merhaba! ben daha önce bi kaç kez konu açmıştım buraya. kaynanam ve sakat abisiyle aynı evde oturuyorduk. kaynanamla anlaşamadık. eşimde evi ayırmaktan yana değildi. ona göre sebebi abisinin bakımı ve maddi durumdu. bi gece kavga ettik ve ben evi terkettim. o zaman 4-5 aylık hamileydim. kızımı annemin evinde doğurdum. kızım 11 aylıkken de boşanma davamız oldu. yani 1,5 senedir ayrıyız. bu 1,5 sene de eşim barışmak için tek bir kere geldi. o antalyada senin istediğin bi yerde ev tutucam barışalım dedi yalvardı, bende hayır istanbul olacak yoksa barışmam, annenin olduğu yere gitmem dedim. biliyorum benim de çok hatalarım var, ama o an gözüm hiçbir şeyi görmedi. birazda akrabalarımın gazına geldim.
bu yılbaşında eşim (eski eşim) bizim eve kızımızı görmeye geleceğini söyledi. yılbaşında geldi. yemek yedik, ikimiz dışarı çıktık konuşmak için. ağladı, beni bırakıp nasıl gittin dedi, beni hala sevdiğini söyledi. tekrar barışır gibi olduk. annem abime söylemiş bizim durumumuzu. dün abim benimle konuştu. 1,5 senede bu adam senin için ne yaptı ki sen birden dönmeyi düşünüyorsun dedi. kızın şuan babasının uzakta olduğuna alıştı, ama eğer gider yine yapamazsan bu sefer gelemezsin, çünkü kızın babasına alışmış olur, onları ayıramazsın dedi. daha bir sürü şey söyledi.
sonra demin eşimle konuştum. annesinin evinin aynı bahçesinde bi ev daha var. orda otursak olur mu diyo. abisi sakat olduğu için bırakamam onu diyo. ben istemiyorum. tamam abisine bende üzülüyorum ama aynı bahçe içinde ev yine aynı evde oturmak gibi birşey. yemeğe çağıracaklar, yemeğe gelecekler, ne yapıosunuz hadi gelin diyecekler. yine huzurum olmayacak. bende eşime sen bana ilk geldiğinde istediğin yer demiştin, ya uzak bi yer isteseydim dedim. o zaman istemeye istemeye abime bakıcı tutacaktım diyor. şimdi neden yapmıyorsun diyorum. o zaman biz boşanmamıştık, abime yuvamı kurtarıyorum derdim birşey diyemezdi, ama şimdi boşandık diyo. abisi kendini satılmış, terkedilmiş hissedermiş.
bayanlar bana söyleyin. o beni seviyor, ben onu. ama şu aile konusunda anlaşamıyoruz. sizce iş daha da ciddileşmeden önünü kesmeli bitirmeli miyim? ne yapmam gerekiyo