KK200:Sayın kk üyeleri şimdi durum şu bebeğime hamileyken hep düşündüğüm bir şeydi fakat çevremden de eşimden de net cevap alamadım hep ikilem oldu. Kızımın bir ağacı olsun istiyorum yani zamanı geldiğinde onu sulasın baksın ona sorumluluğu olsun fakat şimdi şu ki ağaç me ağacı olmalı onu bulandım birde biz şuan dikenli miyiz yoksa kızım bu durumun bilincine varınca mı dikilmeli her ikisi de mantıklı geliyor ama en güzeli hangisi olur acaba? Siz ne düşünürsünüz ben büyüdüğünde beraber dikmekten yanayım ama eşim ve çevrem dik ki hazır büyümüş olsun meyve ağacı olsun vs vs. Ayrıca kızım 80 günlük daha :-):KK200:

evinin bahcesi varmi??? ben illa bahceli evim olsun istiyorum ondan sonra oglumla artik kac yasina gelirse dikicez ins. bilmiyorum sacma belki göbek bagini sakladim onu koycam köklerine

evinin bahcesi varmi??? ben illa bahceli evim olsun istiyorum ondan sonra oglumla artik kac yasina gelirse dikicez ins. bilmiyorum sacma belki göbek bagini sakladim onu koycam köklerine
Evim bahçeli değil ama eşimin güzel bir arazisi var oraya dikilecek oraya ileriki zamanlarda ev yapmayı düşünüyoruz gidip zaman geçireceğimiz bir ev ayrıca göbek bağı işini sevdim .

Çok güzel bir düşünce, tebrik ederim.
Kızınızla beraber dikme fikri daha güzel.
3-4-5 yaşlarında bakarsınız :)
Babam yazlığa hepimizle birer ağaç dikti.
Benimle diktiği kirazdı, geçen yıl söktük :) artık meyve vermiyordu diye yenisini de oğlumla diktik.
Kardeşlerimle nar, ceviz ve çınar.
Ceviz 3 kere falan yenilendi ama ısrarla ceviz dikiyoruz :)
Dedemle de köye karadut dikmişliğimiz var iki kardeş, köy doyuyor :) o kadar güzel meyve verir..
kıymetli şeyler :)

Evim bahçeli değil ama eşimin güzel bir arazisi var oraya dikilecek oraya ileriki zamanlarda ev yapmayı düşünüyoruz gidip zaman geçireceğimiz bir ev ayrıca göbek bağı işini sevdim .

of cok güzel bencede arkadasik dedigi gibi iki kere dogaya bir güzelik yapmis olursun

Ben olsam şimdi bir meyve fidanıyla ise başlarım.... o büyüdükçe kızın da büyüyecek bence çok hoş ve kızın aklı sardiginda bir de onunla birlikte yine kızının istediği bir fidanı dikersin.sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Çok güzel bir düşünce, tebrik ederim.
Kızınızla beraber dikme fikri daha güzel.
3-4-5 yaşlarında bakarsınız :)
Babam yazlığa hepimizle birer ağaç dikti.
Benimle diktiği kirazdı, geçen yıl söktük :) artık meyve vermiyordu diye yenisini de oğlumla diktik.
Kardeşlerimle nar, ceviz ve çınar.
Ceviz 3 kere falan yenilendi ama ısrarla ceviz dikiyoruz :)
Dedemle de köye karadut dikmişliğimiz var iki kardeş, köy doyuyor :) o kadar güzel meyve verir..
kıymetli şeyler :)
Karadut ağacı acaba yarı kurak bir yerde olur mu ki ilgimi çekti şuanda kurumaması da lazım hayal kırıklığı olmasın kızım için ceviz tutmadı mı aslında o da mantıklı ya. Şuan sanırım iki tane dikmeye karar veriyorum bir şimdi dikeceğim o büyüdüğünde bak senin içindi demek için birde omunla dikip bak ona iyi bakarsak bu ağaç gibi olur demek için sorumluluk oluşur belki daha çok

Ben olsam şimdi bir meyve fidanıyla ise başlarım.... o büyüdükçe kızın da büyüyecek bence çok hoş ve kızın aklı sardiginda bir de onunla birlikte yine kızının istediği bir fidanı dikersin.sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Amin inşallah. Bu aklıma yattı sorumluluk edinmesi açısından sanki göstermek daha iyi güzel olur ç. Peki bir meyve ağacı dikecek olsanız ne dikersiniz

Amin inşallah. Bu aklıma yattı sorumluluk edinmesi açısından sanki göstermek daha iyi güzel olur ç. Peki bir meyve ağacı dikecek olsanız ne dikersiniz
kiraz olabilir erik olabilir kası ağacı olabilir.. Ben olsam kayısı ağacı dikerdim ama hani Çağla döneminde Tuzla yenilen eksi olandan

Karadut ağacı acaba yarı kurak bir yerde olur mu ki ilgimi çekti şuanda kurumaması da lazım hayal kırıklığı olmasın kızım için ceviz tutmadı mı aslında o da mantıklı ya. Şuan sanırım iki tane dikmeye karar veriyorum bir şimdi dikeceğim o büyüdüğünde bak senin içindi demek için birde omunla dikip bak ona iyi bakarsak bu ağaç gibi olur demek için sorumluluk oluşur belki daha çok

Karadut tecrübemiz Trakya ve Karadeniz de var. İkisi de çok güzel meyve veriyor. İklim şartlarını kıyas yaparsınız.
Diğer meyveler için, ceviz bizim şanssızlığımız sanırım yanındaki meyve ağaçları ile uyumlu degil, o yüzden olmadı. Bir de ceviz ağaçtan meyveyi aldım yedim bir meyve degil eğer ceviz dilerseniz bunu da göz önünde bulundurun.
Nar tavsiye etmem, çünkü bodur ağaç :) hani gölgesinde dinlenmelik bir ağaç hiç olmuyor. Kirazın bizim için ömrü 20 yıl oldu. Sonra verimi çok düştü, hastalandı. Baktık olmuyor o zaman yerine yeni fidan geldi
Bence kiraz güzel :)
Kayısı da olabilir. İkisinin de meyvesini çocuklar sever ve ikisi de güzel büyüyor, tırmanmalılar, gölgesine yatmalık oluyor :)

Çok güzel bir fikir.
Ağaç dikmek mükemmel bir olay.

Biz geçtiğimiz aylarda çam gibi bişey diktik (tam bilemedim adını).
3,5 yaşında idi kızlarım.
Onlar dikti,suladı.
Arada gidip baktık.
Şimdi yine dikicez bu sefer başka yerlere başka ağaçlar.
Sonra hep o ağaçların yanında fotoğraf çekmeyi planlıyoruz.
Aynı ağacın yanında aynı poz,yıllarca gittiği yere kadar:KK66:
Hayal bu.
Bu arada çocuklar da keyif alıyor.
Eve de domates biber fideleri aldık,balkonda mini bir bahçe yaptık,o da çok ilgilerini çekiyor,zaten sırf görsünler bilsinler diye yaptık.

Son düzenleme:
Ama ıhlamur da şahane fikir :)
Bir de ağaç diye kısıtlamayın kendinizi, bizim çilekler var oğlumla bu sene fidelerini ektik.
Henüz 4-5 tane aldık ama çok keyifli. Her akşam üstü o suluyor. Hem sorumluluk bilinci açısından Güzel, hem meyvesini seviyor, hem yapraklarını falan bile okşuyor :) güzel bir şey çocuğun toprakla bağı olması. Hatta bence zorunlu bir şey

Back
X