Bir Çocuk Bu Kadar Zor Olmamalı !!!

Çocuk büyütmek ilk paragrafta anlattığıniz gibi bişey değil.
Verdiginiz kedi örneğiyle de ilk yazdıklarınizin hiçbir alakası yok.
Zarar vermek kabul edilemez ve tabi ki yalvarilmaz.

Ama aile söyle böyle olsa çocuk ne hiperaktif olur ne sendromlu demeniz çok komik ve çok saçma.
İnsan ve çocuk psikolojisi bu kadar basit değil.
Öyle olsaydı sizin bu yazdıklarınızı konunun uzmanları yazardı.
Kitap ve oyun önermek yerine dimi 😁😁😁
Çok teşekkür ederim benim yazmak istediklerimi cok net anlatmisiniz bu yorumu yazana cok şey demek istiyorum ama artik 4. seneden bildiriyorum pes ettim bu tipler anlamiyor.
Iki evladim var kizim 8 yaşında aşırı hareketliydi ama mutlu bir çocuktu hala da öyle gözleri ışıl ışıl amma oğlum 4 yaşi bitmek üzere benim canim cıktı doğdu ve soğuğundan bu yana hastalıkları ağlama krizleri konuşamadı uzun süre surekli doktor hastane krizler hastalıklar cok ama cok zor bir çocuk
Okumadigim kitap denemediğim yol kalmadi diyebilirim boyle hadsizxe yorum yapanlara var ya ağlayarak uyduğum acaba nerde hata yapiyorum diye günlerce düşündüğüm anları göstermek isterdim çünkü bunun yetiştirmekle alakası yok ikiside benim çocuğum beb büyüttüm ama oğlum cok hırçın sürekli ağlayan cok hareketli zor cok zor bir çocuk bazen ruhum yoruluyor cidden.
Burdan yaşadıklarımızı bilmeden yorum yapmak bilmiyorum bazen cidden cok sinirleniyorum bütün annelere kolaylıklar diliyorum.

8 yaşına girecek kızım eylülde,oğlum 23 aylık ,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz az çok.
Ikisini dün parka götürdüm,oğlum cafedeki şekerlikle oynadı oynadı artık kalkacağız bir baktım kaptı şekerliği gidiyor,kızım gülüyor,benim sırtımdan terler boşalıyor. Elinden alıyorum ağlıyor,alıp götürecek halim yok adamların malını. Allem etti kallem etti bırakmadı,karton minik bir bardak,içine 2 tane şeker eline verdik,öteki eline de dondurma,öyle kandırdık. Sabah markete gittim yine aynı inat. Ben sağa gidiyorum adam sola gidiyor. Kucağıma aldım yüzümü tırmaladı.
Bebekken sakin sessiz,biblo gibiydi oğlum birde. Kızım fenaydı bebekken,bende seviniyordum oğlum sakin diye ama erken sevinmişim. Mutfak tezgahını bile dağıtıyor bit kadar boyuyla. Birde sinirlenince ben söylenince gidip mutfak dolabına yüzünü dönüp orda ağlama numarası yapıyor.
Gümbür gümbür geliyor valla. Ben antremanlıyım vız gelip tırıs gidiyor artık,günü kurtarmaya bakıyorum. Sizde öyle yapın.
Cidden yıparıcı süreç,kafaya takarak birşey gecmiyor elimize. Sakin kalıp atlatacağız,büyüdükçe duruluyorlar.

ya ben şeye takildim, çocuklar normal seyrinde ama annenin ifadeleri... kızım sürekli kussaydı koltuk hali koku..filan umrum olmazdı benim.Isteyerek yapmaz ki kuzu, kimbilir ne kadar rahatsızdır o da, üstelik sürekli kusuyorsa yemek borusu tahriş olur, daha bir sürü rahatsızlık...tedavisine odaklanmaktan baska birşey düşünemez insan, yemişim halıyı koltuğu...
Benim kızımda çok kusardı. Hasta olacağını/olduğunu ordan anlardık hatta hep. Tedavi konusuna gelecek olursam,hassas mideli ve çok ağlayan bir çocuk olduğu için kusuyordu,başka bir sebep bulunamadı. 6 yaşından sonra azaldı epey,şu an hastalanırsa kusuyor yine ki artık eskisi kadar hasta olmuyor.
Kusmuk konusu çok yıpratıcı,yataklar,çarşaflar,halilar,koltuklar ha bire batınca insan çocuğunun kusmasından da bıkıyor. Ben artık temizleme şirketiyle kanka olmuştum,abla yine mi kustu kız diyorlardı düşünün. Herşey yıkanmıyor,yorganlar kuru temizlemeye gidiyordu,onlar da anlıyordu ki kızım hasta kusmuş.
Gerçekten çok zor ve yıpratıci,bir kez giydirecek kıyafet bulamamıştım evde kızıma,hepsine kusmuştu. Hastanede de üstüne kustuğunu,kış günü soyup montuma sarıp arabaya atıp eve götürdüğümü de bilirim. Yani inanın çok zor kusan cocuk. Herşeyin üstüne tüy dikiyor.

ayni bahsettiginiz model bir cocuktan bendede var benim tek avantajim tek cocuk olmasi. 32 aylik benimkide ve dogdugundan beri bir kez huzurlu yemek yiyemedik.. ne ev isine yetebiliyorum ne cocuga ne kendime rezalet birsey. ama geciyordur herhalde yani ben umut ediyorum bolca gececek diye... hizli buyuyorlar ama cok zor buyuyorlar gercekten.

her cocuk ayni degil o yuzden kimsenin cocuguyla kendinizinkini kiyaslamayin, ben yetistirme ile ilgili oldugunu da sanmiyorum artik buyuk oranda kisilik karakter olayi bence. bir de erkek cocuklar biraz daha ele avuca sigmaz biraz daha kuduruk oluyorlar.

size oneride bulunamiuorum kelin ilaci olsa basina surer cunku. ama yalniz olmadiginizi ve bu gunlerin elbet gececegini soylemek istedim.

3.yü yapın. Vatana millete çok hayırlı olacaklarmis gibi duruyor sizin genler.
Sizinkiler profösör pilot oldular galiba Allah herkese sizin gibi hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin zaten sizin gibiseler mutlaka HAYIRlıdırlar bizimkiler köprü altında şimdi ühühühüüü

Sanırım benim kızımdan bahsettiniz. 3 YAŞINDA. Sokakta kendini yere atar ağlar, çocuğu dövüyoruz sanki . Herkes toplanır. Ben 2. Çocuğu dusunmuyorum. Hayır yani yanlışlıkla olsa hastanelik olurum. Intihar ederim. O kadar...

izin ver ağlamasına susturmak için çabalama istediklerini yapma ufak ufak cezalandır ki o da farkına varsın yavaş yavaş bunun için algılama yaşında tam sen hep pohpohlamışsın ki böyle olmuş onlar bizden daha akıllı o evde onun değil senin kuralların geçerli buna şimdiden ayar vermelisin kendin için yılanın başını küçükken ezmek lazım daha yolun başındayken ipleri eline al :KK200:
ay susuyim diyorum da allahallahyazdığım şeyi yanlış anlamaya nekadar meraklı insanl
Anne misiniz bilmiyorum?
Çocuk yetiştirmeye olan bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Çocuklar bizim ezmemiz, sindirmemiz gereken varlıklar değiller.
Onlar belli bir süre bize emanet edilmiş ve kişiliği bizim tutum ve davranışlarımızla şekillenen masum bireyler.
Niyetinizde bir kötülük olmasa da
'yılanın başını küçükken ezeceksin' deyimi çocuklar için kullanıldığında hoş olmuyor.
Anne misiniz bilmiyorum?
Çocuk yetiştirmeye olan bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Çocuklar bizim ezmemiz, sindirmemiz gereken varlıklar değiller.
Onlar belli bir süre bize emanet edilmiş ve kişiliği bizim tutum ve davranışlarımızla şekillenen masum bireyler.
Niyetinizde bir kötülük olmasa da
'yılanın başını küçükken ezeceksin' deyimi çocuklar için kullanıldığında hoş olmuyor.
evet haklısınız doğru bukadar tepkiye ne demeli çok şaşırdım hayatımda bukadar tepki almadım anneyim 4 çocuk annesi 1 i üniverste bitirdi coronadan dolayı sıkıntı yaşıyor biri üniverste sınavına daha yeni girdi birtanesi veterinellik yapıyor diğeride anestezi uzmanı yani çocuk bakmaını biliyorum ve tek başımayım babaları yok ama işte ben o yılan başı muhabbetine gerçekten çok üzüldüm art niyetle söylemedim çünki

Sonra o çocukta ev ve aileye aidiyet duygusu gelismesin. İlk fırsatta art niyetli kişi ve gruplara takılıp dünyasını mahfetsin. Ya da sindirildigi için ezik, mutsuz, herkese tamam diyen biri olsun. Çok haklısınız. Bir bireyi kaybetmek için mükemmel yol.
saçmasapan algılama eğer o çocuğu kaybetmek istiyosan herşeyi böyle algıla at gözlüklerinle bak yeter zaten kaybedersin ben git çocuğunu döv demedim dikkatli okursan eğer yılanın başını küçükken ezeceksin de bir deyim farkındaysanız yılan diyecek halim yok çocuğa eğer çocuklarınız bir hata yapacaksa buna siz engel olamazsınız zaten o çok ayrı bi konu ben ceza derken televiziyon izlememe oyuncaklarla oynanmama gibi demek istedim ha eğer siz bunu bukadar şiddete dayayabildiyseniz demekki bunu böyle algılamak istemişsiniz asıl şiddet sizin algılarınızda daha fazla yorumj istemiyorum rahatsız oldum teşekkür ederim

Sanırım benim kızımdan bahsettiniz. 3 YAŞINDA. Sokakta kendini yere atar ağlar, çocuğu dövüyoruz sanki . Herkes toplanır. Ben 2. Çocuğu dusunmuyorum. Hayır yani yanlışlıkla olsa hastanelik olurum. Intihar ederim. O kadar...

Juvaderm Juvaderm ben de bunu diorum yani ilki yaramaz olmusken ikincisini ne cesaret yapiyosunuz. Annem benim gibi bi gerizekalidan sonra 15 sene yapmaya korkmuş. Kardeşimle aramda 15 yas var. 🤣

bunlar olağan durumlar sizsakin sabırlı olun büyüdükleri zaman onlarla gurur duyacaksınız inşallah annesi aralarında ikibuçuk yaş olan iki erkek annesiyim aynı durumlarımı yaşadım şimdi harika iki evladım var şükür

Benim kızımın yaşı oğlunuzun yaşı ile yakın. Bizim şöyle bir avantajımız var; evimiz bahçeli ve kızım günün büyük çoğunluğunu bahçede geçiriyor. O yüzden sanırım hırçınlaşmaya vakti kalmıyor pek çünkü yoruluyor ☺️Eğer yaşadığınız yer müsaitse bol bol parka götürün çocuklarınızı. Bırakın koşsunlar; eğlensinler...Bir de sınırlarınızı ve kurallarınızı iyi koyun lütfen. Derin sularda yazmış zaten ama ben de tekrar edeyim. Çocuklar kurallar ve sınırlar olduğu zaman kendilerini daha güvende hissediyorlar ve rutinleri seviyorlar. Mesela benim kızım annemlere yada kvlere gittiğimiz zaman çok huzursuzlanıyordu çünkü rutini bozuluyordu. Artık oralara giderken de o eve uygun kurallar koyuyoruz. Öyle olunca rahatlıyor.

X