• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Surekli oyle yapiyorum . Sagolsun bosandigim adam telefonlarimi bile haftada bir sefer aciyo . Amaci ne bilmiyorum unutsunlar istiyo tahminimce . Bosanma konusunda kizima tane tane uygun bi dille acikladik . Cok kavga ettigimize sahit oldu zaten hak verdi bize . Tabi daha kucuk ama cok akilli canim yavrum
Babası hiç masum değil. Güzelce açıklamış olsanız bile babanın sonrasında neler söylediğini bilmiyorsunuz. Çocuğunuzun annesinden soğumasını istiyor çok belli. Annesine şiddet uygulayan bir babayı çocukların seveceğini sanmam, hele de buna tanık oldularsa. Diğer üyelerin yazdıklarına katılıyorum. Evlilik için acele etmeyin. Önceliğiniz çocuklarıniz olsun. Aradaki bağı kurmaya ve kuvvetlendirmeye çalışın. Hemen evlenir ve çocuk yaparsanız o çocuklar annem bizi sevmiyor, başkası ile evlendi hemen düşüncelerine sahip olabilirler. Baba da bunu tetikler emin olun.

En büyük sorun kızınızla durumunuz. Hiç yıllık izniniz yok mu okul açılışında bari 2-3 gün yanında olsanız? Beni sevmiyor bahanesiyle biraz kolaya mı kaçıyorsunuz acaba?
Keske oyle olsa kolaya kacmaya calissam . Konu evlat olunca insanin kacmaui dusuncek hic bi yanı olmuyo suan bana yardimci olacak birisi olsa en azindan ailem gbi bisey olmus olsa herseye gogus gerebilirim ama tem basimayim ve insan ister istemez tekrar hata yapmaktan cok korkuyo

Babası hiç masum değil. Güzelce açıklamış olsanız bile babanın sonrasında neler söylediğini bilmiyorsunuz. Çocuğunuzun annesinden soğumasını istiyor çok belli. Annesine şiddet uygulayan bir babayı çocukların seveceğini sanmam, hele de buna tanık oldularsa. Diğer üyelerin yazdıklarına katılıyorum. Evlilik için acele etmeyin. Önceliğiniz çocuklarıniz olsun. Aradaki bağı kurmaya ve kuvvetlendirmeye çalışın. Hemen evlenir ve çocuk yaparsanız o çocuklar annem bizi sevmiyor, başkası ile evlendi hemen düşüncelerine sahip olabilirler. Baba da bunu tetikler emin olun.
Sizde haklisiniz

2 çocuk var velayeti siz de olmayan. Baba kesinlikle masum değil. Sıkıntı çıkarıyor diyorsunuz. Bu adamdan çocuk sahibi olsanız diğer 2 çocuğunuzun aklından neler geçer tahmin eder misiniz ? Yapmayın lütfen. Yavaş gidin , çok gençsiniz daha.

Hanımefendi bu durumları yaşadıysanız bir zahmet daha mantıklı hareket edin. Yaşamışsınız ama ders almamışsınız. Ders almadıktan sonra hayat size aynı şeyleri yaşatmaya devam eder siz anlayıncaya kadar.
O durumlarin icinde olsaydiniz nasil mantikli dusunulebiliyor anlardim sizi .

2 çocuk var velayeti siz de olmayan. Baba kesinlikle masum değil. Sıkıntı çıkarıyor diyorsunuz. Bu adamdan çocuk sahibi olsanız diğer 2 çocuğunuzun aklından neler geçer tahmin eder misiniz ? Yapmayın lütfen. Yavaş gidin , çok gençsiniz daha.
Herkes farkli bisey diyo kafam allak bullakti iyice allak bullak oldu . Haklisiniz gercekten . Ama orta yolu neden bulamiyorum . Bir yanim diyo sonucta o da babasi ve rahatlar bir yanim diyo sen annesin git arkalarindan ne olursa olsun . Hayat cok zor gecim yasam tek basina olmak cok cok zor

haklisiniz ama tek basina olunca bunlarin hepsi cok zor geliyo insana evlilik konusunda o zamanlar 17 yasimdaydim ve cok cahildim simdiki aklim keske ozamanda olsaydi . Deneyecegm . Ankaraya gidip bi duzen oturtmaktan baska hic bi cagrem yok . Zor olucak ama evlat hasreti herseyi bastiriyo
İlk mesajımda da yazdığım gibi maksadım sizi yargılamak değil, 17 yaşında çok cahildim demişsiniz evet o yaşlarda düşünmeden hareket edilebiliyor lakin şu an 24 yaşındasınız ve hala fikirleriniz oturmuş olgunlaşmış değil, yaşadıkça hayat tecrübesi kazanacaksınız.

Sizi yaralamak için de yazmıyorum, annesinden ayrı kalan çocukların neler hissedebileceğini az çok tahmin ettiğim için bazı şeyleri görün ona göre hareket edin istiyorum, ben de anneyim sizden birkaç yaş büyük kızım var, şu yaşta babasıyla boşansam o babasıyla yaşamaya devam etse, ben başka şehire gitsem koskoca kız olmasına rağmen o bile annesinden soğur, beni neden bırakıp gittin neden beni de yanında götürmedin der, ki sizin yavrularınız küçük, küçük çocuğunuz kaç yaşında? 3 mü 4 mü?

Hayatta hiçbir şey kolay değildir, meslek yok maddi imkan yok aile desteği de yok sanırım, bu konuda size hak veriyorum fakat siz Ankara'da iş bulmayı hiç denememişsiniz, eski eşiniz eş olarak kötü ama baba olarak iyiymiş en azından öyle anlatıyorsunuz, sizi çocukla ilgilen diye Ankara'ya bile çağırıyor, bu durumda boşanırken ben bu şehirde çocuklarıma yakın olmak istiyorum, bana iş bulana kadar maddi destekte bulunur musun, çalışınca yavaş yavaş borcumu öderim gibi bir teklifte bile bulunabilirdiniz.

Koca her zaman bulunuyor ama evlat elden gitti mi bir daha geri dönüşü olmuyor bunu hiçbir zaman unutmayın.

O durumlarin icinde olsaydiniz nasil mantikli dusunulebiliyor anlardim sizi .
Amacım ters ya da sert yorum yapmak değil inanın. Ama artık bazı şeyleri idrak etmek gerek. Eski eşiniz masum değil. Çocukları sizden uzak tutarak soğutmaya çalışıyor muhtemelen. O kızım beni sevmezdi pek dediğiniz muhtemelen bir tepki. Sevmediği için değil sevdiği için. Sadece gösterme biçimi farklı. Şimdi bir şeyler yapmazsanız inanın zamanla tamamen koparsınız. O zaman hiç toparlanamaz bazı şeyler.

Keske oyle olsa kolaya kacmaya calissam . Konu evlat olunca insanin kacmaui dusuncek hic bi yanı olmuyo suan bana yardimci olacak birisi olsa en azindan ailem gbi bisey olmus olsa herseye gogus gerebilirim ama tem basimayim ve insan ister istemez tekrar hata yapmaktan cok korkuyo
O zaman bekleyin biraz . 17 yaşında evlenmenizin sebebi sanırım yine ailenizin çok baskı yapması ve mutluluğu buldum sanmanızdı. Şimdi yine ailem baskı yapıyor diyorsunuz. İkinci kez aynı sebeple evlenmeyin. Bekleyin biraz bakalım zaman ne gösterecek? Biraz birey olmaya çalışın yalnız hayatta kalmaya çalışın. Ne yazık ki herkesin yanında ailesi eşi dostu olamıyor işte. Siz kendi hayatınızı kuracaksınız. Evlilik için acele etmeyin

İlk mesajımda da yazdığım gibi maksadım sizi yargılamak değil, 17 yaşında çok cahildim demişsiniz evet o yaşlarda düşünmeden hareket edilebiliyor lakin şu an 24 yaşındasınız ve hala fikirleriniz oturmuş olgunlaşmış değil, yaşadıkça hayat tecrübesi kazanacaksınız.

Sizi yaralamak için de yazmıyorum, annesinden ayrı kalan çocukların neler hissedebileceğini az çok tahmin ettiğim için bazı şeyleri görün ona göre hareket edin istiyorum, ben de anneyim sizden birkaç yaş büyük kızım var, şu yaşta babasıyla boşansam o babasıyla yaşamaya devam etse, ben başka şehire gitsem koskoca kız olmasına rağmen o bile annesinden soğur, beni neden bırakıp gittin neden beni de yanında götürmedin der, ki sizin yavrularınız küçük, küçük çocuğunuz kaç yaşında? 3 mü 4 mü?

Hayatta hiçbir şey kolay değildir, meslek yok maddi imkan yok aile desteği de yok sanırım, bu konuda size hak veriyorum fakat siz Ankara'da iş bulmayı hiç denememişsiniz, eski eşiniz eş olarak kötü ama baba olarak iyiymiş en azından öyle anlatıyorsunuz, sizi çocukla ilgilen diye Ankara'ya bile çağırıyor, bu durumda boşanırken ben bu şehirde çocuklarıma yakın olmak istiyorum, bana iş bulana kadar maddi destekte bulunur musun, çalışınca yavaş yavaş borcumu öderim gibi bir teklifte bile bulunabilirdiniz.

Koca her zaman bulunuyor ama evlat elden gitti mi bir daha geri dönüşü olmuyor bunu hiçbir zaman unutmayın.
Cok naziksiniz tesekkur ederim sayginiz icin haklisiniz ondan yardim istemem beni asagilar ama baska turlu en azindan burada biraz daha calisip elime bir miktar para alip ankarada hayat kurmayi deneyebilirim

O zaman bekleyin biraz . 17 yaşında evlenmenizin sebebi sanırım yine ailenizin çok baskı yapması ve mutluluğu buldum sanmanızdı. Şimdi yine ailem baskı yapıyor diyorsunuz. İkinci kez aynı sebeple evlenmeyin. Bekleyin biraz bakalım zaman ne gösterecek? Biraz birey olmaya çalışın yalnız hayatta kalmaya çalışın. Ne yazık ki herkesin yanında ailesi eşi dostu olamıyor işte. Siz kendi hayatınızı kuracaksınız. Evlilik için acele etmeyin
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin

Bence çocuk size tepkili. Önce çocuklarınızla sorununuzu halletmelisiniz. Tabiki git ankara ya eşine dön diye değil ama tatilde yanına alabilirsin ya da izin günün de günü birlik de olsa gidip görebilirdin çocuk değer görmek ve sevilmek istiyor. Bence hayatında ki adam için de acele etme. Umarım herşey yoluna girer.

Bence çocuk size tepkili. Önce çocuklarınızla sorununuzu halletmelisiniz. Tabiki git ankara ya eşine dön diye değil ama tatilde yanına alabilirsin ya da izin günün de günü birlik de olsa gidip görebilirdin çocuk değer görmek ve sevilmek istiyor. Bence hayatında ki adam için de acele etme. Umarım herşey yoluna girer.
İnsallah cok tesekkur ederim

Çocuklar o yaşlarda telefonda konuşmak istemiyor benim oğlum da 8 yaşında kimseyle konuşmak istemiyor. Ankara’da neden kalmadınız? Orada daha rahat iş bulur, çocuklar için nafaka da alırdınız geçinirdiniz. Eşine şiddet gösteren bir adamın iyi bir baba olacağına inanmıyorum.
Ankarada kimsem yok kalabilecegim o yuzden kalamadim ama ankaraya gdiip bi duzen kurmaya karar verdim

24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Ben sizin gibi "annelerden" hoslanmiyorum.

Ankarada kimsem yok kalabilecegim o yuzden kalamadim ama ankaraya gdiip bi duzen kurmaya karar verdim
Burnumu sokucam ama ben bunun iyi bir seçenek olduğundan şüpheliyim. Siz aman aman evlatsız yaşayamam diyen çocuğa bağımlı bir anne değilsiniz gördüğüm kadarıyla. Eğerki evlenmeyi bir ya da iki yıl sonra farketmez düşünüyorsanız zaten eşinizin görev yerine gideceksiniz o yüzden şimdiden sıfırdan düzen bozup kurmanın alemi yok, burdaki yorumlardan gaza gelip yapıyorsanız biraz daha düşünün derim. Ama çocuklarımın hasretine dayanamıyorum derseniz tabiki orası ayrı.

O kadar küçük çocukları nasıl bıraktınız aklım almıyor. Aile baskıcı, daha önce çalışmadığınız için çocukları alamadınız ama şuan çalışıyorsunuz hemen sevgili de yapmışsınız. Sert olduysa kusura bakmayın ortada çocuk varsa hiç dayanamıyorum bahanelere
Cocuklarimi sokaga atmadim babasindalar okumadiniz heralde . Ben ne kadar annesiysem o da okadar babasi once o on yarginizi kirin . Ve sevgili konusuna gelince ozamanlarki psikolojik travmalarimda bir arkadasim olarak yanimdaydi . Sevgi zaten zamanla olusan bisey . Ben yinede cocuklarimin sevgisiyle hic hir sevgiyi kiyaslamiyorum . İsinize geldigi gbi yorum yapmayin lutfen.

Back