- Konu Sahibi yellowbomb
-
ah canım benim üzme kendini bilezikte olmayıversin nolcak ki eğer onunla mutlu olacağına eminsen sade bir düğün yapın ev eşyalarınızı uygunlarından alırsınız. altın bilezik çok önemli değil. eşimin aileside hiç yardım etmedi eşimin birikimiyle kıt kanaat düğün yaptık herşeyin uygununa kaçtık hatta gelinliğin bile(( buda yetmezmiş gibi yakamızdaki altınları almak için kavga çıkarttılar. tabi vermedik ama içinden çalmış kaynanam neyse öbür dünyada hesaplaşırız dedik. kendi ailem yakamdakileride aldı vermedi. bir yatak odası aldılar hala başımıza kakıyorlar. çok aç yattığımız günler oldu eşim üzülmesin diye o uyuduktan sonra kalkar ağlardım. ama şimdi hem arabamız var hemde evimiz şükürler olsun. siz sabredin sadce allah en güzellerini veriyor.
bence sen ileriyi düşünmeden hareket ediyorsun.. erken evlenmek yerine daha iyi bir işe girmek için çabalamasına ağlamalısın bence...
aile sorunu hallettiğini düşünelim evlensenizde 600 lira ile kiramı vereceksiniz elektrik sumu ödiyecek geri kalanla üstüne bişeymi alacak buzdolabına yiyecekmi alacaksınız...
Bence ne mezunu bilmiyorum ama 600 lira ile çalışıpta aileye destek olup yıllarca birşeyler biriktirmeye çalışacagına bu dönemde okul mezunu değilse açıköğretimden okul okusun kpss ye girsin yada mezuniyetine göre daha yükse maaşlı bir işe girsin.. ozaman borçla bişe evlenseniz kolay üstesinden gelirsiniz...:88:
kızlar az önce konuştuk sevgilimle bu konuyu ...ben sana destek olayım dedim böle çok yavaş olur dedim çalışayım dedim...hemen yokkkk ben halletcem sen bana zaten destek oluyon dedi evde beni bekle yeter bana dedi...ama çok yavaş böle dedim tek başına olmazki dedim olur olur sabret dedi çok güzel olucak herşey dedi bana güven yeter dedi. birde ben bukadar bizelik istemiyorum dedim hani bunuda al yeter dedim 2 tane daha var çünkü hemen yok yok dedi ilerisi için dedi hem annen çok sevincek ben böle canımla dişimle bunları yapınca dedi.......işte böle lafı ağzımda bırakıyor kızlar......
olmazlar canım olmazlar..üstüne üstlük düğün takısını parasına göz dikerler....bizde herşeyımı eşim yaptı.ailesinin takacağı takıyı bıle kendı aldı sırf toplumda küçük düşmesinler diye....artı düğünden hemen sonra para istediler o kadar borca yapmışız ve hala ensemızdeler sinir oluyorum bu ay bile harçlığım yok oğlum gönder falanda filanda son kez yolla dedim başka yok dedim..anlayacağın canını sıkma bu durumlara sen nişanlına destek ol canımmmm...
canım bence senın sevgılının kafası az calışıyor ya daha evlenmeden neyın bırıkımı o zmana var bu cocugun bı guvencesı ..sen bosuna sıkıntı edıyosun ne bılıyım bana cok acıtasyon geldı ben hallederım ben yaparım sen sakın calışma fılan nerde kaldı bunlar ..kaldı ki kendın için calış yaa kendı masrafın için kendı paran için ıstemıyosa vermezsın üstüne basına alırsın mutfak ceyızını duzersın
evlensenizde geçinemezsiniz. sen çalış paranı biriktir. paranı biriktirmek için sevgilinde izin alman gerekmiyor. sevgilin yapsın gene bileziğini. babası düğün günü ver bileziği derse zorla kolundan alacak değil ya gösterirsin dişini olmaz borcumuz var bozduracaz borcumuzu kapatıcaz dersin müstakbel eşin birşey demezse...
biriktirdiğin paraların zararı olmaz çok yararı olur. kendi çeyizini fazlasıyla düzersin. artık eşya alma safhasına geldiğinizde sen alırsın emin ol sevgilinde o gün geldiğinde dur almayalım 1 yıldaha ben çalışayım biriktireyimde eşyayı seneye alırız demeyecektir. o bileziğini sen nakiti biriktirirsin...
en fakiri bile 5 bilazik takıyor demişsin böyle cümleler kulanma bu tarz konuşmayı eğer eşine yapmışsan bir kere bile sevgiin unutmaz takar bilezik diye... ayıptır böyle konuşmak ne kadar öyle düşünmüyorum bilezik istemiyorum desende kullandığın cümleler seni yalancı çıkartır (abla tavsiyesi) benimde eşim ailesinden hiç destek görmedi hatta biriktirdiği paranın bir kısmını babasına verdi sözlü olduğumuz dönemde askerlik borçlanması yaptırıp babasını emekli etmişti ki biz evlendikten sonra başımıza kalmasın diye... ben hep biriktirdim eşimde hep biriktirdi taktığı altınları hep kendi yaptı ve 5 tane değil 4 tane bilezik takmışlardı. hiç neden az takıyor demedim aklıma bile gelmedi çünkü biz o parayı başka şeylere harcamıştık e o bilezikleride koluma takıp gezmelere gitmeyecektim onlarda bozdurulacak ve harcanacaktı..
sevgilinin blezik yapmasını şu şekilde de düşünebilirsin o bleziği yapmayıp nakit biriktirse öyle bir babası varmış ki ikide bir para istiyor nakit para biriktirirse içinde zırt pırt tırtıklayacak parayı ve o para hayatta birikmez. ama altın veya bilezik öyle değil kolay kolay bozdurulmaz belki bilezik almasa şimdi o bileziklerin ederi kadar parayı biriktirememişti. o bilezikleri takı olarak değilde yatırım olarak para olarak düşünürsen daha iyi olur. ve son olarak dediğim gibi herşeyi eşinden bekleme ve para biriktireyim diye eşine söyleme biriktir sen o gün geldiğinde herşeyi senin çaban dahada kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır
yazmıycaktım ama dayanamadım..
okadar cok dugun konusmussunuz kı sevgılının meslegınle bıle ılgılenmemıssın
henuz okuyo ve buro evlenene kadar acamaz canım
okduktan sonra en ıı ıhtımal 5 sene sonra acabılır.
dugun dernek konusmak yerıne bırbırınızı tanımaya calıssanız.hayat beklentılerını anlamaya calıssan.
ayrıca bukadar dugun dıye dıretme. bırak yapmak ıstedıklerını yapsın.hayarla ılgılı ıstedıklerını yapamadan evlenırsenız mutlu olmayı bekleme.
ben bekarım benımde sevgılımınde maddı durumu ıı.ıkımızınde arabası var.sevgılım evımızın kredısını oduyo suan.aılelerdede sorun yok ama evlenmıyoruz. ben master o doktora yapıyo.aklımızıda peynır ekmekle yemedık
aşıkmı degılız cok sevıyoruz.sımdı dersınkı cok bulusuyosunuz ınan aynı sehırde bırbırımzıı aylarca gormedıgımız oluyo bazen haftanın 7 gunu calısıyoruz.
demek ıstedıgım dugun 2 saat sonra basbasa kalcaksınız bırakın dugunu planlamayı bırbırınızı tanıyın hayattan beklentılerınızı dunya goruslerınızın uyumunu tanıyın.
senın mutlaka calsıman lazım cunu dedıgın gıbı evden cıkmıyosun bellı.dısarda zor bı hayat var
sende bu hayatı bılkı esıne ılerde ona gore destek ol
ıyı nıyetının farkındayım ama gercekten henuz evlılık kararı ıcın o sorumluluk ıcın cok kucuksun. ben 24 yasındayım hala korkuyorum sen nasıl korkmuyosun.
mutlulukllar...
canım bırbırınızı tanımanız yıllara baglı degılkı.
evn dısına cıksaydın onu cok daha farklı tanırdın.baska erkeklerde gorecektın.segılını kıyaslayacaktın.baska sorular soracaktın.baska acılardan bakacaktın hayata.
para bırıktırmek ıcın degıl hayatı tanımak ıcın kesınlıkle calsımalısın. korkularını yen ve bıran once calısmaya basla
sevgilim nişanlanmak istiyor ama bense daha okuyorum merhaba arkadaşlar ben üniversite 3.sınıf öğrencisiyim sevgilim ise beden eğitimi öğretmeni ben okulumu bitirmeden nişan yapmak istediğini söyled, bana ben okulum bitsin sonra yaparız deyince de küstü sizce ne yapmam lazım ya onu da kıramıyorum ama ailem okulu bitirmeden bana böle bişe için izin de vermez iki arada bir derede kaldım ne olur bir fikir verin yardım edin:gitme:
yellowbomb selam;
açtığın konuların arasında yukarıda yazdığın konuya rastladım.burada okuyorum die yazmışsın.sevgilim beden eğitimi öğretmeni demişsin...
ama şuanda eğer yanlış hatırlamıorsam sevgilinin muhasebe bürosunda çalıştığını yazmıştın.bu konu 4 ay önce açılmış yaklaşık olarak...
sadece aklım karıştı benim.ayrıca nişanlanmak istediğini yazmışsın sevgilinin..
ve de..
bu konuna gelince de şöyle demek istiyorum sadece; çok toz pembe düşünüyorsun herşeyi.herşey senin düşündüğün gibi değil malesef..eğer durum böyle devam ederse çook ama çook pişman olursun sonunda..tamam seviyorsun,ama herşey sevgiyle bitmiyor malesef ...
bu söylediğine sen inanıyor musun
çocuğa birikim yap diyip duruyosun. sanırım dolar yapıp biriktiirsen evleneceğin zaman alırsın eşyaları. yoksa ben mi yanlış biliyorum. 5 sene önceden alıp hemen eve mi koymak gerekiyo.
4000 üzerinde maaşım var yuvamı kurabilmek için 1 sene bekledim ben. sana kolay gelsin.
ya hayat ne basitmiş. ben niye bukadar dert ediniyom ki kendimeee
hepimiz çalışıyoruzbu kadar hayattan korkarsan eğer evlenince ne yapacaksın. bütün yükü eşine bindirince eşin o sorumlulukların altında azcık maaşla gençliğinin baharında ezilirken senin evlilikle ilgili sevdiğin adamla birlikte yaşamayla ilgili kurduğun hayallerinden hiç birisi gerçekleşmeyecek. çünkü o güzellikleri yaşama fırsatınız olmayacak ödenmeyi bekleyen borçlar mutfak masrafı elktrik su derken hep bir sonraki ayı düşüneceksiniz...
evlendikten sonra patik örgü bilmem ne ile destek ourum diyorsun sence o iş o kadar kolay mı... benim arkadaşım iş bulamadı onlarca borcu vardı yaptı çeşit çeşit model model şapkalar yelekler zar zor bir mağaza buldu verdi satılsın diye bir tane bile satılmamış 3 aydır. o kadar kolay değil para kazanmak heleki dışardan bu şekilde ciddi çevren olmalı bunları alabilecek...
ne var canım bir mağazada tezgahtar olsan ne olabilir bir tanıdık aracılığıyla bi yerde tele falan baksan ararsan inan çok güzel işler bulursun. biraz dışarı açıl dışarıyı gör...
büro açacak demişin ne bürosu bilmiyorum ben mali müşavirim açtım büro yeni 6 aydır. ama eşim çalışmıyor olsa şu an bu ofis bizi zor geçindirir kredi ödememizi olmasa tabi. kredi ödüyoruz bide haliyle hayatta tek başına yetmez büro. 6 ay dile kolay ... ki benim mükellefim de var. hiç düşünüyor mu büro açarsa kimler iş verecek. herkes şimdi ben gelirim der o gün geldiğinde araki bulasın gelenleri... benim ailem hep ticaretle uğraştığından ben şanslıydım çevrem vardı ama acaba seninkinn çevresi varmı.
şuan olanla planınızı yapmalısınız. öbür türlü bütün planlarınız suya düşer... bileziği bitirecekte sonra beyaz eşyaya başlayacakta sonra beyaz eşya bitecek te ev eşyasına başlayacakta e bunun birde ev tutması gelinliği filan var ölme eşşeğim ölme 2012yide unut herşeyi sevgilinden bekleyeceksen...
eğer seviyorsan fedakar olacaksın sende çabalayacaksın. böyle destek olacaksın öbür türlü böle kukuman kuşu gibi oturur düşünürsün boş boş ... kızma söylediklerime ama gerçeği söylüyorum sana emek olmadan olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?