Bir derdim yok aslında,sadece içimi dökmek istedim.Çok üzgünüm.

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
Ayrıldık biz, O da seviyor,ben de seviyorum.Ama olmadı,sadece sevgi yetmedi,anlaşamadık,sevdik ama
anlaşamadık.Annem-babam rahat yetiştirdi beni,kısa etekler,askılı tişörtler,bikiniler...Hiçbirini ama hiçbirini sorun etmediler hiçbir zaman.
İzin bile almadım giyerken,giydim.Akşam en geç 8'de evde olmalıydım,istediğim yere istediğim zaman gidebilirdim,erkek kardeşimden bile üstün tuttular beni,"O erkek her işi yapar ama senin nitelikli bir işinin olması gerek."dediler,hiçbir zaman hiçbir masraftan kaçınmadılar.Özgürdüm ben,istediğimi giyer istediğim yere giderdim.Sigara kullanırım ailem sadece uyardı ondan sonra lafı bile açılmadı.Babamla karşılıklı rakı içtiğimiz günler de oldu.
Ben böyle yetiştim,beni böyle büyüttü ailem.Sevgilim...Yani ayrıldığım adam.O çok farklıydı her zaman,ailesi farklıydı çünkü.
"Annem babam gelenekçidir."dedi,birşey demedim.
"Babam oje sevmiyor."dedi,arada sırada sürdüm hatta bazen inadına sürdüm gittim,birşey demediler.
"Sadece bisiklet yaka tişört ve bluz giy."dedi,giydim.Saçma gelse de giydim,bazen inat ettim dekolte giydim.Kızdı,laf etti.
"Sigarayı bırak."dedi,bırakmadım.
"İleride çalışacağım ben,boşu boşuna ailem emek harcamadı ya,buraya da bu sebepten geldim."dedim,"Çalışan eş istemiyorum."dedi.
bunu da kabullenmedim.
Erkekten arkadaş olmazmış,kadın eviyle ilgilenmeliymiş...Falan filan...
Evet böyle kötü şeyler yaşadık,düşünceler çok zıttı,bu kadar kötü şeye rağmen bunların yüz misli de güzel şeyler yaşadık biz.
Oğlumuzun adı bile hazırdı,komik de olsa öyle işte.
Ben bir bayan olarak O'nun beni ikinci sınıf insan olarak kabul etmesini kabullenemedim.O'na göre her ne kadar "ikinci sınıf insan" yanlış olsa da,kadınlar narinmiş,çalışmayı bünyeleri kaldırmazmış.
Ben çok sevdim,O da çok sevdi.Seviyoruz da hala,yapamıyorum ben...
Mantığım kalbimin önüne geçemiyor,dayanamıyorum.
Bu şehir boğuyor beni,annemi istiyorum diye ağlar ya küçük çocuklar,çaresiz kalınca.
Ben annemi istiyorum.
Ben aşık olmak istemiyorum bir daha,baktığım her yerde,her eşyada o var.
Sanki çıkıp gelecekmiş gibi,"Tamam,kabullendim düşüncelerini."diyecekmiş gibi.
Biliyorum çok farklıyız ama sevdik biz,seve seve ayrıldık.
Ben yapamıyorum,hiçbir şey yolunda gitmiyor,hep eksik sanki.
Elim kolum eksik gibi.
Seve seve ayrılmak,dönüp gitmek akla mantığa sığar şey mi?
Bir ortasını bulamadık,O "Tamam,istediğin gibi giyin,çalış da...Kabul..."demedi.
Ben de "Tamam,okuyup ev hanımı olurum."demedim,diyemem.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum şimdi.
Ne yapacağım ben?
Nasıl nefes alınır seviyorum,seviyor ama yok işte.
Yaram çok taze ve derin.Çok üzgünüm,bırakıp gidesim var herşeyi,bu şehri...

bana göre en doğru kararı vermişsin.bütün bunları şimdi kabullensen yarın ağır gelecek ve kendin olmak isteyecektin.hem zaman ilerledikçe aşkın da,bağlılığın da artacak o zaman ayrılırken daha fazla acı çekecektin.şimdi kalbin acıyor,acıması da normal çünkü seviyorsun.ama zaman neye çare olmadı ki.böyle yetişmiş biri bugün tamam ben değiştim dese yarın ben yapamıyorum diyecekti.
aldığın kararın doğruluğunu şu an olmasa bile ilerde göreceksin.

aynen bence de en dogru karari vermissiniz.. ileride her gun kendinizi mengeneye girmis gibi hissetmektense bir sure ask acisi cekin daha iyi.. eminim bir gun size ve degerlerinize saygi gosterecek biri ile karsilasacaksiniz..

ya canım babası oje sevmiyor diye oje sürme diyen bi insandan ne hayır gelir ya
en hayırlısı olmuş, şimdi yastasın bir ya sonra iyi ayılmışım diceksin
ne güzel demokratik bi ailede büyümüşsün, kimse kişilik haklarına müdehale etmemiş, böyle bi ailede büyüyüp tam tersi bi adamla evlenmen önce kendine sonra kendi ailene ihanet olurdu
ağla, üzül, yasını çek ve yoluna devam et, onu hatırlatan şeyleri, insanlarıda hayatından çıkar derim
kendine layık gördüğün hayat bu olmamalı, olamazdı,
gelip barışalım herşeyini kabul ediyorum dese bile sakın barışayım deme, çünkü bu büyük bir yalan olur ancak vakit kaybı ve daha çok üzüntü olur

arkadas cok guzel yorum yapmis !!!!! asla ama asla insan ne kisiliginden ne ozgurlugunden ödün vermemeli!!!!!

kusura bakmayın da sevgiliniz sizi kendine eşit gormemiş, oyle bir ortamda yetişmemiş. komik olan neden sizin gibi ozguvenli bir insanı kendisine benzetmeye calısmıs ki.
unutun gitsin cok daha iyilerine layıksınız bu işin sonu olsaydı bile mutlu olmazdınız.

Öncelikle kararınızdan dolayi sizi tebrik etmek istiyorum. Bir çok kadin sevgisine kalbine yenik düşüp erkeğin isteklerini kabul ederken siz hayır diyebilmissiniz. Lütfen barismak gibi bir hata yapmayin.

Abisinin eşi demişti "Sen O'na ve ailesine çok fazlasın."diye.
Ben hiçbir zaman böyle görmemiştim,çok sevdim,sadece bu özelliği hariç çok iyi bir insandı.
Ama unutamayacağım diye çok korkuyorum.
Ben,beni ve ailemi olduğu gibi kabul eden bir insan olmasını isterdim.Kabul etmesi demem de yanlış çünkü ailemin hayatında sorun ya da dışlanılacak birşey yok.
Ama bana "Sen olduğun gibi görünsen ailem seni istemez."demişti,kızgınlıkla da olsa demişti bunu.
Ne yani ben ve beni yetiştiren ailem kötü de senin ailen mi iyi?Ya da bu yüzden mi beni deli gibi sevdiler,kızları gibi gördüler.
O'nun babası bir kere kız kardeşinin kızı gece çalıştığı yerde nöbete kalıyor diye "Nöbete de mi kalıyormuş O?"demişti.
Ben kabullenemedim,bir bayan yaptıklarıyla,davranışlarıyla belli eder yerini,değerini.Ucuz mu,yoksa oturaklı mı.
Kıyafete göre ya da düşüncelerine göre insanlar dışlanmaz benim ailemde.
Bizde herşey kabuldür,yeter ki insan olsun.
Ama onlarda öyle değil,kapalı giyinmeli bir kadın,sigara kullanmamalı,alkolse aman aman çok günah.
Bacak bacak üstüne atıp oturmamalı bir bayan,yüksek sesle gülmemeli,erkek daha önemli,erkek birşey istedi mi
ya da kızdı mı anında olmalı,kadın kabul etmeli bunu,"Tamam."demeli erkeğinin isteğine,sorgulamamalı bile.Denize bikiniyle girmek mi
"Abooo!Olacak iş mi?",kadın sosyal faaliyetlerde bulunamaz.Sürekli bir "Namaz kılmak şöyle iyi böyle iyi."Ben dinimi bilmiyorum sanki,ailem eğitim verirken dini dışladı ya.Bir onlar dine bağlı zaten.Erkeklerle tokalaşılmaz,haremlik-selamlık oturulur.Misafir geldi mi önce misafir erkeğe ikram verilir sonra evin erkeğine.El öptürmez büyük erkekler kendinden küçük bayanlara falan.Kapıyı çalan erkekse kapıyı kadın açamaz,evde erkek varsa o bakar.Eve tamirci geldiyse kapıda bekletilir evin erkeği ya da oğlu gelene dek.

Öncelikle, şuan sana ne kadar başkasını sevemezmişsin, sanki dünyanın sonu gelmiş gibi görünse de değil arkadaşım, sen bu aileyle yapamayacağını zaten biliyorsun, ayrıca sevginin temelinde biraz da aynı dili konuşmak vardır. Siz emin ol bir araya gelseydiniz veya evlenmiş olsaydınız, birbirinizi sürekli değiştirmeye çabalayacaktınız en azından o seni değiştirmeye uğraşacaktı. O zaman zaten ne aşk kalacaktı ne de sevgi..

O sevgi yerini çok başka şeylerle değiştirecekti. Bunalacaktın, yıpranacaktın anlasana, sen sen olmaktan çıkacaktın! Şimdi 3 ay acı çekersin, 5 ay acı çekersin yol yakınken vaz geçmen çok mantıklı bir karar olmuş.. Neler unutuluyor arkadaşım, aşk acısı ne ki..??

Her şeyde bir hayır vardır, eminim senin de anlaştığın, ortak dili konuştuğunuz birisi karşına çıkacaktır.

bu neee bicim dusunce allah askina bu neee, bukadar yobaz lik mi olur , ayy sen böyle dusunce yabisi insanlarin arasinda ne yapacaksin ,bunlari bildigin halde o insani nasil sevdin, sevmek bu degil yaa ,ay migdem bulanti cagdasliktan yoksun insanlar, laik dusunye ye sahip olan insanlarin ( okuduklarimdan ailenin de demokrat biriyler oldugunu dusunuyorum) bunlarin yaninda yöresinde isleri yok olmamalidirdaaaaa hem zaten bir kasik suda bogarlar inan bana , sen bence kutlamalisin bu olayi ,

Umarım unuturum,benim için zor olan evet aşk vardı ama bir de tutkularımdan kurtulmak zor benim için.
Bağlandığım şeyleri zor bırakırım maalesef,bağlandığım herşeye tutku derecesinde bağlanıyorum çünkü.
Ama olacak,yapabilirim inşallah.Kendimi teskin etmeye çalışıyordum olmadı,bir de burada paylaşayım dedim.
Bunun gibi durumlarda insana yardımcı olacak birileri olmalı mutlaka,ben de sizlerden yardım istedim.
Sağolun...

Yardımcı olmayı ben ve tüm arkadaşlarım çok isterler, ve eminim bunun için ellerinden geleni de yaparlar..
Birazcık zaman sadece..

Farklı bir durum gerçekten, huzur sokağını okuyan bilir (şu an oynayan saçma diziden bahsetmiyorum kesinlikle) bi an feyzanın ağzından dinliyorum sandım sözlerinizi. Bende ayrıldığınız gibi bir insanla beraberim fikirleri aynı hatta çok daha keskin, ama asla beni 2.sınıf insan yerine koymadı. Üniversite mezunuyum çalışmanı istemiyorum dedi sizin eski sevgilinizinde dediği gibi sen dayanamazsın hem ev hem iş senin fıtratın buna uygun değil dedi mutlu oldum 2.sınıf hissetmedim kendimi.
Kendinizi değerli hissetmek kıskanılmamak özgür bırakılmaksa eğer böyle bir erkeğin her tavrı size kendinizi 2.sınıf hissettirecek.
Ben mutluyum zorunda olduğum için kabullenmedim, kabul etmek istedim.
Okumamışsanız eğer huzur sokağı kitabını tavsiye ederim, acınızda en kısa zamanda diner umarım.

Yardımcı olmayı ben ve tüm arkadaşlarım çok isterler, ve eminim bunun için ellerinden geleni de yaparlar..
Birazcık zaman sadece..

Çok sağolun,bugün karar verdim,eğitimim için geldiğim bu şehri yarın terk ediyorum.
Tabi sadece 1 haftalığına,ailemin yanına gidip kafamı dağıtmaya çalışacağım biraz.
Çok zor geliyor,umutsuzluğa kapılıyorum zaman zaman.
Böyle kaçıp gitmek de ne kadar doğrudur?Emin değilim...

Yok yok yanlış anladınız.Ben sadece bayanlara karşı böyle tavır takındıkları için bayanları ikinci sınıf insan olarak
gördüklerini düşündüm.Aynı şekilde sevgilim de bana "Benim işim iyi,sen yine oku,mezun ol,diğerlerinden bir farkın olsun.Ama bayanlar narin oldukları için hem iş hem ev bir arada götüremezler.Bir süre sonra hem kendini yıpratırsın hem benimle ve çocuklarımızla iyi şekilde ilgilenemezsin."demişti.
Huzur Sokağı'nı da okumadım,tavsiyeniz için teşekkürler,en kısa zamanda alacağım,farklı şeylerle uğraşıp kafamı dağıtmam lazım.

sigarayı kadında erkekte kullanmamalı dinimizde 2 sinede mekruh.
alkol zaten haram. kadına da erkeğe de.
kadın sorulamamalı diye bişey yok dinimizde, aslında sorugalayıp araştırmak kadının da erkeğin de görevi.
namaz kılmak iyidir ve farzdır yani her müslümanın yapması gerekir yapmassa borçtur kaza etmesi gerekir.
erkeklerle bayanlar tokalaşmaz dokunmak doğru değil dinimizde. her 2 cins için de geçerli.
el öpmek te tokalaşmak gibidir. sonuçta henüz kayın baban değilse öpemezsin. evlenirsen öpebilrsin.
misafir adetleri dinle değil örf ve adetlerle ilgili. dinde önce kadın ya da erkek diye bişey duymadım ben.
kapıdaki kadınsa kadın ilgilenmesi lazım erkekse erkek ilgilenmesi lazım, ama hepmiz çiğniyoruz genelde bu kuralı aceleciliğimizden.

BUNLAR DİNİMİZDE OLAN ŞEYLER. KÜÇÜMSEYEREK ANLATMAYIN LÜTFEN. NİŞANLINIZ VE AİLESİ KENDİNDEN UYDURMAMIŞ. KURAN VE HADİSLERE BAKARSANIZ ANLARSINIZ.
AMA SİZ BUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ. SONUÇTA HERKESİN GÜNAHI KENDİNE YAZILIYOR.

Ayrılmanız daha iyi olmuştur belki. çünkü din zorla yaşanmaz gönüllülük esastır.

O kendine göre siz de kendinize göre birini bulursunuz ilerde. zamanla geçer bu acılar...

Son düzenleme:

hiç kolay şeyler değil yaşadıklarınız keşke hayatımın küçük bi özetini size aktarabilsem ne kadar benzerlikler olduğunu göreceksiniz. Ben gayet muhafazakar bir ailede yetişmeme rağmen nişanlımla aramızda dağlar kadar fark var bu konuda henüz alışamadığım bir çok noktada yok değil. Ben kendimce zor olanı seçtim:) bana göre en zoruydu inşAllah pişman olmam.
Ne zamanki böyle bi hayatı kendim yaşamak istedim o zaman o sadece bana yardım eden destek olan biri olarak durdu yanımda.
Evet birçok insanın gözünde yobazım, yuuuh artık denilecek farklı bir hayat seçtim. Ama kime ne eğer ben mutluysam, ben kendimi böyle değerli hissediyorsam:)
Rabbim gönlünüze huzur versin, yanında huzur bulacağınız biriyle yaşayın bir ömür

bence en dogru kararı vermışsın, gereken zamanı kendıne tanı ve donup arkana baktıgında sende en dogrusunu yaptıgını gormuş olacaksın. hayırlı olan bı şekılde doner durur yıne olur ama hayırsızsa ne olursa olsun olmaması gerekendır

seni anlıyorum.hatta durumumuzun benzer özellikleri de yok değil.ama biz çok zıt olmamıza rağmen ortak yol bulmaya gayret ediyoruz çok şükür.o kimi zaman beni idare ediyor bende kimi zaman onu idare ediyorum.onun ailesiyle benim ailem çok zıt ama ben inşallah bunlarıda aşabileceğimizi düşünüyorum çünkü biz birbirimizi seviyoruz..siz de seviyorsunuz.tamam farklılıklar olabilir ama her insan bir olamaz ki zaten.her ailenin kuralları ayrıdır.önemli olan o kuralları ortak bi noktada toplayabilmek ortak bi yol bulabilmektir.bence birbirinize ufak tavizler vererek bu işin üstesinden gelebilirsiniz.sevgi bu dünyada altından değerli bir mücevher..kaybetmeyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…