• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir boşanma meselesi ; vicdanimla mantığım arasında kaldım :(

Sevgili arkadaşlar şimdi herkesten başta özür dileyeyim biraz uzun bir konu başınızı şişirmem umarım.
O kadar çok araftayımki anlatamam. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.4 yıllık evliliğim bitmek üzere boşanma aşamasındayım. 3 yaşından birde kızım var.Şimdi herşeyi detaylıca yazacağım size.
Eş kişisi ile tanıştığımızda 4 yıllık öğretmendim. memleketime yeni tayin olmuştum. Bu 4 yılı maddi anlamda çok müsrif gecirdim. Yalnız yaşıyordum evde tek başına yemek yapmak istemedim dışardan yedim,diş tedavisi(ozelde), el borclarim, kredi kartı vb.. şeylerle kredi çektim.Sonra es kişisi ile tanıştırildim. Ona suan evlenmeyi dusunmedigimi kredi borcum olduğunu eğer beklerse nasıl olsa ailemin yanında kalıyorum ödeme miktarını yukseltirim daha çabuk bitiririm.1 yıl sonra da evleniriz dedim.aa olmaz senin borcun benim borcum dedi.birlikte öderiz dedi.hayır olmaz dedim. bir sinirlendiğinde basıma kakarsın olmaz dedim. Asla yapmam öyle bir Sey diye sözler verdi. Beni bir şekilde ikna etti ve gerçekten güvendim ve kabul ettim.
Daha sonra nikahimiz olduktan sonra tayin için düğünden 5 ay önce nikah oldu.Kendisi Başka bir bankadan hem benim kredimi kapatmak hemde ev esyalarimiz için toplu bir kredi çekti.(30 bin kadar)beraber odemeye basladik.e benimde nisanlilik surecinde dugun alisverisi ceyiz falan derken birsuru masrafim oldu.kendisi borç sevmezmis benim hala nisanliyken kredi kartlarimi odedi kapattı.bunu ben istemedim. Evlendikten sonrada öğrenim kredimi odedik. Şuan okurken garip geliyor biliyorum ama inanin hiçbirini ben istemedim. Ve herseyi okadar içtenlikle yapiyorduki bilemedim.
Daha sonra dugunumuz oldu ve ben ertesi günü kartimi verdim. Ve hep ondan harçlık almaya başladım. 5 lira 10 lira hatta sinirliyse önüme atardi. Derken 4 yıl hep böyle geçti para konusunda canıma okudu. Inanin bu para konusu bende yara oldu. Hep başıma kakti. Bir iki defa ayrılık konuşmasında önüme hesaplar yapıp koyuyordu. Benim maaşim olduğu gibi ondaydi. Ben hep 5,10 gibi harcliklarla yaşadım.Hamileligimde dahil birgün olsun evime temizlikci almadım her işimi kendim yaptım. Yeri geldi halilarimi perdelerimi kendim yikadim. Her gün 3 çeşit yemegim hazırdı. Kisliklarimi hazirlayan, evde tarhanasini, tursusunu yapan bir kadın oldum.evimle cocugumla mutlu olmaktan başka bir derdim olmadı.
O ise sinirliyse ve tartışmalarda haksizsa beni parayla vururdu.iste o zaman sesim cikmazdi.cunku sucluydum borclarim vardı beni hep buna inandirdi.ilk arabamizi almak için dugundeki altinlarimizi bozdurmus küçük birseyde kredi cekmistik uygun birsey almıştık.borclarimiz bitincede iki yıl önce sıfır bir araba aldık (75 bin )bende bileziklerimi verdim.
Evliligimiz icinde Hakaretler küfürler (mal , gerizekalı , senin mayan bozuk kızım , seni adam edememisler tamammi ben adam edeceğim seni, embesiil embesiil, sen bir ruh hastası şizofrensin, senden ana olmaz senden bir b.. olmaz.anaya bak anaya vb...)bunlar tartışırken söyledikleri.sonrada dayak girdi içine ve en son kızımın gözünün önünde yere yatırıp bogazimi sıktı tekmeledi polis cagirdim uzaklaştırma kararı ile gitti bu evden.
Şuan mağduru oynuyor mahkemeye delil olarak hep ödeme dekontlari sunmuş. Başka kötü birseyim yoktu ki.Hatta evliligim icinde de cok harcamalar yaptigimi hep borc odedigini belirtmis.ilk araba icin cektigi krediyide yine bana cektigini soylemis.ailesinide şahit yapmış.Benim delillerim ise doktor raporu,morarmis vücut fotograflarim,hakaretli mesajları, evdeki verdiği hasarlar.
Şimdi size sorum şu avukatim her türlü yasal alacagimi almam gerektiğini hatta tazminat falan, ailem sadece arabadaki hakkımı almam gerektiğini söylüyorlar. Mantigim kızımın da hakkı olarak ve bu 4 yıldır yasadiklarimin, gozyaslarimin bir bedeli olarak almalıyım diye düşünüyorum.Ama vicdanim bir kurusunu almamam gerektiğini borçlu olduğumu söylüyor.(benim için ödediği 30 bini buluyor kredim+ öğrenim kredim+2 tane k.kartim )bu arada odedi derken beraber odedik benim maas kartim hep ondaydi.Sizce ne yapmalıyım? ??

Not:Nafakayi tabiki alacağım zaten kızımı 6 aydır görmeye gelmiyor. Ben tazminat, arabanın yarısı kısmında kararsizim. Avukatim çok iddalı benden onay alsa düğünde takılan bileziklerimi bile alabileceğini söylüyor.

Öncelikle durumunuza çok üzüldüm,bu tür şeylerle çok karşılaşıyorum . Avukatınız sizin için en doğrusunu yapacaktır. Ama size tavsiyem birbirinizi çok fazla yıpratmayin. Ortak bir çocuğunuz var bunu asla unutmayın, allah yardımcınız olsun

Bütün haklarınızı hatta fazlasını alın bence. Sizde bir kusur göremiyorum anlattıklarınıza göre. Borçlarınızı ödeyerek sizi psikolojik maddi manevi kendisine mecbur bırakmaya çalısmıs. Kendi kazandığınız parayı dahi elinşzden almış sizin ona karşı bir borcunuz vefanız da kalmamıs. Madem bu işin geri dönüşü yok elinizden geleni ardınıza koymayın ilerde de pişman olmayın.

Kızınınızın önündeki olanları okuyunca gözümden yaş geldi Allah bildiği gibi yapsın onu ama siz de elinizden geleni ardınıza koymayın

evine bağlı para harcamayan bir bayanmışsınız ve bi nevi size iftira gibi o dekontlar siz ona en başında borcum var demişsiniz zaten
en azından kızınızın hakkını fazlasıyla alın Allah sizi ve kızını hayatın her anında güzel temiz insanlarla karşılaştırsın

Ne var ne yok donuna kadar al.

Psikolojik siddet, sözlu siddet, fiziki siddet

Ne ararsan var.

Avukatina birak alsin donunu ;) ne vicdani yahu.

Sanırım yanlış anlattım ailemde sizler gibi düşünüyor çocuğunun hakkı tabiki alacaksın diyor. Tazminatı almiyorsun madem arabadaki hakkını al diyorlar. Işte sorun eden benim
Valla o zaman siz tuhafsınız kusura bakmayın.
Zaten devlet çocuğu size verecek bu adam ilgilenmez kızıyla bari tüm haklarınızı alın da çocuk maddi olarak mağdur olmasın ilerde bunun lisesi üniversitesi var daha.
Ki ben devletin de aman aman yüklü tazminat hakkı vereceğini sanmıyorum size 3 5 bir şey olur ancak.
Avukatınızı dinleyin siz onlar tecrübeliler kaç dava görüyorlar vardır bir bildiği.

hani derler ya donuna kadar alin diye aynen onu yapin , arabayi da altinlari da herseyi alin

ve sizin nezdinizde burayi okuyan tum kadinlara da ders olsun yasadiklariniz

benim kocam ne kadar maas aldigimi bile bilmez , bir kere bile sormadi bana maasimi
bide sizler atm kartini veriyorsunuz

insallah bundan sonra cok mutlu olursunuz

Tazminatı borcunuza karşılık almasanız bile.Arabanın yarısı ve çocuğunuzun nafakasini almalısınız.

Şu an benim öğrenim kredimi de eşim ödüyor.Hatta bir dönem ben çalışmıyordum hem kira hem öğrenim kredimi her şeyi o ödüyordu şu an çalışıyorum.
Evet ben de maaş kartımı veriyorum ama ben para işiyle uğraşmayı sevmiyorum tüm ödemeler faturalar her şey onda ayrıca ben ne istersem onu alırız yanimda mutlaka nakit bulunur 50 100 lira kartimda gene mutlaka 300 400 bırakır acil durumlar için.
Ben kendi isteğimle veriyorum kartımı yani.
Onun dışında ben kardesime anneme para yollarim ufak tefek bir şey demek şöyle dursun memnun olur.
Yani bir sizin eski es değil karısının borcunu ödeyen öyle hoduk gibi gezmesin ödedim ettim diye.
Malesef siz pasif kalmışsınız sindirmiş sizi.

Şiddetin bedeli çoktur...

O 30 bini unutun. Avukatınıza sonuna kadar katılıyorum. Almazsanız ileride kızınız öğrenirse vallahi kızar size, niye almadınız diye. Ben olsam anneme kızardım. :)

Geçmiş olsun ayrıca, iyi ki kurtulmuşsunuz. Güzel ve özgür yarınlara, dayanışmayla... Sevgiler.

Sevgili arkadaşlar şimdi herkesten başta özür dileyeyim biraz uzun bir konu başınızı şişirmem umarım.
O kadar çok araftayımki anlatamam. Fikirlerinize çok ihtiyacım var.4 yıllık evliliğim bitmek üzere boşanma aşamasındayım. 3 yaşından birde kızım var.Şimdi herşeyi detaylıca yazacağım size.
Eş kişisi ile tanıştığımızda 4 yıllık öğretmendim. memleketime yeni tayin olmuştum. Bu 4 yılı maddi anlamda çok müsrif gecirdim. Yalnız yaşıyordum evde tek başına yemek yapmak istemedim dışardan yedim,diş tedavisi(ozelde), el borclarim, kredi kartı vb.. şeylerle kredi çektim.Sonra es kişisi ile tanıştırildim. Ona suan evlenmeyi dusunmedigimi kredi borcum olduğunu eğer beklerse nasıl olsa ailemin yanında kalıyorum ödeme miktarını yukseltirim daha çabuk bitiririm.1 yıl sonra da evleniriz dedim.aa olmaz senin borcun benim borcum dedi.birlikte öderiz dedi.hayır olmaz dedim. bir sinirlendiğinde basıma kakarsın olmaz dedim. Asla yapmam öyle bir Sey diye sözler verdi. Beni bir şekilde ikna etti ve gerçekten güvendim ve kabul ettim.
Daha sonra nikahimiz olduktan sonra tayin için düğünden 5 ay önce nikah oldu.Kendisi Başka bir bankadan hem benim kredimi kapatmak hemde ev esyalarimiz için toplu bir kredi çekti.(30 bin kadar)beraber odemeye basladik.e benimde nisanlilik surecinde dugun alisverisi ceyiz falan derken birsuru masrafim oldu.kendisi borç sevmezmis benim hala nisanliyken kredi kartlarimi odedi kapattı.bunu ben istemedim. Evlendikten sonrada öğrenim kredimi odedik. Şuan okurken garip geliyor biliyorum ama inanin hiçbirini ben istemedim. Ve herseyi okadar içtenlikle yapiyorduki bilemedim.
Daha sonra dugunumuz oldu ve ben ertesi günü kartimi verdim. Ve hep ondan harçlık almaya başladım. 5 lira 10 lira hatta sinirliyse önüme atardi. Derken 4 yıl hep böyle geçti para konusunda canıma okudu. Inanin bu para konusu bende yara oldu. Hep başıma kakti. Bir iki defa ayrılık konuşmasında önüme hesaplar yapıp koyuyordu. Benim maaşim olduğu gibi ondaydi. Ben hep 5,10 gibi harcliklarla yaşadım.Hamileligimde dahil birgün olsun evime temizlikci almadım her işimi kendim yaptım. Yeri geldi halilarimi perdelerimi kendim yikadim. Her gün 3 çeşit yemegim hazırdı. Kisliklarimi hazirlayan, evde tarhanasini, tursusunu yapan bir kadın oldum.evimle cocugumla mutlu olmaktan başka bir derdim olmadı.
O ise sinirliyse ve tartışmalarda haksizsa beni parayla vururdu.iste o zaman sesim cikmazdi.cunku sucluydum borclarim vardı beni hep buna inandirdi.ilk arabamizi almak için dugundeki altinlarimizi bozdurmus küçük birseyde kredi cekmistik uygun birsey almıştık.borclarimiz bitincede iki yıl önce sıfır bir araba aldık (75 bin )bende bileziklerimi verdim.
Evliligimiz icinde Hakaretler küfürler (mal , gerizekalı , senin mayan bozuk kızım , seni adam edememisler tamammi ben adam edeceğim seni, embesiil embesiil, sen bir ruh hastası şizofrensin, senden ana olmaz senden bir b.. olmaz.anaya bak anaya vb...)bunlar tartışırken söyledikleri.sonrada dayak girdi içine ve en son kızımın gözünün önünde yere yatırıp bogazimi sıktı tekmeledi polis cagirdim uzaklaştırma kararı ile gitti bu evden.
Şuan mağduru oynuyor mahkemeye delil olarak hep ödeme dekontlari sunmuş. Başka kötü birseyim yoktu ki.Hatta evliligim icinde de cok harcamalar yaptigimi hep borc odedigini belirtmis.ilk araba icin cektigi krediyide yine bana cektigini soylemis.ailesinide şahit yapmış.Benim delillerim ise doktor raporu,morarmis vücut fotograflarim,hakaretli mesajları, evdeki verdiği hasarlar.
Şimdi size sorum şu avukatim her türlü yasal alacagimi almam gerektiğini hatta tazminat falan, ailem sadece arabadaki hakkımı almam gerektiğini söylüyorlar. Mantigim kızımın da hakkı olarak ve bu 4 yıldır yasadiklarimin, gozyaslarimin bir bedeli olarak almalıyım diye düşünüyorum.Ama vicdanim bir kurusunu almamam gerektiğini borçlu olduğumu söylüyor.(benim için ödediği 30 bini buluyor kredim+ öğrenim kredim+2 tane k.kartim )bu arada odedi derken beraber odedik benim maas kartim hep ondaydi.Sizce ne yapmalıyım? ??

Not:Nafakayi tabiki alacağım zaten kızımı 6 aydır görmeye gelmiyor. Ben tazminat, arabanın yarısı kısmında kararsizim. Avukatim çok iddalı benden onay alsa düğünde takılan bileziklerimi bile alabileceğini söylüyor.
Tabii ki alacakdın ne hakkın varsa

Kusura bakmayin da esiniz sirket evliligi yapmis gibi dusunuyor. Adam ssnki esinden degil de ortagindan ayriliyor.
O kadar sindirilmissiniz ki psikolojinizi de alt ust etmis sizi de oyle dusunmeye sevk etmis. Su an saglikli dudunemiyorsunuz. Avukatinizi dinleyin. Onlar bu tip olaylari sIk sIk yasiyorlar. Siz avukata birakin.
Size vururken merhameti olmayan insani dusunmeyin artik. Vicdan yapmasi gereken biri varsa o. Ama esine siddet uygulayan nirinden de vicdan beklemeyin. Sadece kizinizin gelecegini dusunun. Gecmis olsun.
Size yasattiklarini hicbir seyle odeyemez o.

Bi kere dugunde takilanlar kadinin hakki hukuken
Dinen kadinin çalıştığı da kadinin hakki evi gecindirme zorunlulugu yok
O yuzden canim benim hic dert etme kendine al haklarini catir catir ye
Mehirin varsa onu da iste tazminatini da al
es kisisi de mal gibi kalsın

Ya o size mal embesil derken acıdı mı?
Ben mi çok çamurum siz mi melek karar veremedim.
Şimdi öğretmen maaşı 4000 ise. Sadece bir yılda 48000 eder. 192000 eder 4 yılda. Sen yenen hakkını kurtar derim.
Yavrunun ve senin gözlerinden öperim .
Not: Yaşadıklarına çok benzer şeyler yaşadım sadece o borcumu ödemedi ben kartımı vermedim.
Araba tazminat ve nafaka aldım.

Cok yanlış, gerçekten cok yanlis. Bizde de durum tam tersiydi. Esimin borclari vardi, hem de sizin bahsettiginiz mebladan cok daha fazla. Evlendik, ödedik, temizledik. Ama şunu da soyliyim ben de hata yaptim. Bi keresinde bi kavga sirasinda borc meselesini dile getirdim. Gururunu kirdim adamin. Borç da neymiş, kurban olsun kocama. O kadar pismanimki, keske kirmasaydim kalbini. Gerçekten cok onemsiz seyler bunlar. Hic kalp kirmaya degmez.

Sizin eşinizse sanki bu duruma takilmis kalmis. Hem nerden baksaniz 4 yilda 100binden fazla maas almissinizdir. Coktan odemissinizdir siz o borcu. Vicdanlik hic bisey yok hocam. O size bunu empoze ederken, bu psikolojik baski sonucu siz de bu durumu kabullenmissiniz sanki. Ayrica borcunuz vardiysa vardi, biliyodu da evlendi.

Back
X