• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir aylık annenin işkencesi..

bebeğinizi emzirirken kuru vermeyin meme ucunu,karbonatlı su ile mutlaka silin.hem meme ucuna iyi gelir.hem de bebeğin ağzı pamukcuk olmaz.

İyi günler arkadaşlar.. Umarım bana yardımcı olacak birileri vardır burada..Benim bir aylık bebeğim göğsümü emdikçe göğüs uçlarım içe doğru dayanılmaz şekilde sızlıyor. Bu durum herkesin başında normal diyorlar ama bu kadar uzun sürmesi canımı sıkıyor. Doğumdan itibaren emzirmek işkenceye dönüştü. Doktora gittim mantazol antibiyotik ağrı kesici verdi fakat faydasını göremedim. Saf zeytinyağı vita yağı bepanten lansinoh vazelin kullanmadığım şey kalmadı ama hala acıyor uçları zaten ufak kabarcık gibi bazen kan toplanıyor kısım kısım. Bebeğim emdikçe dişlerimi dudaklarımı ısırıyorum her seferinde acıdan. Birde sütüm yetmiyor bunun yanında mama veriyorum. Artık mama vermeyince içime sinmiyor sanki doymuyor gibi. Emdikten sonrada fena şekilde içten içe sızlıyor canım çok yanıyor. Birde etrafın konuşması efendim mama verirsen şöyle böyle yemiyorsun yemek içmiyorsun bilmem ne sütün olmaz tabi mama verdiğin için pişman olacaksın diye söylenmeleri çekiyorum.Sanki keyfimden veriyorum mamayı. Birgün fena patlayacağım bu yüzden. Bir rahat bırakın nefes aldırın şu lohusa annelere. Yeni bir hayatın verdiği sorumluluk bir yana birde bu can sıkıcı şeyler baskılar.. Neyse çok asabiyim. İnşallah meme uçlarındaki sıkıntı için yardımcı olabilecek birileri vardır. İnanın çok berbat insanı bezdiren bir durum. Allah kimselere göstermesin.
Meme ucu catlagi icin madecassol krem ablama cok iyi gelmisti. Doktorunuza danisabilirsiniz bu konuda recetesiz satiliyor sanirim ama emin degilim.

Biberonu bende meme ucuna en yakın olanından aldım ilk zamandan beride aynı biberondan kullanıyorum. Bu yüzden hem göğsümü emiyor hemde biberondan faydalanıyor bırakmadı şükür. Dediğiniz gibi psikolojik olabilir doymuyor etmiyor aranıyor ağlamasın yavrum diyerek mamaya yüklenmek iyi değil. Hemşire demişti SMA mamasnı kullanabilirsiniz diye hala onu veriyorum. Emziren anneler için humana still çayını içiyorum.Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim hepinize. Hepsini deneyeceğim inşallah şifa bulurum.

canım benim yaa okurken içim sızladı resmen benimde canım yandı .. umarım en kısa sürede düzelir ..allah bebişini huzurla sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah ..:nazar::KK46::KK68:

İyi günler arkadaşlar.. Umarım bana yardımcı olacak birileri vardır burada..Benim bir aylık bebeğim göğsümü emdikçe göğüs uçlarım içe doğru dayanılmaz şekilde sızlıyor. Bu durum herkesin başında normal diyorlar ama bu kadar uzun sürmesi canımı sıkıyor. Doğumdan itibaren emzirmek işkenceye dönüştü. Doktora gittim mantazol antibiyotik ağrı kesici verdi fakat faydasını göremedim. Saf zeytinyağı vita yağı bepanten lansinoh vazelin kullanmadığım şey kalmadı ama hala acıyor uçları zaten ufak kabarcık gibi bazen kan toplanıyor kısım kısım. Bebeğim emdikçe dişlerimi dudaklarımı ısırıyorum her seferinde acıdan. Birde sütüm yetmiyor bunun yanında mama veriyorum. Artık mama vermeyince içime sinmiyor sanki doymuyor gibi. Emdikten sonrada fena şekilde içten içe sızlıyor canım çok yanıyor. Birde etrafın konuşması efendim mama verirsen şöyle böyle yemiyorsun yemek içmiyorsun bilmem ne sütün olmaz tabi mama verdiğin için pişman olacaksın diye söylenmeleri çekiyorum.Sanki keyfimden veriyorum mamayı. Birgün fena patlayacağım bu yüzden. Bir rahat bırakın nefes aldırın şu lohusa annelere. Yeni bir hayatın verdiği sorumluluk bir yana birde bu can sıkıcı şeyler baskılar.. Neyse çok asabiyim. İnşallah meme uçlarındaki sıkıntı için yardımcı olabilecek birileri vardır. İnanın çok berbat insanı bezdiren bir durum. Allah kimselere göstermesin.
Silikon meme ucu denedin mı canım

Haklısınız yardımcı olmak yerine daha çok yerme boğma durumu oluyor.. Teşekkür ederim..

Dediğiniz gibi kahverengi kısımın hepsini vermeye çalışıyorum. Birde yatarak emziriyorum sezeryan oldum oturarak alışamadım henüz. Belki de değiştirmem lazım artık. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

evet herşey herkese dert oluyor bebeğimin altını başka odada değiştirmem bile söylenti oldu.

Bende önce emziriyorum kendisi bırakana kadar daha sonra aranıyorsa ağlıyorsa mama veriyorum ağlama yoksa vermiyorum. Artık bende kulak asmamaya başlayacağım olacak gibi değil.

Haklısınız bir noktada. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama doymadığını inanın anlıyorsunuz. alışmasın diye biberona önce emzirme daha sonra eğer hala doymamışsa mama veriyorum ben direk mamadan başlamıyorum umarım o kısır döngüye girmem.

İnşallah düzelir. Bende silikon uç denedim fakat kızım almadı sizinki gibi. Dişimi sıkıp dayanmaya çalışıyorum.
Benim de 3 aylık bebeğim var o nedenle sizi iyi anlıyorum.Meme ucu hassasiyetim benim iki ayda tamamen geçti.Kİ benim bebeğim erken doğdu emmedi diye düzenli sağarak süt veriyorum,buna rağmen iki ay sürdü.Acaba emzirme pozisyonunuz yanlış olabilir mi?Bebek sadece meme ucunu değil kahverengi kısmı da ağzına alıyor mu?GEçmeyen hassasiyetler genelde pozisyon yanlışlığından kaynaklanıyor deniyor.Bİr de emzirme pozisyonlarını araştırıp farklı pozisyonlar uygulasanız.

Başlığı okuyunca aklıma çok kötü şeyler geldi, yüreğim hop etti bir an. Çok şükür değilmiş. Emzirme şeklinizden değil bence çünkü ablam da yatarak emziriyordu.

Ben de aylarca çektim o yaralari, iyi gelen tek krem garmastan olmustu. Mama konusunda da bir sure mamayi kesip kilo takibi yapmaniz lazim. Kilo artisi olmaz ya da kilo kaybi olursa mama baslayabilirsiniz. Saglikli buyuyen bir bebegin 6 aylik oldugunda dogum kilosunun 2 katina ulasmasi beklenir. Buna gore bebeginiz 3 kilo dogduysa ayda ortalama 500 gr almasi yeterlidir. Daha fazlasını bekleyerek mama vermeyin.

Cok cooook gecmis olsun
Bilirim o acilari :/
Bana drum iki krem vermisti karistirip surmustum bidahada olmamisti(ama adlarini unuttum belki eczaci bilir bence sorun)
Bu zamana kadar bir suru krem ve bitkisel seyler kullandim

Aynı dertten muzdarip bir4 insan olarak sana şu tavsiyeyi verebilirim arkadaşım. Cok faydasini gördüm, hiç bir ilacin yapamadığını yaptı iki günde geçirdi. Kantoron yağı. Bu yağı alıp göğüs uçlarına sürüp su ya da kola kapağıyla kapat. 1 , 2 gün uygularsan inşallah faydasını goreceksin..

bir kaç gun gogsunu hava alacak şekilde açık tutarsan iyileşecektr birde bebege memenin sadece ucundan emzrme koyu olan yerlerine kadar almsını saglrsan agrın olmz muhtemelen bndn oluyrdr

Aynı sorun bende 3 ay brlki daha fazla sürdü kopmuştu artık hiç bişey fayda etmedi cilt dr görünene kadar bana bir recete hazırla dı yaklaşık 7tane ilaç hepsini karıştırıp eczacı bi ilaç yaptı o ilacı sürdüm göğüslerimdrm süt fışkırdı resmen hep mikrop kapmış göğüs uçlsrım kapanmış sanada ni cildiye görünmeni tavsiye ederim

Ben henüz doğum yapmadım ama doğum yapan arkadaşımın da aynı durumu vardı. Avent in silikon uçları çok işine yaramış. Mutlaka doğumdan sonra ihtiyacın olacak bir kutu al demişti.
Bir de silikon uç deneyin. Zeytinyağı da iyi geliyor diyorlar.

Diyecek hiçbirseyim yok size.. dua edeyim Allah korusun Siz yasamayin bu acıyı..

Yahu kafanız mı iyi sizin?
bu olayı yaşayanlar silikon meme ucu tak demiş,şu krem demiş bu merhem demiş şu yöntem demiş..
bunların hiçbirini denedin mi? yoook..cevap bile vermemişsin.
Tey marttan beri bu acıya mı katlanıyosun çözümü varken?Öte yandan E sen niye açtın konuyu önerileri sallamayacaksan?
ben daha ne diyim..

eski bir konuymuş ama anne olacaklara benimde bildiğim bir yöntem var....bu acıyı çok iyi bilen biri olarak yazmadan geçemedim....hamileliğin 5-6.aylarından itibaren göğüs uçlarınızı hergün kolonya veya alkollü pamukla ile silin...göğüs uçları sertleşsin ki bebek emmeye başladığında sıkıntı yaşanmasın.....

Back
X