• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir değil bin dert! Erkek vücuduna sahip olmak ve aşk.

Olimpiyatları izlerken bayan yüzücülere hep üzülürüm. En çokda göğüsleri olmadığı için:( Trilyon verseler bu sporu yapmam diyorum. Senin içinde hangi kararı verirsen ver hakkında hayırlısı olur inşaallah.
Birde elle seçilmiş gibi yüzleride erkeklere benziyor, çene genişlemesiyle alakası yok bence. Çene yapısı geniş çok güzel kızlar da var.

Olimpiyatları izlerken bayan yüzücülere hep üzülürüm. En çokda göğüsleri olmadığı için:( Trilyon verseler bu sporu yapmam diyorum. Senin içinde hangi kararı verirsen ver hakkında hayırlısı olur inşaallah.
Birde elle seçilmiş gibi yüzleride erkeklere benziyor, çene genişlemesiyle alakası yok bence. Çene yapısı geniş çok güzel kızlar da var.

Beni anladın ışte şimdi canım.
Eger önemli bir yarışmaya katılırsam doping kuklanmak zorunda kalırım ve cenem büyür .

simdi benim 2 secenegim olsaydi
iyi bir sporcu-ama kadin gibi kadin olamamak
iyi bi kadin-sporcu olamasam bile yuzmeyi cok seven bunu hobi gibi yapan biri olmak
kesinlikle 2 secerdim
tabi spora asik degilsem
anladigim kadariyla sen de pek asik degilsin

vücudun standart kadın vücudu olsun diye yüzmeyi bırakma bence. kadınsılık hatlardadır evet amabiraz da senintavrındadır. ayrıca bana sporcular her zaman daha çekici gelmiştir. benceyüzmeye devam etmelisin... benim tanıdığım birsürü güzel vücutlu sporcu bvar..

simdi benim 2 secenegim olsaydi
iyi bir sporcu-ama kadin gibi kadin olamamak
iyi bi kadin-sporcu olamasam bile yuzmeyi cok seven bunu hobi gibi yapan biri olmak
kesinlikle 2 secerdim
tabi spora asik degilsem
anladigim kadariyla sen de pek asik degilsin

Hobi olarak her gün yapayım.
Yarışmalara hazırlık beni çok yoruyor kulaç kulaç kulaç sıkıldım. Kampa giriyorum sabah 8 akşam 6 yüzüyorum.
2. seçeneği istiyorum. Yani sanırım. Madalyayı boynuma asarlarken müthiş mutluyum..
Ama sevdiğimi düşündüğümde o "kadın gibi kadın" istiyor. :44:

Kesinlikle başarılarını küçümsemek için söylemiyorum ama ilçede,ilde derecelerinin olması çok bir şey ifade etmiyor maalesef.Hatta Türkiye şampiyonu olsan da bir şey ifade etmiyor.Sonuçları görüyorsun.Hiçbiri büyük sporcu olamıyor.Hepsinin sonu belli.Ya üniversitede bambaşka bir bölüm okuyup o mesleği yapacaklar ya da antrenör olacaklar.Tabi sporla ilgili daha bir çok meslek var ama hepsi bu işi biryerden sonra bırakacaklar.Eğer bir michael phelps, inge de bruijn, ian thorpe değilsen hele hele birde üstüne Türkiyede yaşıyorsan çok şey bekleme derim.Hobi olarak devam etmende yarar var.Yüzdüğüm dönemde, tanıdığım Türkiyede derece yapmış yüzücülerin çoğu şimdi bambaşka mesleklerde hayatlarına devam ediyorlar.Eninde sonunda bitiyor yani.Dediğim gibi hele ki Türkiyede çok zor normal seviyede bir yüzücü (ya da sporun herhangi bir dalındaki normal sevyede bir sporcu ) olmak....

Vücudunun şekline gelirsek=)Aynı benim gibi düşünüyorsun sen de=)Ben de yüzdüğüm dönemde baya bir kas yapmıştım=)Hatta hiç unutmam bir arkadaşım kaslarıma dokunup şaşırdığı yetmiyormuş gibi millete de söylerdi.Allahım nasıl utanırdım :52: Ben o görünümümden açıkçası hiç hoşlanmıyordum.Hatta bir süre sonra boynumun kaslanmaya başlaması beni iyice soğuttu.ÖSS zamanı çoğu yüzücü gibi ben de yüzmeyi bıraktım ve şimdi daha iyi hissediyorum=)Herkes olimpiyatlardaki gibi olmuyor ama bizler de hatırı sayılır bir kas kütlesine sahip oluyoruz sonuçta :52:

Başta söylediğim sözler umarım seni üzmemiştir.Türkiye'nin gerçekleri bunlar.Sistemimiz hiçbir şeyimiz uymuyor şampiyonlar yetiştirmeye.Şampiyon olmadıktan sonra da bir geleceği yok bu işin.

Eğer profesyonelleşmeye başladıysan çenen genişliyor. :55:

Bunu anlamadım yalnız ben :44:

Son düzenleme:
Bence siz seçiminizi yapmışsınız bile...

Eğer yüzücü olmayı hayatınızın sonuna kadar devam ettirmeyi isteseydiniz böyle tereddüte düşmezdiniz.

Bakın arkadaşınız ne demiş: "Böyle olmayı ben kendim seçtim"

Siz ise öyle olmaya yaklaştıkça panikliyorsunuz.

Ve açıklamalarınız arasında yüzmeyi bırakacağınız takdirde ailenizin, akrabalarınızın hayal kırıklığına uğrayacağından bahsetmişsiniz.
Arkadaşlar bir başkası için hayatını değiştirme demiş fakat yüzmeye devam etmenizde de biraz çevrenizin etkisi var diye düşündüm bu sözlerin üzerine.

Boynuna madalya asıldığında herkes inanılmaz mutlu olur.

Bence madalya asıldığında yaşadığınız mutluluğu değil yüzmeyi hayatınızdan çıkardığınızda yaşayabileceğiniz üzüntüyü düşünmelisiniz.

Ve bence bırakmalısınız. :)

Bence başka biri için buna karar verme. o çocuğun seninle ilgilendiğini senin de ona aşık olduğunu da hiç sanmıyorum. bu kararı verirken sadece kendini düşün. tabi ondan hoşlanırken tarafsız olmak zor olabilir çocuğun söyledikleri yüzünden. bence aileni hayal kırıklığına uğratmaktan korkma belki de çok iyi bir mimar olacaksın yine seninle gurur duyarlar. ama sen bi gün kaslı vücudunu istemediğinden dolayı özgüven problemi vs sorunlar yaşayabilirsin. profesyonel olmayı gerçekten istemiyosan istediğin kadar iyi yüz pişmanlık duyabilirsin. bi gün keşke yüzmeye devam etseydim de diyebilirsin. pişman olmayacağın bi karar verirsin umarım. ayrıca bir dert değil bin dert demişsin ama öyle düşünme bence Allah daha beter dertler vermesin

Son düzenleme:
ne saçma yorumlar yapılmış.
birincisi yüzmek göğüslerini küçültmez. ikincisi profesyonel olarak spor yapacaksan asıl doping tamamen uzak durman gereken birşey. bir diğeri kadınları erkekleştiren testesteron hormonudur. bir diğeri olimpiyat yüzücüleri yüzdükleri için göğüsleri küçülmüyor sadece küçük göğüslü olanlar daha başarılı ki onların da hepsinin göğüsleri küçük değil sporcu sütyeni diye birşey var. senin özelinde söylemiyorum ama daha doğru düzgün konuşmadığın bi erkek için sevdiğin spordan vazgeçmek ne kadar saçma bir düşünce. çok kadınsı bi vücudun olsa bile çocuk senden hoşlanacak diye bir sonuç mu var?

Bence bu sorun,bu çocukla alakalı değil.
Bugün Ahmet olur yarın Mehmet olur.Mutlaka birisinin seni beğenmesini isteyeceksin.
O yüzden,kimse için vazgeçme kısmına katılmıyorum.
Sen bu şekilde kendini iyi hissetmiyorsan,sorun var demektir.

Yüzme,profesyonel olarak kaç yaşına kadar yapılır bilmiyorum.
Çok uzun olmasa gerek...Buna bakarak kar zarar karşılaştırması yapabilirsin.
Yani mesela 29 yaşına kadar madalya peşinde koşmak uğruna,tüm gençliğini bu şekilde geçirmek istiyor musun ?
29 yaşında,madalyaların ve sevmediğin vücudun seni tatmin edecek mi ?

Yüzmeyi birden bırakınca,farklı bölgelerde yağlanma oluyor diye biliyorum.Maalesef gördüm böyle kişiler.
O yüzden,yarışmayı bıraksan bile,azaltılmış tempoda bir süre devam etmeni öneririm.

Bence bu sorun,bu çocukla alakalı değil.
Bugün Ahmet olur yarın Mehmet olur.Mutlaka birisinin seni beğenmesini isteyeceksin.
O yüzden,kimse için vazgeçme kısmına katılmıyorum.
Sen bu şekilde kendini iyi hissetmiyorsan,sorun var demektir.

Yüzme,profesyonel olarak kaç yaşına kadar yapılır bilmiyorum.
Çok uzun olmasa gerek...Buna bakarak kar zarar karşılaştırması yapabilirsin.
Yani mesela 29 yaşına kadar madalya peşinde koşmak uğruna,tüm gençliğini bu şekilde geçirmek istiyor musun ?
29 yaşında,madalyaların ve sevmediğin vücudun seni tatmin edecek mi ?

Yüzmeyi birden bırakınca,farklı bölgelerde yağlanma oluyor diye biliyorum.Maalesef gördüm böyle kişiler.
O yüzden,yarışmayı bıraksan bile,azaltılmış tempoda bir süre devam etmeni öneririm.

Aslında tam bana göre bir yorum yapmışsın canım.
Açıklamam gerekirdi ama tam açıklayamadım galiba : Seneye üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Eğer mimarlığı hedef alarak çalışırsam ve kazanırsam hayatımı mimar olarak ilerleteceğim ve sporu yalnızca yazın hobi olarak arada bir yapacağım.
Eğer spor akademisinden devam edersem hayatımı yüzerek, madalya için uğraşarak ve yurt dışına kadar giderek harcayacağım. Madalyalar kazanabilir ve zengin olabilirim.Bu dediğin gibi 29 yaş da olur ve daha ilerisi de.
Ve evlenmeye bile zaman bulabilirim.
Ve sevdalandığım adamı bir daha göremeyebilirim. :36:

sonunun olup olmadağı belli olmayan biri için hayatını değiştirmek? çok yanlış değil mi..
ha kendim için, rahatsız olduğum için dersen anlarım ama bir erkek için, hele ki ne olacağı belli olmayan biri için karar vermek çok yanlış..
ayrıca zenginliğe cidden takmışsın canım inkar ediyorsun ama...

Canim ilk sorunun icin yuzmeyi birak cok spor yapmak istiyosan kosmayi deneyebilirsin. İkinci sorunundan bahsederken hoslandigin oglanin hoslanacagi kizin vucudunun ergen gibi degil bayan gibi olmasini istedigini soylemissin. Anlattiklarina gore senin ergen gibi bi vucudun yok. Oyle degilmi? Kasli fit bi vucudun var. Omuzlarinin genisligini belkide abartiyosundur. Bazen insan kendine kotu davranabiliyor yanlis dusunebiliyor ozellikle hormonlarimizin arttigi donem olan adet doneminde. Kafana takmamaya calis.

Cocuk taninmis birisiyse zaten burnu havadadir kimseyi yakistiramiyodur kendine. Ben olsam hoslandigimi pek belli etmeden dostca konusurum onunla. Sonra cocuk bi ara doner kendine bakar bu kiz neden benden hoslanma sinyalleri gostermiyo diye ve dikkatini cekersin benim fikrime gore. Kendine guven azcik. Ne hissediyosan onu yansitirsin cevrene sakin unutma.

konunun başını birde sonunu okudum anladığım kadarıyla erkeksi bir vücudunun olmasını istemiyosun birde şu hoşlandığın çocuk var tabi.. onun için değil ama kendin için bırak sporu derim.. hobi olarak yap.. avukat olamassan başka bişey olursun sen mutlu olduktan sonra.. sonuçta aldığın madalyaların kazandığın başarıların mutluluğu bir süre sonra uçup gidecek sonra bir ömür (eğer kaslı ve erkeksi bi vücut istemiyorsan) istemediğin bir vücutla yaşıycaksın iyi düşün derim

Son düzenleme:
konunun başını birde sonunu okudum anladığım kadarıyla erkeksi bir vücudunun olmasını istemiyosun birde şu hoşlandığın çocuk var tabi.. onun için değil ama kendin için bırak sporu derim.. hobi olarak yap.. avukat olamassan başka bişey olursun sen mutlu olduktan sonra.. sonuçta aldığın madalyaların kazandığın başarıların mutluluğu bir süre sonra uçup gidecek sonra bir ömür (eğer kaslı ve erkeksi bi vücut istemiyorsan) istemediğin bir vücutla yaşıycaksın iyi düşün derim

Evet istemiyorum öyle vücudu. Ve o çocuk da öyle kızlardan hoşlanmıyormuş. (Çocuk dediğime bakma 23 yaşında)
Avukatlık değil zaten canım mimarlık istiyorum :)
Bence de bu konuyu artık hayata geçirecek cinsten iyi düşünmeliyim.

Aşık oldum genç için kendime evrim bile geçittiririm. Ama aramızda daha bir şey yok. Geliştirebilirsem dicem ama yanı hep dolu. Yüzmeyi çook seviyorum ama MESLEK OLARAK DEĞİL!
HOBİ OLARAK!

hobin dahı olsa meslek oıalrak ıstemedıgın bir iş sana mutluluk vermez...eğer dediğin gibi yüzmeyi hobi oalrak

sevıyorsan hobi olrk devam ettir...meslek olrk da başka bi alan seç kendıne bırak sülalen hayal kırıklıgına ugrarsa

ugrasın...onalr için yaşamıyorsun istediğini yap...ve endişende de haklısın kaslı bi vücudu herkes hayal eder....

fit olmak ıster ama fazlaıs da kadınlık çizgisinden kaydırınca seni üzüyorsa durmak laızm canım daha 19 yasındasın

herseyın basından hersey değişir.... :)

Herkesin öncelikleri farklı tabi..

Birşey diyemeyeceğim ben olsam devam ederdim..

Başkalarına güzel görünmeye çalışmak düşüneceğim en son şey olurdu şu durumda.. Ha bırakacaksan da sadece kendin için bırak git mimarlık oku..

sen bu çocukla karşılaşmadan önce de bu durumdan rahatsızmıydın? eğer birilerine bağlı olmadan da bu görüntüden rahatsız oluyorsan bence bırak. ama duygusal durumundan dolayı ise biraz daha düşün. sen mutlu olmadıktan sonra sürekli 1. olsan ne olur ki.seni gerçekten mutlu edecek şeyi yalnız sen bilebilirsin.

15 yıl profesyonel karate-do ile uğraştım, bırakalı 8 yıl oluyor, ilave olarak aletli çalışmama rağmen çok fazla erkeksi olmadım, kaslarım tabi spor yapmamış hanımlardan farklı ama o halimden hiç şikayetçi değildim. Bıraktıktan sonra kilo aldım bayağı bir kilo hemde sonra zamanla oturdu vücudum. Şimdi balık etli, normal bir vücudum var tabii soyunmadıkça =) bacak kaslarım olduğu gibi duruyor =)

Ama şunu söyleyebilirim, imkanım olsa sporu asla bırakmazdım, yemin ederim sakallarımın çıkacağını bilsem razıydım. O kadar özlüyorum ki =(

Profesyonel olarak spor yapmakla, hobi olarak spor yapmanın keyfi bir değil. Madalya, kürsü,İstiklal Marşı hiç bir şeye benzemiyor. O yüzden sporun peşini bırakma derim. Hem bu şekilde de kadınsı görünmenin yolları var, spor yapan onca bayan nasıl yaşıyor değil mi. Hoşlandığın çocuk için bir şey diyemiyorum, görüntü arayan bir adama bir şey diyesim yok. Ama yaşın çok genç, spordan vazgeçme diyorum.

Back