"Bir Derdim Var" bölümünden anladım ki çiftler değil aileler evleniyormuş...

Beni annem bir çarşamba sabahı ev de oturma odasında dünyaya getirmiş.
Doğduğum günden 10 yaşına kadar hastanelerden çıkmamış.Yeri geldi benimle birlikte göz yaşı döktü.
Babam canım babam hep bizim için mücadele etti çalıştı çabaladı ay parçam diye sevdi gözünden sakındı.
Nişanımın takıldığı gün bile NE OLURSA OLSUN SEN BENİM KIZIMSIN ALLAH MUTLULUĞUNU HİÇ BOZMASIN AMA OLDU Kİ ÇOK MUTSUZSUN KİMSEYİ DİNLEME VE ÜZMELERİNE İZİN VERME AİLEN SENİN HER ZAMAN ARKANDA..dedi.
Sözüm ona ben insan evladıyım benimde annem ve babam var bizimde gelinimiz var daha bir gün gelinimize annem kalk şunu ver dememiştir.Gelinimizde anneme bir gün anneciğim bitanem ipeğim böceğimin dışında bir kelime etmemiştir..
Bu biraz insanın davranışlarına bakıyor..Eğer ki kendi kızına nasıl davranılmasını istiyorsan sende gelinine öyle davranacaksın.
Büyüğe saygı duyulması için o büyüğün biraz olsun küçüğe sevgi vermesi gerekiyor ki bir ortak yolu bulunsun.
Ama malesef Türkiye'de Kayınvalidelerin %70 i Bulunmaz hint kumaşı doğurduğunu düşündüğü için bu mümkün olmuyor..
Biraz anlayış biraz hoşgörü.

burada hep gelinler yazdığı için olaylara tek taraflı bakılıyor.. 3 tane yeni evli arkadaşım var, 3'ü de boşanma aşamasına geldi kızların anneleri yüzünden.. ıslak tuvalet terliği hediye edilecek kız anneleri- babaları var, ama kızlar toz kondurmuyor orası ayrı..

Ayne
Doğduğum günden 10 yaşına kadar hastanelerden çıkmamış.Yeri geldi benimle birlikte göz yaşı döktü.
Babam canım babam hep bizim için mücadele etti çalıştı çabaladı ay parçam diye sevdi gözünden sakındı.
Nişanımın takıldığı gün bile NE OLURSA OLSUN SEN BENİM KIZIMSIN ALLAH MUTLULUĞUNU HİÇ BOZMASIN AMA OLDU Kİ ÇOK MUTSUZSUN KİMSEYİ DİNLEME VE ÜZMELERİNE İZİN VERME AİLEN SENİN HER ZAMAN ARKANDA..dedi.
Sözüm ona ben insan evladıyım benimde annem ve babam var bizimde gelinimiz var daha bir gün gelinimize annem kalk şunu ver dememiştir.Gelinimizde anneme bir gün anneciğim bitanem ipeğim böceğimin dışında bir kelime etmemiştir..
Bu biraz insanın davranışlarına bakıyor..Eğer ki kendi kızına nasıl davranılmasını istiyorsan sende gelinine öyle davranacaksın.
Büyüğe saygı duyulması için o büyüğün biraz olsun küçüğe sevgi vermesi gerekiyor ki bir ortak yolu bulunsun.
Ama malesef Türkiye'de Kayınvalidelerin %70 i Bulunmaz hint kumaşı doğurduğunu düşündüğü için bu mümkün olmuyor..
Aynen ya ne güzel yazmışsın.benim annemin babamın gelini olsaydı aynı dediğin gibi olurdu.Ben kv ve kp için elim ve el olarak kalıcam

Tabi ki aile ile de evleniyprsun..
Evlendiğin kişi kendi kendine çıkmadı ya piyasaya ...
Sen nasıl aileni silip bir kenara atamazsan karşındaki de atamaz...
Önemli olan evlenen 2 kişinin bu dengeleri iyi kurabilmesi...

Burdaki bayanlar kaynanalarından , görümcelerinden şikayetçi ama iş onların abilerinin eşlerine gelince bizim gelin abimizi elimizden aldı annemi eve kabul etmiyor bilmem ne .kendisi kaynanasına ne yapıyorsa onun annesine de aynı şey yapılıyor haberi yok azcık sabır

Bence temelde 2 sorun var, cok yuzgoz olmak ve cok kafaya takmak.
haricten gazel de okumuyorum 10 yillik evliyim, hic mi laf soylemiyor kayinvalidem kayinpederim, ooooo hepsini hafizama kaydetsem hepsi icin kin gutsem dişlerim dokulurdu. Bakiyorum millet uzuuun uzun diyalog yaziyor, nasil tutuyorsunuz aklinizda?
Takmayin yahu, caniniza yazik.
kadin gelmis 60 yasina, yasam tarzi, hayata bakisi, dogup buyudugu cografya bile benimkinden farkli, benim gibi dusunmesini beklemem aptallik olmaz mi?
Belki onun yasina geldigimde dusunme yetilerimi bile kaybedecegim, onun soyledigi sozleri, dusuncelerini dert edinemem bu gercegin farkindayken.
hele de nisan bohcasini, soz cikolatasini falan mesele yapiyorsunuz ya, yapmayin kizlar, 30 unuza varmadan saclariniz agarir, bunlar icin en guzel gunlerinizi zehir etmeyin. kimseye eyvallahiniz olmasin, kendi isinizi kendiniz yapin, beklentinizi ne kadar yuksek tutarsaniz hayal kirikligini da o kadar şiddetli yasarsiniz.

Ozetle esinizle mutluysaniz perdelerinizi herkese kapatabilir ve gayet huzurlu olabilirsiniz yeter ki eltim bana yan gozle bakti, gorumcem laf cakti, kaynanam der gibi yapti diye kendinizi doldurmayin.

Bi kere kuşak farkı var hele ki benim kv le baya var eşim en küçük çocuk. Anlaşamamak değil benim meselem ama ortak faaliyetimiz yok mesela o yemek yapar bizi çağırır gider yeriz biraz sohbet ederiz acıklı hikayler falan:) ben dinlerim sonra torunla oynarlar geliriz eve. Ya da yemek yapar gelin alın der. Bana çok izyarete gelmez hoş benim ailemde gelmez çünkü biz genellikle onlardayızdır. İki görümcem var biri uzakta eşimle arası bozuk diğeri burda ama eşimin korkusundan karışamaz bize ama iyi anlaşırız oturur sohbet ederiz. Bana kv anlatır kv bana görümcemi anlatır ikisine de hı hı der geçerim ağzımdan tek kelime çıkmadan ama çıkarsa bilirim ki birbirlerine anlatırlar birebin katarak:) EL kızıyım sonuçta. Ama eşim işte o birtanedir. Canım içi, ömrüm hayatımın erkeği, kızımın babası.Bilir ailesinin sorunları bazen üzülür neden böyleler diye bende onlar senin ailen ne olursa olsun derim teselli ederim. ASLA VE ASLA SENİN ANNEN ŞUNU YAPTI KIRILDIM DEMEM O DA BANA DEMEZ bence en önemlisi bu.

Benim kafama taktığım şeyler çok farklı açık olmam mesala çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Sadece ince fikirleri yok özünde iyi insanlar onlar istiyorlar hep orda durayım izin günlerim dahil.bi yere gideriz kp hemen arar nerdesiniz diye.annem bakıyo benim çocuğa çalışıyorum ben iyiki çalışıyorum annem eve gidince bizi kahvaltı ya çağırırlar ys biz zaten baş başa zor kalıyoruz bırakın da bende eşimle vakit geçireyim yok yani küçük şeyler belki ama benim canımı sıkıyo

Ailelerin dinamiğinin farklı olmasından kaynaklanıyor bence bu durum.
Biz mesela sürekli ıvır zıvırı birbirimize anlatan bir aile değiliz, kimse herkesin don rengine kadar her şeyi bilmez, etraftan duyduğu her şeyi anlatmaz ve her aklına esen soruyu da sormaz.
Eşimin ailesi de her haltı birbirlerine anlatan insanlar hatta eşim planlarımızı dahi anlatır. Plandan vazgeçince e hani böyle yapacaktınız diye sorulur vs.
Misal bizim eve bir kedi geldi, bugün 3 gün oldu ailem yeni öğrendi, eşimin ailesi ise kedinin geleceğini gelmeden bir hafta önce biliyordu doğal olarak daha çok müdahale, daha çok yorum, daha çok can sıkıcı durum. Ne gerek var?
Eşime benim durumum garip geliyor, bana da onun durum. Ben neden bu kadar müdahale ediyorlar diyorum, o ise neden sormuyorlar diyor.

Ailelerin dinamiğinin farklı olmasından kaynaklanıyor bence bu durum.
Biz mesela sürekli ıvır zıvırı birbirimize anlatan bir aile değiliz, kimse herkesin don rengine kadar her şeyi bilmez, etraftan duyduğu her şeyi anlatmaz ve her aklına esen soruyu da sormaz.
Eşimin ailesi de her haltı birbirlerine anlatan insanlar hatta eşim planlarımızı dahi anlatır. Plandan vazgeçince e hani böyle yapacaktınız diye sorulur vs.
Misal bizim eve bir kedi geldi, bugün 3 gün oldu ailem yeni öğrendi, eşimin ailesi ise kedinin geleceğini gelmeden bir hafta önce biliyordu doğal olarak daha çok müdahale, daha çok yorum, daha çok can sıkıcı durum. Ne gerek var?
Eşime benim durumum garip geliyor, bana da onun durum. Ben neden bu kadar müdahale ediyorlar diyorum, o ise neden sormuyorlar diyor.

Mesela beni evlilikten soğuttu bu boşanma konuları her gün bi yenisi ekleniyo evlilik kolay değil belliki diyorum ve hemmeeen uzaklaşıyorum koca adaylarından :KK51:

Aynen öyle benim ailemle onun ailesi çok farklı hep hesap vericez hatta babam farkettim ya demiş kaç yaşında adam her yaptığını sana mı haber vericek demiş oda evet demiş

Erkekler annesine gereğinden fazla düşkün olmamalı bence.. Ben evleneli beş buçuk ay oldu nikahımız için ailesi yanımıza gelmişti (normalde izmirdeler biz mardindeyiz) nikahtan sonra bir ay ailesi bizde kaldı sonra tatilde herberaber izmire gittik orda 15 gün kaldık etti 1.5 ay.. İzmirden eşimle ikimiz döndük oh dedim sonunda evliliğimi yaşayabileceğim bir ay rahat rahat yaşadım sonra eşim ailesini özlemiş çağırdı gene geldiler tam 1.5 ay kaldılar etti 3 ay.. Şimdi yaz tatili olmasından dolayı bu gece yola çıkacağız ve 2.5 - 3 aylık tatilin hepsini orda geçireceğiz. Yani ben 8 aylık evliliğimin 6 ayını eşimin ailesiyle geçirmiş olacağım ve gerçekten kafayı yemek üzereyim. Eşime belli ettim bir keresinde, neredeyse boşanıyorduk, söylemediği laf kalmadı. Gerçekten ne yapacağımı hiç bilmiyorum, bilseydim gerçekten evlenmezdim

Şuradaki konuşmalara bakıyorum herkes nekadar haklı ve tahminen bizden büyük olduğunu tahmin ettiğim ablalarim çünkü bizden daha fazla yıldır evliler bi akıl vermeye bi secenek sunmaya calisiolar tabiki de tecrübelerini anlatıyor kimse boşa konuşmuyor yani valla ne diyim bilmediğimiz şeyleri biraz olsun ogrenmeye çalışmakta çok güzel allah razı olsun içten yanıt verenlere..
Ama önemli olan biraz kendimizi de görebilmek yani bende iyi anlasirim çok kv ve kple allah razı olsun onlarda beni sever ha bu demek değil ki hiç buzamana kadar tartışmadik tabiki olabilir arada saygıyi aşmadan ama bazı insanlar var Benim ni arkadaşım da var mesela kendi kv kp derine eşinin yanında istediğini soyluyo is onunkilerr gelince eşi onu anlamiyo falan hemen kusmeler onada söyledim defalarca sen Ailene nasıl laf söylemesini istemiyosan eşinde istemio bu okadar doğal ama burda bazen bi bakıyorum bazı hanımlar anlatıyor burdaki üyelerden bazıları bişe diyo Anammmmm bi ton cevap yok nerden biliyon da yok noldu da anlayıp dinlemeden cemkirince bizim insanlarımızın bi kısmı evet sen haklısın nasıl olur saldırı taarruz et gibi kelimeler duymak istediği zamn tahammül edemiyorlar ben öyle olunca evde her konuda kendilerini haklı gormelerini anlıyorum.
Tabiki en önemlisi biraz saygı biraz özveri ne bileyim yemek tarifi gibi belkide bi tutam ondan bi tutam ondan eskiden çocukken aman aileler mi geciniyo dedik çık değil bi şekilde öğreniyorsun evlenince dünyada bir sürü insan var kiminin gerçekten ailesi mudahaleci kimi çok tavırlı.kiminin kocasi canavar gibi insan oludukca vay be diyor çeşit çeşit. .
Tek diyeceğim var ki insan ben evleniyim bide amannn olmazsa boşanırım napim diye evlenmiyor tabiki kim isterki bi yuva kolaymi kuruluyor Allah sıkıntı çeken tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun.
Ama evliliği mutlu gidenlerin mutluluğu bir ömür Daim olsun insiallah..:KK66:

çok güzel anlatmışsın arkadaşım :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Evlilik zor canım zor hep idare etmek zorundasın ister istemez eşinle soğuyorsun çok doğru bir seçim yap iyice tanı araştır güven seni ezdirmesin senin yerinle ailenin yerini ayırt etsin

Bence temelde 2 sorun var, cok yuzgoz olmak ve cok kafaya takmak.
haricten gazel de okumuyorum 10 yillik evliyim, hic mi laf soylemiyor kayinvalidem kayinpederim, ooooo hepsini hafizama kaydetsem hepsi icin kin gutsem dişlerim dokulurdu. Bakiyorum millet uzuuun uzun diyalog yaziyor, nasil tutuyorsunuz aklinizda?
Takmayin yahu, caniniza yazik.
kadin gelmis 60 yasina, yasam tarzi, hayata bakisi, dogup buyudugu cografya bile benimkinden farkli, benim gibi dusunmesini beklemem aptallik olmaz mi?
Belki onun yasina geldigimde dusunme yetilerimi bile kaybedecegim, onun soyledigi sozleri, dusuncelerini dert edinemem bu gercegin farkindayken.
hele de nisan bohcasini, soz cikolatasini falan mesele yapiyorsunuz ya, yapmayin kizlar, 30 unuza varmadan saclariniz agarir, bunlar icin en guzel gunlerinizi zehir etmeyin. kimseye eyvallahiniz olmasin, kendi isinizi kendiniz yapin, beklentinizi ne kadar yuksek tutarsaniz hayal kirikligini da o kadar şiddetli yasarsiniz.

Ozetle esinizle mutluysaniz perdelerinizi herkese kapatabilir ve gayet huzurlu olabilirsiniz yeter ki eltim bana yan gozle bakti, gorumcem laf cakti, kaynanam der gibi yapti diye kendinizi doldurmayin.

cnm konu zaten onların sözlerinden ziyade eşi doldurup evde huzursuzluk yaratmaları. kapıyı kapatınca eşle kavga edince onların söylediği sözler öyle bir aklında kalıyorki anlatmam. dediğin doğru evlendikten sonra saçlarım beyazladı daha 30 bile değilim. her geçen gün yeniden beyazlıyor. ki baştada kendi ailemden daha çok değer verdim o yüzden bu hale geldi kv.

X