Bir bakar mısınız? (Vücut sıkılaştırma/spor)

poncik159

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
327
361
18
Günaydın arkadaşlar,
Uzun zamandır hiç bir spor aktivitem yok. Aşırı pasif şekilde bir hayat geçiriyorum. Yaş ilerledikçe de haliyle ağrılar, problemler başladı. Üst bacak iç sarkmalari ile kol sarkmalarim çok fazla var. Bildiğiniz bingil bingil hamilelik doğum kilo al ver derken vücudum baya sarkti gerçi hiç bir zaman taş gibi değildi. Üniversite zamanı korkunç besleniyordum.
Sizlere sorum şu ben hoca eşliğinde ağırlık ve aletlerle cardio yapmayı dusundum. Kısa sürede sikilastirsin ve kilo verdirsin diye. Ancak bulunduğum yerde yalnızca kadınlara özel böyle bir spor salonu mevcut değil. Birebir ders alsam bile erkeklerle aynı ortam.
Reformer pilates var haftada 3 gün kadınlara özel. Sizce buna katilsam işe yarar mı? Pandemiden çok önce deneyimlemistim ise yaramamisti. Kalinlasmistim.
Reformer pilasteste ki hoca ile görüştüm kendinden çok emin incelme gösterirsiniz ancak düzenli gelmelisiniz. 1 ay da başlar fark ancak 3 ay da gözle görülebilir şekil olur dedi.
Sizce denemeli miyim? (Aylık 12 seans 3000 TL)

Bir de reformer aletini satın alsam kebdi ev ortamimda videolarla mi yapsam diye düşündüm. Meblağ yüksek ama uzun vadede iyi bir yatırım olur

Bu arada 65 kiloyum.

Merhaba,sarkmaların toparlanması için en etkili yöntem direnc antremanları yani ağırlık calısmak
Reformer pilates karın ,iç dıs bacak ve kol kaslarını calıstırır evet ama ağırlık antrenmanları kadar hızlı sonuc vermez.Daha cok esneklik,postur düzelmesi ve toparlanma sağlar.

Aleti evde alıp yapmak konusunda spor disiplini yokken motivasyon acısından verimli olmaz gibi,dogru form ve hareket kontrolü saglanamazsa zaten verim alamazsınız.Süreklilik haline getirip rutininize komple girerse uzun vade icin ileride düsünseniz daha iyi sanki.

Yerinizde olsam iyi bir hoca ile fitness salonuna yazılıp tenha saatlerde bir bayan hoca ile programımı yapardım.Düzenli bir program ve beslenme düzeni değisikliği ile 4.5 ayda yağdan 9 kg verdim.

Tebrik ederim sizi

Çalıştığım için gidebileceğim saatlerde Cok yoğun oluyor spor salonu. Bir de dediğim gibi küçük bir yer burası pek seçenek yok benim gibi tüm ilçe buraya geliyor. Seçeneğim yok denecek kadar az. Baslamazsam da kendi kendime hiç bir şey yapmadan bingil bingil yasantima devam edeceğim. Üzerine kiloda alacağım. Çünkü ne kadar diyet yapsamda hareket olmadığı için kilo veremiyorum. Yürüyüş yapayım dedim onda da sıkılaşma olmuyor sadece kalori kaybı gibi.

Pilatese gidersem eğer gittiğim yerde kadınlar için bir alan yapmislar yürüyüş bandı bisiklet falan var ekstra ücretle onları kullanabileceğim. 1 saat onlarda takilsam 1 saat pilates yapsam mı diyorum.

Anladim o zaman fitness hiç uymuyor gercekten.Hicbirşey yapmamak dediginiz gibi zaten en kötüsü.Reformer pilatese baslayip zaten kardiyo icinde kosu bandı ve bisiklet varmıs.1 er saat ayırırsanız etkili olur kesinlikle.Kardiyo ile yağ kaybı pilates ile sıkılasma saglarsınız.Beslenmeyi kesinlikle düzenleyin ama %80 beslenme bu isin biliyorsunuz

En iyi spor ağırlık çalışmak incelmek ve kısılaşmak için bu konuda emin ol baya bi bilgim var hoca erkek olsa veya salonda erkekler olsa bir önemi yok kimse kimseyle ilgilenmiyor
Ben kadınlara bakıyorum gittigimde bir tane kız vardı ya bir güzel ki vücudu insan heves ediyor maşallah dedim içimden. Döndüm kendime baktım kaç yıl çalışmam lazım kestiremedim

1 ay evde dayanabildim ya hayvan gibi spor yapiyorum ve evet baya daaaş oldu hic profilimi görmüyor musun tatlı kıss
Yaa profilden bakılıyor mu? Bazen forum konu baslıkları kısmı dısında ayrı bir alan geliyor o kısım profil konuları mı ki yeni üye de degilim ama hic bakmadim bilmiyorum dur bakayim

Bedeninizden memnun değilseniz harekete geçmeniz lazım .Çünkü yaş ilerledikçe daha zor olacak kilo verme kas kütlesini arttırma olayları.
Sadece sıkılaşma istiyorsanız pilates iyi bir şeçenek ama bana kalırsa özel ders alıp Fitmess salonundan ilerleyin.

Fıstık gibi genç bir kadın değilseniz kimse bakmaz Herkes kendi halinde sporunu yapıyor.İlla salon boş olsun diyorsanız sabah saatlerinde gidersiniz.

Yaa profilden bakılıyor mu? Bazen forum konu baslıkları kısmı dısında ayrı bir alan geliyor o kısım profil konuları mı ki yeni üye de degilim ama hic bakmadim bilmiyorum dur bakayim
Yukarda simşeke basınca yeni mesajlar geliyor ya sonra aşağıda yeni profil mesajları da oluyor akış yani oralardayim ben hep ulan hiç kahve zamanimızada mı denk gelmedin

Reformer pilates, sıkılaşma ve esneklik açısından faydalı bir seçenek olabilir, ancak direnç antrenmanları (ağırlık çalışmaları) kas gelişimi ve vücut şekillendirme konusunda daha etkili olur. Eğer fitness salonu kalabalık geliyorsa, reformer pilatesi yürüyüş bandı ve bisikletle destekleyerek iyi bir kombin oluşturabilirsiniz. Düzenli ve disiplinli bir şekilde devam ederseniz, 3 ay içinde gözle görülür değişimler yaşarsınız. En önemlisi, beslenmenizi de bu sürece uygun şekilde düzenlemek. Başlamak, en büyük adımdır!

Hep soylediğim gibi 1 0 dan büyüktür hiç birşey yapmamaktansa yürüyüş bile yapsan bir fark yaratır ama evde zor biraz ilk motivasyon için 3bin de pahali gelmedi bana

Yukarda simşeke basınca yeni mesajlar geliyor ya sonra aşağıda yeni profil mesajları da oluyor akış yani oralardayim ben hep ulan hiç kahve zamanimızada mı denk gelmedin
Ben bildigin cahil kalmısım? bazen bir konu ararken kelimeyi yazdığımda bu alanlara girebiliyordum da ayrı alan ya idrak edemedim bildirim geliyor mu peki bu kısımlardan? Takip edersem profili gelir herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…