yahu mesafe koymak bu kadar zor mu küsmeye tavır almaya ne gerek var mesafeni koyacaksın bu kadar..
iki tarafa giderkende diğer tarafın oraya gittiğinizden haberi olmasın neden herşeyi bilmek zorundalar
haftada 1 kere kendi ailenize birkerede eşinizin ailesine giderseniz her iki tarafada eşit gitmiş olursunuz kimsede laf söz edemez
sürekli gelmenizi istiyorlarsada bizm de artık bir evimiz sorumluluklarımız var ve çalışıyoruz iş güc koşuşturmaca ancak bu kadar oluyor dersiniz.. bitti gitti
ayrıca evinize gelmiyolarsa gelmesinler.. onlar gelmiyorlar diye size gitmeme hakkı doğmaz onlar ana baba siz evlatsınız
gelselerde gideceskniz gelmeselerde
peki evinize gelmemelerinin genel bir nedeni var mı *
Stres topu musunuz siz? Cagirip cagirip azarliyorlar. Kendileri gelmiyorlar. Gitmeyn sizde ya.azarlamak icin bile goremesimler.
Mesafe koyacaksın arkadaşım herkes haddini bilecek Biz evliyiz sizin her çağırdıgınızda biz gelemeyiz zaten her zaman gelsek evliliğin bir mantıgı olmaz diyeceksiniz.Me sa fe
bence yeterince mesafe koymamıssınız yada siz bu mesafe olayını cok ama cok başka algılamışsınız..yok ben neler denedim onların sınırı bir mesafesi yok eskiden sadece eşimin ailesi böyleydi şimdi benim ailem de aynısını yapıyor inan bişey demeye fırsat kalmıyor agızlarında hazır cevap bekliyorlar sanki akşama kadar acaba bugün ne yapsak ta planlıyor gibi inan bak öyle bunaldım ki tahmin edemezsin. bize gelmeme sebepleri ise çok basit 1 er minübüslük yolları var ancak sürekli bizim arabamız var. gelecekleri zaman aldırıyorum yine yaranamıyorum bıraktıyorum
Huzurunuzu bozan Anenizde de olsa babanda olsa hayatindan uzak tutacaksin.
Nasil mutluysaniz öyle yapin esinizle .Kendileri gelirlerse gelsinler gelmedikleri zamanda neden gelmiyorlar diye hic takmayin.
Memursanız tayin isteyip kaçın dicem,o zaman da sürekli arayabiliyorlar.Telefon aramasına bile mesafe koymak gerek.Bana oldu.Zor oldu ama kv anladı her dk ararsa açmayacağımı.
O yüzden tayin fikrim yerine mesafe daha iyi.Ararlarsa açmayın.Siz de 3 kişilik bi çekirdek ailesiniz .İnsanlar niye anlamıyor bilmiyorum
bence yeterince mesafe koymamıssınız yada siz bu mesafe olayını cok ama cok başka algılamışsınız..
eğer bir ağırlıgınız olsa ve mesafe koysaydınız kimse sizi böyle iki arada bırakıp evliliğinizde huzursuzluga neden olamaz idi..
ayrıca gelen gelir gelmeyen gelmez
neden aldırıyorsunuz ki ?
bence iki tarafada ağırlıgınızı ciddi anlamda gösterememişsiniz siz ve eşiniz buda böyle sorunlara yol açmış ne yazık ki. planlasınlar siz net olduktan sonra gitmekdikten sonra 1 2 3 planlarlar sonra bırakırlar yahu...
gitme günlerini ayarlayın eşiniz ile atıyorum haftada 1 olsun bu gidin.. fazlasını isterlerse cevabını verin kimse darılacak kırılacak diye düşünmeyin. plan yaparlar ise sizde farklı bir planınız olduğunu iletn vs vs aşılamayacak bir sorun değil
başka önerileriniz de var ise bu konuda dinlemek isterim.
size sadece bir örnek vermek isterim neden bu kadar zorlandığımı anlayabilmeniz için
kayınvalidem geçen hafta aradı köy derneklerinin kahvaltısı varmış ve bizi de çağırıyor belirttiği tarihte gerçekten çalışıyoruz. kendisine çalıştıgımızı ve gelemeyeceğimizi söyledik. hemen kızıp söylenmeye başladı. anne çalışıyoruz diyoruz kahvaltıya gelin öyle gidersiniz dior. anlatıyoruz böyle böyle fotografçıyım ben ve gelin damat çekimine gideceğim. çekim saati 10 da kahvaltıda 10 da. ibini dibini sordu nerde olucak saat kaçta olucak kim gelcek kim gitcek kimmiş bilmem ne. tamam kahvaltıya gelin çekimi erteleyin saat 11 de gidin bişey olmaz biraz beklesinler dior. anne öyle bişey olamaz dioruz konuşuyor konuşuyor en sonunda da bize küsüor ve hala küçük görümcemle sürekli haber gönderiyor geleceklermi die. 7 yıllık evliyim ve bu hep böyle oldu anlamıyor yani 1 - 2 - 3- 5 - 25 - 55 - 105 -1305 sefer oldu belki sonuç değişmiyor
O ücret kalktı müjdemi isterim:) söyle aile büyüklerine.mesela başka bir örnek ;
ben çalışmak istiyorum ve eşimle şuan başka çocuk yapmak istemiyoruz. oğlum 5 yaşında bu zamana kadar krese gitti şimdi anasınıfına gidiyor biraz dükkanda biraz kreste bu yaşa geldi çok şükür. şimdi iki tarafta başka çocuk yap die sürekli ısrarda ve doğacak çocugumun şimdiden savaşı var o dio ben bakcam öbürü dio ben bakcam. istemiyorum diorum tamam biz büyütürüz diolar sen doğur biz bakar büyütürüz maksat devletin ödediği torun bakma ücretini almak ve sürekli baskı baskı baskı bir insan her görüştüğünde aynı şeyleri duyarmı allah aşkına. birde beni ikna edemedikleri bir konu olduğunda ben asla desemde hemen eşimi ararlar onu ikna etmeye çalışırlar
önerilerim faydalı olursa ne mutlu bende evliliğimin ilk yıllarında yaşadm bu tür sorunları sizi şu an cok iyi anlayabilyorum..başka önerileriniz de var ise bu konuda dinlemek isterim.
size sadece bir örnek vermek isterim neden bu kadar zorlandığımı anlayabilmeniz için
kayınvalidem geçen hafta aradı köy derneklerinin kahvaltısı varmış ve bizi de çağırıyor belirttiği tarihte gerçekten çalışıyoruz. kendisine çalıştıgımızı ve gelemeyeceğimizi söyledik. hemen kızıp söylenmeye başladı. anne çalışıyoruz diyoruz kahvaltıya gelin öyle gidersiniz dior. anlatıyoruz böyle böyle fotografçıyım ben ve gelin damat çekimine gideceğim. çekim saati 10 da kahvaltıda 10 da. ibini dibini sordu nerde olucak saat kaçta olucak kim gelcek kim gitcek kimmiş bilmem ne. tamam kahvaltıya gelin çekimi erteleyin saat 11 de gidin bişey olmaz biraz beklesinler dior. anne öyle bişey olamaz dioruz konuşuyor konuşuyor en sonunda da bize küsüor ve hala küçük görümcemle sürekli haber gönderiyor geleceklermi die. 7 yıllık evliyim ve bu hep böyle oldu anlamıyor yani 1 - 2 - 3- 5 - 25 - 55 - 105 -1305 sefer oldu belki sonuç değişmiyor
doğmamış cocugun torun parasına bile düşmüşler hey allah cidden sacmalık başka birşey değil..mesela başka bir örnek ;
ben çalışmak istiyorum ve eşimle şuan başka çocuk yapmak istemiyoruz. oğlum 5 yaşında bu zamana kadar krese gitti şimdi anasınıfına gidiyor biraz dükkanda biraz kreste bu yaşa geldi çok şükür. şimdi iki tarafta başka çocuk yap die sürekli ısrarda ve doğacak çocugumun şimdiden savaşı var o dio ben bakcam öbürü dio ben bakcam. istemiyorum diorum tamam biz büyütürüz diolar sen doğur biz bakar büyütürüz maksat devletin ödediği torun bakma ücretini almak ve sürekli baskı baskı baskı bir insan her görüştüğünde aynı şeyleri duyarmı allah aşkına. birde beni ikna edemedikleri bir konu olduğunda ben asla desemde hemen eşimi ararlar onu ikna etmeye çalışırlar
siz gitmeyince gelmiyorlar zaten ee dert neresinde? hiç birinide beğenmiyorsunuz üstelik gitmezsininz olur biter siz gitmeyince üsütünüze yürüme vs olmaz dimibenim bir değil bin problemim var hangisini anlatacağımı şaşıyorum evliyim 31 yaşındayım çalışıyorum 1 çocugum var eşimle birebir problemimiz yok ama hem kendi ailem hemde eşimin ailesinden sürekli sorun yaşıyoruz. sürekli onlara gitmemizi istiyolar iki tarafta asla gelmiyor bize ölsekte kalsakta kaç sefer güzel güzel söyledim anlattım yeri geldi küstüm ama ısrarla anlamıyorlar bir kaç sefer bende gelmiyorum artık dedim gitmedim ama sonuçta aile 1 ay gitmedim yine bir şekilde mecburen gittim sonuçta iki tarafta aile kaç gün küsebilirsin ki. iki tarafında bitmek bilmeyen sorunları gerçekten boş boş şeylerden şaçma sapan şekilde başlarını belaya sokuyorlar benim tarafım alkolik eşimin tarafında ne ararsan var bir tek ben ve eşim namazlı niyazlı insanlarız. artık psikolojimiz bozuldu hiç bişey olmasa bu defa durup durup bize sarıyorlar. yok yüzünüz asık yok gelmediniz yok cocuk bizde durmuyor. onlara çok gittin bize az geldin. iki tarafta nereye gitse bizide götürmeye çalışıyor çalışıyoruz diyoruz anlamıyorlar. hayır küsseler içim gam yemeyecek sürekli bağırıp çağarmalar yetmeyince üstüne yürümeler. agzımı açtığım dakika küçükten büyüğe üstümüze yürüyolar hiç bişeye ah diyemez hala geldik. eşimde bende aileler arasında kalıyoruz. anlayamıyorum gerçekten. ikimizde ailenin ortanca çocuklarıyız artık napıcamızı bilmiyorum. sürekli sinir stres haliyla eve yansıyor işe yansıyor artık çok bunaldım
vallamı ay çok sevindim gerçekten :)O ücret kalktı müjdemi isterim:) söyle aile büyüklerine.
aslında haklısın ancak aile işte atsan atılmıyor satsan satılmıyorsiz gitmeyince gelmiyorlar zaten ee dert neresinde? hiç birinide beğenmiyorsunuz üstelik gitmezsininz olur biter siz gitmeyince üsütünüze yürüme vs olmaz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?