Aldık havuz her öğlen 2 saat başlarında bekliyorum enerjilerini bi nebze atıyorlar onlarla birlikte bende öğle uykusu için kendimi yatağa zor atıyorumYaşları gereği normal
Aralarında yaş farkı az iki erkek çocuğu böyle oluyor
Küçük zaten 2 yaş sendromunda
Büyük dediğin henüz 1,5 yaşında ilken abi olup sen büyüksün denilen küçük bebek olduğu için 2 yaş sendromu dahi yaşayamamış bir çocuk
Bir iki yola okula başlarlar uzanan kendinize zaman ayırabilirsiniz
Bu yaz için de ev içi havuz öneririm oynasınlar su ile
Çok haklısınız öyle ılımlı olayım diyorum ama en fazla 2 gün sürdürebiliyorum bi bakmışım sinir küpüne dönmüşüm hop yine eski kara düzene acaba bende mi bir hata varÇocuk büyütmek gerçekten zor. Tek söyleyebileceğim şu: Çocuklar her istedikleri anında olduğunda da huzursuz olabiliyorlar ve sürekli yapma, etme duyan çocuklar daha çok inatlaşıyor ve alıngan oluyor. Onun yerine çocuğa daha olumlu yaklaşıp gaz verilmesi gerekiyor ve hatalarını görmezden gelmek gerekiyor çünkü hatalar yaptıkça olgunlaşıp yavaş yavaş kendi sınırlarını oluşturuyorlar, böylece annelere bağımlılık da git gide azalıyor.
Bu konuda babalarıyla bir türlü anlaşamıyoruz iyi bir babadır fakat çok zayıf çocukların ağlamasına dayanamıyor ve hemen müdahale ediyor hatta bana kızıyor çocukları ağlatıyorsun diye kaç defa konuştum çocuklara karşı kararlı ve dik durmalıyız ben yapamam diyor deli edecekler beniOy içim şişti , Allahım o nasıl hayatÇocuk her ağladığında istediğini yapmayın sizin disiplin kurallarınıza uymayı öğrensin
Bence dinlenemiyorsunuz ihtiyacınız olan bu.Çok haklısınız öyle ılımlı olayım diyorum ama en fazla 2 gün sürdürebiliyorum bi bakmışım sinir küpüne dönmüşüm hop yine eski kara düzene acaba bende mi bir hata var
Amannn demeyin ya yani bu 2 yaş sendromu falan değil bildiğiniz huy yandık o zamanBana göre 2 çocuk arasında en az 4_5 yıl olmalı.hem anne hem çocuk için.neyse bunu geçelim
Benim kızımda birşey isterdi,almam; ağlardı. .sonra verirdim,gene ağlar almazdı. Tamam vermiyorum,yada almayacağız dediğimde gene ağlardıaynı sizinki gibi.saatlerce ağlar;inat eder,istediği halde almazdı. Zamanla bu huyu geçti yaklaşık 4_5 yaş civarında.hala aynı tavrı var ama eskisi gibi değil (6.5 yaşında) ben alıştım artık.size kolay gelsin
İçime su serptiniz valla birde bazen genetik fartörleri düşünüp(benim baba tarafımın çocukları aşırı zordur)rahatlıyorumNormal canım. " eskiden çocuklar boylemiydi höt dedin mi susardı, bir şey istemezdi, ağlamazdı, " gibi mahalle baskısıyla karşılaştığımız için çocuklarımızı anormal zannediyoruz ama o yaştaki çocukların öyle yapması çok normal.
Disiplinsizlikte en büyük sebep ebeveynlerin tutarsız tavırları, eşinizle bu sorunu halletmedikçe çocuklar sizi çok yorar daha maalesefBu konuda babalarıyla bir türlü anlaşamıyoruz iyi bir babadır fakat çok zayıf çocukların ağlamasına dayanamıyor ve hemen müdahale ediyor hatta bana kızıyor çocukları ağlatıyorsun diye kaç defa konuştum çocuklara karşı kararlı ve dik durmalıyız ben yapamam diyor deli edecekler beni
Ne yalan söyleyeyim ben de bazen böyle konuları okudukça anne olmadığıma seviniyorumvalla aynen benim de içim şişti, iyi ki evlenmemişim diyorum..
Kreş sorun değil bu kış verdik ama öğretmeninden memnun kalmadık 1 hafta gitti öğretmenin başka bir çocuğa hor davrandığını gördüm şikayet ettim aldık kreşten ama zaten benim oğlan tamtamına derdini anlatamıyor Allah korusun bir şiddete maruz kalsa gelip bunu ifade edemez bize korktuğumdan dolayı biraz daha beklemek istedim..Valla hastaneye hiç gitmedik bu konuda aslında şu korona belasından sonra bir randevu alsak çok iyi olurAllah sabır versin gerçekten neymiş öyle okurken daha bitmedi mi dedim.... Tövbe tövbe. İkisi de çok ufakmış ama büyüğü kreşe verme şansınız yok mu ? Bir nebze de olsa dinlenirdiniz. Tüm gün 1000 liraya gidiyor yeğenim kuzenim çok rahatladı. En azından enerjisini atıyor, vurma, kırma bitti. Kardeşine daha düzgün vakit ayırırdınız. Baba gelince küçüğü verir, büyükle ilgilenirdiniz. Bir de hastaneye gittiniz mi hiç ne diyorlar bu duruma?
Amin eksik olmayınYaşları birbirine yakın iki çocuk olduğu için çok yıpranmışsınız yoksa ayrı ayrı ikisi de normal.
Biri terrible two diğeri horrible three Allah kolaylık versin
Valla Aloranın faydası olmuyor banaBence iyi bir psikolojikla görüşün. Çocuk çocukluğunu yapıyor ama sizin sabrıniz yoksa yol gösterir.
Bende alora kullanıyorum.Başka türlü çekiliyorlar bazen.
Ayyy düzeliyor deyince içimde bişeyler yeşerdi tek umudum o inşallah dediğiniz gibi olurBenim oğlum da böyleydi, fazlası vardır eksiği yok.
Normal anormal olayı değil de, sakin munis çocuklar değiller, yoksa normal bence, bende öyle büyüttüm, sadece zor çocuklar.
Büyüdükçe düzeliyorlar.
İki tane arka arkaya olmuş, Allah sağlık sabır versin.
Bize de ikinci gelince göreceğim neler olacak..
Bende muhattap olmuyorum ama eşim kendisini yırtıyor ağlamasın diye iyi bir babadır ama çok zayıf çocuklara karşıAllah yardimciniz olsun demeye geldim.benimde 3 yasindaki kizim oyle surekli agliyor.ben careyi o aglarken onunla muhattap olmamakla buldum.cunku kesintisiz 1 saat agliyor ve ne yapsam durmuyor
Derdini anlatamıyor tamtamına diyorum şiddete maruz kalsa bize bunu ifade edemez biraz daha beklemek istiyorumBüyüğü kreşe verin bence.
Çok sağolun rahatlattınız beni inşallah tek temennim düzelmeleri Allah acılarını göstermesin evlatlarımızınYalnız değilsiniz. Benim kizim da öyleydi. Allahım.. yıllarda markete gitmedim ben eşim liste ile alışveriş yapardı giysi alışverişlerini ben yapardım eşim kıza bakardı. Dışarı çıkmak gezmek oturup bir kahve içmek eski bir rüya gibiydi. Sofraya tuz şeker karabiber koyamazdık alıp bütün yemekleri rezil ederdik hele müdahale et bakalim çıldırırdı. Doktora da götürdüm akrabam hocaya da okuttum. Yok çocuk sabah günaydını çığlıklarla başlardı.3 yaşında kreşe verdim ve büyük ölçüde sakinleşti sonra 1 yıl evde kaldı benimle sonra anasınıfı derken şimdi gören inanamıyor. Eskiden görenler acırdı halime babamlar filan 1 saat bakamazlardı durmazdı. Ama şimdi nasıl olgun nasıl sakin anlatamam. Zaman içinde sakinlesiyorlar. Sizin 2 tane tabi çok daha zor. Ama hep böyle kalmayacak emin olun. Bu bir süreç geçip gidiyor sonra.
Tabi ki düzeliyorlar ama sizin tavrınız çok önemli.Ayyy düzeliyor deyince içimde bişeyler yeşerdi tek umudum o inşallah dediğiniz gibi olur
Büyük için kreşe daha zaman var tam olarak derdini anlatamıyor şiddete maruz kalsa burnunu bize ifade edemez o yüzden biraz daha beklemek istiyorumBence büyüğü kreşe verin.
Hatta arada günü bakıcı, oyun ablası vs. ayarlayabilirseniz çok iyi olur. En azından siz kendinize biraz zaman ayırmış olursunuz, belki çocuklar da yabancı kişinin yanında o kadar yaramazlık yapmaya utanıp biraz olgunlaşırlar. Nedense aileye bu kadar şımarıyorlar gibi geliyor bana.