Bir derdim var :(

Ya aileni ikna et de senin arkanda olsunlar ya da kadın sığınma evine git. Ee tabii bunlardan önce boşanma davası aç. Çocuğunu alamaz senden merak etme.
Ailem davayı onun açmasını istiyor. Çünkü bana nit şey düşmezmiş ben onun derdinde değilim zaten de nr yapacağımı bilmiyorum. Çocuğumu babasız bırakmak da istemiyorum. Bidaha karşına iyi biri çıkmaz diyorlar yaşlı biriyle evlenirsin diyorlar

Arkamda dururlar ama başıma kalkarlar.
Hayatınızı yoluna koyana kadar katlanırsınız. Hangisi daha kötü
--Şiddet ortamında büyüyen çocuk, sürekli aşağılanmak, bağrılıp çağırılması
--Ailenizin başınıza kakması. Siz karar verin. İlk başlarda belki zor gelir ama zamanla iş bulur ayaklarınız üzerinde durursunuz. Yeter ki isteyin.

evlenince mucize m beklediniz? bile bile evlenmiş bi de çocuk yapışsınız.çözüm belli boşanmak.ona da çocuğu bahane ediyorsunuz.ne kadınlar var tek başına engelli çocuğuna bakan okutan, 3 çocuğuyla ortada kalan eşi ölen.farz et ki öldü adam ee o zaman napıcaksın? böyle bi adama ne diye kendini körü körüne bağlı hissediyorsun.kocam evliliğim böyle böyle ama boşanamam(!) çocuk var hadi bana başka bir yol bulun diyene acımıyorum.napalım adamı okuyup üfleyelim mi burdan? valla ben ne kadınların hikayelerini dinledim ya da bu sitede okudum.sizin durumunuz çözümü elinizde ama sadece kuru bahane buluyorsunuz.o yüzden kendi düşen ağlamaz.

Kendi başınızın çaresine bakmaktan başka çareniz yok."Çocuğunu bırak gel" diyen bir ailenin yanına gidilmez bana kalırsa.Çocuğunuz biraz daha büyüyene kadar sabredip para biriktirmeye çalışın. O sürede de iş bulmaya bakın. Boşanmaya karar verdiğinizde biriktirdiğiniz parayla evinizi kurarsınız sonrasında da çalışmaya başlarsınız.

Bir şey düşmez miymiş!? Hukukçu değilim ama çok saçma geldi bu bana. Anladığım kadarıyla çevrenden çoook fazla etkileniyorsun. Maddi durumu olmayan kadınlara ücretsiz avukat veriliyor diye biliyorum. Bir araştır bakalım ve dava işlerini avukata sor. En iyisini o bilir. Çocuğunu da babasız bırakmıyorsun. Sadece anlaşamadığın, sana psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir adamdan kurtuluyorsun. Hem ne demekmiş o " yaşlı biriyle evlenirsin" falan. Yok öyle bir şey, cahil cahil konuşuyorlar sadece. Ha ama dersen ki " çekilecek çilem varmış, ben ömrüm boyunca bunu çekerim. Çocuğum da babasından dayak yiye yiye büyür." Buyur devam et böyle.
Zor bir durumdasın tamam ama bu her şeyi sineye çekeceğin anlamına gelmiyor. Bir an önce o adamdan kurtulmaya bak.

Çocuk babasında kalsın diyebilecek kadar vicdan yoksunu bir aileye sövüp banlanmak istemiyorum.... ailenizi yok sayın, eşinizi çalışmaya ikna edin, biraz para biriktirip başınızın çaresine bakın, başka yapabilecek bir şey yok

Eşinin hiç bir şekilde düzeleceğini düşünmüyor musun? Doktora gitseniz belki bir şeyler değişir

Eşimle evlendiğime çok pişmanım .
Ne yapmam gerekiyor?
Çocuğum var boşanamıyorum da ...
Sürekli bana bağırıp çağırıyor , elini bile kaldırdığı oluyor...
Lütfen yardım edin.
Çocuğun var diye boşanamam deme hem sana hem ona yazık şiddet varsa

Ne yapmam gerekiyor?
Lütfen yardım edin.
akşam zil çalıyor, güleryüzle eşini karşılıyorsun, yemeğini, çayını ikram ediyorsun, yorgun olduğu için başında dırdır yapmıyorsun, tatlı tatlı sohbet ediyorsun,
bu şekilde davrandığın haldemi, adam sana bağırıp çağırıyor, hatta dövmeye kalkıyor, merak ettim...

Yani?
Ne demek istediğinizi anlamadım. "Adam bağırıp çağırıyorsa, dövüyorsa haklı bir sebebi vardır" mı demek istiyorsunuz?

Yani?
Ne demek istediğinizi anlamadım. "Adam bağırıp çağırıyorsa, dövüyorsa haklı bir sebebi vardır" mı demek istiyorsunuz?
o zaman bende sizi şöyle anlıyorum, kadın istediği gibi haddini aşar, adam saki sakin oturur...

sizin kadinlarla alip veremediginiz nedir? Cesitli konularda goze carpiyorsunuz surekli. kadin dusmanligi yapacak son yer burasi. Bir kadin kocasina surekli hizmet etmek mi zorunda? Ben bir komsumun catali yamuk koydugu icin dayak yedigini ogrenmistim. Dovecek olan adama bahane cok. Sacma yorumlarinizi kendinize saklayin. Erkek oldugunuzu dusunuyorum artik. Had nedir kadın haddini nasil asmaz anlatir misiniz. Alismissiniz erkek egemenligi altinda yasayip boyun egmeye garip geliyordur tabi bunlar size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmam gerekiyor?
Lütfen yardım edin.
Canım benım .Bız ne desek boş.Sen karar verıcen.Aılen destek mı???

boşan! yazmadım diye sanırım, tüm bu yorumlarınız...ben bir kadın olarak tabiki düşmanlık duyamam, ama doğru bildiklerimi yazıyorum...sanırsınızki tüm huzursuzluğu erkekler çıkarıyor, işte buna katılmıyorum...geçimsizlikte, biz kadınlarında payı az değil....

Ailenin yüzüne neden bakamayasın? Senin hatan ne? Vicdansız bir mahluka katlanmak zorunda mısın? O ortamda büyüyen çocuğuna da yazık değil mi en az sana yazık olduğu kadar? Emin ol böyle bir canavarla aynı evde büyümesi, ayrı bir evde büyümesinden çok çok çok daha kötü. Kıyaslanamaz bile. Evinizde huzur ve mutluluk mu var ki, çocuğundan bir şey eksilsin?

Bir mesleğin yok ama zaten daha hayatın bile başında olacak yaştasın. Neler başarabilirsin neler... Gencecik yaşta evlenmene nasıl izin verdi o anne baban? Aklımın almayacağı işler. Okuldan önce kocaya verdikleri kızlarına sahip çıkmak zorundalar, ta ki o kendi ayakları üstünde durana kadar. Anne babalar ne için var? Çocukları kendi kendilerine yetebilene kadar destek olmak için... Senin anne baban o meziyete sahip değillermiş. Gerekirse bunları vur yüzlerine. Çocuğunu bırak gel diyebildiklerine göre, gerçekten evladın anlamını zerre kadar bilmiyorlar. Bence senin tek yolun, bu mahluktan boşanmak, okumak, bir meslek sahibi olmak ve çocuğunla kendine güzel bir hayat kurmak... İkinci kez evlenir misin, evlenmez misin onu da hayat gösterir. Bunu değil, kendine ve çocuğuna huzurlu, gururlu bir gelecek kurmanın yollarının peşine düş.
Şu yazdıklarınıza cidden yuh. Yani diyorsunuz ki, hak ediyorsun da ondan dayak yiyorsun. Sen güzel davransan, adam da delirmez. Yazdığınızın alt metni bu. Gerçekten yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…