Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Inanin ki.boyle bir adamla o cocugun aglamasi daha baslangic. Cocuk zamanla psikolojik sorunlar yasar, okulda sosyal ortamda sorun yasar, babasini.taklit eder belki ya da tersi sinik olur. Olurda olur yani.. ic dunyasini dusunmek dahi istemem. Bunun yetiskinlikte yaratacagi CAN ALICI sonuclarida olur. Yani siz tekken istediginiz hayati yasar, istediginiz tahammulu gosterirsiniz. Ama cocuk olunca oncelikli sorumluluk o cocuga verilen yasantidir. Esiniz hasta belli ki. Tedavide olmuyormus. Aynlar yerone sonraki hedefi siz olmadan bence kendinizide coxugunuzuda planli ve sistemli hareket ederek.bu.ortamdan kurtarmayi dusunun. Bugun olmasada 1 sene sonra hazir olursunuz. Ama mutlaka bu aklinizda olsun bence.
Aynayı kafana geçiririm diyip dolaba yumruk atan adamı mı seviyorsunuz? Bir anda ağlayan çocuğunuz da seviyor mu bunu yaşamayı? 20 dk bakamamış çocuğa, siz evde olmasaydınız dolap yerine çocuğa da vurabilirdi. Kendiniz mi istediniz çocuğu yoksa baba olunca düzelir diye mi yaptınız? Korkmuyor musunuz bir gün bir yerime vurur sakat bırakır beni diye, ya da çocuğa? İyiyken çok iyi ne demek, asıl zor zamanda iyi olsun. El kadar çocuğun önünde sağa sola vuran adamları seviyorum diyenlere ne akıl verilir ki?Çok haklısın gerçekten bazen duymak istiyor işte insan çünkü sevdiğin için hadi biraz idare edeyim diyorsun ama işte işe yaramıyor
Öfke kontrol sorunu var. Hödük ya. Anneler bütün gün bebeği uyutmakla uğraşsın, emzirsin ,bezini değiştirsin banyo yaptırıp üstünü giydirsin, tuvalete bile gidemesin, terlese de banyo yapamayıp akşama kadar eşini beklesin. Bir hazırlanıp giyinecek, yani ne var bunda? Sanki kadın değil erkekler lohusa. Ama erkeklerin bazıları 10-20 dk bebeği oyalamaya, bakmaya üşensin. Oh ne güzel hayat valla ya.Eşim bugün çok sinirlendi konu sadece çocuğa bi süre bakmasıydı bu süre dediğim de toplasan 20 dakika falandır bir yere gitmem için haızleabmam gerekiyordu ve oda çocuğa birazcık baktı ve sonra sinirlendi bana aynayı geçiririm kafana dedi ve dolaba yumruğunu çaktı gitti eşim normal şartlarda bana karşı iyi düşünceli ama sinirlenince sanki bambaşka bir insan oluyor içine şeytan giriyor sanki ne yapcam bilemedim artık sürekli bu şekilde cinnet geçiriyormuş gibi davranıyor lütfen doğru mantıklı şeyler yazın moralim sıfır zaten
Çok teşekkür ederim gerçekten bende defalarca doktora gitmesini söyledim ama her seferinde ben delimiyim siz gidin doktora diyor ve öyle bi kinci yapısı var ki sürekli annesi babası kardeşleriyle de küsüyor tamam konularında haklı ama buna onlara küserek hiç konuşmayarak cezalandırıyor çok değişik bir huyu vartepki vermezsen ya hep böyle devam edecek ya da şiddeti katlanarak artacak. artık sen biliyorsun adamın sınırlarını.
iki türlüsünü de yaşamış biri olarak söyleyeyim, bazı insanlarda fiziksel şiddet olmuyor ama psikolojik olanı için türlü türlü taktikleri oluyor.
kendini normal biri gibi ifade edemediği için, kim bilir çocukluğundan beri hangi hastalıklı duygularını kendiyle beraber taşımış getirmiş, kendisiyle yüzleşemeyecek kadar cahil ve aciz olduğu için, gücü anca sana yettiği için, (sen buna izin verdiğin için) ne zaman - nerede - ne için olay çıkaracağı belli değil bu insanların. topluluk içinde imajını bozmaz ama yalnız kalınca faturasını keser. bazıları imajını da umursamaz herhalde, her yerde bela olur. seni nereden inciteceğini bilip oralara saldırır. sözleri bıçak gibidir, kılıç gibidir. seni sürekli kargaşa içinde yaşatıp sinir sistemini çökertir. ki böyle yaşamaya devam edersen bunlar yaşlanınca hastalık olarak geri döner sana. belki yaşlanmana bile kalmadan hasta olursun. psikolojik zaten hasta olursun onu demeye bile gerek yok. benim böyle bir insandan en son duyduğum laf "hem aşık olup hem nefret etmek ne demek sende anlıyorum" yazmış bana ve yine de peşimi bırakmamış bi düşünsene. yazık hem ona, hem o zamanki bana. ne kadar büyük saçmalık. saçmalık ötesi. dalga geçiyorum şuan bununla.
diğer tipteki insanlarda da fiziksel şiddet önce ufak ittirmelerle falan başlıyor, sonra dozu giderek artıyor ve kendini sabahın köründe acaba kafama yediğim darbelerden kafa travması geçirmiş miyim diye baktırmak için hastanede bulabiliyorsun. onun gibi olmamak için göğsünü tırnaklamaya, saçını başını yolmaya başlayabiliyorsun. kendi göğsüne "yeter dur artık" diye yumruklar vurmaktan günlerce kaburga ağrısı çekebiliyorsun. en sonunda belirli bir eşiği geçip sen de ona vurmaya başlıyorsun, bu sefer onun vicdanı altında eziliyorsun neyin vicdanıysa. hatta eline bıçak alıp "durmazsan kendimi öldürürüm senin başına kalır" diye tehdit ederken de bulabiliyorsun kendini. ben bu insanı doktora götürmüştüm bu arada ama minnet falan duyulmadı bunun için. tam aksine ben yardım istediğimde "e yapmasaydın" dendi bana. psikolojik tanı koyulmuş bir hastaydı gerçekten ve faydam dokundu ona. ilaç tedavisine başlandı hemen. birilerinden duydum ki yeni sevgilisi benim için iyi konuşmuş düşünsene ahaha. yazık hem ona, hem o zamanki bana. ne kadar büyük saçmalık. saçmalık ötesi.
neyse ben bunları geride bırakalı çok oldu ve keşke sana şuan dışarıdan nasıl göründüğünü şak diye gösterebilsem. sana ve kendine böyle davranan bir insanı sevemezsin. kendisi istemediği sürece iyileştiremezsin. çocuğun olmuş allah bağışlasın ama böyle insanların yanında büyüyen çocuk da ileride iyi kalpli biri olsa bile sağlıklı ilişkiler kuramayabilir. benim ve benim gibi milyonlarca insan hatta belki de kocan gibi hatta belki de senin gibi. tabii kendine dönüp bir bakarsa ve çaba gösterirse kendine yaraşır şekilde ona saygı ve sevgi duyan insanlarla da olabilir. ben yapabildim şükür. bi dönüp kendine bak lütfen ben neden böyle birini seçtim ve nelere karşı sustum hatta kendimi suçladım diye. oysa kendini suçlaman gereken nokta bunlara niye katlandığın, acaba kendine yeterince değer vermediğin için mi yapıyorsun, acaba kendini henüz gerçekleştirmediğin için mi yapıyorsun, acaba acıya ve kurban rolüne bağımlılık mı geliştirmişsin, acaba tek bildiğin bu mu, acaba başka bir hayat biçimi mümkün mü.. biraz içimi dökmüş oldum kusuruma bakma direkt örneklemek istedim ki sana geçsin anlattıklarım. sen ona izin verdiğin için böyle yapabiliyor bu konuda sorumluluk al. şimdi çocuk da yaptı tamamen onun kontrolündesin sanıyor. adam hasta çok üzgünüm. belki benim anlattığım kadar olaylar yaşanmaz onu kimse bilemez ama bir şeyler yapman lazım. belki sen de hastalıklı psikolojidesin ve bunu fark etmen gerekiyordur. herkes kendisini iyileştirecek. emin ol bunu yapabilecek güç de verilmiş yeter ki sen keşfet bunu. senden başka kimse yapamaz tek gerçek bu. sevgiler
Kesinlikle öyle bir niyetim yoktu tabikide kavga ediyorduk tabi ama bu kadar aşırı şekilde değil sözlü tartışmalarımız olıyordu çocuk konusu tamamen ortak alınan bş karardı bazen tahammülsüz bi insan oluyor bazen bırakıyorum çocuğu bi saat bakıyor ama bazen de bu şekilde beş dk bile dayanamıyor çünkü o an sinirlendi ve birşeyi bahane etmek istediAynayı kafana geçiririm diyip dolaba yumruk atan adamı mı seviyorsunuz? Bir anda ağlayan çocuğunuz da seviyor mu bunu yaşamayı? 20 dk bakamamış çocuğa, siz evde olmasaydınız dolap yerine çocuğa da vurabilirdi. Kendiniz mi istediniz çocuğu yoksa baba olunca düzelir diye mi yaptınız? Korkmuyor musunuz bir gün bir yerime vurur sakat bırakır beni diye, ya da çocuğa? İyiyken çok iyi ne demek, asıl zor zamanda iyi olsun. El kadar çocuğun önünde sağa sola vuran adamları seviyorum diyenlere ne akıl verilir ki?
Siz bu kafada olursanız o aynayı bir gün kafanıza gerçekten geçirir.Ya sürekli ders vermek istiyorum ona böyle yaptığı için ama o kadar kıyamıyorum ki gün içinde ya hemen arıyorum yada mesaj atıyorum uzatmamak için
Ya sürekli ders vermek istiyorum ona böyle yaptığı için
Bunu çocuğun yanında mı yapıyor diye soracaktım ama siz yazmışsınız zaten.Zaten böyle yaptığı için çocuk bi anda ağladı inan o an çok kötü hissettim kendimi
O bir saat baktığında ne yaptığını merak etmiyor musunuz? Çocuğu itip kakmadığından sussun diye vurmadığından nasıl emin olabiliyorsunuz? Ortak alınan kararsa niye tüm sorumluluk sizde? Nereye kadar gidecek bu iş, çocuk mu koca mı noktasına gelince hangisini seçeceksiniz? Babası annesine bağırıp dolaba yumruk attığında korkudan ağlayan çocuk var ortada. Hep korkuyla mı yaşasın, acaba babam bugün neye bağıracak diye tedirgin huzursuz mu olsun? Anlamıyor sanıyorsunuz ama kişiliğin oluşmasında çok önemli bunlar. Bu şiddetin içinde büyürse ya sinik pısırık sosyal iletişimi zayıf olur, ya da gelene gidene zorbalık yapan şiddet dili kullanan bir çocuk olur. Bu adam doktora gidip öfke kontrolü tedavisi olacak başka yolu yok. Gitmem diyorsa da çocuğunuz için bırakacaksınız bu yaratığı. Seviyorum yazdınız o kısmı merak ettim, size ve çocuğunuza bunu yaşatan birini nasıl sevebiliyorsunuz?Kesinlikle öyle bir niyetim yoktu tabikide kavga ediyorduk tabi ama bu kadar aşırı şekilde değil sözlü tartışmalarımız olıyordu çocuk konusu tamamen ortak alınan bş karardı bazen tahammülsüz bi insan oluyor bazen bırakıyorum çocuğu bi saat bakıyor ama bazen de bu şekilde beş dk bile dayanamıyor çünkü o an sinirlendi ve birşeyi bahane etmek istedi
şöyle düşünün o sizi hiç idare ediyor mu?Çok haklısın gerçekten bazen duymak istiyor işte insan çünkü sevdiğin için hadi biraz idare edeyim diyorsun ama işte işe yaramıyor
Kocanız patronuna , polis kontrolünde memura , duruşmaya çıktığında hakime de böyle sinirlenmiyorsa öfke kontrolü sorunu yoktur. Demek ki bir tek size gücü yettiği için size bağırıp sinirleniyor.Eşim bugün çok sinirlendi konu sadece çocuğa bi süre bakmasıydı bu süre dediğim de toplasan 20 dakika falandır bir yere gitmem için haızleabmam gerekiyordu ve oda çocuğa birazcık baktı ve sonra sinirlendi bana aynayı geçiririm kafana dedi ve dolaba yumruğunu çaktı gitti eşim normal şartlarda bana karşı iyi düşünceli ama sinirlenince sanki bambaşka bir insan oluyor içine şeytan giriyor sanki ne yapcam bilemedim artık sürekli bu şekilde cinnet geçiriyormuş gibi davranıyor lütfen doğru mantıklı şeyler yazın moralim sıfır zaten