bir bakın lütfen, eski eşimle ilgili...

zeysannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
119
0
96
İstanbul
merhaba! ben daha önce bi kaç kez konu açmıştım buraya. kaynanam ve sakat abisiyle aynı evde oturuyorduk. kaynanamla anlaşamadık. eşimde evi ayırmaktan yana değildi. ona göre sebebi abisinin bakımı ve maddi durumdu. bi gece kavga ettik ve ben evi terkettim. o zaman 4-5 aylık hamileydim. kızımı annemin evinde doğurdum. kızım 11 aylıkken de boşanma davamız oldu. yani 1,5 senedir ayrıyız. bu 1,5 sene de eşim barışmak için tek bir kere geldi. o antalyada senin istediğin bi yerde ev tutucam barışalım dedi yalvardı, bende hayır istanbul olacak yoksa barışmam, annenin olduğu yere gitmem dedim. biliyorum benim de çok hatalarım var, ama o an gözüm hiçbir şeyi görmedi. birazda akrabalarımın gazına geldim.
bu yılbaşında eşim (eski eşim) bizim eve kızımızı görmeye geleceğini söyledi. yılbaşında geldi. yemek yedik, ikimiz dışarı çıktık konuşmak için. ağladı, beni bırakıp nasıl gittin dedi, beni hala sevdiğini söyledi. tekrar barışır gibi olduk. annem abime söylemiş bizim durumumuzu. dün abim benimle konuştu. 1,5 senede bu adam senin için ne yaptı ki sen birden dönmeyi düşünüyorsun dedi. kızın şuan babasının uzakta olduğuna alıştı, ama eğer gider yine yapamazsan bu sefer gelemezsin, çünkü kızın babasına alışmış olur, onları ayıramazsın dedi. daha bir sürü şey söyledi.
sonra demin eşimle konuştum. annesinin evinin aynı bahçesinde bi ev daha var. orda otursak olur mu diyo. abisi sakat olduğu için bırakamam onu diyo. ben istemiyorum. tamam abisine bende üzülüyorum ama aynı bahçe içinde ev yine aynı evde oturmak gibi birşey. yemeğe çağıracaklar, yemeğe gelecekler, ne yapıosunuz hadi gelin diyecekler. yine huzurum olmayacak. bende eşime sen bana ilk geldiğinde istediğin yer demiştin, ya uzak bi yer isteseydim dedim. o zaman istemeye istemeye abime bakıcı tutacaktım diyor. şimdi neden yapmıyorsun diyorum. o zaman biz boşanmamıştık, abime yuvamı kurtarıyorum derdim birşey diyemezdi, ama şimdi boşandık diyo. abisi kendini satılmış, terkedilmiş hissedermiş.
bayanlar bana söyleyin. o beni seviyor, ben onu. ama şu aile konusunda anlaşamıyoruz. sizce iş daha da ciddileşmeden önünü kesmeli bitirmeli miyim? ne yapmam gerekiyo

iyi geceler öncelikle,

şunu söylemek istiyorum, sakat kelimesi çok yakışıksız olmuş, engelli kelimesini kullanalım lütfen.

iyi geceler öncelikle,

şunu söylemek istiyorum, sakat kelimesi çok yakışıksız olmuş, engelli kelimesini kullanalım lütfen.

pardon, ben normalde çok dikkat ederim böyle kelimelere ama telefonu şimdi kapattım ve telefonda o abisine sakat sakat deyince kafam dolu öyle yazmışım. kimseyi aşağılamak gibi bi amacım yok yani

Tavrınızı koyduktan sonra kimse sürekli gel-git yapmaz.. siz belli bir çizgi çizeceksiniz ki o şekilde devam etsin.. ayrıca sizin abiniz engelli olsaydı siz de bakmak yanında olmak isterdiniz.... bence biraz bencillik olmuş bu... sonuçta onun kardeşi.. eli ayağı tutuyor tabi ki kimseye muhtaç bırakmak istemeyecek.. bunun kadar doğal bir istek var mı arkadaşım...

bunlar 9 kardeş ve diğerleri misafir gibi. annesi var abisinin yanında ve kadın sapasağlam. bizim evliliğimiz çok iç içe olduğumuz için bitti. belki bencillik bilmiyorum ama abisi tek olsa hiç sorun yok, seviyorum hatta. ama annesi var.

sevgili üyeler,
kendi aramızda gurup oluşturuyoruz..15 kişi prokart alırsa 1tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibinin olacak..pro kart ise 30 lira..hem kk nin devamlı üyessi olacak hemde güzel bir hayır işine katkıda bulunacaksınızhttp://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-kulubu-pro-uyelik-kart-hakkinda/300666-peki-hepsini-okudum-kart-almak-istiyorum-yapmaliyim.html

http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/494796-15-cesur-yurek-araniyor.html
http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...i-okudum-kart-almak-istiyorum-yapmaliyim.html

Son düzenleyen: Moderatör:
canım eğer eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa,ortada bir de cocuğunuz var bu durumda biraz fedakarlık yapman gerektiğini düsünüyorum canım.
Çünkü evlenecek kadar sevebileceğin birini bulmak kolay değil,bulsanda cocuğun yabancı birine alışması zor.
Yani demek istediğim şuan yapman gereken fedakarlıktan cok daha fazlasını yapman gerekebilir.
O yüzden bence yapıcı olmaya çalış derim

öbür kardeşler yapmıyorsa bu onların vicdani sorunu.. lakin eşiniz onlar gibi düşünmüyor ben bakayım istiyor.. bu hususta engel olmayın bence.. çünkü inanın ilerde Allah korusun birşey olduğunda en çok siz vicdan azabı çekersiniz.. tabi ki kayınvalide ile iç içe olmak zordur aksini söylemiyorum.. fakat yine de ayrı evlerde olacakmışsınız.. ister yakın ister uzak sonuçta kapınız ayrı.. bir sorun mu yaşadınız, o zaman kaparsınız kapıyı görüşmezsiniz..

çok zor bir durum eşiniz içinde sizin içinde. ayrıntıları bilemiyoruz tabiki ama eşiniz de haklı. hem yaşlı annesi hem hasta kardeşi. bırakıp gitmek kendine başka bir şehirde düzen kurmak zor. aynı şehirde olup uzakta olsada muhakkak çalışıyordur işe gidip evine gelip kendi ailesiyle yani sizle ilgilenecek haliyle ve onlarla yine yeterince ilgilenemeyeceğini düşünüyor olabilir. hem sizinle hem onlarla olabilmek için yakını istemiş belliki. aynı bahçe değil ama aynı sokak aynı mahalle olacak şekilde de mi oturmazsınız?

öncelikle 9 degil isterse 15 kardesi olsun ama bes parmagin besi bir degil,kimisi daha merhametli kimisi vurdumduymaz..

eti tirnaktan ayiramazsiniz annesi sapasaglam diyorsunuz ama o durumda olan birine bakmanin zorlugunuda biliyorsunuz...

engel durumu ne bilmiyorum ama kalkamayacak durumdaysa erkekgin gücü bayaninkinden farklidir kaldiracak,tuvalete götürecek falan filan

yani yasamissiniz bunu sizde görmüssünüzdür..bu acidan cidden cok büyük bencillik Allah kimseyi ele ayaga düsürmesin..

fakat esinizle konusup annesiyle iliskinizde bir denge kurmasini isteyebilirsiniz..

cidden biraz empatiyle belkide hersey düzelir...belki o kadinda ders cikardi ne bileyim seviyorsaniz,istiyorsaniz

birlesin ama yok ben bunlari cekemem diyorsaniz hic kimseyi üzmeyin

kaynanam beni en baştan kabullenemedi. eşime düşündükleri ailesinden biri varmış ben sonradan öğrendim. biz bir yere gitsek eşimle eve geldiğimizde bana surat asar konuşmaz. eşimin izinli gününde eşim itiraz etmese takar koluna gezmeye akrabalara giderler, bana da evde otur abine bak der. onlar kapalı ben açığım, herkese beni vebalıymışım gibi anlatır. daha bir sürü şeyi var. ben ilk zamanlar onu çok seviyordum. kendi kendini soğuttu. haliyle bende ona yakın olmak istemiyorum

Bence de siz de abinizi dinleyin, gecmis gitmiş arkanıza bakmayın..

galiba en sonunda öyle olacak. çünkü tam anlatamıyorum ama annesinin yanında yaşayamam. ben bana birşey dediklerinde sesimi çıkartamıyorum. kırılınca kapımı kapatamıyorum. yine aynı şeyler olacak diye korkuyorum

Evinizin icinde ve sizin icinizde olup bitenleri biz bilemeyiz ve anliyamayiz. Bende kayinvalidem turkiyede ve ben yurtdisinda olmama ragmen esimle cok tartistik ben evimi birakip ucbucuk ayligina ailemin yanina gittim. Esim den hayatimizi bir duzene sokmayincaya kadar benim donmiycegimi soyledim. Eve dondugumde esimin ailesiyle birbucuk sene gorusmedim,burda bana cok yakin olan gorumcemi evime almadim. Kisaca tavrimi koydum ben sizin pesinizden degil siz benim pesimden geliceksiniz dedim, esim benden uzak durmaya dayanamiyor simdi gidip gelip sen iyiki varsin yanimdasin diyor. Gorumcelerim ve kayinvalidem kocamin bana simdiki duskunlugunun farkinda ne olursa olsun biz birbirimizi cok sevdik halada seviyoruz, Allah bozmasin. Sunu diycem benim cocugum olmamasina ragmen ben tekrar dondum tekrar denedim ve denedigime degdi, eger doneceksen tavrini koy dislerini goster saygini sevgini esirgemeden dengeyi saglamaya bakicaksin.

cooooooooooooooooooooooooooooook üzüldüm cooook ne aci
kac yasindasiniz birilerine muhtac olacaksiniz anneniz size hala bakmak zorunda kalacak bunlarda yetmiyormus gibi kardesinizin bir nevi sizin yüzünüzden daha dogrusu siz engellisiniz diye yuvasi yikilacak icim sizladi ben sadece onun yerine koyuyorum kendimi ve ................

Yapmayin derim sakin kimin ne olacagi hic belli olmaz sakin böyle bir sarti bile koymayin esinize tamam ayni evde kalmak zor olabilir ama Allah askiniza bukadarda bencil olmayalim ayni bahcede ayri evlerde otursaniz arada sirada bir tas yemek fazla koysaniz sofraniza ne olur ki ????
Hani size akil veren sizi savunan size cocugunuza kiyamayan abiniz varya o sizin kardesiniz iste digeride kocanizin kardesi !!
Ne olur kizmayin bana ama böyle bir sebepten dolayi cocugunuzda babasiz büyümeyi hak etmiyo
hele hele bukadar duyarli kocaniz terkedilmeyi hic haketmiyor ne kadar vicdanli negüzel bir insanki birakamiyor kardesini helall olsun böyle insanlar okadar az ki kiymetini bilin derim demekki yarin öbürgün Rabbim göstermesin ama size bisey olsa sizide birakmaz ...

abin haklı konuşmuş galiba..
tamam ,birbirinizi boşanmış olsanız da, halen seviyor olabilirsiniz,
fakat sevginiz de huzuru sağlamamış..

aynı yerde oturmak, yine sil baştan yaşatmasın sana ..

biraz yumuşadığını görünce aynı bahçedeki evde oturalım demeye başlamış eski eşin..

ayrı illerde olunca belki olur mu? bilemeyizki canım bizde, ne desek?:44:.

eğer gerçekten seviyorsanız bu bir engel değil bence.ne yani sırf kaynana yüzünden kızınızı babasından edemezsiniz.eğer eşinizle ilgili problem yoksa tek problem kayınvalideyse eşiniz ağırlığını koymalı ve annesini ciddi ciddi uyarmalı.çünkü bi kere boşanmışsınız bi daha eğer eskisi gibi olacaksanız ki probleminiz nedir tam olarak anlamadım,dönmenizin bi manası yok.
birde abisi konusunda lütfen biraz anlayışlı olun eşinize hakverin.
rabbim kimsenin yuvasını yıkmasın.hakkınıza hayırlı olanı nasip etsin

sizin çekip gitmeniz ve eşinizin çocuğunuz doğarken yanınızda olmaması ve tabiki dış mihraplar...bir sürü sıkıntı yaşamışsınız ama artık geçmişi orda bırakın..önünüze bakın..eğer bu adam gerçekten sizi seviyorsa ve sizde onu sevip onsuz yaşamanın keyifsiz olacağını düşünüyorsanız, bir orta yol bulun ve geçmişte yapılan hatalardan ders alıp bugün daha kararlı bir şekilde daha düzgün bir yola yine birlikte başkoyun..burada hisler çok önemli yani duygular!!! önemli olan onlar?? kalbiniz ne diyor?? çünkü anladığım kadarıyla eski eşinizin size karşı yaptığı hatalar affedilemez ve hayat boyu kafalardan silinmeyecek türden değil!!! bence kızınız için kesinlikle birleşmelisiniz, ama ben yine de sizin duygularınız diyorum?? elini tutmak istiyorsanız, tutun ve bir daha da asla bırakmayın!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…