- 20 Ocak 2010
- 45.888
- 162.993
- 798
- 43
- Konu Sahibi monarosa352
Onu cocuk yaşta evlenip doğururken düşünecektin gördûğün gibi kürtlükle türklükle alakalı değilmiş bazı şeyler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu nedir yani 18 yasinda evlendi sorun yasiyor diye kadinin sorunundan cok yasi yada cocuguna yorum yagiyor isteyen istedigi yasta evlenir bunun kararini sorgulamak kimseye dusmez cogu kadin 40 yasina gelmis evde kalmis sorunu yokmu hic bos bos herkes bi konusuyor20 yasındayım cocugum vardan sonrasını okuyamadım.
20 yasında yasıtlarınla fink atman gerekirken evli+cocuklu olman zaten yazdıgın upuzun problemleri yasayacagının ispatı.
yorumunuz icin tesekkur ederim denedim esim izin verdi akli bende kalsada bugun kayinbabam aradi beni yok kalmiyim dedim bahaneler soyledim yinede dinlettiremedim çocukla vakit geciririz filan dediler onlarda buyuklerin sözu ustune soylenmezErken evlenmişsin,okumadan kocaya gitmişsin diyenler burda +30 da evlenip öğretmen,hemşire olmuş ama fiziksel ve pskolojik şiddet gören kadınlarıda okumadık mı? Kadın evlendiğime pişmanım demiyor ki eş ailesinden yakınıp nasıl başa çıkarım diyor...
Konu sahibi sana gelince kararların icin diret evde yanliz kalmak istiyorsan "ben evimde kalmak istiyorum bitti" de siz kararlı durum ayak diremezseniz sizi yönetmeye devam ederler
Burda herkes insanlarin ya yasina yada dogurdugu cocuga takiliyor malesef sanki 18 yasinda evleniliyor die dunyanin sonu gelmis ve bi sorun yasandiginda heh 18 yasinda evlenince bu olur diyorlar karsidaki insanin niyetinin ne oldugunu gormuyorlar ne yazikkitesekkur ederim bana moral versin Rabbim sizi iyi insanlarla karşilastirsin insallah işte esim bazen agiz ucuyla laf soyluyor alınip küsmesinden korkuyo annesinin büyuyumuz diye pek birsey demiyor susuyor
Egitim konusunda söz söylemek için doktora yapmak gerekmiyor. Kız çocuklarının eğitim alması ve küçük yaşta evlenmemesi konusu bu ülkenin kanayan yarasıdır. Ama belli ki sizin konuya dair başka hassasiyetleriniz var. Eğitimine önem ver diyenleri eleştirmekten ziyade bu kardeşimize daha aklı selim çözüm yontemleri önermeniz daha güzel olurduŞu eleştirenlerin hepsi çok iyi eğitim almış bilim adamlarımız galiba.Daha konuşmayı beceremiyenler konu sahibine akıl veriyor.İnsanlar fikir vermek yerine aklınca laf söylemek için yarışıyorlar.Siz bu durumu eşinizle konuşun zamanla işler yoluna girer.İlişkinize kimseyi de dahil etmeyin.Bunun için de yıpratmayın kendinizi.
Bu çok ayıp olmuş..40 yasina gelmis evde kalmis
20 yasındayım cocugum vardan sonrasını okuyamadım.
20 yasında yasıtlarınla fink atman gerekirken evli+cocuklu olman zaten yazdıgın upuzun problemleri yasayacagının ispatı.
cok tesekkur ederim moral destek oldunuz bana ancak eşimle bu tür konulari her konustugumuzda durum kotuye gidiyor bosanmaya kadar esim fevri bi insan konusularak çozulmuyo annesine karsi sert tepkiyle beni savunmuyorda bi savunsa cok mutlu olucam ama bana sadece iyi insan ol birak ne yaparsa ypsin diyorBu işi kesin bir dille eşinle cozmelisin. Evde yalnız kalmak istiyorum, ben bir bireyin ve benim evim var , gitmek istemiyorum , lütfen bu işi sen çöz de eşine.
Bunun dışında çok iyi kilo vermişsin , helal sana. Demek ki azimli ve kararlı birisin.
Bundan sonra da hangi sınıfta biraktiysan okulu o sınıftan dışarıdan okumaya başla.
Ve yine bir hedef belirle ki hedefin olunca yapacak biri gibi görünüyorsun.
Lütfen oku ve her gün başka bir şey kat kendine.
Çok gençsin. 10 sene sonra bu yazdıklarımı okuduğunda ne kadar boş şeyler için heba etmişim ömrümü dememek için her gün hergun yeni bir şey kat kendine.
Okulun bitince , yavrum biraz büyüdüğünde işe de başlarsın belki.
Mesela internetten yeni bir dil öğren. Makaleler oku, köşe yazıları oku. Ne bileyim hep bir şeylerle meşgul ol.
Sen kendini ispatlamazsan, böyle eşinin ailesi ile eşin arasında kalıp durursun.
Bn sunu soyliyim size cocuk yasta evlenip nice olgun yasta evlenen kadinlardan daha olgun olan evli bayanlar var burda yetistirilme tarzina bagli bazi seyler insan haksizlik karsisinda susuyorsa bu kucuk yasta evlendiginden degil insaniz ya hani biz birilerini kirmamak uzmemek icin susuyoruz yoksa konussak o konusanlara haddini iyi bildiririzOnu cocuk yaşta evlenip doğururken düşünecektin gördûğün gibi kürtlükle türklükle alakalı değilmiş bazı şeyler
Evet istemeyende evlenmez bu da kendi tercihidir ama kimsede gelipte “40 yaşına gelmiş evde kalmış” diye yaftalayamaz.cogu kadin 40 yasina gelmis evde kalmis
O zaman her ikisi için de tebrik ediyorum sizi, çocuğunuzu biraz büyütüp okulunuzu bitirmeye bakın ve mümkünse aileden uzak bir yere , başka ile taşının. 'Evde tek başına kalmasın' takıntısından başka türlü kurtulabileceğizi sanmıyorum.açiktan okuyorum cocuk odugu icin dondurdum ayrica sertifikalarim var
cok tesekkur ederim moral destek oldunuz bana ancak eşimle bu tür konulari her konustugumuzda durum kotuye gidiyor bosanmaya kadar esim fevri bi insan konusularak çozulmuyo annesine karsi sert tepkiyle beni savunmuyorda bi savunsa cok mutlu olucam ama bana sadece iyi insan ol birak ne yaparsa ypsin diyor
Burda herkes sirf kucuk yasta evlenen edepli bi kadini sirf kayimvalidesi huzurunu kaciriyor ve bu kadin sirf kucuk evlendi diye eziliyorsa o evlenmeyip yuva kuran kadinlara ahlak bekciligi yapan bayanlaradir lafimBu çok ayıp olmuş..
Sende laf sokma kahkaha at bol bol sinir et annecim annecim die.Ya da nasilsa ne yapsan begenmiolar mademm yapma eşin bir şey derse yaptığımda konusuldu mu sanki de.Ve kp seni istemesin istiosan cok rahat ol sen o evin kizisin evin gibi hoşlarına gitmez belkiMerhaba bayanlar yeni üyeyim yslnızim pek dertlescek kimsem yok ben de sizlerle dost olmak istedim
Dünyada onca dert varken halimize şükür ama işte insanın içini mahveden kemiren sıkıntilar olabiliyor derdimi paylaşip okuyanlara tesekkur ederim.
Neyse fazla uzatmiyim 20 yaşindayim 1yaşinda oğluşum var. Kvdemle pek anlaşamiyoruz. Ayni şehirde yasiyoruz O yüzden evimizi uzak yerden aldık. Ben kendimi sevdirmek icin cok ugrastim ama eşime baskalarini istemiş akraba tanidiklardan eşim aslen kokeni doğulu ben türküm ırkçi insanlar degiliz asla sevdik birbirimizi evlendik ailelerimizin kulturu farkli ben farkli yerden gelmişim ama uyum saglamaya çalistim evliligimin ilk 7ayı altli ustlu oturduk kvdemle herşeyi kendi istedigi gibi olsun istiodu hergün sabahtan evinde kahvalti yapip aksam yemegini yiyip evime sadece uyumaya gideyim istiyodu. Evime geldiginde mutfakta tabaklarin yerini kendi evindeki gibi değistiriyordu.
Bende düzenim değissin işime karişilsin hic sevmem insanlaein yaninda beni kucuk dusurcek seyler ters seyler soyluyordu yalan yanlış evinde halina yağ dokulmus silmemissin heralde kurumus filan diodu ben hic yag dokmedim,pasta börek yaparim ne yaptiysam veririm herkesin yaninda çöpe attik derdi. Kötude yapmiyorum herkes bayilarak yer bu yaşimda kensimi gelistirdim yufka açıp içli köfteler sarmalar yaparim herkes cok guzel olmus dediginde kıskandigi icin boyle yapiyor eşim dahi biliyor beni kıskansigini eltim benden 8yaş büyuk kvdemin yeğeni oluyo o da hic birsey bilmiyor en ufak şey bile cocugunu filan kvdem büyuttu. Ikisi surekli birlik olup çekiştiriyp beni sesimi kaydediyolar kocama ispiyonluyolar sürekli garip bi insanlar kisacasi eşim cok saf kalpli sen onlar kotu oldukca iyi ol utansinlar Allah goruyo diyor. Beni hep insanlara kotulediler hamile halimle tek başima taşinip evimi temizledim halımi yikatmaciya verdim diye laf yapmıslar kocaman terasi var masrafci diye hali yikatmak bile luks onlara gore benim geldigim yerde herkes evine haftada ayda temizlik icin yardimci alirlar. İste böyle kiskanclar surekli laf sokan herseye karisan insanlar Ve daha cok şey var bana yaptigi kotuluk esimyinede sen iyi ol annecim de saril filan diyo ben yinede ararim halini hatrini sorarim onlar beni istemesede cok kez içim kan aglayarak avaz avaz suçsuzum diye sessuzce çıgirsa da hep olaylar buyumesin buyuyum diye hep elini opup ben özur diledim.
Eşim beni de bazi konularda hakli buluyo ama ne kadar eşimde olsan ailem herseyden önce gelir. Anne baba kardeş bi daha gelmez diyor. Kavga ediyor bana evliligimiz etkileniyor. Ailemde sanki evlatlari degilim susup oturcaksin yerine vs.. diyo eşimin ailesiyle iş yeri birlik o yüzden ailesi karıstigi icin duzenimize aldigimiza huzursuz olabiliyoruz. Diger turlu eşimle cok iyi anlaşiyoruz.
Neyse öyle boyle derken devam ediyoruz yaşayıp diyete basladim 2ayda 16kg verdim cok mutluyum bekarlik kiyafetlerimi giyebiliyorum. Ve diyetime devam ediyorum. Hedefime varincaya kadar kvdem bni 2aydir gormuyodu gecende gittik beni gordu ilk defa dikkatli şaşirmis sekilde bakti ses cikartmadi sonra eşim sigara icmeye gidince 16kg verdim bei oluyomu dedim gülumseyerek tvye bakarak KAMBURUN İYICE ORTAYA ÇIKMIŞ ÖYLE ANLADIM dedi gitti hep boyle her sözü dank diye söyler. Kambur da degilim şükur sadece sırtım biraz kilolu o da abartilcak birsey degil. O yüzden hep nefret ediorum ayni ortamda bulunmak istemiyorum ama şartlardan dolayi istemesem de mecburen burun burunayız.
Eşim arada iş seyhatine gidiyor. Beni evde tek başima durmama izin vermiyolar esim izin verse bile kayinbabam musade etmiyo orada canım sıkildigini bilseler de rahat olamadigimi bilseler de kvdemle anlasamadigimizi bilselerde zorla burun buruna getiriyolar.
Eşim 4gün olmicakeşim izin verdi tek kalmama zar zor ama kayinbabam yarin beni almaya gelcek 4gün surekli laf sokcak içimi karartcak ben de en sevmedigim huyum cevap veremiyorum zaten versem direk ispiyonlar ben suclu olurum. Ve salla gitsin diyen bi insan degilim asla yillarda gecse birseyde icim icimi kemirir unutamam kafaya takarim sürekli diyetimede orda nasil ypicam bilmiyorum. Yemek saatim farkli ayrı yemek yapicam kendime ve orda buzdolabini açip bisey alip yemeğe cekiniyorum. Gitmeme gibi bi şansim yok malesef ypcak birssy yok 4gun katlanicam ama bi ömur böyle mi gider? Eşim hep iş seyhatindeyken filan surekli onlarda mi kalirim hep burun buruna mi oluruz. Hic sevmiyoruz birbirimizi
Eee herkes 18 inde evleniyor die hor gorulup sikintisindan cok yasi konu aliniyorsa .evde kalan ve ahlak bekciligi yapanlaradir sozum uzerine alinan alinsiz lafim meclisten disaridirEvet istemeyende evlenmez bu da kendi tercihidir ama kimsede gelipte “40 yaşına gelmiş evde kalmış” diye yaftalayamaz.
Bu bir genellemedir. Ve çok saygısız bir ithamdır.Burda herkes sirf kucuk yasta evlenen edepli bi kadini sirf kayimvalidesi huzurunu kaciriyor ve bu kadin sirf kucuk evlendi diye eziliyorsa o evlenmeyip yuva kuran kadinlara ahlak bekciligi yapan bayanlaradir lafim
Yoo yaş kücükken helede evliyse insan kendini daha çok ezdiriyor yas ilerledikçe pisman olup hersey değismeye basliyorBn sunu soyliyim size cocuk yasta evlenip nice olgun yasta evlenen kadinlardan daha olgun olan evli bayanlar var burda yetistirilme tarzina bagli bazi seyler insan haksizlik karsisinda susuyorsa bu kucuk yasta evlendiginden degil insaniz ya hani biz birilerini kirmamak uzmemek icin susuyoruz yoksa konussak o konusanlara haddini iyi bildiririz