• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var

Evet kesinlikle eskiden yapardım birikim ama her seferinde eşim bir tartışmadan birimi isterdi buna çok üzülürdüm simdi yine yap diyir sanrım cesaretlenmem ve fikir ihtiyacım var

Birikimi isteyip nereye harcıyordu?

Kocanız birikiminizi alıp neye harcıyor? Har vurup harman savuruyorsa böyle koca için tek kuruş atmam kenara. Ha atabilirsem de haberi olmaz. Birikim yapacaksanız çocuklarınız için yapın büyüdükçe ihtiyaçlari artacak. Hepsi birden okula gidecek. Küçükler şu an ablalarının eskilerini giyer ama ilerde hiçbir şeyi kabul etmezler.
Kocanız birikimlerinizi nereye harcıyordu sorusuna neden cevap vermiyorsunuz? O kadar biriktirip nereye gittiği belli olmuyorsa neden kendinizi yoruyorsunuz?

Evet görüşüyorum ama onlar izmirde istesem yardım ederler tabiki smaç yine herkesin bir ideali var onu yapmak istiyor kimseye engel olmak istemiyorum

Ailenin evi müsaitse, yazın okullar tatil olunca, çocukları alıp onların evine gitsen, orada işe girsen, kocanda bu süreçte uzun yolculuğa çıksa, daha iyi para biriktirebilirsiniz 2-3 ayda. En azından eylül ekim kasım için eliniz rahatlar. Böyle bir şeye imkanın var mı?

Sizin mevcut durumda kocanın sürekli iş değiştiriyor olması sıkıntı. İş değiştirmese sorun olmaz. Otur kocanla konuş, yani aldığı para asgari ücretin biraz fazlası.

Kocanız birikimlerinizi nereye harcıyordu sorusuna neden cevap vermiyorsunuz? O kadar biriktirip nereye gittiği belli olmuyorsa neden kendinizi yoruyorsunuz?
Alıp giderdi zaten fazla olmazdı bazen bin TL bazen daha az yada fazla bizden birsey olmaz derdi çünkü ailesine çok düşkündü ne derlerse o idi

Ailenin evi müsaitse, yazın okullar tatil olunca, çocukları alıp onların evine gitsen, orada işe girsen, kocanda bu süreçte uzun yolculuğa çıksa, daha iyi para biriktirebilirsiniz 2-3 ayda. En azından eylül ekim kasım için eliniz rahatlar. Böyle bir şeye imkanın var mı?

Sizin mevcut durumda kocanın sürekli iş değiştiriyor olması sıkıntı. İş değiştirmese sorun olmaz. Otur kocanla konuş, yani aldığı para asgari ücretin biraz fazlası.
Aslında dediğiniz olabilirdi ama bir kaç sefer ziyaretlerimde akrabalarımdan dolayı gitmeye gönlüm el vermiyor

Alıp giderdi zaten fazla olmazdı bazen bin TL bazen daha az yada fazla bizden birsey olmaz derdi çünkü ailesine çok düşkündü ne derlerse o idi
Iıhh böylesi için de yani kendini yorduğuna değmez. Bir de biriktir diye baskı yapıyormuş. Yine alıp gidesin diye mi diyemedin mi cidden? Atabiliyorsan kenara haberi olmadan at. Çocukların bir şey istediğinde alırsın. Ki genç kız olacaklar istekleri hiç bitmeyecek her şeye heves edecekler.

Bu arada sizin eve ayda 18 bin lira para giriyormuş,
1 bin lirası kiraya gidiyor, kaldı 17 bin,
1 bin lirası faturalara gitse kaldı 16 bin,
3 bin mutfak masrafına gitse kaldı 13 bin,
3 bin lira hadi masraf çıksa kaldı 10 bin.

Kalan parayı napıyorsunuz? Ayda size en az 3 bin kalması lazım mantıken
Bin lira sadece doğalgaz faturası ya faturaların toplamı bin liranın çok üstünde tutar. 6 kişilik bir ailenin mutfak masrafı da şu ekonomide asla 3 bin değil kaldı ki biri bebekmiş bez fiyatları malum 🤷

Küçük kızın hastaymış o yüzden geri döndüm konuya. İnşallah bir an önce iyileşir🙏Lütfen dediklerimizi dinle.
Senin kocadan bir b*k olmaz, eve giren belli hala seni suçluyor. İki işte birden çalışacağına iş seçiyor. Para yönetimi de sende kalsın. Gram alabilirsen eşinden gizli at köşeye.
Kesinlikle 5.yapma, tüp baglat ya da spiral artı prezervatif kullan.
Meslek sahibi olmanın yolunu bul. Halk egitime kurslara git. Allah korusun yarın birgün eşine birşey olsa nasıl bakacaksın 4 çocuğa. Dikiş nakış öğren hiçbir yapamiyorsan. Evden tamirat işi yap. Gelen parayı gizle bankaya koy.

Merhaba hanımlar
Benimki öyle uzun bir konu değil 30 yaşında 10 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendik. Şu anda 4 tane minik hepsinden çok razı olduğum kızlarım var. Eşim askerden geldikten sonra ayrı eve çıktık ve o gün bugündür eşimle para konusunda tartışmalarıniz oluyor ben para biriktirmiyi beceremiyorum. Ama inanın zaten her geçen gün giden günleri artırıyor. Maddi koşulların şu anda bakarsanız mükemmel ayda 9 bin alıyoruz iki haftada bir ve eşim son işi bu bundan önceki isleri bu kadar yüksek bir maaşlı yer değildi. Ve kendisi gerek patronunun sebeb gerek çalışma koşullarından işten ayrılıyor ve bu iste çalisma süreleri 6 ay oluyor bazen bazende 6 aydan kısa bir zamanda çıkıyor ve benim bu arada giriş çıkış yaptığında bir çok ödemelerim aksıyor ve ilk ise girdiğinde aldınız maaşı nereye vereceğimi şaşırıyorum inanın öyle kalıyorum bazen. Ve bu zorlu süreci atlatmak 3 ayımı alıyor her zaman çünkü geçim sıkıntısı olmayan paranın hepsi her zaman bana gelir ben verilecek her yere veririm eşime harclikta veririm gerisi evin gideri çocukların ihtiyaçları derken birikim için elimde hicbirsey kalmıyor. Bana akıl verin savuran değilimdir ihtiyacım bir şeye varsa alırım yoksa ev esyasindan tutun kiyafet yiyecek edeceği kadar herseyimiz ihtiyaçlarımızı kadar lüks değil sadelik her zaman ben bu halde nasıl birikim yapabiliriz diye fikir istiyorum
Canım 4 çocukla toplam 6 kişi olarak 9 binle gecinmeniz bile mucize bu pahalilikta mümkün görünmüyor birikim yapabilmen. Ancak imkanın varsa sende çalışırsan kısmen biseyler yapabilirsin belki ama çocukların ufaktır diye düşünüyorum o ihtimade sıkıntı

Küçük kızın hastaymış o yüzden geri döndüm konuya. İnşallah bir an önce iyileşir🙏Lütfen dediklerimizi dinle.
Senin kocadan bir b*k olmaz, eve giren belli hala seni suçluyor. İki işte birden çalışacağına iş seçiyor. Para yönetimi de sende kalsın. Gram alabilirsen eşinden gizli at köşeye.
Kesinlikle 5.yapma, tüp baglat ya da spiral artı prezervatif kullan.
Meslek sahibi olmanın yolunu bul. Halk egitime kurslara git. Allah korusun yarın birgün eşine birşey olsa nasıl bakacaksın 4 çocuğa. Dikiş nakış öğren hiçbir yapamiyorsan. Evden tamirat işi yap. Gelen parayı gizle bankaya koy
Çok haklısın ama evden çalışırsa kaç para aldın aldigin nerede diye hesap sorulacak birikim yapması çok zor gibi görünüyor

Bizim gelirimiz iyi olmasına rağmen 1 çocuğa bile cesaret edemiyoruz yani sonuçta dünyaya bir canlı getiriyorsun çok çok büyük bir sorumluluk onun her şeyini en ince ayrıntısına kadar düşünüp her zaman maddi manevi yanında olmak lazım Türkiye'nin de kaosu, ekonomik sorunları hiç bitmiyor malum... Amacım yargılamak değil ama yazık o çocuklara da maddiyatı bırakın her biriyle muhteşem kaliteli zaman geçirmek de zor:/ Allah yardımcınız olsun.

Çok haklısın ama evden çalışırsa kaç para aldın aldigin nerede diye hesap sorulacak birikim yapması çok zor gibi görünüyor
Çocuğun tokasina gitti, ilaç aldım vs vs çevirsin konuyu şimdilik. Çocuklar büyüyünce sabit ise geçer. Onda da paranı eksik şöyle.Cunku elinden parayı aliyormus. Hem birikim yap diyor hem de elinde fazladan para olursa alıyor. Sonra doğum kontrolü diye birşeyden haberin var mı deyince bana kızıyor.

Ben de 1500 TL kira veriyorum evim lüks bu arada sözleşmeli olduğu için uygun kira veriyorum ne alaka uygun kira veren barakada oturmuyor ya herşey pahalı etin kilosu olmuş 250 TL bu adamın evine misafir gelse ne yapacak para bu bu devirde paran varsa hayatı lüks yasiyacaksin
İyi ya işte 4 kilo et parası kira ucuz değil mi? Üstelik Kocaeli istanbul gibi pahalı bir şehirdir. 1000 tl ye iyi bir ev mümkün değil

Çocuğun tokasina gitti, ilaç aldım vs vs çevirsin konuyu şimdilik. Çocuklar büyüyünce sabit ise geçer. Onda da paranı eksik şöyle.Cunku elinden parayı aliyormus. Hem birikim yap diyor hem de elinde fazladan para olursa alıyor. Sonra doğum kontrolü diye birşeyden haberin var mı deyince bana kızıyor.
İdareten dediğin gibi olabilir bi sure idare etmiş olur hiç değilse 😔 çocuk konusunda önlem almalı doğurmak kolay sonrası zor neden mahrum kalsın ki çocuklar bir çok şeyden. Sonra sorunlu bireyler olarak topluma karisiyorlar ...

Hayir kızmadım neden kızayım kendimin bile bu durumun şikayet edipdikkatli olmaya çalışınca neden size kızayım

Standart bir mutfak alışverişi yaptıklarını düşünmediğim için üç bin yazdım. Ama doğru dediğiniz.
aylık sadece peynir zeytin kuru soğan falan alsalar yine 3 binden fazla tutar. kuru soğan olmuş 30 lira:skandal:

sizde çocuk yok mu?
ben mi beceremiyorum bu mutfak masrafını yahu 3 bine 1 aylık nasıl yetiyor merak ettim.
normalde doğru düzgün bir şeyler yiyen kimse beceremez. ama karnımız doysun da işte nasıl doyarsa doysun dersen olabilir

o çalışırken 4 (dört) küçük çocuğa kim bakacak peki
Bizim gelirimiz iyi olmasına rağmen 1 çocuğa bile cesaret edemiyoruz yani sonuçta dünyaya bir canlı getiriyorsun çok çok büyük bir sorumluluk onun her şeyini en ince ayrıntısına kadar düşünüp her zaman maddi manevi yanında olmak lazım Türkiye'nin de kaosu, ekonomik sorunları hiç bitmiyor malum... Amacım yargılamak değil ama yazık o çocuklara da maddiyatı bırakın her biriyle muhteşem kaliteli zaman geçirmek de zor:/ Allah yardımcınız olsun.
bu bir Türkiye trajedisi maalesef. ülkede korkmadan üreyen kesim hep fakirler. bunu ben de anlamadım

Back