Bir çaresi bulunur mu?

pollyan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
537
2
0
İstanbul
Kızlar ben ne yapacagımı ne edecegimi şaşırmış durumdayım.Buralarda dertleşecek kimsem yok o yüzdn size danışmak fikir almak istedim iyi ya da kötü lütfen yardımcı olun.
Dün hersey normaldi öglen kayınvalidemin dükkanına gittim,dükkanda ortagı var kayınvalidem yok. X teyzeye annem yok mu dedim hastaymıs yatıyo dedi.İstersen ara buradaki telefondan dedi ardından kayınvalidemin evini aradım.Kayınvalidemin kolunun omuz kısmında kireçlenme çıkmış,kolumu bile kıpırdatamıyorum dedi,yanında da kimse yokmus,evde tekmiş sesi de bayagı kötü gelince işten izin aldım 1de kayınvalideme gittim neyse işte akşam yemeği için çorba ve bamya yemegi yaptım bizede yiyecek bişeyler hazırladık yedik,topladım sofrayı ,yıkadım fln çay koydm annemin arkadası geldi çay servis ettim fln sonra eşim,kayınpederim ve kaynım işten geldi.
Sofrayı hazırladım yemek yedik,bulaşıgı yıkadm o sırada görümcem geldi annesine bakmaya neyse anne yarına yemek yapalım mı dedim yok kızım bugün yapılanlarda yeriz dedi

Bende oturdum koltuga sonra görümcem süpürgeyi açayım anne dedi ,anne de dinlen biraz sonra süpürürsün dedi.Bende eşimin yanındaydım,o sırada eşim bana baktı fısıldayarak sen bugün evi süpürmedin mi dedi. Yok yemek yaptım o bu fln derken süpürmedim dedm Şimdi süpür dedi görümcemle ortak süpürdük evi.Ama eşimin bu lafına çok içerledim neyse tekrar çay yaptım servis falan saat 22.20 haliyle uykum geldi yüzüm düşmüş.22.30 gibi kalktık yolda eve giderken eşim niye surat astın dedi bende surat asmadm dedim sadece üzüldüm dedm.Neden dedi. senin süpürmedin mi demene dedim ,Sonuçta yemek hazırladm bulaşık falan sanki hiç bişi yapmamısım gibi konusuyosn dedim.

Sonra teller vardı duvarda eşim beni duvara yasladı.Çok mu zormus dedi süpürge cekmek nolmus dedi cektiysen görmüyo musun dedi kadın kolunu kullanamıyor hem ben yemek saymayı kadınlıktan saymıyorum dedi,iki yumurta kırarsın al sana yemek dedi önemli olan temizliktir dedi.Bende dedm neyse yürüyelim falan ama eşim cok sinirlenmişti öküzz ya.Sonra elinde ekmek vardı onunla vurdu bana yolda 2 defa sonra arkasına bakmadan yürümeye başlad. Bende peşinden gitmedim başka bi yoldan eve gittim ondan önce varmısım.

Bizim ev bahçe katı bi binadan giriliyo bi bahçe kapısından demirli bahçe kapısından girince amerikan camlı kapı ve mutfak var. Neyse eve girdim hemen apartmandan girilen çelik kapıyı kilitledim bahçe kapısını kilitledim ve mutfagın kapısını da kilitledim.
10 dk geçti eşim denen o öküz geldi çelik kapı kilitli olunca açamadı (arkada da anahtar vardı çünkü). Sonra bahçe kapısına geldi kilidi açtı mutfaga girdi ama bu sefer mutfagın kapısı kilitli oldugu için kaldı orada.Yaklasık bi 5 dk uğrastı ac su kapıyı diye en son öküz öküz bagırmasın diye gittim açtım kapıyı .Kapıyı açmamla hızlı şekilde içeri girdi. Kapının tam karsısında pormanto var beni oraya itti cam tuz buz bana vura vura yatak odasına kadar getirdi bi baktım burnum kanıyo ( cama vurdugunda oldu sanırım)
ama nasıl kan oluk oluk sonra gördü kanadıgı falan bıktım senden,senle evlendigim güne lanet olsn fln dedi.Hiç bişi demedm acıdan sonra kendisini salona kilitleyip orada yattı ben 1e kadar uyuymadm

Ardından bi kagıda not yazdım.( Sen benim burnumu kırdın ya bu akşam artık biz bittik, bana son şiddetindi bu.artık beni sevmedigini çok iyi anladım.Ben işten izin alıp gitmiştim senin bana teşekkür etmen gerekirken bunları yapman adaletsizlik yazdım. En alta da beni bir daha göremeyeceksin hoşcakal!) yazdım kapıya koydum sabah kalktıgımda gitmişti kagıt da yerinde yoktu büyük ihtimalle okumus kağıdımı.

Kızlar ben bu öküzle napacam? Yeter bu yaptıkları.Ben ben olmaktan çıktım artık.Burada çok sevdigim bir ablam var.Bu akşam onda mı kalsam acaba?

Eve gitmek istemiyorum.Onu görmek istemiyorum.Çok mutsuzum inanın intiharı bile düsünüyorum ama ailem yıkılır.

canım benim bence biraz sakin davran kendine karşı hızlı kararlar alma sakın kaç yıllık evlisiniz ve cocugunuz var mı?

bırak da pişman olsun biraz bekle ama evi terk etmek care deil bunu askın unutma nasılsa geri gelecek die dusunuyolar cunku.

Allah sabır versin canım.neden bu kadar sinirlenmiş ki...sana teşekkür etmesi gerekirken??erkekleri anlamak gerçekten zor

Anlattıklarınızı iki kere okudum. Gerçekten eşiniz çok ama çok haksız davranmış.. İnanın üzüldüm şuanki kalp kırıklığınıza.

Eğer kayınvalidenizle aranız iyiyse bu durumu onunla konuşabilirsiniz..

Bence evi terk etmeyin.. Off inanın ne diyeceğimi şaşırdım..Ayrılmak istediğinize dair birşey yazmamışsınız..

Ne olursa olsun size böyle davranmasını affetmeyin.. Kendisini nasıl affettireceğini o düşünmeli.

yaşadıklarınız çok kötü...
ama bunları yazıp arkasından ne yapacağım demeyeceksiniz...
ya yazmayacaksınız...ya uygulayacaksınız....
yoksa daha çok kırılır o burun...

esinize surekli öküz diye hitap etmenizden hoslanmadim , kaba bir soz ve bir bayana yakismiyor ,
ortada sorun olabilecek bir durumda gormedim , neden supurmedin demis , sizde vaktim olmadi vsvs demissiniz , kapanmis olay ,
neden uzattiniz ? ve kapilari kitlemekte neyin nesi oluyor , bu davranisinizda hos degil , orasi onunda evi , kapiyi kitleme gibi bir luksunuz yok , onun yaptiklari guzel demiyorum ama , cok fazla buyutup , kirmissiniz bir birinizi son derece ,
daha bir sene olmamis evleneli , ama ortada saygi , sevgiye dayali hic bir sey gormedim ben yazdiklarinizdan :)

orası onun evi degil canım babamın evi babam aldı ona evi.Öküz diyorum çünkü canım ne kadar yanıyor tahmin edemezsiniz.Kusura bakmada yolda o hareketleri yapan vuran kıran birinin babamın evinde işi olamaz bence artık

bu adama öküz değilde ne dedir aşkım canımmı denir. adam olmadığı kesin diğer tüm kötü hakaretleri hak ediyor

daha bir yıllık evlisiniz ve eşinizden şiddet görüyorsunuz
gerçekten çok üzüldüm durumunuza.
kendi paranızı kendiniz kazanıyormuşsunuz
ben olsam böyle bir adamla aynı evde yaşamaya korkarım
bugün burnumu kıran yarın kafamı kırar diye.
çok geçmiş olsun

İnanmıyorum ya vurmak ne demek, bu ilk şiddeti değildir sanırım böyle sudan nedenlerle kavga çıkarıp döven insan daha önce de yapmıştır. Sen işten izin alıp gidiyorsun kayınvalidene bakıyorsun, yemek yapıyorsun, evi süpürmemek sorun oluyor. Görümce de bir garip yemek yapayım mı evi süpüreyim mi, bunlar akşam yapılcak şeyler değil ki, ki kadın hastayken temizlik mi düşünür insan. Sen de çalışan bir kadınsın onun evini süpürmek zorunda değilsin ki. Senin bu olayda tek hatan, bu kadar basit nedenlerle yolda sana vuran adama kapıyı açmamak olmuş, ilgilenmicektin kapı kilitli olunca daha da delirmiş saldırmış sana. Bence bir doktora git darp raporu al. Hatta şikayetçi ol rezil olsun bütün herkese.

bak canım benim bence evi terk etmeseydin..ama nasılsa olmus bi kere artık kayınvalıdene anlat durumu bence. bole salakca bi seyden insan mı dövulur yahu üstelik calısan bir bayansın ve yeni evlı sayılırsınız .. affetmek deil konu ama kendisi yaptıgının yanlıs oldugunun farkına varcak en onemlisi bu kendini ezdirme bi de dikkat et bakalım telefonuna gitiği geldiği yerlere kafasını karıstırmaya calısan birileri olabilir etrafında erkekler bole zamanlarda da bole asırı tepkıler veriyolar cunku.

Dikkatinizi çekmek için yazmak istedim.Eşi duvara yaslayarak yani bir nevi şiddet gösterek ve elindeki poşeti vurarak tartışmayı başlatmış.

Yani neredeyse şiddeti hak etti diyeceksiniz.

Saygısızlığa karşı alttan alınmıyor herdefasında..Burada bir yorumu okuyoruz biz, öncesinde çok defa yapılmış bu.

Elbetteki kapıyı kilitlemesi doğru değil ama bayanların koruma içgüdüsüdür bu..

İnşaallah konuşarak anlaşırlar..Evliliğin ilk yılları bazılarında zor geçiyor.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim saolun.Kayınvalidemle aram iyide kimse yogurdum ekşi demez ki dinler dinler kızar belki ona ama daha fazla ne yapabilir ki?Oğlum der bagrına basar.Yok affetmek öyle kolay degil bunu sineye cekmem bu sefer.

bence sakinleşin zira çelişiyorsunuz kendinizle...
babanızın eviyse ve babanızın evinde işi yoksa açmazdınız o kapıyı...o burun da kırılmazdı...
babanızın eviyse o notta bir daha bu eve gelme yazardınız beni bidaha görmeyeceksin vs değil...
babanızın evi olduğunu yüzüne vuracağınız kocayla evlenmezdiniz hatta...
burda birçok kadının yaşadığı birçok şeye üzülüyorum...ama çok merak ediyorum bunları yaşayan kadınlar da kendilerini hiç sorguluyorlar mı...
dayak yediniz Allah düşmanıma vermesin geçmiş olsun...
ya dayak yedim bu evlilik bitmiştir diye ona göre davranırsınız...
ya da dayak yedim ama unutur evliliğimği sürdürürüm dersiniz o zaman bu kadar efelenmeye gerek yok...farklı bir yol çizmek gerekir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…