- 24 Şubat 2022
- 2.530
- 5.879
- 33
- Konu Sahibi AryaEvaninAnnesi
Ne diyeceğimi bilemedim.. 10 yıldan fazladır kk dayım ama ilk kez bir konuyu okuyup darmadağın oldum... Anne değilim, olmayı hiç istemedim... Ama burada sizi ve Arya'yı tanıyınca annelik nasıl muhteşem bir şey diye düşündüm... Acınız çok derin, imtihanınız çok çetin olmuş ama bence dünyadaki en iyi annelerdensiniz, Allah size ve eşinize sabır ihsan eylesin buna sebep olanların hesap verdiğini duymayı da gönülden diliyorum, iki cihanda hesap versinler inş.
Bu süreçte bunları kimseye anlatamadım. Dinlemediler beni. Pandemi öyle bi bahane oldu ki insanlara. Bende tek başıma yaşadım. Bir yerlerde anlatmam gerekiyordu. Bu bir de Arya'nın yaşadıkları... Benim yaşadıklarım bana yaşattıkları da çok ağırdı insanların. Hala da değişmedi.Tanıdığına eminim... Hiç bebeğim olmadı ama bir sürü bebek kedim oldu. Bir tanesini on günlük buldum, gözleri yaralıydı, veterinere götürdüm ciğerleri gelişmemiş yaşamaz dedi, gözleri de görmüyordu kuzumun. Şırıngalarla besledim 20 gün, bir kez eşime dedim ki işim var biraz, sen besler misin, yemedi mamayı, ne zaman ben gidip onu avucuma yatırdım mamadan önce parmaklarıma sarıldı hiç gitmez gözümden... Yattığı yerde uzaktan seslenirdim minicik başını kaldırır arardı beni başka hiç bir sese tepki vermezdi... Demem o ki bebekler biliyor, Arya'da biliyordu, Allahın sevgiye özel kıldığı bir iletişim var, sizi çok çok çok sevdi Arya biliyorum
Annelik duygusu her zaman bir bebeğe olacak değil ki hem. Benim de bir kedim var. Arya öldükten 1 hafta sonra sahiplendim. Tam bir sarman kendisi. Şimdi kocaman oldu. Aldığımda bebekti. Şimdi kucağımda yatıyor, kucağımda durmayı çok seviyor. Sanki benim bebeğim o gibi.
Bazen bir bitkiye bazen bir çiçeğe, bazen bir kediye bazen bir köpeğe, bazen ezmemek için yolunu değiştirdiğin karınca yuvasına ve bazen yolda kenara aldığın bir salyangoza bile şefkatle yaklaşmak, çöpü yere atmamak için saatlerce cebinde taşımak annelik. kediye, köpeğe, tüm canlıya ve doğaya karşı da olabilir. Aslında tamamen sahiplenme duygusu. içinizde annelik varsa sevgiyle büyüyecek bir çocuk, bir kedi, bir bitki hepsi güzel. Sevgi ile büyüyen her şey güzel. O yüzden amacım Arya'nın sevgiyi hissetmesiydi.