• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Derdim Var!

Esin askermiş canım bak bende işler değişir o zaman yaptığı şeyi onaylamiyorum ama işi de çok stresli allah yardım etsin hergün şehit haberi alıyoruz binlerce alımlar var benimde enistem polis ondan biliyorum biranlari biranlari uymuyor polis veya asker eşlerine burdan sabır diliyorum allah yardımcıları olsun
polis veya asker, doktor veya hemşire, herkesin işi kendine göre zor, ama hiçbirinin eşi onların şamar oğlanı değil.
evinin kapısından girdiği anda iş ve işle alakalı her şey dışarda kalmalı.

kadın evde stres yaşamıyor mu, bebekle bunalmıyor mu, nice annenin uykusuzlukla psikolojisi yerle bir olmuyor mu?
kaç tane ev hanımı/anne masayı devirir, bir tencere dolusu yemeği duvara fırlatır?

Esin askermiş canım bak bende işler değişir o zaman yaptığı şeyi onaylamiyorum ama işi de çok stresli allah yardım etsin hergün şehit haberi alıyoruz binlerce alımlar var benimde enistem polis ondan biliyorum biranlari biranlari uymuyor polis veya asker eşlerine burdan sabır diliyorum allah yardımcıları olsun
Sağol canım ama iş yerinin stresini eve yansıtmaz pek. Geçenki olay neyin patlamasıydı hala bilemiyorum. İlgiden mahrum kaldı bebek olduktan sonra belki de o yüzden çıldırdı

polis veya asker, doktor veya hemşire, herkesin işi kendine göre zor, ama hiçbirinin eşi onların şamar oğlanı değil.
evinin kapısından girdiği anda iş ve işle alakalı her şey dışarda kalmalı.

kadın evde stres yaşamıyor mu, bebekle bunalmıyor mu, nice annenin uykusuzlukla psikolojisi yerle bir olmuyor mu?
kaç tane ev hanımı/anne masayı devirir, bir tencere dolusu yemeği duvara fırlatır?
Yani çok haklisiniz, askerlerin eşi de en az onlar kadar zor bı ruh halinde neticede eşini evde bekliyen ve sagsalim dönmesi için dua eden kişi o... Kadının ruh hali daha kötü bu durumda... Ki bebekli hayat gerçekten zor 7 aylık oğlum var oradan biliyorum... Ama konu sahibinin sakinliği ne hayran kaldım en azından hakliyken haksız duruma düşmemiş... Rabbim kolaylık versin inşallah...

Hayır olmaz. Ama dün şunu da dedi. İşten 5.30 da geliyormuş yemeği 6-6.30da yiyormuşuz hiç lafını etmiş miymiş. İçinr atıyormuş yani sorunmuş ona göre.

Geldiği gibi sofraya oturmak istiyor
ben onun askeri düzeni evde de sürdürmeye çalıştığını düşünmeye başladım.
çok tehlikeli sularda yüzüyor kocan.

çevremde gördüğüm kadarıyla bilhassa askerler işyerindeki emir komuta düzenini maalesef evde de uygulamaya çalışıyor ve çatışmalar başlıyor. çoğu kavgalar bu yüzden bitmiyor ve genelde kadın pes edip, kendinden ödün vererek evliliği yürütmeye çabalıyor.

@MinikPiranha işin çok zor canım. eşinin kafasına gerekirse vura vura, evinizin işyeri olmadığını, senin onun emir eri değil müşterek hayat arkadaşı olduğunu kazıman gerekiyor.
şimdiden önlemini al yoksa mutsuz bir evlilik sizi bekliyor.

ben onun askeri düzeni evde de sürdürmeye çalıştığını düşünmeye başladım.
çok tehlikeli sularda yüzüyor kocan.

çevremde gördüğüm kadarıyla bilhassa askerler işyerindeki emir komuta düzenini maalesef evde de uygulamaya çalışıyor ve çatışmalar başlıyor. çoğu kavgalar bu yüzden bitmiyor ve genelde kadın pes edip, kendinden ödün vererek evliliği yürütmeye çabalıyor.

MinikPiranha MinikPiranha işin çok zor canım. eşinin kafasına gerekirse vura vura, evinizin işyeri olmadığını, senin onun emir eri değil müşterek hayat arkadaşı olduğunu kazıman gerekiyor.
şimdiden önlemini al yoksa mutsuz bir evlilik sizi bekliyor.
Canım ben eskiden öyle hazırlardım yemeği. Gelir gelmez elini yıkar sofraya otururdu ama şimdi onu bekliyorum ki mutfağın dağınıklığını toplayayım bir salata yapayım makine yerleştireyim diye.

Hiç dile getirmemişti ama içine atmış dün onu da söyledi. Bir şey diyor muyum diye. Sanki demeye hakkı varmış gibi.

Çok ta asker gibi değildi benim eşim biliyorsun şurda 3 aydır tam anlamıyla asker oldu. Belki dediğin gibi yapmaya çalışıyor o yüzden çıkıyor bu çatışma aramızda ama çoğu zaman iyiyiz yine benim sayemden

Allah korusun ya zaten değişmezsem sonumuz kesinlikle dediğin gibi. Katlanamam ki ben.

Canım ben eskiden öyle hazırlardım yemeği. Gelir gelmez elini yıkar sofraya otururdu ama şimdi onu bekliyorum ki mutfağın dağınıklığını toplayayım bir salata yapayım makine yerleştireyim diye.

Hiç dile getirmemişti ama içine atmış dün onu da söyledi. Bir şey diyor muyum diye. Sanki demeye hakkı varmış gibi.

Çok ta asker gibi değildi benim eşim biliyorsun şurda 3 aydır tam anlamıyla asker oldu. Belki dediğin gibi yapmaya çalışıyor o yüzden çıkıyor bu çatışma aramızda ama çoğu zaman iyiyiz yine benim sayemden

Allah korusun ya zaten değişmezsem sonumuz kesinlikle dediğin gibi. Katlanamam ki ben.
katlanma zaten.
sakın alttan alayım, susayım deme. sen ne kadar ödün verirsen o kadar evliliğin için kötü olur.
zaten evlilik dediğimiz şey de iki farklı insanın ortak bir dünya kurmaya çalışması değil mi?

hep sen taviz verirsen, hep eşin üste çıkmaya çalışırsa, bu evlilik değil köle-sahip durumuna döner, saçma bir hal alır.
ne sen, ne kızın, ne eşin mutlu olmazsınız.

daha tek çocukta böylesiniz, 2-3 olduğunda ne olacak?
eve geldiğinde ev dağınık, sen dağınık, yemek yok, o zaman ne yapacak?

o yüzden o çalışıyor diye onu yüksüz bırakma. o dışarda, sen evde çalışıyorsunuz.
ikinizde dışarda çalışırsanız, evi bebeği kim çekip çevirecek?

eşine akşam işten geldiğinde evle, bebekle ilgili sorumluluklar ver.
yemeği sen mi yaptın, bırak o salatayı yapsın.
salatayı sen yapıyorsan o da kızını oyalasın, uyutsun, yedirsin.
çamaşırları makineye sen mi attın, o assın, sen topla gibi gibi.

eğer rahata alışırsa maalesef ki karısını, ezik görüyor erkek kafası.

inan ben de başta eşime karşı aynıydım. emret kocacım, olur kocacım, seni mi kırıcam kocacım derken bir baktım, adam bana her şeyin hesabını sorar oldu. eh yeter be dedim, fabrika ayarlarıma döndüm. sağ selamet yuvarlanıp gidiyoruz.

Konuyu baştan itibaren okudum. Duruşunuzu takdir ettim gerçekten. Sukunetiniz eşinizi deli etmiş. Muhtemelen bağırsanız bu kadar etkili olamazdınız. Yalnız temizlikçi cağırma işi biraz yumuşadığınızı hissettirdi. Bence duruşunuzu bozmayın. Yeteri kadar temiz olmasa da oraları kendisi temizlesin ve gelip sizden af dilesin. Sonra eşinizin haberi olmadan siz içinize sindiği sekilde halledersiniz.
Ah şu erkekler... 9 aylik bebekle 5.30da hazır sofraya oturmak istiyormuş... hiç yemek vermeseniz daha kiymetli olurdunuz ya neyse

Insallah bu olay ilişkinizde bir dönüm noktası olur :)

Bende tavrina hayran kaldim .benimde bebegim 8aylik ve tek basina olunca bir cok is yarim kaliyor .bir yemek yapmaya ozeniyorum bir temizlige .bir bebegimle ilgilenmeye .hic bir zaman tam olmuyor ki ..esimde soylenir bazen ama ben sakin kalamıyorum .iyiy. yapmışsın.bence alttan almasada kendini aciklamaya calismasi yemek soylemesi dusundurtmus onu belli.bende esime cocuk dogmadan geldigi gibi hazirliyodm yemegi maalsefki piranha biz alistiriyorz bukdr ustune titrersek ufak eksklkler goze batiyor

Biliyorsun aynı aylık kızımız var. Çok üzüldüm bu konuyu okuduğuma. Çünkü seni çok iyi anlıyorum. Bebekle ilgilenmek harici ne yapabiliyoruz ki? Yemek bile yük çoğu zaman. Tavrına bayıldım. Ben olsam kafasına geçirirdim kalanları. Kesinlikle kendisini affettirene kadar yemek harici birşey yapma. O da sen ve kızın için. Terbiyesiz ya bu kadın senin için herşeye katlandı. Yaa ülkenin obur ucuna gitti. Ay yazamayacağım daha fazla.

Sizin yerınızde olsam kavga etmıstım
ama belkı haksız cıkabılırdım kım bılır.

E pekı sonra ne oldu?

Anneannem in bir sözü vardır (kadın sopayı erkeğe diliyle verir) diye o kadar sinirın ardından konussaydin dayak yiyebilirdin anladigim kadarıyla. bende ilk evlendiginde eşim bir kere sinirlendi çatali tabağa vurunca kırmıstı aynı olay 2.kere olduğunda balkonda kahvaltı yapiyorduk o an benimde nevrim döndü öyle değil böyle kırılır dedim ve masadaki herseyi aşağı indirdim. sonuçta ortalığı eşim topladı ve bir daha o hareketi yapmadı ve benimde senin gibi bebeğim küçüktü çünkü masadaki cam biberon bile kırılmışti bir daha aynı hareketi yaparsa tavsiyem dene derim ençok üstüne bir tokat yersin yada bir daha o hareketi yapmaz zaten insan o sinirle inan dayağı bile göze alıyor( şunu atlamayayim esin birseylerin acısını senden cikarmis)söyleyeyim dedim çünkü insan olay esnasında bazı şeyleri tam kavrayamaya biliyor.sikma canını her evlilikte oluyor.
İşte benım tavrım bu olurdu , belkıde yerdım dayagı otururdum asagı sonrası karakolluk

Normalde böyle bir insan değilse bence alttan almaya devam edebilirsiniz. Annenize neden atıyorsunuz foto onu anlamadım. Çocuk mu şikayet edeceksiniz? Haraketleri devamlı böyle birisi değilse ben anladım aslında adamı biraz. Muhtamelen başka şeylere de öfkeliydi. Size de öfkesi vardır. Yani ilk defa üst üste aynı yemeği yediği için değildir, sık sık olan bir şey gibi geldi bana. Kadın mecbur mu yemek yapmaya diyebilir arkadaşlar. Kadın değil ama çalışmayan kişi bence yapmaya mecbur. O mecbur değilse diğer insan da gidip milletin kahrını çekip çalışmak zorunda değil. Ben de ev halkı izindeyken ben aşırı yoğun bir gün geçirip gittiğimde, aynı yemekleri gördüğümde ya da hiç yemek yapılmamışsa öfkeleniyorum elimde olmadan. Beni taşlayanlar çıkabilir ama ilk sayfada okuduğum konuya yapacağım yorum bu. Sonraki yazdıklarınızı okumadım, hep böyle birisiyse yazdıklarımı geri alırım.

Back