Bir derdim yok aslında,sadece içimi dökmek istedim.Çok üzgünüm.

Yok yok yanlış anladınız.Ben sadece bayanlara karşı böyle tavır takındıkları için bayanları ikinci sınıf insan olarak
gördüklerini düşündüm.Aynı şekilde sevgilim de bana "Benim işim iyi,sen yine oku,mezun ol,diğerlerinden bir farkın olsun.Ama bayanlar narin oldukları için hem iş hem ev bir arada götüremezler.Bir süre sonra hem kendini yıpratırsın hem benimle ve çocuklarımızla iyi şekilde ilgilenemezsin."demişti.
Huzur Sokağı'nı da okumadım,tavsiyeniz için teşekkürler,en kısa zamanda alacağım,farklı şeylerle uğraşıp kafamı dağıtmam lazım.

tabii senin hayatının amacıda kendini kocana ve çocuklarına adamak, kendinin hiç bi önemi yok, sen kimsin ki sadece kadın, bu nasıl bencilliktir ya
ben de sana "hatalı alanlarınız" kitabını tavsiye ediyorum, bu kitabı okuyunca eski sevgilinin ne kadar bencil ve çıkarcı olduğunu anlayacaksın, kendinide nasıl boş yere üzdüğünü
bence verilmiş sadakan varmış, üzüleceğine sevinmelisin kurtulduğun için
umarım kendine layık, demoktratik kişisel hak ve özgürlüklerine saygılı birini bulursun
hatta ilk etapta bunları test etmeye başla sonraki adaylarında, böylece bu olaydaki gibi vakit ve emek kaybetmemiş olursun
gerçi emek kaybı olarakta görmemek lazım, tecrube en iyi öğretmen çünkü

Son düzenleme:
Belli ki düzgün biregitim almışsınız aydın humanist bir ailede yetişmişsiniz... inanın bu ulkede boyle bir aileye sahip olan kimse az, sanslısınız ve sakın ha eski sevgilinize geri donup hayatınızı geriye sarmayın.

belli ki üst sosyoekonomik bir sınıfa mensupsunuz, denginiz insanla daha mutlu olursunuz, emin olun ne onunla ne de ailesiyle aynı dili isteseniz de konusamazsınız.
kadınsınız insansınız ve bunun degerini bilen birini bulursunuz ve aradan biraz zaman gecince bunları gülerek oynayarak anacaksınız.

Belli ki düzgün biregitim almışsınız aydın humanist bir ailede yetişmişsiniz... inanın bu ulkede boyle bir aileye sahip olan kimse az, sanslısınız ve sakın ha eski sevgilinize geri donup hayatınızı geriye sarmayın.

belli ki üst sosyoekonomik bir sınıfa mensupsunuz, denginiz insanla daha mutlu olursunuz, emin olun ne onunla ne de ailesiyle aynı dili isteseniz de konusamazsınız.
kadınsınız insansınız ve bunun degerini bilen birini bulursunuz ve aradan biraz zaman gecince bunları gülerek oynayarak anacaksınız.

sigarayı kadında erkekte kullanmamalı dinimizde 2 sinede mekruh.
alkol zaten haram. kadına da erkeğe de.
kadın sorulamamalı diye bişey yok dinimizde, aslında sorugalayıp araştırmak kadının da erkeğin de görevi.
namaz kılmak iyidir ve farzdır yani her müslümanın yapması gerekir yapmassa borçtur kaza etmesi gerekir.
erkeklerle bayanlar tokalaşmaz dokunmak doğru değil dinimizde. her 2 cins için de geçerli.
el öpmek te tokalaşmak gibidir. sonuçta henüz kayın baban değilse öpemezsin. evlenirsen öpebilrsin.
misafir adetleri dinle değil örf ve adetlerle ilgili. dinde önce kadın ya da erkek diye bişey duymadım ben.
kapıdaki kadınsa kadın ilgilenmesi lazım erkekse erkek ilgilenmesi lazım, ama hepmiz çiğniyoruz genelde bu kuralı aceleciliğimizden.

BUNLAR DİNİMİZDE OLAN ŞEYLER. KÜÇÜMSEYEREK ANLATMAYIN LÜTFEN. NİŞANLINIZ VE AİLESİ KENDİNDEN UYDURMAMIŞ. KURAN VE HADİSLERE BAKARSANIZ ANLARSINIZ.
AMA SİZ BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ. SONUÇTA HERKESİN GÜNAHI KENDİNE YAZILIYOR.

Ayrılmanız daha iyi olmuştur belki. çünkü din zorla yaşanmaz gönüllülük esastır.

O kendine göre siz de kendinize göre birini bulursunuz ilerde. zamanla geçer bu acılar...

İnsana nimet olarak verilen vücuduna zarar verecek herşeyin yapılmasının mekruh olduğunu da,alkol kullanınca insanlar sarhoşluk halinde kendilerini bilmeden hareket ettikleri için haram olduğunu da biliyorum.Dinimin tüm gerekliliklerini harfiyen yerine getiremesem de bunları biliyorum çok şükür.Karşı cinse dokunmak doğru değildir demişsiniz olabilir,sizin fikriniz ya da dine göre uyulması gereken de bu.Dinen misafirlik kuralı diye de birşey demedim,adettir,gelenektir olabilir.KÜÇÜMSEYEREK ANLATMADIM.
İnsanların dinlerini yaşayış şekilleri farklı olabilir,ateist bile olabilirler.Ama bizim yapmamız gereken herkesin fikrine saygı duymak.Ben de dinimi ve aile hayatımı dilediğim gibi yaşarım,buna da bugüne dek kimse karışmadı,karışamaz da.EVET HERKESİN GÜNAHI KENDİNE YAZILIYOR,HERKESİN MEZARI DA AMEL DEFTERİ DE AYRI SONUÇTA.
Ben dinimi zorla yaşamıyorum,kimse de zorla birşey yaptıramaz kimseye.Buradaki sorun "DİN" değil,yanlış anladınız sanırım,zamanla geçer umarım.
Saygılar...

Ayrıldık biz, O da seviyor,ben de seviyorum.Ama olmadı,sadece sevgi yetmedi,anlaşamadık,sevdik ama
anlaşamadık.Annem-babam rahat yetiştirdi beni,kısa etekler,askılı tişörtler,bikiniler...Hiçbirini ama hiçbirini sorun etmediler hiçbir zaman.
İzin bile almadım giyerken,giydim.Akşam en geç 8'de evde olmalıydım,istediğim yere istediğim zaman gidebilirdim,erkek kardeşimden bile üstün tuttular beni,"O erkek her işi yapar ama senin nitelikli bir işinin olması gerek."dediler,hiçbir zaman hiçbir masraftan kaçınmadılar.Özgürdüm ben,istediğimi giyer istediğim yere giderdim.Sigara kullanırım ailem sadece uyardı ondan sonra lafı bile açılmadı.Babamla karşılıklı rakı içtiğimiz günler de oldu.
Ben böyle yetiştim,beni böyle büyüttü ailem.Sevgilim...Yani ayrıldığım adam.O çok farklıydı her zaman,ailesi farklıydı çünkü.
"Annem babam gelenekçidir."dedi,birşey demedim.
"Babam oje sevmiyor."dedi,arada sırada sürdüm hatta bazen inadına sürdüm gittim,birşey demediler.
"Sadece bisiklet yaka tişört ve bluz giy."dedi,giydim.Saçma gelse de giydim,bazen inat ettim dekolte giydim.Kızdı,laf etti.
"Sigarayı bırak."dedi,bırakmadım.
"İleride çalışacağım ben,boşu boşuna ailem emek harcamadı ya,buraya da bu sebepten geldim."dedim,"Çalışan eş istemiyorum."dedi.
bunu da kabullenmedim.
Erkekten arkadaş olmazmış,kadın eviyle ilgilenmeliymiş...Falan filan...
Evet böyle kötü şeyler yaşadık,düşünceler çok zıttı,bu kadar kötü şeye rağmen bunların yüz misli de güzel şeyler yaşadık biz.
Oğlumuzun adı bile hazırdı,komik de olsa öyle işte.
Ben bir bayan olarak O'nun beni ikinci sınıf insan olarak kabul etmesini kabullenemedim.O'na göre her ne kadar "ikinci sınıf insan" yanlış olsa da,kadınlar narinmiş,çalışmayı bünyeleri kaldırmazmış.
Ben çok sevdim,O da çok sevdi.Seviyoruz da hala,yapamıyorum ben...
Mantığım kalbimin önüne geçemiyor,dayanamıyorum.
Bu şehir boğuyor beni,annemi istiyorum diye ağlar ya küçük çocuklar,çaresiz kalınca.
Ben annemi istiyorum.
Ben aşık olmak istemiyorum bir daha,baktığım her yerde,her eşyada o var.
Sanki çıkıp gelecekmiş gibi,"Tamam,kabullendim düşüncelerini."diyecekmiş gibi.
Biliyorum çok farklıyız ama sevdik biz,seve seve ayrıldık.
Ben yapamıyorum,hiçbir şey yolunda gitmiyor,hep eksik sanki.
Elim kolum eksik gibi.
Seve seve ayrılmak,dönüp gitmek akla mantığa sığar şey mi?
Bir ortasını bulamadık,O "Tamam,istediğin gibi giyin,çalış da...Kabul..."demedi.
Ben de "Tamam,okuyup ev hanımı olurum."demedim,diyemem.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum şimdi.
Ne yapacağım ben?
Nasıl nefes alınır seviyorum,seviyor ama yok işte.
Yaram çok taze ve derin.Çok üzgünüm,bırakıp gidesim var herşeyi,bu şehri...
Hıc bır zaman bırı bır erkek ıcın ne aılenden ne gyımınde. Ne ısınden odun verme ssenı sewen ısteyen bole bunsekılde gelsın
Suan yaran taze acıtır uzer aglatır belkı ama alısıcaksın

hiç kolay şeyler değil yaşadıklarınız keşke hayatımın küçük bi özetini size aktarabilsem ne kadar benzerlikler olduğunu göreceksiniz. Ben gayet muhafazakar bir ailede yetişmeme rağmen nişanlımla aramızda dağlar kadar fark var bu konuda henüz alışamadığım bir çok noktada yok değil. Ben kendimce zor olanı seçtim:) bana göre en zoruydu inşAllah pişman olmam.
Ne zamanki böyle bi hayatı kendim yaşamak istedim o zaman o sadece bana yardım eden destek olan biri olarak durdu yanımda.
Evet birçok insanın gözünde yobazım, yuuuh artık denilecek farklı bir hayat seçtim. Ama kime ne eğer ben mutluysam, ben kendimi böyle değerli hissediyorsam:)
Rabbim gönlünüze huzur versin, yanında huzur bulacağınız biriyle yaşayın bir ömür:31:

Benim durumumun tam tersi bir durumda olup da beni anlayabilmeniz ne hoş.
Evet ben de zor olanı başarırız bir olunca zannetmiştim,biz yapamadık umarım siz yaparsınız ve bir ömür boyu mutlu olursunuz.
Bizim tek sorunumuz O'nun beni olduğum gibi kabul etmemesiydi,hep benden fedakarlıklar istedi,yeri geldi yaptım da.
Ama daha fazla katlanamadım,çünkü O benim bu fedakarlıklarıma karşı bir çaba göstermedi.

Herkesin bir dengi vardır,aşk zor bulunur ama doğru insanla olunca daha da tatlıdır.
Ben aşkın önce tatlı kısmından başladım,şimdi sırada acısı var.Unutmak zor ama beraberken de olmuyor.

Seni olduğun gibi seven, kabullenen bir insanla mutlu olabilirsin ancak.
Değiştirmeye, yadırgamaya kalkan, "o bunu dedi, bu bunu dedi"ci bir insanla değil.
Boşversene.

Sizin kadar özgür yetişmediğim halde sizin eski sevgiliniz gibi olan kocamla anlaşamıyoruz. Çalışmama karışmaması hariç herşeyde istediği kadın formatına sokmaya çalışıyor beni, bence yol yakınken dönüp iyi yapmışsınız, kabul ettim deyip gelse bile önmeyin, çünkü evlendikten sonra unutuluyor o kabüller, çok sıkıntı çekersiniz. Aşkınızı kalbinize gömün, inanın aşk = mutluluk diye birşey yok. Hala aşığım, ama mutlu muyum?????

Yok yok yanlış anladınız.Ben sadece bayanlara karşı böyle tavır takındıkları için bayanları ikinci sınıf insan olarak
gördüklerini düşündüm.Aynı şekilde sevgilim de bana "Benim işim iyi,sen yine oku,mezun ol,diğerlerinden bir farkın olsun.Ama bayanlar narin oldukları için hem iş hem ev bir arada götüremezler.Bir süre sonra hem kendini yıpratırsın hem benimle ve çocuklarımızla iyi şekilde ilgilenemezsin."demişti.
Huzur Sokağı'nı da okumadım,tavsiyeniz için teşekkürler,en kısa zamanda alacağım,farklı şeylerle uğraşıp kafamı dağıtmam lazım.

huzur sokağını tavsiye etmem, ben muhafazakar bir insan olduğum halde tiksindim betimlemelerden. size bir tavsiye okumayın, okuyacak çok daha iyi kitaplar var durumunuza uyan.

[/I][/U]

bu neee bicim dusunce allah askina bu neee, bukadar yobaz lik mi olur , ayy sen böyle dusunce yabisi insanlarin arasinda ne yapacaksin ,bunlari bildigin halde o insani nasil sevdin, sevmek bu degil yaa ,ay migdem bulanti cagdasliktan yoksun insanlar, laik dusunye ye sahip olan insanlarin ( okuduklarimdan ailenin de demokrat biriyler oldugunu dusunuyorum) bunlarin yaninda yöresinde isleri yok olmamalidirdaaaaa:72: hem zaten bir kasik suda bogarlar inan bana , sen bence kutlamalisin bu olayi ,

Ben de bunları gerçekten garip ve çok abartılı buluyorum.Ancak siz sırf sizden farklı hassasiyetleri var diye başkalarnı küçümseme hakkını nerden aldınız acaba ?! Herkes sizin gibi düşünmek, hareket etmek zorunda değil. Ha bu arada bence asıl yobazlık; dünyada sadece kendi doğrularının varlığını kabul etmek, bu düşünceye saplanıp kalmak ve bakış açısını milim ilerletememektir. Bir de çağdaşlık var tabi, çağdaşlık dinle ve dinle alakalı hassasiyetlerden tamamen bağımsızdır ve alakasızdır.bence eğitimle ilgilidir mesela; çağdaş bir insan kendini iyi yetiştirmiş olmalıdır.Bu kadar berbat Türkçe kullanmamalıdır mesela, başkalarının düşüncelerine saygı duymayı öğrenmelidir her şeyden önce. Her neyse..

Konu sahibine gelince; üzülme boş ver geç demesi kolay.Canınız acıyacak; doğal olanı ve olması gereken bu.Canınız acımazsa üzülmezseniz bir problem var demektir zaten.Ama kendinizi en kısa sürede toparlamay bakın bence.Acınızı yaşayın, içinize atmayın.Bir daha başlamyacağını, başlarsa ileride şimdi üzüldüğünüzün binlerce katı kadar üzüleceğinizi hatırlatın kendinize sürekli..Umarım en kısa sürede atlatırsınız.

Çok üzüldüm okurken:50: Ama en doğru olanı da buymuş.Bazen sevmek her şeye yetmiyor.Bir insanı değiştirdikten sonra o insanı sevmiş olmuyorsun,başkasını sevmiş oluyorsun.Bu yüzden karşındaki kişiyi değiştirmek yanlış.İlişkilerde karşılıklı saygı olmalı.Keşke kolay olsa insanın zihin yapısını kırabilmesi,esnek fikirlere sahip olabilmesi.
Üzüntün zamanla geçicek.Ama bu kişiyle evlenmiş olsaydın o hayata alışamazdın,her gün mutsuz olurdun.Sevgin de bir süre sonra pes ederdi.En iyisi bu şekilde birbirinizi güzel hatırlamanız.Sana sabır diliyorum.

bende çok rahat şımarık büyüdüm gerek maddi gerek manevi.eşim de tam tersi.ailesi de öyle.iyiki yol yakınken ayrılmışsın.şmdi onunla bi ömür geçirmek çok zor.alışana kadar tabi.hayırlısı olsun genede seviyorum :)

Maalesef sevgi her şeye yetmiyor. Bi ilişkinin tamamlanabilmesi için birçok şey gerekli.
Hayırlısı böyleymiş diye düşünürsen acını daha kolay atlatabilirsin belkide.
Allah sabır versin...

sigarayı kadında erkekte kullanmamalı dinimizde 2 sinede mekruh.
alkol zaten haram. kadına da erkeğe de.
kadın sorulamamalı diye bişey yok dinimizde, aslında sorugalayıp araştırmak kadının da erkeğin de görevi.
namaz kılmak iyidir ve farzdır yani her müslümanın yapması gerekir yapmassa borçtur kaza etmesi gerekir.
erkeklerle bayanlar tokalaşmaz dokunmak doğru değil dinimizde. her 2 cins için de geçerli.
el öpmek te tokalaşmak gibidir. sonuçta henüz kayın baban değilse öpemezsin. evlenirsen öpebilrsin.
misafir adetleri dinle değil örf ve adetlerle ilgili. dinde önce kadın ya da erkek diye bişey duymadım ben.
kapıdaki kadınsa kadın ilgilenmesi lazım erkekse erkek ilgilenmesi lazım, ama hepmiz çiğniyoruz genelde bu kuralı aceleciliğimizden.

BUNLAR DİNİMİZDE OLAN ŞEYLER. KÜÇÜMSEYEREK ANLATMAYIN LÜTFEN. NİŞANLINIZ VE AİLESİ KENDİNDEN UYDURMAMIŞ. KURAN VE HADİSLERE BAKARSANIZ ANLARSINIZ.
AMA SİZ BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ. SONUÇTA HERKESİN GÜNAHI KENDİNE YAZILIYOR.

Ayrılmanız daha iyi olmuştur belki. çünkü din zorla yaşanmaz gönüllülük esastır.

O kendine göre siz de kendinize göre birini bulursunuz ilerde. zamanla geçer bu acılar...

Freeware in söylediklerine noktası noktasına katılıyorum , keşke böyle ince düşünebilen bir erkekde benim karşıma çıksa, tek duam bu:(

Ayrıldık biz, O da seviyor,ben de seviyorum.Ama olmadı,sadece sevgi yetmedi,anlaşamadık,sevdik ama
anlaşamadık.Annem-babam rahat yetiştirdi beni,kısa etekler,askılı tişörtler,bikiniler...Hiçbirini ama hiçbirini sorun etmediler hiçbir zaman.
İzin bile almadım giyerken,giydim.Akşam en geç 8'de evde olmalıydım,istediğim yere istediğim zaman gidebilirdim,erkek kardeşimden bile üstün tuttular beni,"O erkek her işi yapar ama senin nitelikli bir işinin olması gerek."dediler,hiçbir zaman hiçbir masraftan kaçınmadılar.Özgürdüm ben,istediğimi giyer istediğim yere giderdim.Sigara kullanırım ailem sadece uyardı ondan sonra lafı bile açılmadı.Babamla karşılıklı rakı içtiğimiz günler de oldu.
Ben böyle yetiştim,beni böyle büyüttü ailem.Sevgilim...Yani ayrıldığım adam.O çok farklıydı her zaman,ailesi farklıydı çünkü.
"Annem babam gelenekçidir."dedi,birşey demedim.
"Babam oje sevmiyor."dedi,arada sırada sürdüm hatta bazen inadına sürdüm gittim,birşey demediler.
"Sadece bisiklet yaka tişört ve bluz giy."dedi,giydim.Saçma gelse de giydim,bazen inat ettim dekolte giydim.Kızdı,laf etti.
"Sigarayı bırak."dedi,bırakmadım.
"İleride çalışacağım ben,boşu boşuna ailem emek harcamadı ya,buraya da bu sebepten geldim."dedim,"Çalışan eş istemiyorum."dedi.
bunu da kabullenmedim.
Erkekten arkadaş olmazmış,kadın eviyle ilgilenmeliymiş...Falan filan...
Evet böyle kötü şeyler yaşadık,düşünceler çok zıttı,bu kadar kötü şeye rağmen bunların yüz misli de güzel şeyler yaşadık biz.
Oğlumuzun adı bile hazırdı,komik de olsa öyle işte.
Ben bir bayan olarak O'nun beni ikinci sınıf insan olarak kabul etmesini kabullenemedim.O'na göre her ne kadar "ikinci sınıf insan" yanlış olsa da,kadınlar narinmiş,çalışmayı bünyeleri kaldırmazmış.
Ben çok sevdim,O da çok sevdi.Seviyoruz da hala,yapamıyorum ben...
Mantığım kalbimin önüne geçemiyor,dayanamıyorum.
Bu şehir boğuyor beni,annemi istiyorum diye ağlar ya küçük çocuklar,çaresiz kalınca.
Ben annemi istiyorum.
Ben aşık olmak istemiyorum bir daha,baktığım her yerde,her eşyada o var.
Sanki çıkıp gelecekmiş gibi,"Tamam,kabullendim düşüncelerini."diyecekmiş gibi.
Biliyorum çok farklıyız ama sevdik biz,seve seve ayrıldık.
Ben yapamıyorum,hiçbir şey yolunda gitmiyor,hep eksik sanki.
Elim kolum eksik gibi.
Seve seve ayrılmak,dönüp gitmek akla mantığa sığar şey mi?
Bir ortasını bulamadık,O "Tamam,istediğin gibi giyin,çalış da...Kabul..."demedi.
Ben de "Tamam,okuyup ev hanımı olurum."demedim,diyemem.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum şimdi.
Ne yapacağım ben?
Nasıl nefes alınır seviyorum,seviyor ama yok işte.
Yaram çok taze ve derin.Çok üzgünüm,bırakıp gidesim var herşeyi,bu şehri...

babam oje sevmiyor olayına cok fena takıldım arkadaş

Hayatım boyunca aşkta da arkadaşlıklarımda da şu insan tipinden kaçındım: Beni kalıplara sokmaya çalışan, kendim gibi olmamı ve içimden geldiğince yaşamamı kısıtlayan, inançlarıma ve değerlerime saygı duymayan, kafasında yarattığı "ideal eş"i bana dayatan, başkalarının değerleri ve laflarıyla hareket eden... Herkese bu tip insandan kaçınmasını tavsiye ederim. Bunlarla hayat geçmez çünkü. Koşarak uzaklaşacaksın. Zaten onun istediği sen değilsin ki, kafasında kurduğu başka biri.
Çok geçmiş olsun.

Back