Ailenin düzenli bir yasami varsa, anneler ve babalar HAYIR demesini biliyorsa ve cocukla ilgileniyorsa, ne sendrom olur ne hyper aktiv.
Ama cocuklari her istedigi olursa, her istedigi alinirsa, cocugu televizyon ve Internet egitiyorsa, ozaman o cocuklarda her sendrom olur. Bastan biz cocukken ve benim cocuklari in zamanindada cocuklar annelerine yalvarirdi, bir sey isterse, simdi bakiyorum anneler bacak kadar cocuga yalvariyor, oglum yapma, oglum etme, nolursun yapma. HAYIR deyip karsisina cekmiyor.
Ben sokak hayvanlarin karnini doyurdum ve annemle ve bir yasli komsuyla Terrassede oturduk kahvalti yapiyoruz ve hayvanciklar da kenara cekildiler karinlari doyduktan sonra, bir kedi yatmis duvara kendini temizliyor, orda komsulardan bir genc Anne oglu ile cikti disari ve cocuk kediyi gördügü gibi, elne tas ve sopa alip hayvanin üzerine yürümeye basladi, Ben de heeeey, yapma diye bagirinca, cocuk korktu ve Hemen bjrakti ellerindemi tasi. Annesi dikilnis karsimiza, yalvariyorum yapma diye ama laf dinlemiyor, hic söz geciremiyorum, cocukta 3 yas sendrom var. Niye sen ona yalvariyorsun, al Eli den tasi ve sopayi ve hic kimsenin cani acitilmaz de, eger yaparsa, tut Eli den gir iceri. Annemisin basina yoksa sogan cücügümüsün dedi annem. Yok öyle olmazmis, cocugun psikolojisi bozulurmus.
Cok anneler passif ve ilgisiz. Üzerinde ki annelik sorumunu baskalarina birakiyor. Komsulara, ögretmenlere, cocuk bakicilara vs.