- Konu Sahibi Ayse Nur Y
-
Ailem davayı onun açmasını istiyor. Çünkü bana nit şey düşmezmiş ben onun derdinde değilim zaten de nr yapacağımı bilmiyorum. Çocuğumu babasız bırakmak da istemiyorum. Bidaha karşına iyi biri çıkmaz diyorlar yaşlı biriyle evlenirsin diyorlarYa aileni ikna et de senin arkanda olsunlar ya da kadın sığınma evine git. Ee tabii bunlardan önce boşanma davası aç. Çocuğunu alamaz senden merak etme.
Hayır babam çocuk onda kalsın diyor ama ben bende kalsın istiyorum bu sefer de nasıl bakarım diye düşünüyorum.Çocuğum var boşanamıyorum derken ?
Tehdit falanmı ediyor sizi çocukla ilgili
Evet maddi kaygım var ve çocuğum babadır büyür kaygısı.Öyle bir yazmışsınız ki çocuklu olanlar boşanamaz gibi anlaşılıyor..
Çalışıyor musunuz? Maddi kaygıniz mı var?
Aralıkta kalırım da çocuğuma bakamam diye. Öyle saçma ki nr yapmaya çalıştığını bir türlü anlamıyorum bazen seviyor ama en çok bağırıp çağırıyor sanki eziyor beniNiye bosanamiyosunuz
Hayatınızı yoluna koyana kadar katlanırsınız. Hangisi daha kötüArkamda dururlar ama başıma kalkarlar.
evlenince mucize m beklediniz? bile bile evlenmiş bi de çocuk yapışsınız.çözüm belli boşanmak.ona da çocuğu bahane ediyorsunuz.ne kadınlar var tek başına engelli çocuğuna bakan okutan, 3 çocuğuyla ortada kalan eşi ölen.farz et ki öldü adam ee o zaman napıcaksın? böyle bi adama ne diye kendini körü körüne bağlı hissediyorsun.kocam evliliğim böyle böyle ama boşanamam(!) çocuk var hadi bana başka bir yol bulun diyene acımıyorum.napalım adamı okuyup üfleyelim mi burdan? valla ben ne kadınların hikayelerini dinledim ya da bu sitede okudum.sizin durumunuz çözümü elinizde ama sadece kuru bahane buluyorsunuz.o yüzden kendi düşen ağlamaz.Evet bir mesleğim yok ailemin yüzüne de bakamam çocuğumla ortada kalırım diye düşünüyorum . kaçarak evlenmedim. Nişanlılığımız yaklaşık 1, 5 yıl sürdü onu tanıdım ama her şey için çok geç olmuştu. Biz nişamlılığımız boyunca da sürekli tartışıyorduk. Ama evlenince düzeltiriz sanmıştım. Aslında başından beri çok sıkıntılıydı benim hayatım yaz yaz bitmez konuşmam lâzım biriyle bir dostum olmalı...
Evet maddi kaygım var ve çocuğum babadır büyür kaygısı.
Bir şey düşmez miymiş!? Hukukçu değilim ama çok saçma geldi bu bana. Anladığım kadarıyla çevrenden çoook fazla etkileniyorsun. Maddi durumu olmayan kadınlara ücretsiz avukat veriliyor diye biliyorum. Bir araştır bakalım ve dava işlerini avukata sor. En iyisini o bilir. Çocuğunu da babasız bırakmıyorsun. Sadece anlaşamadığın, sana psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir adamdan kurtuluyorsun. Hem ne demekmiş o " yaşlı biriyle evlenirsin" falan. Yok öyle bir şey, cahil cahil konuşuyorlar sadece. Ha ama dersen ki " çekilecek çilem varmış, ben ömrüm boyunca bunu çekerim. Çocuğum da babasından dayak yiye yiye büyür." Buyur devam et böyle.Ailem davayı onun açmasını istiyor. Çünkü bana nit şey düşmezmiş ben onun derdinde değilim zaten de nr yapacağımı bilmiyorum. Çocuğumu babasız bırakmak da istemiyorum. Bidaha karşına iyi biri çıkmaz diyorlar yaşlı biriyle evlenirsin diyorlar
Ailem çocuk babasında kalsın eğer boşanırsan diyorlar ben de çocuğumu bırakmak istemiyorum babasına , ailem boşanmam taraftarı değil ama ben çok sıkıldım artık sürekli tartışıyoruz ben sussan bile beni suçluyor her zaman sonra da ben de bir sinir var sadece diyor geçiştiriyor çok ağır laflar ediyor.
Çocuğun var diye boşanamam deme hem sana hem ona yazık şiddet varsaEşimle evlendiğime çok pişmanım .
Ne yapmam gerekiyor?
Çocuğum var boşanamıyorum da ...
Sürekli bana bağırıp çağırıyor , elini bile kaldırdığı oluyor...
Lütfen yardım edin.
akşam zil çalıyor, güleryüzle eşini karşılıyorsun, yemeğini, çayını ikram ediyorsun, yorgun olduğu için başında dırdır yapmıyorsun, tatlı tatlı sohbet ediyorsun,Eşimle evlendiğime çok pişmanım .
Ne yapmam gerekiyor?
Lütfen yardım edin.
akşam zil çalıyor, güleryüzle eşini karşılıyorsun, yemeğini, çayını ikram ediyorsun, yorgun olduğu için başında dırdır yapmıyorsun, tatlı tatlı sohbet ediyorsun,
bu şekilde davrandığın haldemi, adam sana bağırıp çağırıyor, hatta dövmeye kalkıyor, merak ettim...
o zaman bende sizi şöyle anlıyorum, kadın istediği gibi haddini aşar, adam saki sakin oturur...Yani?
Ne demek istediğinizi anlamadım. "Adam bağırıp çağırıyorsa, dövüyorsa haklı bir sebebi vardır" mı demek istiyorsunuz?
sizin kadinlarla alip veremediginiz nedir? Cesitli konularda goze carpiyorsunuz surekli. kadin dusmanligi yapacak son yer burasi. Bir kadin kocasina surekli hizmet etmek mi zorunda? Ben bir komsumun catali yamuk koydugu icin dayak yedigini ogrenmistim. Dovecek olan adama bahane cok. Sacma yorumlarinizi kendinize saklayin. Erkek oldugunuzu dusunuyorum artik. Had nedir kadın haddini nasil asmaz anlatir misiniz. Alismissiniz erkek egemenligi altinda yasayip boyun egmeye garip geliyordur tabi bunlar size.akşam zil çalıyor, güleryüzle eşini karşılıyorsun, yemeğini, çayını ikram ediyorsun, yorgun olduğu için başında dırdır yapmıyorsun, tatlı tatlı sohbet ediyorsun,
bu şekilde davrandığın haldemi, adam sana bağırıp çağırıyor, hatta dövmeye kalkıyor, merak ettim...
Canım benım .Bız ne desek boş.Sen karar verıcen.Aılen destek mı???Eşimle evlendiğime çok pişmanım .
Ne yapmam gerekiyor?
Lütfen yardım edin.
boşan! yazmadım diye sanırım, tüm bu yorumlarınız...ben bir kadın olarak tabiki düşmanlık duyamam, ama doğru bildiklerimi yazıyorum...sanırsınızki tüm huzursuzluğu erkekler çıkarıyor, işte buna katılmıyorum...geçimsizlikte, biz kadınlarında payı az değil....sizin kadinlarla alip veremediginiz nedir? Cesitli konularda goze carpiyorsunuz surekli. kadin dusmanligi yapacak son yer burasi. Bir kadin kocasina surekli hizmet etmek mi zorunda? Ben bir komsumun catali yamuk koydugu icin dayak yedigini ogrenmistim. Dovecek olan adama bahane cok. Sacma yorumlarinizi kendinize saklayin. Erkek oldugunuzu dusunuyorum artik. Had nedir kadın haddini nasil asmaz anlatir misiniz. Alismissinizi erkek egemenligi altinda yasayip ezilmeye garip geliyordur tabi bunlar size.
Ailenin yüzüne neden bakamayasın? Senin hatan ne? Vicdansız bir mahluka katlanmak zorunda mısın? O ortamda büyüyen çocuğuna da yazık değil mi en az sana yazık olduğu kadar? Emin ol böyle bir canavarla aynı evde büyümesi, ayrı bir evde büyümesinden çok çok çok daha kötü. Kıyaslanamaz bile. Evinizde huzur ve mutluluk mu var ki, çocuğundan bir şey eksilsin?Evet bir mesleğim yok ailemin yüzüne de bakamam çocuğumla ortada kalırım diye düşünüyorum . kaçarak evlenmedim. Nişanlılığımız yaklaşık 1, 5 yıl sürdü onu tanıdım ama her şey için çok geç olmuştu. Biz nişamlılığımız boyunca da sürekli tartışıyorduk. Ama evlenince düzeltiriz sanmıştım. Aslında başından beri çok sıkıntılıydı benim hayatım yaz yaz bitmez konuşmam lâzım biriyle bir dostum olmalı...
Şu yazdıklarınıza cidden yuh. Yani diyorsunuz ki, hak ediyorsun da ondan dayak yiyorsun. Sen güzel davransan, adam da delirmez. Yazdığınızın alt metni bu. Gerçekten yazık.akşam zil çalıyor, güleryüzle eşini karşılıyorsun, yemeğini, çayını ikram ediyorsun, yorgun olduğu için başında dırdır yapmıyorsun, tatlı tatlı sohbet ediyorsun,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?