Bir Çocuk Bu Kadar Zor Olmamalı !!!

Hiç önermiyorum çocuklarla çalışan bir uzman olarak.
Mola paspası gibi özünde ceza olan bir yöntemi özendirdiler bu programla.
Hem de yıllarca.
Çocuğun sinip uyum sağlaması,
çaresizlikten şartları kabul etmesi,
sorunun çözüldüğü anlamına gelmiyor benim düşünceme göre.
Çocukları her anlamda zedeleyen, rencide eden, birey saymayan, saygı duymayan bir programdı 😔
Maalesef insanlar hala bunları doğru sanıyor. Ben çok üzülüyorum. 😔
Kadın haklarının savunulduğu gibi çocuk haklarının da savunulması gerek.

Yaşları gereği normal

Aralarında yaş farkı az iki erkek çocuğu böyle oluyor

Küçük zaten 2 yaş sendromunda

Büyük dediğin henüz 1,5 yaşında ilken abi olup sen büyüksün denilen küçük bebek olduğu için 2 yaş sendromu dahi yaşayamamış bir çocuk

Bir iki yola okula başlarlar uzanan kendinize zaman ayırabilirsiniz

Bu yaz için de ev içi havuz öneririm oynasınlar su ile
Bu 2 yaş sendromu tam olarak ne. San 5 6 yıldır moda da ondan önceki çocuklarda görülmemiş bişey bence yeni moda.

Bu 2 yaş sendromu tam olarak ne. San 5 6 yıldır moda da ondan önceki çocuklarda görülmemiş bişey bence yeni moda.
Gelismislik ve bir sendroma isim konulması moda mi? Blug cagida yokmus eskiden şimdi ergenlerin davranışları gözlemleniyor, bu böyle bir süreç ama 2 yaşında olan bir süreç. Elinizde internet var açın okuyun.
Şu yeni moda, ohoo bizim zamanımızda diyenlerdensiniz. Neden yazdım bende bilmiyorum ama dünde böyle bir konu geçmişti. Siz kabul etmezsiniz %90 neyse 😂

istediklerini yapma ufak ufak cezalandır ki o da farkına varsın yavaş yavaş
sen hep pohpohlamışsın
o evde onun değil senin kuralların geçerli
buna şimdiden ayar vermelisin
yılanın başını küçükken ezmek lazım daha yolun başındayken ipleri eline al
Bir şeye de karışmayayım kim ne yazarsa yazsın ne düşünürse düşünsün diyorum yine dayanamıyorum.
Hanımefendi 2 yaşında bir çocuk hakkında yazdığınız yazıya dönüp bir daha bakar mısınız?
Yılanın başını küçükken ezmek lazım.
Buna bir ayar ver.
Ufak ufak cezalandır.
İpleri eline al.
Çok üzgünüm çooook. Umarım çocuğunuz yoktur varsa daha çok üzülürüm.
😔😔😔

3 yaş sendromu 4 yaş sendromu olduğunu söyleyenler de var . Bence asıl sorun ağlayan çocuğun istediğinin yapılması .Dün kuşlarla ilgili bir video izledim. Kuş eğitimcisi diyordu ki kuşunuz ısırdığında olumlu ya da olumsuz tepki vermeyin.İşe yaradığını görünce bu alışkanlığını hiç bırakmaz .Çocuklarda da durum böyle. Bunu söylediğimde insanlar bozuluyor ,milliyetçilik yapıyor ama şu bir gerçek. Avrupalı ve Rus çocuklar kesinlikle farklı ve ağlayarak istediğini yaptıran yabancı çocuk sayısı çok daha az. Onlar da çocuk ve onlar da şiddet uygulamadan çocuk büyütüyor ,peki fark ne ? Bence asıl fark her istediğinde istediğini yapan ebeveynler .Bırakın çocuk ağlasın ,çatlayacak değil ya...

Gelismislik ve bir sendroma isim konulması moda mi? Blug cagida yokmus eskiden şimdi ergenlerin davranışları gözlemleniyor, bu böyle bir süreç ama 2 yaşında olan bir süreç. Elinizde internet var açın okuyun.
Şu yeni moda, ohoo bizim zamanımızda diyenlerdensiniz. Neden yazdım bende bilmiyorum ama dünde böyle bir konu geçmişti. Siz kabul etmezsiniz %90 neyse 😂
Ne kendi çocuğum ne yiğenlerimde görmedim böyle bir sendrom. Uydurma bişey işte mantıksız geldiği için araştırmasını da yapmadım. Sadece moda oluyor ay 2 yaş sendromu. Hee hee

Bir şeye de karışmayayım kim ne yazarsa yazsın ne düşünürse düşünsün diyorum yine dayanamıyorum.
Hanımefendi 2 yaşında bir çocuk hakkında yazdığınız yazıya dönüp bir daha bakar mısınız?
Yılanın başını küçükken ezmek lazım.
Buna bir ayar ver.
Ufak ufak cezalandır.
İpleri eline al.
Çok üzgünüm çooook. Umarım çocuğunuz yoktur varsa daha çok üzülürüm.
😔😔😔
ben bunları kötü niyetle yazmadm git çocuğunu döv falan da demedim sana ceza olarakta git onu bunu yasakla da demedim evde otoriteyi sağla dedim sana eğer bunda bi art niyet aradıysanız pes doğrusu

ben bunları kötü niyetle yazmadm git çocuğunu döv falan da demedim sana ceza olarakta git onu bunu yasakla da demedim evde otoriteyi sağla dedim sana eğer bunda bi art niyet aradıysanız pes doğrusu
Otorite sağlamak öyle olmaz ki.
Bu konu daha çok su götürür de neyse konu çok çok uzar.
Ben yazınızı siz kendiniz sorgulayın diye dikkat çekmek istedim, sınırlara ve pozitif disipline ihtiyacı olan, bu hayatta iyi bir ebeveynin rehberliğine ihtiyaç duyan masum melek onlar.
Lütfen çocuklarla ilgili laflarımızı biraz daha özenli seçelim.

Otorite sağlamak öyle olmaz ki.
Bu konu daha çok su götürür de neyse konu çok çok uzar.
Ben yazınızı siz kendiniz sorgulayın diye dikkat çekmek istedim, sınırlara ve pozitif disipline ihtiyacı olan, bu hayatta iyi bir ebeveynin rehberliğine ihtiyaç duyan masum melek onlar.
Lütfen çocuklarla ilgili laflarımızı biraz daha özenli seçelim.
kusurabakmayında sizin başlıkta pek işteh açıcı değil her neyse nne sizsiniz siz bilirsiniz ben yorum yapmak istedim yaptım madem anlaşamadık lüfen yazmayınız ama benim içimde kötü niyet yok bunuda bilin iyi akşamlar

Ne kendi çocuğum ne yiğenlerimde görmedim böyle bir sendrom. Uydurma bişey işte mantıksız geldiği için araştırmasını da yapmadım. Sadece moda oluyor ay 2 yaş sendromu. Hee hee
Tahmin etmiştim bu cevabı şaşırmadım 😂 onlar girip çıkmıştır sizin haberiniz yoktur. Yeni nesil daha çok okuyor, bilgileniyor diyelim.

Bu arada bir şey soracağım. Sizce ergenlik yani blug çağı diye bir sey var mı? Cevabınızı merak ettim

Tahmin etmiştim bu cevabı şaşırmadım 😂 onlar girip çıkmıştır sizin haberiniz yoktur. Yeni nesil daha çok okuyor, bilgileniyor diyelim.
Yeni neslin eline verin telefon tablet onlar büyütür çocuğu. Yok öyle bir sendrom sizin gibilerin uydurması işte. Telefon tabletle oynayan çocuk krizi desek daha yerinde olur. Nereye baksam video izlemeden su bile içmeyen robotlaşmış çocuklar. Daha neler çıkarır şu İnternet bakalım saçma sapan.

3 yaş sendromu 4 yaş sendromu olduğunu söyleyenler de var . Bence asıl sorun ağlayan çocuğun istediğinin yapılması .Dün kuşlarla ilgili bir video izledim. Kuş eğitimcisi diyordu ki kuşunuz ısırdığında olumlu ya da olumsuz tepki vermeyin.İşe yaradığını görünce bu alışkanlığını hiç bırakmaz .Çocuklarda da durum böyle. Bunu söylediğimde insanlar bozuluyor ,milliyetçilik yapıyor ama şu bir gerçek. Avrupalı ve Rus çocuklar kesinlikle farklı ve ağlayarak istediğini yaptıran yabancı çocuk sayısı çok daha az. Onlar da çocuk ve onlar da şiddet uygulamadan çocuk büyütüyor ,peki fark ne ? Bence asıl fark her istediğinde istediğini yapan ebeveynler .Bırakın çocuk ağlasın ,çatlayacak değil ya...
Zaten sendrom demek tamam sensin diyip her dediğini yapmak demek değil. Sadece o dönemlerde daha çok neye yatkın, karakteri nasıl sekilleniyor bunun ayrımı yapılıyor.
Ve o yaşına göre davranışı normal mi ? Yoksa başka bir psikolojik sorunu olabilir mi farkına varılması kolaylaşıyor. Nasıl her şeyine tamam demeye bagdastirdiniz anlayamadim

Bu arada bir şey soracağım. Sizce ergenlik yani blug çağı diye bir sey var mı? Cevabınızı merak ettim
Ergenlik zaten var olan bişey bu öyle 5 6 yıllık bişey değil ki şurada 10 yaşında çocuğu olan gerçekten 2 yaş sendromu yaşadım dese yalan. Benimde çocuğum huysuz ama bunun için doktor doktor gezip sendromu için çareler aramadım. Ergenlik araştırılacak bişey değil bilinen yaşanan bişey.

Yeni neslin eline verin telefon tablet onlar büyütür çocuğu. Yok öyle bir sendrom sizin gibilerin uydurması işte. Telefon tabletle oynayan çocuk krizi desek daha yerinde olur. Nereye baksam video izlemeden su bile içmeyen robotlaşmış çocuklar. Daha neler çıkarır şu İnternet bakalım saçma sapan.
Sizin nesil nasıl büyüttü ? Eminim o cagda da çocuğunu alıp konuşan, oynayan çok ebeveyn yoktu su zamanki gibi aynı. Neden kendi neslinizu yuceltme cabasindasiniz. Hatta çocuk çok agliyor diye koca kari metodlari uygulaniyordu. Neden bizim bunlardan haberimiz yok gibi davraniyorsunuz. İnsan bir sure sonra geçmişi istedgi gbi hatırlarmis sizinki de o misal. Bende gördüm bizden önceki nesli hala daha buradaki yazilardan da konustugum buyuklerden de görüyorum nasıl yetiştirildiğini geçmişte. Yuceltmeyin rica edeceğim her şey meydan da bizimkilerde sizinkilerde. Çok çok ahim sahim yetismis bireyler olsalardi sizin nesilinkiler tv haberlerinden elitlik akiyor olurdu ama neler akıyor hepimiz biliyoruz 😏😂

Sevgili arkadaşlar Allah canlarını sağ etsin iki tane çocuğum var bir 3.5 yaşında diğeri ise 25 aylık ikiside erkek...İlki yaramaz bir çocuktu ikincisi doğmadan önce bize gelenler hep yaka silkip bana kolaylıklar dileyip giderlerdi...İkincisi doğdu hayatım tamamen değişti eşim ilkini götürüp gezdiriyordu bende kafamı dinliyordum ama eşim ikisini götüremediği için biri benle mutlaka kalıyor ne anne var ne kayınvalide yani ben hiç kafamı dinleyemezden hale geldim birde ikinci çocuğum aşırı yaramaz ve zor bir çocuk aynı zamanda tuhaf bir çocuk...Hiç yerinde durmaz bir yerde oturur görsem hastamı acaba diye düşünürüm...TV telefon asla izlemez.Oyuncaklarla asla oynamaz..Sürekli peşimde tuvalete gidecek olsam benden önce gider mutfakta bir yalnız iş yapamam,birde inatçı mesela bişeyi ister vermem hemen ağlamaya başlar veririm bu kez almaz yine ağlar almadığı için yukarı kaldırırım bu kez yine ağlar..Dün mesela parktan sonra markete uğradık sakız dedi sakız aldık verdik eline ağlamaya atmaya başladı aldık rafa koyduk yine ağlamaya başladı aman nasıl ağlama sanki dövdük başka susun diye eline bişeyler sıkıştırdık ağladı attı aldık yerlerine koyduk yine ağladı eve gelene kadar ağladı rahat 45 dk ağlamıştır susturmaya çalışalım diyorum kucağıma alıyorum kendini yerlere atıyor vuruyor...rahatlasın başını yanağını okşuyorum bu kez daha çok ağlıyor.Yemek sofrasında asla durmaz mama sandalyesine 3 tane kemer yaptık yine oturturamadık her yemekte burnumuzdan getiriyor ya bişeylrr kırıp dağıtıyor ya kalkacam deyip çığlık çığlığa ağlıyor iki senedir bir kere sofrada huzur bulamadık..İki kardeşin kavgaları desen zaten bitiriyor beni büyük oğlan küçüğe sürekli vuruyor...Büyük oğlanda birde reflü var kabız oluyor kusuyor,hasta oluyor kusuyor,ağlıyor kusuyor,gülüyor kusuyor,koşturuyor kusuyor,kusmuksuz yerimiz kalmadı halılar koltuklar yataklar siliyorum yinede kusmuk kusmuk kokuyor...Kafayı yemek üzereyim alora diye bir hap var bitkisel sakinleştirici yok arkadaşlar iki kere alıyorum üst üste onun faydası yok diyorum ki bağırmayayım sakin olayım akşama doğru çileden çıkartıyorlar artık kendime vakit ayıramıyorum Allah var eşim çok yardımcı yeri gelir altlarını değiştirir yemeklerini yedirir uyutur gezdirir ama yetmiyor kalbim pır pır ediyor akşama kadar yapmayın etmeyin diyorum bir gram laf dinlemiyorlar yapma dediğim herşeyi yapıyorlar..Bir akıl fikir verin arkadaşlar benim çocuklar sizcede aşırısı değiller mi yoksa normalmi...
Merhaba öncelikle çocuklarınıza inatçı vb. kişilik özellikleri yüklemek için çok erken. İki yaşındaki her çocuk hırçın ve hiçbirinin poposu yer görmüyor. Gerçekten kötü niyetli yazmıyorum. Benim de çocuğum var. Çocuklarınızı anlamak için gelişimle ilgili birkaç kitap okumanızı tavsiye ederim.
Eğer çocuklardan gelişim dönemlerine uymayan şeyler istersek hep ters teper ve aksi, huysuz, yaramaz diye nitelediğimiz çocuklar ortaya çıkar. Mümkünse bir psikologdan yardım alın.
Özellikle çocuklarınızın yanında onlara yaramaz vb. sıfatlar söylemeyin

Ergenlik zaten var olan bişey bu öyle 5 6 yıllık bişey değil ki şurada 10 yaşında çocuğu olan gerçekten 2 yaş sendromu yaşadım dese yalan. Benimde çocuğum huysuz ama bunun için doktor doktor gezip sendromu için çareler aramadım. Ergenlik araştırılacak bişey değil bilinen yaşanan bişey.
Tamam siz blug çağını kabul ettiginiz için blug çağı var. Ama 2 yaş sendromunu kabullenmedginiz için yok. 2 yas sendromunu arastirmadim bile diyorsunuz. Ee neye göre yok ya da var dyorsunuz? Neymiş bu huyu suyu naisly degisirmis, sendrom ne anlatirmis hic bilgi yok ama eleştirip hayir yok bu demek var. O zaman bende dünya düz diyeyim. Nasılsa gözümle görmedim , arastirmadim da mesela 😃

Sizin nesil nasıl büyüttü ? Eminim o cagda da çocuğunu alıp konuşan, oynayan çok ebeveyn yoktu su zamanki gibi aynı. Neden kendi neslinizu yuceltme cabasindasiniz. Hatta çocuk çok agliyor diye koca kari metodlari uygulaniyordu. Neden bizim bunlardan haberimiz yok gibi davraniyorsunuz. İnsan bir sure sonra geçmişi istedgi gbi hatırlarmis sizinki de o misal. Bende gördüm bizden önceki nesli hala daha buradaki yazilardan da konustugum buyuklerden de görüyorum nasıl yetiştirildiğini geçmişte. Yuceltmeyin rica edeceğim her şey meydan da bizimkilerde sizinkilerde. Çok çok ahim sahim yetismis bireyler olsalardi sizin nesilinkiler tv haberlerinden elitlik akiyor olurdu ama neler akıyor hepimiz biliyoruz 😏😂
Ne demek istiyorsun uslubuna dikkat et git kahve iç yada. Benim yetiştirdiğim çocuğa kurban ol sen bana yorum yapma büyüüt sen robot gibi telefon tablet çocuğu yorum yapsan da görmüyorum artık engelledim seni!!!!! parçalama kendini hadi başka kapıya naş naş....belki o tvde gördüklerimiz senin mantıktakiler nede olsa İnternet öğretiyor her türlü pisliği hadi bakalım hayırlısı başka yoruma muhatap değilim seninle...

Ne demek istiyorsun uslubuna dikkat et git kahve iç yada. Benim yetiştirdiğim çocuğa kurban ol sen bana yorum yapma büyüüt sen robot gibi telefon tablet çocuğu yorum yapsana görmüyorum artık parçalama kendini hadi başka kapıya naş naş....belki o tvde gördüklerimiz senin mantıktakiler nede olsa İnternet öğretiyor her türlü pisliği hadi bakalım hayırlısı başka yoruma muhatap değilim seninle...
Benim uslubumda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sizinle fikir alışverişinde bulabiliriz diye düşünmüştüm ama ağır yanilmisim. Bende bu şekilde bir konusma tarzi ile goruslerimizi degerlendirmek istemem zaten. İnternet tu kaka ise telefonu yerine birakmanizi yeglerim maşallah benden aşağı kalir yaniniz yok 😃 hala siz biz diyorum yalnız 😂😂 kendime inanamadim şuan ama çevrede çok var bu düşünce yapısı artik bağışım sanırım 😂

Doktora gösterdiniz mi ? Hormonlarla ilgili bir şey olabilir mi acaba hiperaktiflik vs

Düşündüm aslında eşim çocuklarına hiç toz kondurmaz büyük oğlan pek dilini döndüremiyordu doktora götürelim dil bağımı var acaba dedim yok benim oğlumun bişeyi deyip kestirip attı sağlık ocağına kontrole gittiğimizde anca o zaman doktora gösterebildim...Yani eşimi bu konuda ikna edemem geri kafalı biri bu konularda bilmiyorum nasıl yaparım bi yolunu bulucam artık

X