Bir Çocuk Bu Kadar Zor Olmamalı !!!

Yaşları gereği normal

Aralarında yaş farkı az iki erkek çocuğu böyle oluyor

Küçük zaten 2 yaş sendromunda

Büyük dediğin henüz 1,5 yaşında ilken abi olup sen büyüksün denilen küçük bebek olduğu için 2 yaş sendromu dahi yaşayamamış bir çocuk

Bir iki yola okula başlarlar uzanan kendinize zaman ayırabilirsiniz

Bu yaz için de ev içi havuz öneririm oynasınlar su ile
Aldık havuz her öğlen 2 saat başlarında bekliyorum enerjilerini bi nebze atıyorlar onlarla birlikte bende öğle uykusu için kendimi yatağa zor atıyorum :super:Ama bilmiyorum ki acaba sinirlerim çokmu yıprandı her anımız çocuklarla çekişmeli depresif geçiyor

Çocuk büyütmek gerçekten zor. Tek söyleyebileceğim şu: Çocuklar her istedikleri anında olduğunda da huzursuz olabiliyorlar ve sürekli yapma, etme duyan çocuklar daha çok inatlaşıyor ve alıngan oluyor. Onun yerine çocuğa daha olumlu yaklaşıp gaz verilmesi gerekiyor ve hatalarını görmezden gelmek gerekiyor çünkü hatalar yaptıkça olgunlaşıp yavaş yavaş kendi sınırlarını oluşturuyorlar, böylece annelere bağımlılık da git gide azalıyor.
Çok haklısınız öyle ılımlı olayım diyorum ama en fazla 2 gün sürdürebiliyorum bi bakmışım sinir küpüne dönmüşüm hop yine eski kara düzene acaba bende mi bir hata var

Oy içim şişti , Allahım o nasıl hayat 😐 Çocuk her ağladığında istediğini yapmayın sizin disiplin kurallarınıza uymayı öğrensin
Bu konuda babalarıyla bir türlü anlaşamıyoruz iyi bir babadır fakat çok zayıf çocukların ağlamasına dayanamıyor ve hemen müdahale ediyor hatta bana kızıyor çocukları ağlatıyorsun diye kaç defa konuştum çocuklara karşı kararlı ve dik durmalıyız ben yapamam diyor deli edecekler beni

Bana göre 2 çocuk arasında en az 4_5 yıl olmalı.hem anne hem çocuk için.neyse bunu geçelim😀
Benim kızımda birşey isterdi,almam; ağlardı. .sonra verirdim,gene ağlar almazdı. Tamam vermiyorum,yada almayacağız dediğimde gene ağlardı😀aynı sizinki gibi.saatlerce ağlar;inat eder,istediği halde almazdı. Zamanla bu huyu geçti yaklaşık 4_5 yaş civarında.hala aynı tavrı var ama eskisi gibi değil (6.5 yaşında) ben alıştım artık.size kolay gelsin😁
Amannn demeyin ya yani bu 2 yaş sendromu falan değil bildiğiniz huy yandık o zaman :KK53:

Gözlerinizi kapatın ve herseyin geçtiğini hayal edin...

çocugum yok olur mu olmaz mı bilmiyorum... olursa sağlıklı olsun diye dua ediyorum sadece ve de hayırlı... sizin çocuklarınız şükür ki sağlıklı...

ne yaşadığınızı kimse bilemez ama sabredin dua edin ... herşey geçiyor neler geçmediki hayatta

Normal canım. " eskiden çocuklar boylemiydi höt dedin mi susardı, bir şey istemezdi, ağlamazdı, " gibi mahalle baskısıyla karşılaştığımız için çocuklarımızı anormal zannediyoruz ama o yaştaki çocukların öyle yapması çok normal.
İçime su serptiniz valla birde bazen genetik fartörleri düşünüp(benim baba tarafımın çocukları aşırı zordur)rahatlıyorum :KK45:

Bu konuda babalarıyla bir türlü anlaşamıyoruz iyi bir babadır fakat çok zayıf çocukların ağlamasına dayanamıyor ve hemen müdahale ediyor hatta bana kızıyor çocukları ağlatıyorsun diye kaç defa konuştum çocuklara karşı kararlı ve dik durmalıyız ben yapamam diyor deli edecekler beni
Disiplinsizlikte en büyük sebep ebeveynlerin tutarsız tavırları, eşinizle bu sorunu halletmedikçe çocuklar sizi çok yorar daha maalesef 🙄

Benim de iki oglum var, aralari sizin gibi 1,5 yas 😄 su anda buyuk 5 kucuk de 3,5 oldu, henuz delirmedim :KK53:

Sizin kucuk su anda 2 yas sendromunda yalniz, onu da dusunun 😊 benim ikisi de yaramaz, delirmek uzere oldugum gunler oluyor. Bir gun basimin agrisindan bunlari uyuturken agladim artik, nolur susup uyuyun diye, gercekten dinlediler. Asla dogru degil, taktik yapmamistim ama o ise yaradi. Ben tekrarlamadim ama cok zorda kalirsaniz aklinizda bulunsun.

benimkilerin ikisi de farkli yerleri ayni anda kurcaliyorlar. Mesela birisi buzlukta dondurma arayip bulamayinca donmus et cikarirken, digeri kitapliga tirmanmaya calisiyor :KK57::KK53:

Ben cozum bulamadim hicbir seye, tamamen saldim artik, kendimi yipratmamaya karar verdim. Ne soylersem soyleyeyim onlar cete gibi bildiklerini yapiyorlar cunku 🤦🏼‍♀️

sabirlar diliyorum, ikimize de.

Iki tane cocuk büyüttüm, oglumla kizimin arasinda 4 yas ara var ama ikisindede ne 2 yas ne 3 yas ne de baska bir sendrom gördüm. Hergünün bir sistemi olmazmi lazim cocuklari icin. Sabahleyin Saat 7-8 arasi kalkardik ve aksam yemegi en gec 7 de, ondan sonra dogru banyoya, sonra masal anlatma, kitap okuma ve iyi geceler. En gec 8 de uyurdu cocuklar. Ögle yemeginden sonra 2 Saat öglen uykusu, uykudan sonra arkadaslariyla bulusurduk, hafta da 1 gün cocuk sporu vardi, veya yüzme e giderdik vs vs. Hafta da 1 gün ögleden sonra babaanne günü ve 1 gün annanne -günü vardi. O günler oraya giderdik. Hafta sonlari aile günleriydi. Ama uyuma ve yemek saatleri hergün aynisiydi. Böyle sistemli yasam cocuklara emniyet veriyor. Ben cocuklarimla berbere giderim, dis doktoruna, kadin doktoruna, hic Problem olmuyordu. Onlar bekleme odasinda, getirdigimiz oyuncaklarla oynardilar, ben muayene olurken veya saclarim yapilirken. Ben yaramazlik görmedim.

Allah sabır versin gerçekten neymiş öyle okurken daha bitmedi mi dedim.... Tövbe tövbe. İkisi de çok ufakmış ama büyüğü kreşe verme şansınız yok mu ? Bir nebze de olsa dinlenirdiniz. Tüm gün 1000 liraya gidiyor yeğenim kuzenim çok rahatladı. En azından enerjisini atıyor, vurma, kırma bitti. Kardeşine daha düzgün vakit ayırırdınız. Baba gelince küçüğü verir, büyükle ilgilenirdiniz. Bir de hastaneye gittiniz mi hiç ne diyorlar bu duruma?
Kreş sorun değil bu kış verdik ama öğretmeninden memnun kalmadık 1 hafta gitti öğretmenin başka bir çocuğa hor davrandığını gördüm şikayet ettim aldık kreşten ama zaten benim oğlan tamtamına derdini anlatamıyor Allah korusun bir şiddete maruz kalsa gelip bunu ifade edemez bize korktuğumdan dolayı biraz daha beklemek istedim..Valla hastaneye hiç gitmedik bu konuda aslında şu korona belasından sonra bir randevu alsak çok iyi olur

Bence iyi bir psikolojikla görüşün. Çocuk çocukluğunu yapıyor ama sizin sabrıniz yoksa yol gösterir.

Bende alora kullanıyorum.😅😃 Başka türlü çekiliyorlar bazen.
Valla Aloranın faydası olmuyor bana :işsiz:sabrımı tükettiler bilmiyorum psikoloğun faydası olur mu

Benim oğlum da böyleydi, fazlası vardır eksiği yok.
Normal anormal olayı değil de, sakin munis çocuklar değiller, yoksa normal bence, bende öyle büyüttüm, sadece zor çocuklar.

Büyüdükçe düzeliyorlar.
İki tane arka arkaya olmuş, Allah sağlık sabır versin.
Bize de ikinci gelince göreceğim neler olacak..
Ayyy düzeliyor deyince içimde bişeyler yeşerdi tek umudum o inşallah dediğiniz gibi olur

Allah yardimciniz olsun demeye geldim.benimde 3 yasindaki kizim oyle surekli agliyor.ben careyi o aglarken onunla muhattap olmamakla buldum.cunku kesintisiz 1 saat agliyor ve ne yapsam durmuyor
Bende muhattap olmuyorum ama eşim kendisini yırtıyor ağlamasın diye iyi bir babadır ama çok zayıf çocuklara karşı

Yalnız değilsiniz. Benim kizim da öyleydi. Allahım.. yıllarda markete gitmedim ben eşim liste ile alışveriş yapardı giysi alışverişlerini ben yapardım eşim kıza bakardı. Dışarı çıkmak gezmek oturup bir kahve içmek eski bir rüya gibiydi. Sofraya tuz şeker karabiber koyamazdık alıp bütün yemekleri rezil ederdik hele müdahale et bakalim çıldırırdı. Doktora da götürdüm akrabam hocaya da okuttum. Yok çocuk sabah günaydını çığlıklarla başlardı.3 yaşında kreşe verdim ve büyük ölçüde sakinleşti sonra 1 yıl evde kaldı benimle sonra anasınıfı derken şimdi gören inanamıyor. Eskiden görenler acırdı halime babamlar filan 1 saat bakamazlardı durmazdı. Ama şimdi nasıl olgun nasıl sakin anlatamam. Zaman içinde sakinlesiyorlar. Sizin 2 tane tabi çok daha zor. Ama hep böyle kalmayacak emin olun. Bu bir süreç geçip gidiyor sonra.
Çok sağolun rahatlattınız beni inşallah tek temennim düzelmeleri Allah acılarını göstermesin evlatlarımızın

Ayyy düzeliyor deyince içimde bişeyler yeşerdi tek umudum o inşallah dediğiniz gibi olur
Tabi ki düzeliyorlar ama sizin tavrınız çok önemli.
Mümkün olduğunca sakin sabırlı toleranslı davranmaya çalışin ki o da bunu alsın, öfkeyle karşılık verdikce öfkeleri daha çok artıyor.

Biliyorum çok çok zor bizler de insanız.
Sizde çarpı 2 zorluk var.

İnşallah sabrınizin karşılığını alacaksınız.
Oğlumu zaman zaman yine yokluyor o deli halleri, olacak da normal.

Ama çoğu zaman çok daha sakin, bizde nasıl davranacağımizi öğrendik, kendisi de akıllandi.
Geçecek inşallah sizinde, büyüyecekler 🙏

Bence büyüğü kreşe verin.
Hatta arada günü bakıcı, oyun ablası vs. ayarlayabilirseniz çok iyi olur. En azından siz kendinize biraz zaman ayırmış olursunuz, belki çocuklar da yabancı kişinin yanında o kadar yaramazlık yapmaya utanıp biraz olgunlaşırlar. Nedense aileye bu kadar şımarıyorlar gibi geliyor bana.
Büyük için kreşe daha zaman var tam olarak derdini anlatamıyor şiddete maruz kalsa burnunu bize ifade edemez o yüzden biraz daha beklemek istiyorum

X