• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece içimi dökmek istedim...

daha önce de alkol aldığında telefonu kapıyordu dedin, o zaman da sormadın mı? en azından ayıkken bunu güzelce konuşabilirsin. neden kapattığıyla ilgili. eğer ayıkken de hatırlamıyor veya güzelce cevap veremiyorsa bu da kafası güzelken kendi kontrolünü kaybettiği anlamına gelir ki bu da bu konuda daga ciddi konuşmalar yapmanız için iyi bir neden.

Aslında her seferinde değil. Eğer alkol aldığında kavga edersek yapıyordu yani 3 senede 3 kere yaptı diyebilirim ama onlar bile yetiyorda artıyor. Bu sefer kavga bile etmedik. Ona sorduğumda haklısın özür dilerim diyor hatasını kabul ediyor. Ama ben hatasını kabul etmesini değil hata yapmasın istiyorum. Ona uzunca bi mesaj attım sabah uyandığında okur vericeği cevaba görede herşey belli olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence de alkol alan biri, karşındaki insan sarhoş olunca agresifleşmiyor, çevresine ya da sağlığına zarar verecek kadar içmiyorsa sarhoş olmasını problem etmemeli. Telefonu yüzüne kapatma kazara oluyordur bence.Telefonu komple kapatması konusunda da bir çok ihtimal var. Şimdiki telefonların şarjı inanılmaz çabuk bitiyor. Şarjı biten telefonu yeniden açıp şarj etmeyi akıl edemeden sızıp kalıyor olabilir. Sabah çalan telefonun verdiği başağrısıyla uyanmak istemiyor olabilir. Ya da sarhoşken saçmalayıp sizi sıkmak istemiyor olabilir. Habersizce kapatmamış ki adam telefonu önceden uyuyacağını söylemiş. Ben inanılmaz rahatsız olurum birisi uyuyacağımı söylediğim halde, beni arayarak uykumu bölse.

1. Şarjı bitmediğine adım kadar eminim. 2. Zaten sorunda o her zamankinden daha sinirli oluyor. Yani ben ona evet çok içtin demem benim hatam oluyor onun değil. Sabah kalktığında hatasını kabul ediyor. Ama bir düşünün her dışarı çıktığında acaba çok içer mi diye düşünmek nasıl olur. Senede bir kere olur ona bir şey demem. Zaten sorun alkol içmesi değil, her alkol içtiğinde çok içmesi. Yani yeter bu kadar ben artık eve gidiyim demez.

1. Şarjı bitmediğine adım kadar eminim. 2. Zaten sorunda o her zamankinden daha sinirli oluyor. Yani ben ona evet çok içtin demem benim hatam oluyor onun değil. Sabah kalktığında hatasını kabul ediyor. Ama bir düşünün her dışarı çıktığında acaba çok içer mi diye düşünmek nasıl olur. Senede bir kere olur ona bir şey demem. Zaten sorun alkol içmesi değil, her alkol içtiğinde çok içmesi. Yani yeter bu kadar ben artık eve gidiyim demez.

Agresifleşmek kötü bir huy gerçekten. Ne kadar sıklıkla alkol alıyor peki?

Yani ben bildiğim için kendi ailemden korkardım alkolü abartan biriyle evlenmekten. Neler çektik çünkü zamanında çok zor.. Allaha şükür eşimin alkolle alakası yok sigara bile içmez çok şükür :) O yüzden endişelendim sizin için dikkat etmek önlem almakta fayda var hem onun hem sizin iyiliğiniz için..

Agresifleşmek kötü bir huy gerçekten. Ne kadar sıklıkla alkol alıyor peki?

Bazen 2 ay içmez bazen 1 hafta boyunca her gün. Yani mesela bir arkadaşı hadi gel içelim dese hayır demez. Yada onla 2 bira içmeye çıktı mesela arkadaşı hadi gel 3 tane daha içelim dese onada hayır demez. Dediğim gibi benim sorunum alkol içmesi değil çünkü ben de kullanırım. Ama ben dur demesini bilirim o bilmiyor.

Yani ben bildiğim için kendi ailemden korkardım alkolü abartan biriyle evlenmekten. Neler çektik çünkü zamanında çok zor.. Allaha şükür eşimin alkolle alakası yok sigara bile içmez çok şükür :) O yüzden endişelendim sizin için dikkat etmek önlem almakta fayda var hem onun hem sizin iyiliğiniz için..

Ne mutlu size Allah mutluluğunuzu bozmasın. Son defa elimden geleni yapıcam ama artık olmazsa yapıcak hiç bir şey kalmıyor.

Bazen 2 ay içmez bazen 1 hafta boyunca her gün. Yani mesela bir arkadaşı hadi gel içelim dese hayır demez. Yada onla 2 bira içmeye çıktı mesela arkadaşı hadi gel 3 tane daha içelim dese onada hayır demez. Dediğim gibi benim sorunum alkol içmesi değil çünkü ben de kullanırım. Ama ben dur demesini bilirim o bilmiyor.

Valla bilemedim ne desem, bu problem dışında hem ailesiyle hem sevgilinizle güzel giden bir ilişkiniz var gibi, hayırlısı neyse o olsun sizin için diyip çekiliyim ben konudan en iyisi, daha işe yarar bir öğüt çıkmayacak çünkü benden bu saatte.

Son düzenleme:
Valla bilemedim ne desem, bu problem dışında hem ailesiyle hem sevgilinizle güzel giden bir ilişkiniz var gibi, hayırlısı neyse o olsun sizin için diyip çekiliyim ben konudan en iyisi, daha işe yarar bir öğüt çıkmayacak çünkü benden bu saatte.

Gerçekten çok güzel bir ilişkim var. Ailesi desen çok iyi insanlar. Aslında çoktan biterdi ama alkol dışında en ufak sorun yok ve onun dışında çok ama çok mutluyum. Umarım hayırlısı olur teşekkür ederim yorumlarınız için.

Bu yazıyı ellerim sinirden titreyerek yazıyorum, belki de üzgünlük bilemiyorum. Ama en kötüsüde ne biliyor musunuz? Artık ağlayamıyorum, gözlerim dolsa da durdurabiliyorum. Tabiki de sorunum erkek arkadaşım. Aslında onu çok seviyorum, çok aşığım. Daha 13 yaşındayken tanıdım onu 18 yaşında ona kavuşabildim. Çok dua ettim Allahıma o da kabul etti, nasip etti oldu. 3 aylık sevgiliyken askere gitti 15 ay bekledim, her saati, her saniyeyi hissederek bekledim. Geldi kavuştuk artık önümüzde hiç bir engel yoktu özgürdük ikimizde. O da beni seviyor biliyorum, gözlerinde görebiliyorum, yüzümün gülmesi için elinden geleni yapıyor. İmkanı el verdikçe sürprizler yapıyor. Ama bunların benim için bir önemi yokki. Ben ondan tek bişey istiyorum alkolü abartma. Alkolik değil çünkü aylarca içmediği oluyor. Benim sorunum alkol içmeside değil yeri geliyor ben de içiyorum ama ben sarhoş olmuyorum çünkü limitimi biliyorum. Arkadaşımın uzattığı alkol beni sarhoş edicekse eğer ben ona hayır demesini biliyorum ama o bilmiyor.
1 ay önce bir olay yaşadık yine alkol yüzünden ve bana söz verdi duracağım yeri bilicem diye ve ben her zamanki gibi yine inandım. Bugün amcası geldi farklı bir şehirden, buluştular aslında başıma gelecekleri biliyordum ama korkmana gerek yok söz veriyorum abartmıcam dedi. Bütün o söz verdiği mesajları kopyaladım sakladım dün geceden. Neyse amcasıyla buluştular ve tabiki rakı içtiler, sonra yanlarına ablası geldi onunla da bira içtiler. Aradığımda sesi her şeyi ortaya koyuyordu gerçekten. Ablasıyla konuştum merak etme benim yanımda, bugün çok sinirlendi ondan böyle oldu dedi. Ee banane nerede senin bana verdiğin sözler? Buradan eve geçicez dedi, baktım eve gitmişler haber vermek yok. Tam 10 dakika bekledim sonra aradım. Şimdi eve girdik dedi. Şimdi mi dedim evet dedi. Peki dedim. Tabiki eve girdiği saati gösteren görüntüde var elimde. Sonra ne oldu niye sinirlendin dedim saçmaladı bir şeyler ne söylediğini anlamadım bile. Ne olduğunu bilmek en büyük hakkım diyorum tamam bağırma anlatıcam diyo. Ki ben bağırmıyorum bile. Sinirlendim kapattım telefonu şimdi beni aramış evde olan komik bir şeyi anlatıyor gayet gülüyor, annesinin, babasının kahkaha sesleri geliyor. Hani benide katıyorlar sözde muhabbete. Ama içimden sesini bile duymak gelmiyor. Adım adım sona yaklaşıyoruz farkındayım ama ben onu bırakmak istemiyorum ki. Savaşmaya gücüm var mı onuda bilmiyorum. Benim çarpıntım tutmuş, ellerim titriyor o orada kahkaha atıyor. Ne yapıcam, nasıl yapıcam hiç bilmiyorum. Alıp başımı uzaklara gitsem kimse ulaşamasa bana kesin daha mutlu olurum. Ama beynim boşalmadıkça uzağa gitsem ne fayda...

Vallahi kuzucum en baştan önlemini al benimki alkolik sarhoşta olmuyor her şeyden öte zararlı hayatım.ben engelleyemiyorum bari sen engelle canım..:)(Ama yine de ona inanıyorum elbet bir gün bırakacak inşallah)

Bu yazıyı ellerim sinirden titreyerek yazıyorum, belki de üzgünlük bilemiyorum. Ama en kötüsüde ne biliyor musunuz? Artık ağlayamıyorum, gözlerim dolsa da durdurabiliyorum. Tabiki de sorunum erkek arkadaşım. Aslında onu çok seviyorum, çok aşığım. Daha 13 yaşındayken tanıdım onu 18 yaşında ona kavuşabildim. Çok dua ettim Allahıma o da kabul etti, nasip etti oldu. 3 aylık sevgiliyken askere gitti 15 ay bekledim, her saati, her saniyeyi hissederek bekledim. Geldi kavuştuk artık önümüzde hiç bir engel yoktu özgürdük ikimizde. O da beni seviyor biliyorum, gözlerinde görebiliyorum, yüzümün gülmesi için elinden geleni yapıyor. İmkanı el verdikçe sürprizler yapıyor. Ama bunların benim için bir önemi yokki. Ben ondan tek bişey istiyorum alkolü abartma. Alkolik değil çünkü aylarca içmediği oluyor. Benim sorunum alkol içmeside değil yeri geliyor ben de içiyorum ama ben sarhoş olmuyorum çünkü limitimi biliyorum. Arkadaşımın uzattığı alkol beni sarhoş edicekse eğer ben ona hayır demesini biliyorum ama o bilmiyor.
1 ay önce bir olay yaşadık yine alkol yüzünden ve bana söz verdi duracağım yeri bilicem diye ve ben her zamanki gibi yine inandım. Bugün amcası geldi farklı bir şehirden, buluştular aslında başıma gelecekleri biliyordum ama korkmana gerek yok söz veriyorum abartmıcam dedi. Bütün o söz verdiği mesajları kopyaladım sakladım dün geceden. Neyse amcasıyla buluştular ve tabiki rakı içtiler, sonra yanlarına ablası geldi onunla da bira içtiler. Aradığımda sesi her şeyi ortaya koyuyordu gerçekten. Ablasıyla konuştum merak etme benim yanımda, bugün çok sinirlendi ondan böyle oldu dedi. Ee banane nerede senin bana verdiğin sözler? Buradan eve geçicez dedi, baktım eve gitmişler haber vermek yok. Tam 10 dakika bekledim sonra aradım. Şimdi eve girdik dedi. Şimdi mi dedim evet dedi. Peki dedim. Tabiki eve girdiği saati gösteren görüntüde var elimde. Sonra ne oldu niye sinirlendin dedim saçmaladı bir şeyler ne söylediğini anlamadım bile. Ne olduğunu bilmek en büyük hakkım diyorum tamam bağırma anlatıcam diyo. Ki ben bağırmıyorum bile. Sinirlendim kapattım telefonu şimdi beni aramış evde olan komik bir şeyi anlatıyor gayet gülüyor, annesinin, babasının kahkaha sesleri geliyor. Hani benide katıyorlar sözde muhabbete. Ama içimden sesini bile duymak gelmiyor. Adım adım sona yaklaşıyoruz farkındayım ama ben onu bırakmak istemiyorum ki. Savaşmaya gücüm var mı onuda bilmiyorum. Benim çarpıntım tutmuş, ellerim titriyor o orada kahkaha atıyor. Ne yapıcam, nasıl yapıcam hiç bilmiyorum. Alıp başımı uzaklara gitsem kimse ulaşamasa bana kesin daha mutlu olurum. Ama beynim boşalmadıkça uzağa gitsem ne fayda...

böyle bir adamla aman aman ileriyı sakın düşünme derım
bıgun yapmam der yarın yapar 1/1 daa 2

ha bende alkol alıyorum ama ılerde ccocuk olucak saglıklı gen nesıl vs bunlar cok onemlı seyler o yuzden şimdiden bolese evlenırsınız mazalllah dusunemıyorum

Son düzenleme:
Bu yorumu ciddi mi yaptiniz yoksa sizde mi sarhossunuz?

Alkolu abartmak,duracagi yeri bilmemek basli basina bir sorun.

kufur etmiyorsa,ortaligi dagitmiyorsa
sorun yok geberene kadar icsin mi yani?

Ki bu derece ictigini bilmeyen biri ileriki zamanlarda sizin dediklerinizide yapar. Ondan sonrami onlem almaya calisicaz.
annesi evladi icin kotu birsey istermi diyorsunuz,icmek kotu birsey degil mi
yani..Annesi izin verip karismadigina gore iyi birsey her halde nazarinizda?

Yok yok saka bu yorum..

nerede duracağını biliyorsa içebilir bence.. şimdi burda kime göre durumu var.. kimisi 1 tane içince sapıtır. kimisi 2-3 kadehten etkilenmez. burda arkadaşın durumunu tam bilmiyoruz sonuçta. kendinde olarak aramış. belki kastettiği çakır keyifliktir. ne var yani benim çevremde de kafa dağıtmak için içen insan var. ben sigaradan nefret ederim. sigara içen biriyle birlikte olmam rahatsız olduğum için. eğer rahatsız oluyorsan ayrılırsın. çocuk sürekli içmiyormuş. ara sıra içiyor diyeyse bu sorun konuşsun. çocuk eğer tamam bırakıcam derse bırakır. ama bende kırk yılda bir içerim birisi ille bırakıcaksın diye tutunursa sorun ederim bu durumu.. benim özgürlüğüm sonuçta.. alkolik falan da değilim.. ayrıca kişisel yorumum bu hoşunuza gitmediyse okur geçersin..

Yorumlar ikiye bölünmüş durumda. Kimi gayet normal diyor, kimisi uzak dur. Bilmiyorum ne yapıcam. Onun açıklaması ben eve gidebiliyo muyum gidiyorum niye abartıyosun. Ama ben o içtikten sonra ağzı kayınca onu öldürmek istiyorum :( bu alkol dışında çok mutluyuz hala bu saat oldu net bir şeye varamadık belki akşama doğru varırız.

Erkek arkadaşım özür diledi haklısın bir daha olmayacak dedi. İnanmak istiyorum, yaşadığımız her kavgayı unutmak istiyorum artık.

Back