Bir dertte benden. Aramızda ne yaşanırsa yaşansın eşimin ailesine gitmek zorundamıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yalnızca piknik için olan tutumlarından bahsettim.
Onun dışında illa gelelim diye ısrarları,görümcenin hadsiz lafları,gelinin ailesiyle geçireceği zamanı burnundan getirme çabaları,3yaşında çocuk gibi oğullarına gelinlerini şikayet edip ara bozma oğullarına da kendilerini mağdur masum gösterme tavırları,kendilerini dünürlerinden üstün göstermeye çalışmaları hadsizce gelinlerini ana babasına kötülemeleri vs vs daha niceleri...
Herkesin ne olduğu ortada.ben kayınpeder kayınvalide görümce melaike konu sahibi kötü insan demedim ki.
Şunu söylemek istedim:herkes kendine yakışanı yapar.ben karşımdaki ne yaparsa yapsın soframa almaya reddetmeyi kendime yakıştırmam mesela anlıyor musunuz.illa geleceksen kendi yiyeceğini kendin getir demeyi kendime yakıştırmam.ki konu sahibi ve eşi bunu hazırlıkları kendilerine kadar olduğu için demiş.ben bunu çok ayıp buluyorum.herkes kendi yaptığından yada yapmadığından mesuldür.örneğin karşımdaki bana küfür etti ve bence iğrenç bir insan oldu karşılığında bende ona küfür ettim onun bunu hakettiğini düşündüm ama hop bak bende iğrenç bir insana dönüştüm noldu bana yakışmadı.sana taş atana sen Gül at kafasında asla değilim ama konu bir anne babanın yiyeceği iki lokma için biz lokanta işletmiyoruz madem gelmek için ısrar ediyorlar kendi yiyeceklerini getirsinler ise ha bunu demiş ha zıkkım yiyin demiş benim için aynı kapıya çıkıyor.şimdi anlatabildim mi arkadaşım

Konu sahibi hatanız o kadar cok ki
Mesela sırayla gidelim kv arayınca piknikte neden bahsettin? Yrn doluyuz de yeter. Hadi bahsettin buyur demeliydim. Onlar gelxez dediğinde sşz de bişey getirin demen çok ayıp. Çok çiğ. Eklersin patates salatası ya da Bi kek o hazırlık yeter ya da yolda et alınıp gecilebilirdi zaten ok desen kv sorardı ne lazım diye.
Anlaşmazlık gelişmiş yetmemiş bir de ailene anlatmışsın. Ben ailenin yerinde olsam çok canım sıkılırdı (kendç aileni de ğzmüşsün) onlar da damada nasihat etmiş eşin dinlemiş ailesini aratmış. Bak ne güzel gelmişler oturmuşlar. Valla kv ye bence bravo su tabloda.
Su olay senin için son damla olacak Bi olay mı bilemiyorum. Biraz abartıyorsun.

Niye açık açık yazamayayım yahu
Gerçek düşüncem kvye gel demek zorundasınız olsaydı bal gibi de yazardım
Sanki sizden korkup çekineceğim.
Evet buradaki panterliğinizi eşinize ve ailesine en baştan gösterseydiniz keşke bu kadar ezilmez, durduk yere patlamazdınuz.

Konu sahibine o kadar haksizlik yapilmis o kadar çirkince davranilmis ama konu boyunca yorumlardaki odak noktasi konu sahibinin yemeginizi getirin demesi olmus. Bu da ayri bir haksizlik. Kadina söyle deseydin böyle deseydin deniliyor. Kadin anlatiyor söyledim israr etti laftan anlamadi diyor ama dinleyen kim. Gercekten uzuluyorum ya konu sahibi bir turlu derdini anlatamadi şurda. Hayirdan kibarliktan anlamayan bir kadin var ortada. Siz hiç bu tur seylere sistematik olarak surekli maruz kaldiniz mi ne kadar psikolojik olarak yipratici oldugunu biliyor musunuz ? Insan tiksiniyor nefret ediyor ayibi dusunecek hal mi birakiyorlar. Neyse ben bu konudan cikiyorum sinirlerim bozuluyor bazi seyleri yasamayanlara anlatmak mümkûn degil. Belli ki hic yasamamissiniz umarim bundan sonra da yasamazsiniz.

Aramızda ne yaşanırsa yaşansın eşimin ailesine gitmek zorundamıyım ?
Sormuşsunuz insanlar değer verip cevap vermişler
Madem yazın en yukarıya benimle aynı düşünmeyenler yorum yapmasın diye
Siz de rahat edin biz de
Böylece her aksini yazanı da azarlamak zorunda kalmazsınız

Bu yaşamayanlara ben dahil değilim yalnız
Ben benimkini anlatsam konudaki kvyi yılın en iyi kvsi seçersiniz.
Benim kv babamla aramdaki sevgiye ilişkiye iğrenç imalar yapacak kadar düşkün haysiyetsiz bir kadın. Bu kadar örnek vereyim.

Kv ile şu anki iliski dereceniz ne peki bu kadar dusukken ?

Kv ile şu anki iliski dereceniz ne peki bu kadar dusukken ?

Hayatımızdan çıkardık.

Konu sahibi de hayatından çıkarabilir

Siz de.

Başlığa cevabımda hayır asla gitmek zorunda değilsiniz.

Kimse kimsenin ailesini her Cuma aramak zorunda değil. Sevmek zorunda değil.

Anlaşılmayan şu: Ben olay bazında değerlendirme yaptım. Yorumum buna göreydi. Kv-gelin ilişkisine yorum yapmadım. Ortada bana ayıp gelen bir olay vardı, bunu söyledim.

Ben de hayatimdan çikardim zaten. Hamile kaldim diye dunyanin lafini söyleyen, dûsük yapayim diye beddualar eden, daha dogmamis minicik bebegime beddua eden kadinin hayatimda yeri olamaz da. Simdi de duygu sömúrúsu yapiyor uzuluyormus küs olmamiza her gun agliyormus oglunun vicdanina oynuyor iki yuzlu !

O zaman sanada çamaşır ütü Güleryüz Tatlıdil yok bundan sonra hodri meydan demenin zamanı gelmiş ve geçmiş

Aynı hatalari yapmis sonunda da boşanmış biri olrak söylüyorum yapılması gereken eşinle değil ailesiyle konuşmak her seyi açık açık kırıp dökmeden biraz insanlar duzelirler degilseler zaten mesafeni koyarsın ama eşinin de senin ailenle mesefe koyacagini göze almalısın göze almadığını bir sey için de rest çekme inandırıcı olmaz

Konu sahibini asırı iyi anlıyorum
Anlıyorum da bazen öyle bir durum vardır ki haksız konuma düşersin.
Karsı taraf on yapar sen 9 alttan alırsın onuncu lafına haksız hake gelirsin
Konu sahibine tavsiyem haksız konuma düşersin.
Benim de ailem il dışında. Ben kv ye hiç birseyim anlatmam en ufak bilgisi olmaz. Bir gelmelerinde haberi oldu. Benim kv yalnız yasıyor (eşi vefat etmiş) ailemi duyunca hoop çıktı geldi. Sözde dünür ziyaretine gelmiş ne hoş ne iyi kalpli değil mi? Babam da namahrem diye aynı sofraya oturmam adı altında babamı odaya yerleştirdik. Babam garibim hapis kaldı. İnanın şu vaziyette 3 4 gün kaldı. Her vakit aynı tablo oluştu. Adam benim yüzümden odada kaldı diyerek evine dönmedi. Madem namahrem gelme de mi masaya oturmaya ahın adamı ziyarete niye gelirsin.
Ailem de ben de biley diyemedik kayınvalidem de kendine yakışanı yaptı. Her yaptığını Allah sorsun. Ama böyle yaptığı için de onu hiç sevmiyorum hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…