- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.467
- 108
Yorganlar zor kurur halı yıkama fabrikalarına versenizDört yıldır yılın altı ayı kusmuk temizliyorum. Canım oğlum her hastalandığında ve öksürdüğünde ki bu çok sık oluyor. Her seferinde istisnasız kusuyor. Özellikle geceleri... Yorgan, yastık, nevresim, pijama, halı hepsi baştan aşağı yıkanıyor. Sabaha kadar makine çalışıyor. Bazen ilk seferde temizlenmiyor ve iki kez yıkıyorum.
Dört yıldır senenin yarısını bu yüzden uykusuz ve yorgun geçiriyorum. Fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bir yana, tıkanmış burnunu açmak için sıkmam gereken spreyi itip, avazı çıktığı kadar bağırıp saldırdığı için psikolojim de yerle bir oluyor. Ben henüz kustuğu odayı temizleyip oğlumu başka bir odaya transfer ederken bir bakıyorum orası da batmış. Öksürdükçe kusuyor, kustukça kusuyor. Midesi pek hassas çünkü...
Oğlum diyorum bak leğen, bak lavabo, bak klozet buralara kus ki ben sabahlara kadar temizlemeyeyim. Mümkün değil, eliyle itiyor leğeni.
Bugün artık sinirim o kadar bozuldu, o kadar yıprandım ki, gözümden anlamış olacak itmedi leğeni. Tabi her yer battıktan sonra.
İlk makine çalıştı. 27273773 kez daha çalışacak o makine. Makineye sığmayan devasa yorganlar banyoda yıkanacak. Sonra onlar bu soğuk havada kurumadığı için evin her yerine serilecek. Ve en vahimi bu olay önümüzdeki 4 ay sürekli tekrar edecek.
Alerji testleri yapıldı bir şey yok. Defalarca ciğer filmi çekildi bir şey yok. Son olarak burun eti dendi ona da önce ilaç tedavisi, işe yaramazsa ameliyat. İlacı içiyor mu? Hayır.
Saat dört buçuk ve hala kusuyor. Hala temizliyorum. Geçtiğimiz dört yılı böyle geçirdiğimi düşünürsem aslında alışmış olmam lazım ama yok alışamıyorum. Çünkü zihnimin bir yerinde bir ses diyor ki "yahu çocuğun kolay olan bir şeyi bile yok. Hiçbir şey yok. Uykusu sorun yemesi sorun durması sorun hastalığı geçirme şekli bile sorun"
Sorun hasta olması değil. Uykusuzluk hiç değil. Leğeni niye itiyorsun çocuğum? Neden yapıyorsun bunu bana he yavrum? Yedek yorgan kalmadı ve ben bu yorganları nasıl yıkayıp kurutacağım bilmiyorum. Gözümü kapatmaya korkuyorum yine öksürüp kusacak diye.
Yoruldum. Vallahi yoruldum. Uyumak istiyorum...
Dort ay böyle sürerse oda maliyetli mi olur ki
Ama yikamakta zor ve zaten bu mevsimde kurumasida ayrı dert
Benim oglumda böyleydi ( sizinki iki üç tık fazla tabi ) hastaligi birakın dışarı çıkarken heyecandan bile kusardi :/