Tatlm benım kuzım 7. Ayını tamamlamak uzere. Inan bana tam tamına 5 ay o agrıyı cektım. Ilk once kanıyordu. Sonraları hep iltihap topladı. Ucu hep beyazdı. Hele ki bebek gazlı ve sureklı emmek isteyen bir bebekse iyileşmesi coook zaman alıyor malesef. Soyle soyleyeyım, benım de denemedıgım sey kalmadı. En son annemın yaptıgı kantaron yagını kullandım. Baktım ki sürsem aynı sürmesem aynı. Artık mememe bi şeyler surmekten midem bulandı. En son lanet olsun artık hiç bi şey surmeyecegım dedım. Zahmet oluyor sadece keşke iyileştirse.

Yanlıs emzirmediğime de eminim. Bebegım 2 gunlukken yenidogan yogun bakım hemşiresi nasıl emzirdiğimi gördü ve doğru emziriyorsun, bebek de iyi tutuyor dedi.

Velhasıl kelam bebek gazlıysa uzun sure ıslak kaldıgı ve kısa aralıklarla emzirdiğin için iyileşmesi zaman alıyor.
Sütün içinse bana kalırsa mama verme derim. Sut daha tam gelmıyor bu kadar kısa surede. Ve bebek gazlı ise meme hep agzında kalsın istiyor. Bunun sebeplerinden biri EMMENIN AGRISINI AZALTIYOR OLMASI, ikincisi ise MİDESİNDE GAZ OLDUGU İÇİN BOŞ KALAN YER KADAR EMEBİLMESİ VE GAZ CIKARDIGI ZAMAN YINE ACLIK HISSEDIP TEKRAR EMMEK ISTEMESİ. Kısır döngü yani. O yuzden mama verme bebegıne. Bırak daha cok emsın ve yeteri kadar sut gelsin. Sakın sagıp bıberonla verme! Senı emmekten vazgecer. Bebegım kolikti ve o kadar arastırdım ki bu sut konusunu, bana guven.

Bebegını de gule gule buyut. Allah saglıklı omurler nasıp etsın. Hayırlı evlat olsunlar hepimizin bebekleri inşallah