• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir aylık annenin işkencesi..

canim duydugum kadariyla tahin'in ustundeki yag iyi geliyormus, olmadi bebegin emerken acitiyorsa alternatif bi care olarak gogus pompasi deneyebilirsin.. sutunu arttirmak icinde rezene cayi dene, bende Allah nasip ederse yakinda bebek sahibi olucam ve duydugum en etkili yontemler bunlar, belki isine yarar.

sağlıklı günlerde büyüt bebişini göysüne bal sür belki faydası olur emzirmeden önce ıslak mendille silersin balın yaralara faydası olduğunu duymuştum

aktarlarda satılan orjinal kakao yağı çok iyi geliyor. kalıp kalıp oluyorlar hem doğal hemde hiç yara olmuyor her emzirmeden sonra sürerseniz iyileşecektir. Sağdan soldan gelen yorumları duymamazlıktan gelmekten başka çareniz yok malesef yeni anneleri yıpratmaktan haz alıyor insanlar.

denedim canım ama kızım o varken emmedi göğsümü.

Tatlm benım kuzım 7. Ayını tamamlamak uzere. Inan bana tam tamına 5 ay o agrıyı cektım. Ilk once kanıyordu. Sonraları hep iltihap topladı. Ucu hep beyazdı. Hele ki bebek gazlı ve sureklı emmek isteyen bir bebekse iyileşmesi coook zaman alıyor malesef. Soyle soyleyeyım, benım de denemedıgım sey kalmadı. En son annemın yaptıgı kantaron yagını kullandım. Baktım ki sürsem aynı sürmesem aynı. Artık mememe bi şeyler surmekten midem bulandı. En son lanet olsun artık hiç bi şey surmeyecegım dedım. Zahmet oluyor sadece keşke iyileştirse. :KK69:
Yanlıs emzirmediğime de eminim. Bebegım 2 gunlukken yenidogan yogun bakım hemşiresi nasıl emzirdiğimi gördü ve doğru emziriyorsun, bebek de iyi tutuyor dedi. :KK66:Velhasıl kelam bebek gazlıysa uzun sure ıslak kaldıgı ve kısa aralıklarla emzirdiğin için iyileşmesi zaman alıyor.
Sütün içinse bana kalırsa mama verme derim. Sut daha tam gelmıyor bu kadar kısa surede. Ve bebek gazlı ise meme hep agzında kalsın istiyor. Bunun sebeplerinden biri EMMENIN AGRISINI AZALTIYOR OLMASI, ikincisi ise MİDESİNDE GAZ OLDUGU İÇİN BOŞ KALAN YER KADAR EMEBİLMESİ VE GAZ CIKARDIGI ZAMAN YINE ACLIK HISSEDIP TEKRAR EMMEK ISTEMESİ. Kısır döngü yani. O yuzden mama verme bebegıne. Bırak daha cok emsın ve yeteri kadar sut gelsin. Sakın sagıp bıberonla verme! Senı emmekten vazgecer. Bebegım kolikti ve o kadar arastırdım ki bu sut konusunu, bana guven.:D
Bebegını de gule gule buyut. Allah saglıklı omurler nasıp etsın. Hayırlı evlat olsunlar hepimizin bebekleri inşallah:KK68:

Benimde aynı sorun vardı ve ovadril diye bir krem var onu kullandım ertesi gün iyileşti..Ondan önce hepsini denedim yaramamıştı. ovadrili sürdükten sonra emzirene kadar beklet ve bol suyla yıka çocuk için zararlı civa içeriyor çünkü. Birde kendi sütün iyi geliyor. Çeken bilir canım Allah yardımcın olsun. bende başta mama ve kendi sütümle besliyordum ama oğlum artık mama istemiyor 2 haftadır vermiyorum bende...biberonla artık hiç bişey içmiyor. İlk ayda benimde sütüm azdı ve hatta kayınvalidem çocuk her ağlaığında doymuyor yazık demesinden iyice azalmıştı sütüm. Sonra tavrımı koydum tek kelime dahi duymak istemiyorum dedim ve onlar gittikten sonra sütüm çoğaldı...mamayı bıraktık bu sayede. sakın kafana takma hep bol sütüm var diye pozitif ol, birde çekirdeksz beyaz üzüm çok arttırıyor aklında olsun.

canım ya bu acıyı çeken bilir benimde ilk bebeğimde oldu mememden akan kanı içiyordu ve kakası kanlı kanlı çıkıyordu bende senin sürdüklerinin hepsini denedim bu meret 40 günlük felandı yaralarım kapandı ama sızlaması 5 6 ay devam etti bende çarşafı sıka sıka emziriyordum ikinci bebeğimde çok korktum gene aynı olacak diye ama hiç olmadı aynı meme ama olmadı bende anlamadım sakın süt vermekten vazgeçme o bebeğin annesi sensin boşver millet istediğini desin geçeçecek bu sıkıntılar inşallah bebişinle mutlu sağlıklı bir ömür dilerim sana

canım ya bu acıyı çeken bilir benimde ilk bebeğimde oldu mememden akan kanı içiyordu ve kakası kanlı kanlı çıkıyordu bende senin sürdüklerinin hepsini denedim bu meret 40 günlük felandı yaralarım kapandı ama sızlaması 5 6 ay devam etti bende çarşafı sıka sıka emziriyordum ikinci bebeğimde çok korktum gene aynı olacak diye ama hiç olmadı aynı meme ama olmadı bende anlamadım sakın süt vermekten vazgeçme o bebeğin annesi sensin boşver millet istediğini desin geçeçecek bu sıkıntılar inşallah bebişinle mutlu sağlıklı bir ömür dilerim sana
Geçecek inşallah burda yazan arkadaşların tavsiyelerini hep not aldım. Deniyorum hepsini deneyeceğim. Mamayı azalttım demin baktım kan vardı ucunda yara olmuştu bembeyaz. Yarın cildiyeye gideceğim artık dayanamıyorum. Allah razı olsun canım benim önce süt her zaman. bende huzurlu mutlu bir ömür dilerim sana çocuklarınla :)

Tatlm benım kuzım 7. Ayını tamamlamak uzere. Inan bana tam tamına 5 ay o agrıyı cektım. Ilk once kanıyordu. Sonraları hep iltihap topladı. Ucu hep beyazdı. Hele ki bebek gazlı ve sureklı emmek isteyen bir bebekse iyileşmesi coook zaman alıyor malesef. Soyle soyleyeyım, benım de denemedıgım sey kalmadı. En son annemın yaptıgı kantaron yagını kullandım. Baktım ki sürsem aynı sürmesem aynı. Artık mememe bi şeyler surmekten midem bulandı. En son lanet olsun artık hiç bi şey surmeyecegım dedım. Zahmet oluyor sadece keşke iyileştirse. :KK69:
Yanlıs emzirmediğime de eminim. Bebegım 2 gunlukken yenidogan yogun bakım hemşiresi nasıl emzirdiğimi gördü ve doğru emziriyorsun, bebek de iyi tutuyor dedi. :KK66:Velhasıl kelam bebek gazlıysa uzun sure ıslak kaldıgı ve kısa aralıklarla emzirdiğin için iyileşmesi zaman alıyor.
Sütün içinse bana kalırsa mama verme derim. Sut daha tam gelmıyor bu kadar kısa surede. Ve bebek gazlı ise meme hep agzında kalsın istiyor. Bunun sebeplerinden biri EMMENIN AGRISINI AZALTIYOR OLMASI, ikincisi ise MİDESİNDE GAZ OLDUGU İÇİN BOŞ KALAN YER KADAR EMEBİLMESİ VE GAZ CIKARDIGI ZAMAN YINE ACLIK HISSEDIP TEKRAR EMMEK ISTEMESİ. Kısır döngü yani. O yuzden mama verme bebegıne. Bırak daha cok emsın ve yeteri kadar sut gelsin. Sakın sagıp bıberonla verme! Senı emmekten vazgecer. Bebegım kolikti ve o kadar arastırdım ki bu sut konusunu, bana guven.:D
Bebegını de gule gule buyut. Allah saglıklı omurler nasıp etsın. Hayırlı evlat olsunlar hepimizin bebekleri inşallah:KK68:
Teşekkür ederim canım benim yakınlığın için. Çeken bilir ve verilen bu tavsiyeler inan insanın psikolojiside düzeltiyor tek değilim demekki geçiyormuş diyorum çünkü hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor şu günlerin tadını çıkaramıyorum. İnşallah hayırlı evlatlar olurlar vatana bize. Tekrar teşekkür ederim :)

Benimde aynı sorun vardı ve ovadril diye bir krem var onu kullandım ertesi gün iyileşti..Ondan önce hepsini denedim yaramamıştı. ovadrili sürdükten sonra emzirene kadar beklet ve bol suyla yıka çocuk için zararlı civa içeriyor çünkü. Birde kendi sütün iyi geliyor. Çeken bilir canım Allah yardımcın olsun. bende başta mama ve kendi sütümle besliyordum ama oğlum artık mama istemiyor 2 haftadır vermiyorum bende...biberonla artık hiç bişey içmiyor. İlk ayda benimde sütüm azdı ve hatta kayınvalidem çocuk her ağlaığında doymuyor yazık demesinden iyice azalmıştı sütüm. Sonra tavrımı koydum tek kelime dahi duymak istemiyorum dedim ve onlar gittikten sonra sütüm çoğaldı...mamayı bıraktık bu sayede. sakın kafana takma hep bol sütüm var diye pozitif ol, birde çekirdeksz beyaz üzüm çok arttırıyor aklında olsun.
Tamam canım teşekkür ederim bende tavrımı koydum dün kimseye söylenmesini istemiyorum sütüm az mama veriyorum diye şikayet eder gibi. Bende keserim yakın zamanda inşallah mamayı azalttım iyice. Teşekkür ederim cevapladığın için. Allah yardımcımız olsun :)

Aynı sorunu yaşadım medela meme ucuyla sorun çözüldü tavsiye ederim iyileşene kadar ki benim 1 ayı bulmuştu bu uçla emzir hem bebek daha rahat emiyor hem sen acı çekmiyorsun

İyi günler arkadaşlar.. Umarım bana yardımcı olacak birileri vardır burada..Benim bir aylık bebeğim göğsümü emdikçe göğüs uçlarım içe doğru dayanılmaz şekilde sızlıyor. Bu durum herkesin başında normal diyorlar ama bu kadar uzun sürmesi canımı sıkıyor. Doğumdan itibaren emzirmek işkenceye dönüştü. Doktora gittim mantazol antibiyotik ağrı kesici verdi fakat faydasını göremedim. Saf zeytinyağı vita yağı bepanten lansinoh vazelin kullanmadığım şey kalmadı ama hala acıyor uçları zaten ufak kabarcık gibi bazen kan toplanıyor kısım kısım. Bebeğim emdikçe dişlerimi dudaklarımı ısırıyorum her seferinde acıdan. Birde sütüm yetmiyor bunun yanında mama veriyorum. Artık mama vermeyince içime sinmiyor sanki doymuyor gibi. Emdikten sonrada fena şekilde içten içe sızlıyor canım çok yanıyor. Birde etrafın konuşması efendim mama verirsen şöyle böyle yemiyorsun yemek içmiyorsun bilmem ne sütün olmaz tabi mama verdiğin için pişman olacaksın diye söylenmeleri çekiyorum.Sanki keyfimden veriyorum mamayı. Birgün fena patlayacağım bu yüzden. Bir rahat bırakın nefes aldırın şu lohusa annelere. Yeni bir hayatın verdiği sorumluluk bir yana birde bu can sıkıcı şeyler baskılar.. Neyse çok asabiyim. İnşallah meme uçlarındaki sıkıntı için yardımcı olabilecek birileri vardır. İnanın çok berbat insanı bezdiren bir durum. Allah kimselere göstermesin.
lansolın krem ve avent gogus kalkanı kullanıyorum yara olucakken gectı..kalkan cok ıse yarıyor ıyılesmesınde..ve meme ucunı degıl kahverengı bolgeyı vereceksın..ılk once elınle uzat ooyna ıyıce cıksın oyle ver agzına..

Back
X