Bende dizin gibi yargisiz infaz yapip bilmeden yorum yapan cahil kisimdan.Ben sizin gibi "annelerden" hoslanmiyorum.
Zaten cocuklarima olan ozlemim hic birseyle kiyaslanamaz benim icin . Esiniz demissiniz ama henuz evli degilim daha . Evlenip cocuklarimi yanima almak mantikli gelmisti uzak sehirlerde oldugumuz icin . Ama burada o kadar cok insan degisik yorumlar yapmiski kafam iyice karisti . Zaten ankaraya gitmek benim hep aklimin bi kosesinde evlatlarimsiz duramayan bi anneyimBurnumu sokucam ama ben bunun iyi bir seçenek olduğundan şüpheliyim. Siz aman aman evlatsız yaşayamam diyen çocuğa bağımlı bir anne değilsiniz gördüğüm kadarıyla. Eğerki evlenmeyi bir ya da iki yıl sonra farketmez düşünüyorsanız zaten eşinizin görev yerine gideceksiniz o yüzden şimdiden sıfırdan düzen bozup kurmanın alemi yok, burdaki yorumlardan gaza gelip yapıyorsanız biraz daha düşünün derim. Ama çocuklarımın hasretine dayanamıyorum derseniz tabiki orası ayrı.
Pardon neyinden hoşlanmıyorsunuz? Yani her anne elinde avucunda yokken çocukları alıp hem kendini helak edip hem de onları zor durumda mı bırakmalı? babanın velayeti almaması çok olağan ama anne almayınca kıyamet kopuyor. Çocuk olunca kadın hayatını bitirsin istiyorsunuz. Sonra da buralarda Çocuk bakmak sadece annenin görevi değildir aynı oranda baba da meshuldür deniliyor, ama çocukların velayetini veren anneye hiç de öyle davranılmıyor? Bu ikiyüzlülüğün sebebi ne anlamıyorum?Ben sizin gibi "annelerden" hoslanmiyorum.
Cahil mi...güldürmeyin beni.Hayatta muhatap olmayacagim bir grup insan var..En başta evlatlarını bırakan anneler .İnsan elini kolunu bırakır evladını bırakmaz .Hata bende yazdım ne gerek sizinle yazışmak.Bende dizin gibi yargisiz infaz yapip bilmeden yorum yapan cahil kisimdan.
Rica ederim, bir şekilde çocuklarınızı kazanmak için elinizden geleni yapın.Cok naziksiniz tesekkur ederim sayginiz icin haklisiniz ondan yardim istemem beni asagilar ama baska turlu en azindan burada biraz daha calisip elime bir miktar para alip ankarada hayat kurmayi deneyebilirim
Yemin ederim yorumunuzu okurken agladim cok tesekkur ederim yorumunuz icin . Ben bu kadar anlatamiyorum derdimi konuyu acip sordugumada inanin cok pisman oldum . #paytakpikap cok tesekkur ederim size savundugunuz icinPardon neyinden hoşlanmıyorsunuz? Yani her anne elinde avucunda yokken çocukları alıp hem kendini helak edip hem de onları zor durumda mı bırakmalı? babanın velayeti almaması çok olağan ama anne almayınca kıyamet kopuyor. Çocuk olunca kadın hayatını bitirsin istiyorsunuz. Sonra da buralarda Çocuk bakmak sadece annenin görevi değildir aynı oranda baba da meshuldür deniliyor, ama çocukların velayetini veren anneye hiç de öyle davranılmıyor? Bu ikiyüzlülüğün sebebi ne anlamıyorum?
Kadın çocuklarını yanına alsa bir mesleği yok, üç kuruşa saatlerce çalışacak.Annesi çocuklara bakacak, yatma saatlerine bile yetişemeyecek belki, sadece pazarları görüşebilecek şu anda aynı durum var zaten, ama o zaman kendini harap ettiği için çok iyi bir anne mi olmuş olacaktı?
Uzatmayın lütfen fikrimi asla değiştirmeye ceğim..Herkes bosanabilir kimse bir ömür mutsuz evlilik surdurmesin.Ama 2 çocuk doğuran bir kadın sorumluluk almak nedir bilecek o kadarPardon neyinden hoşlanmıyorsunuz? Yani her anne elinde avucunda yokken çocukları alıp hem kendini helak edip hem de onları zor durumda mı bırakmalı? babanın velayeti almaması çok olağan ama anne almayınca kıyamet kopuyor. Çocuk olunca kadın hayatını bitirsin istiyorsunuz. Sonra da buralarda Çocuk bakmak sadece annenin görevi değildir aynı oranda baba da meshuldür deniliyor, ama çocukların velayetini veren anneye hiç de öyle davranılmıyor? Bu ikiyüzlülüğün sebebi ne anlamıyorum?
Kadın çocuklarını yanına alsa bir mesleği yok, üç kuruşa saatlerce çalışacak.Annesi çocuklara bakacak, yatma saatlerine bile yetişemeyecek belki, sadece pazarları görüşebilecek şu anda aynı durum var zaten, ama o zaman kendini harap ettiği için çok iyi bir anne mi olmuş olacaktı?
Cok tesekkur ederim desteginiz icinRica ederim, bir şekilde çocuklarınızı kazanmak için elinizden geleni yapın.
1 yıldır bilfiil çalışıyorsanız yıllık izin alma hakkınız vardır artık, ben sizin yerinizde olsam yıllık iznimden birkaç günü kullanıp gece otobüse atlar sabah Ankara'da olurum, doğruca evladımın okuluna giderim, çocuğumu görürüm, sonra öğretmeniyle tanışırım, öğretmen müsaitse durumu anlatırım müsait değilse birebir görüşebilmek için kendisinden randevu isterim, okulun rehber öğretmeniyle de görüşme ayarlarım, çocuğumun okuldaki durumu, psikolojisi vb hakkında bilgi almak ve irtibatta olmak istediğimi söylerim.
Küçük olanı gider görür öper koklarım, dediğim gibi hayatta hiçbir şey kolay değildir, herkes dört dörtlük hayat yaşamıyor, herkes ailesinden destek görmüyor veya maddi imkanları muhteşem değil, bazılarımız hayatı trnaklarıyla kazıyarak yaşıyor lakin evlat için herkese her şeye rağmen o tırnaklarla tüm dünyayı kazımak gerekiyorsa kazınır.
Babaları çalışıyordur, çocuklara kim bakıyor? Bakan kişinin de ağzından girin burnundan çıkın ama ne olursa olsun siz aradığınızda çocuklarla konuşturmasını sağlayın, gerekirse polisle kapıya dayanırım deyin, rica ediyorum hayat zor deyip pasif kalmayın, zor ama imkansız değil.
Siz cocuklariniza ihanet etmissiniz zaten. Konunuz cok sinirimi bozdu. Sizin magdur oldugunuzu dusunmuyorum.Haklisin gulumde iste bosandigim adam cocuklar konusunda o kadar inatki canimi alirsin cocuklari alamazsin diyo . Alsam dahi sorunlu bi insan kesinlikle rahat vermez . Hem cocuklar oraya alismisken duzenlerini alt ust etmskte hos gelmiyo bana . Şoyle dusunuyorum babalariyla durabilirler mutlularda , bende okul tatillerinde surekli yanima alirim ama iste evlenirsem cocugum olursa cocuklarima ihanet edermisim gbi hissediyorum onlar ilk goz agrim ondanmi bikmiyorum . Yoksa bu dusuncem yanlismi . Tek takildigim nokta bu
Ben sorumlulugumu gayet iyi biliyorm emin olun . Yasamadan anlayacak durumda olmadan konusmayin rica ediyorum.Uzatmayın lütfen fikrimi asla değiştirmeye ceğim..Herkes bosanabilir kimse bir ömür mutsuz evlilik surdurmesin.Ama 2 çocuk doğuran bir kadın sorumluluk almak nedir bilecek o kadar
Rabbime bin sukur cocuklarima hic bi zaman ihanet etmedim . Ki hic bi insana ihanet etmedim bu zmaana kadar . Gorusunuze saygi duyuyorum . Sinirinizi bozduysa lutfen yorum yapmayinki bilincli konusan insanlardan akil alabileyim . HoscakalinSiz cocuklariniza ihanet etmissiniz zaten. Konunuz cok sinirimi bozdu. Sizin magdur oldugunuzu dusunmuyorum.
Cok guzel yorum yapmissiniz cok tesekkur ederimYani ne yasadiklarinizi siz biliyorsunuz. Cok erken evlenmissiniz. Üstüne yasadiklariniz. Insallah bu sefer iyice tanima sansiniz olup evlenirsiniz..ben evlenmenize karsi birsey söylemem lakin bu konuda uyarmak istiyorum: Evlenmeden önce muhakkak cocuklarinizla iletisiminizi güclendirin. Onlar su anda riza gösterecek yasta degiller belki, ama kuzenimde gördüm onlari hic katmadan hersey olup bittikten sonra hayatinizdaki yeni insanla karsi karsiya koyamak cok derin yaralara sebep olabiliyor. Onun icin ilk cocuklarinizla iletisiminizi güclendirin. Hakkinizda hayirlisi
Belli belliBen sorumlulugumu gayet iyi biliyorm emin olun . Yasamadan anlayacak durumda olmadan konusmayin rica ediyorum.
Uzatmayayım, mesajım size şahsi değildi. Burda bir sürü başlık okuyorum, çoğu mükemmeşl anneliğin beklenildiğinden şikayetçi, babanın da çocuklar üzerinde eşit sorumluluk ve hak sahibi olduğunu, çocukla aynı oranda ilgilenilmesi gerektiğiyle ilgili. Ama sonra bir anne çıkıp o zamanki şartlarda çocuğun velayetini verdi diye linç ediliyor. Kadının işi yok, mesleği yok, çocuklar babalarıyla olmaktan memnun. Ama hayır biz mükemmel anneliği bekleyen ama eleştiren ikiyüzlüler olarak kadını linç ediyoruz, anneliğini sorguluyoruz. Ama babaya hiç bir şey denmiyor. O zaman buralarda kimse eşitlik güzellemesi yapmasın. Biz daha kendi içimizde bu problemi çözemedikçe erkeklerden o şekilde bakmalarını hiç isteyemeyiz.Uzatmayın lütfen fikrimi asla değiştirmeye ceğim..Herkes bosanabilir kimse bir ömür mutsuz evlilik surdurmesin.Ama 2 çocuk doğuran bir kadın sorumluluk almak nedir bilecek o kadar
Kadin olarak birbirimize destek akil verebilecekken anca yargilayip insankarin kalbini kiriyolar . Ben sadece akil almak istedim . Hatta durun aciklayim insan bazen kendi dogru gordugunu yapamiyo . Baskasindan "hadi kalk yap bu dogru olan" cumlesini duymak istyo . Sanirim ben onu duymak istedim ama keske konu falan acmasaydim . Cok tesekkur ederim herkese cok yardimci oldularHanımlar sakin olun lütfen.
Valla el kadar bebegi birakip baska sehre gitmek ihanetin alasi da siz kendinizi kandirin. Hoscakalin bence de.Rabbime bin sukur cocuklarima hic bi zaman ihanet etmedim . Ki hic bi insana ihanet etmedim bu zmaana kadar . Gorusunuze saygi duyuyorum . Sinirinizi bozduysa lutfen yorum yapmayinki bilincli konusan insanlardan akil alabileyim . Hoscakalin
Kendi adıma konuşayım ben aç kalsamda gider Ankarada yaşar çocuklarımın bi adım uzağında olurdum bu çok net geri kalanda bi şekilde olurdu olacağı varsa.24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Bekleme.24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?