- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.586
- 798
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
Amin canım amin akıl fikir ihsan eylesin Allah.
Mutluluğunuz daim olsun.
Ben en başında yaptım hatayı desene.
Evlendikten sonra çok kilo aldı eşim. Evlenmeden öncesiyle 10 kilo oynar rahat. Tatlısını tuzlusunu ayrı ayrı yapardım her gün. Ama şimdi bebek var yapamıyorum. Biraz büyüsün yine yaparım diyordum ama hayır yapmayacakmışım. Öyle olması gerekiyormuş yoksa şımarıyorlarmış şekil 1-A
Konunun oraya geliş sebebi şu aslında. en azından temizlerse pişman olduğunu ve benim için birşeyler yaptığını göreceğim. Ama onu bile yarım yamalak yaptı. Duvarı viledayla silip temiz olacağını idda ediyor.Iyide konu , temizle temizlememeye dönmüş. Mesele bu değil ki .
Temizlik için bir yardımcı çağırırsınız. Halıyı yıkamaya gönderin. Storuda ya banyo da yıkatın ya da onu de gönderin. Bu çözülür ama ortada ki saygısızlığı oturup enine boyuna konuşmanız lazım.
Eşya fırlatmak , kırıp dökmek sığ ,eğitimsiz bir harekettir bana göre. Bunu yapanlara çok tuhaf bakıyorum.
Ama yine de buradaki dert bu değil , emeginizi hiçe saymak , yaptıklarınızı görmemesi ve bunu konuşmak yerine hakaret etmek ile çözmeye çalışması ..
Bana göre sorun bu.
Ve aklıma takılan bir soru var , özel olduğu için cevaplamayabilirsiniz tabiki.
Cinsel hayatınız nasıl ? " Banyo yapma , işimiz var " demişsiniz ya bence sorun burada. Bir şeyi dert etmiş bu konuda.
Ayrıca ret etmiş isteğinizi ki banyoya girmiş.
Ve yine bırakın banyosunu yapsın, temizliğini yapsın , hazırlık yapsın. Maçtan gelen bir insan neticede. Size özen göstersin.
Valla doğru diyorsun çocuğa bile fazla bayram harçlığı verince sonraki bayram az verince suç işliosun sankiAl bence de,bir arkadaşım evlendiği günden beri,her gün çeşitli ve zor yemekler,üstüne envai çeşit tatlılar,daha neler..Söylüyordum,alıştırma bu kadar diye,severek yapıyorum diyordu.Ne oldu,1 gün tatlı yapmayınca surat asıldı,x arkadaş tatlıyı beğenmiş yap ta götüreyim bir tepsi oldu.Hastada olsa,ne varki yani 5 dakkada yapıyosun,eline mi yapışırdı dendi.
Demekki neymiş,yapılmayacakmış,alıştırılmayacakmış,40 yılda bir bulup,şükredecekmiş
Sinir oluyorum erkeklerin çoğu böyle gönül almıoHatasının zaten farkında bence ve üzülüyor ama dile getirip gönlümü almıyor hala savunmaya çalışıyor kendini.
Ay hayır annesinin evinde sabah gilik akşam gilik ( gilik dedikleri mayalı hamur yağdız tavada kızartılıyor, içine bazen patates konuluyor çoğu zaman sade) hatta lafı açıldığı zaman annesine söyler sen ne yapıyordun ki bize diye. Yedikleri en güzel şey bisküvili pastaymış. Benim annem aşçı her türlü yemeği tatlıyı salatayı bilirim. Dolapta kıbrıs tatlısı duruyor mesela olayların ardından yemedik öyle duruyor.Anasinin evinde oyle mi yiyomus peki hergun farkli yemek filan? Gec kalmadin cnm zamanla duzelir bu durum. Belki de sen daha huyunu suyunu tam taniyamiyosundur. Gecende benimde esim geldi biseye kizmis evde bana tripleniyo. Git obur odaya orda triplen dedimduzelir merak etme. Az zaman tani ve kesin bi dille ben davranista gosterilen sevgiye inanirim bana duzgun bi usluple sevip sevmedigin seyleri belirtirsen ona gore yemek yaparim gibi seyleri netlikle belirtmen gerek. Cunku erkekler bir kere deninlince anlamiyo akillarina girmiyor. Defalarca belirtmen gerekiyo maalesef
Aynen şakın planını belli etmeAy hayır annesinin evinde sabah gilik akşam gilik ( gilik dedikleri mayalı hamur yağdız tavada kızartılıyor, içine bazen patates konuluyor çoğu zaman sade) hatta lafı açıldığı zaman annesine söyler sen ne yapıyordun ki bize diye. Yedikleri en güzel şey bisküvili pastaymış. Benim annem aşçı her türlü yemeği tatlıyı salatayı bilirim. Dolapta kıbrıs tatlısı duruyor mesela olayların ardından yemedik öyle duruyor.
Hayır konuşmayacağım, konuşup bundan sonra böyle böyle dersem plancılıkla suçlar beni. Direkt icraata geçeceğim
Ay hayır annesinin evinde sabah gilik akşam gilik ( gilik dedikleri mayalı hamur yağdız tavada kızartılıyor, içine bazen patates konuluyor çoğu zaman sade) hatta lafı açıldığı zaman annesine söyler sen ne yapıyordun ki bize diye. Yedikleri en güzel şey bisküvili pastaymış. Benim annem aşçı her türlü yemeği tatlıyı salatayı bilirim. Dolapta kıbrıs tatlısı duruyor mesela olayların ardından yemedik öyle duruyor.
Hayır konuşmayacağım, konuşup bundan sonra böyle böyle dersem plancılıkla suçlar beni. Direkt icraata geçeceğim
Biliyor buraya girdiğimi hatta rumuzumu bile biyor ama burada konu açıldığını ya da eski konularımı bilmiyor takip ettim onu. Bilse iyi olur bir yandan buradaki kadınların yazdıklarını okuyup biraz daha utanır yaptıklarındanKonuyla pek ilgisi yok ama ben oraya takıldım kavga esnasında size kimden alıyorsun bu fikirleri dediğini yazmışsınız daha önce de eşinizin telefonundan girdiniz mi kk ye yani eğer konularınızı gördüyse ondan mi dedi acaba kimden alıyorsun bu fikirleri diye
Tabii ki mutlu olun, olabilirsiniz de, eşin o kadar ket vuracak bir adam değil sanıyorum.Ben iyi olalım istiyorum kızım mutlu mesut bir ailede büyüsün istiyorum. Eşim ailesinden görmediği sevgiyi bende görsün istiyorum. Ama yaranamıyorum. Bir yerde patlayıp sen aptal mısın demişim onu söylüyor iki gündür ben senin küfürlerini bile yutuyorum diyor sanki ben annesine küfretmişim. Dışarı çıkarız çok gülme evin içinde sessiz ol arkadaşıma giderim onunla muhattap olma... balık mıyım ben çiçek miyim ot muyum. Sadece onunla ilgileneyim istiyor öyle alıştı çünkü ama olmuyormuş öok sevince çok değer verince ters tepiyormuş sen değersiz oluyormuşsun sonunda
Ay hayır annesinin evinde sabah gilik akşam gilik ( gilik dedikleri mayalı hamur yağdız tavada kızartılıyor, içine bazen patates konuluyor çoğu zaman sade) hatta lafı açıldığı zaman annesine söyler sen ne yapıyordun ki bize diye. Yedikleri en güzel şey bisküvili pastaymış. Benim annem aşçı her türlü yemeği tatlıyı salatayı bilirim. Dolapta kıbrıs tatlısı duruyor mesela olayların ardından yemedik öyle duruyor.
sağol canım destek olduğun içinTabii ki mutlu olun, olabilirsiniz de, eşin o kadar ket vuracak bir adam değil sanıyorum.
Ama mutluluğunuzda en büyük pay senin uyumlu olman olmasın.
Bi misafir çağırırken sana sormadan çağıramasın, ailesine gitmeye tek başına karar veremesin.
Senin ona uyduğun kadar o da sana uysun.
Ya kelimelerimi seçiyorum resmen, yanlış bi şey söylemek istemiyorum.
O kadar vericisin ki...
Sen bebeğinle harikalar yaratıyorsun gerçekten.
O harikalar yarattığın zamanı kendine harca, sana da yazık.
Çok haklısınız. Hiç öyle düşünmemiştim.Bakın işte güzel bir örnek. Evlat , anne babaya karşı nasılsa karısına karşı da öyle oluyor genelde.
Onu doğurup , büyütüp bu yaşa getiren , gecesini gündüzüne katan bir anneye , sadece yemek için " sen ne yaptın ki bizim için " demek nankörlüğün üst kademesidir.
Aynı şekilde sizin içinde öyle davranmış. Düzenli bir ev, güzel yemekler, güzel bir evlat büyütmek, gönlünü hoş tutmak ona hiç görünüyor. Bu nankorluktur. Emeği saygısızlıktır.
Bunun idrakına varması lazım.
Boyalı olan yere doğru atmamış fayans var. Mutfak dolaplarıyla pencerenin arasında kalan yer perde ve halıya gelmiş. Nöbetçi bugün evde değil, yarın için temizlikçi çağırdım öğlene kadar boşmuş mutfağı halletsin yeter. Viledayı da batırmış zaten.birakin viledalasin gorsun ise yaramayachini
salçali deilmi o yemek,ne dokse fayda etmez zaten yeniden boyat mutfagi al sana ceza de :)
ben yeeni evliyken bi kere salata atbagini fitlatmistim delimiymiism ne :)
sonra tabiki ben temizledim bi dahada asla oyle bi hata yapmadim olan yine bana oluyor :)))))
ona rahat batmış.Günaydın kızlar.
Akşam 6 gibi yemek söyledi yemek gelene kadar da girdi mutfağı temizledi. Ama nasıl temizlemek duvarı vileda ile siliyor.
Beni çağırdı bak bakalım olmuş mu diye hayır olmamış deyip nasıl yapacağını anlattım.
Yemek saati geldi beni masaya çağırıyor. Orayı temizlemezsen seninle yemek te yemem dedim temizleyeceğim yemekten sonra dedi oturdum sofraya ama sadece kendi yaptığım çorbadan içtim onun getirttiklerinden yemedim.
Kızıma banyo yaptırıp uyuttum geldim baktım aynı duruyor hiç dokunmamış.
Senin sözüne de güvenmeyeceğim bundan sonra dedim. Ne oldu yine gel konuşalım diyor. Gittim yattım saat 8 falandı.
Sabah da hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor ama ben hiç konuşmadım.
Sen yapmıyorsan temizlikçi çağıracağım dedim tamam çağır dedi.
Nöbetçiymiş sabahtan çıktı gitti bir şey yemeden. Yarın evde olacak o evdeyken temizlikçi çağırayım mı sizce.
Bu arada eşimin maaşı iyi aslında 4 bin küsür alıyor ama arabanın borcu diğer başka taksitler derken durumumuz sıkışık biraz.
Ben yapamam dediğiniz şeyi. Eşim rütbeli bir asker biz de lojmanda oturuyoruz. Dedikodu çabucak yayılır ne ben bakabilirim komşuların yüzüne ne eşim bakabilir komutanlarının yüzüne.
Dayak atmaya cesaret edemez. Evliliğimizin başından beri tek çekindiği nokta o. Bazen şakayla karışık söylüyor bir kere vurayım şakacıktan vurayım. Asla. Zaten vurup vuracağın bir kere olur beni ikincisine bulamazsın derim hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?