evlensenizde geçinemezsiniz. sen çalış paranı biriktir. paranı biriktirmek için sevgilinde izin alman gerekmiyor. sevgilin yapsın gene bileziğini. babası düğün günü ver bileziği derse zorla kolundan alacak değil ya gösterirsin dişini olmaz borcumuz var bozduracaz borcumuzu kapatıcaz dersin müstakbel eşin birşey demezse...
biriktirdiğin paraların zararı olmaz çok yararı olur. kendi çeyizini fazlasıyla düzersin. artık eşya alma safhasına geldiğinizde sen alırsın emin ol sevgilinde o gün geldiğinde dur almayalım 1 yıldaha ben çalışayım biriktireyimde eşyayı seneye alırız demeyecektir. o bileziğini sen nakiti biriktirirsin...
en fakiri bile 5 bilazik takıyor demişsin böyle cümleler kulanma bu tarz konuşmayı eğer eşine yapmışsan bir kere bile sevgiin unutmaz takar bilezik diye... ayıptır böyle konuşmak ne kadar öyle düşünmüyorum bilezik istemiyorum desende kullandığın cümleler seni yalancı çıkartır (abla tavsiyesi) benimde eşim ailesinden hiç destek görmedi hatta biriktirdiği paranın bir kısmını babasına verdi sözlü olduğumuz dönemde askerlik borçlanması yaptırıp babasını emekli etmişti ki biz evlendikten sonra başımıza kalmasın diye... ben hep biriktirdim eşimde hep biriktirdi taktığı altınları hep kendi yaptı ve 5 tane değil 4 tane bilezik takmışlardı. hiç neden az takıyor demedim aklıma bile gelmedi çünkü biz o parayı başka şeylere harcamıştık e o bilezikleride koluma takıp gezmelere gitmeyecektim onlarda bozdurulacak ve harcanacaktı..
sevgilinin blezik yapmasını şu şekilde de düşünebilirsin o bleziği yapmayıp nakit biriktirse öyle bir babası varmış ki ikide bir para istiyor nakit para biriktirirse içinde zırt pırt tırtıklayacak parayı ve o para hayatta birikmez. ama altın veya bilezik öyle değil kolay kolay bozdurulmaz belki bilezik almasa şimdi o bileziklerin ederi kadar parayı biriktirememişti. o bilezikleri takı olarak değilde yatırım olarak para olarak düşünürsen daha iyi olur. ve son olarak dediğim gibi herşeyi eşinden bekleme ve para biriktireyim diye eşine söyleme biriktir sen o gün geldiğinde herşeyi senin çaban dahada kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır