- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.121
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
imdi anne memesinibtaklit eden biberonlar var. onlari alan bebekler memeyi birakmiyor. ilk kizimda ben de cok hassatim ama ikincide iki ayliktan itibaren verdik mecburen biberon cunku ise basladim. emmeyi birakmadi.sütünün bol olması için de kimseye kulak asma .. bol bol su iç.. bir de boza bana çok yaramıştı...
yalnız şu da bir gerçek ki... biberondan mama emmeye alışan bebek, bir daha memeden zorlanarak emmek için çabalamak istemiyor
biberondan emmesi için extra bir çabaya ihtiyacı yok , biberon ağzındaki delik meme ucundan daha geniş..
ona alışınca memeyi reddediyorlar zamanla..
s
imdi anne memesinibtaklit eden biberonlar var. onlari alan bebekler memeyi birakmiyor. ilk kizimda ben de cok hassatim ama ikincide iki ayliktan itibaren verdik mecburen biberon cunku ise basladim. emmeyi birakmadi.
dogumdan itibaren biberonla msma veren ark var oglu iki yasinda ve daha emmeyi birakmadi. fizyolojik biberon verilirse ve emme sonrasi biberon olursa emmeyi birakmaz insaallah
Eger ayva bulabilirseniz ayva cekirdeklerini bir cay bardaginin icine koyun ve yarisina kadar su ekleyin, 1 gun bekletin o jel gibi bir kivama gelecek. Onu sürün hemen geciyor. Biz yengeme yapmistik yaralari falan hemen gecmisti. Ama bu mevsimde ayva bulabilir misiniz bilemem. Bi de Allah evladinizi size bagislasin...
Haklısınız yardımcı olmak yerine daha çok yerme boğma durumu oluyor.. Teşekkür ederim..bi faydam olmaz maalesef bu konuda , ama bende öyle 40 çıkmadan eve doluşan insanlara sinir olurum .... kadın bi nefes alsın yaaa ...üstelik kim diyor mama verme pişman olursun diye ... hiç sütü olmayan anneler ne yapsın ... aağzı olan konuşuyor laf olsun diyesanki keyfinden veriyorsun ... takılma arkadaşım sen insanlara sen annesin çocuğun için en iyi şeyi sen bilirsin
Dediğiniz gibi kahverengi kısımın hepsini vermeye çalışıyorum. Birde yatarak emziriyorum sezeryan oldum oturarak alışamadım henüz. Belki de değiştirmem lazım artık. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.HAyırlı olsun bebeğiniz. Yanlış emziriyor olabilir misiniz?Bebiş sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını kavramalı. Her annede oluyor bu sanırım ama 1 ay baya uzun bir süre. Sütünüzün bollaşması ve kalitesi için de bol su,yeşil sebze,bulgur ,balık yiyin. Boza,bira mayası tabletleri ve malt içeceği sütü artırıyormuş(sütüm erken kesildi,araştırdım ama geç buldum bu bilgiyi) Bir de göğüs uçlarınıza tahinin üzerine çıkan yağ kısmını sürün,iyi geliyor
evet herşey herkese dert oluyor bebeğimin altını başka odada değiştirmem bile söylenti oldu.Ayni sikinti benzese vardi canim.. Eziyet gibiydi emzirme acidan.. Ben birde hic bi kremi kullanamadim çünkü yikasam bile bol suyla bebeğim surdugim zaman bisey midesi bulaniyodu sabrettim o aciya hep birde emzirme yastigi kullandım ozaman bebisim biraz daha düzgün durduğu için daha doğru kavriyodu göğsümu zamanla azaldi acim ve geçti çok şükür kirkina doğru..sanirim yapilabikcek herşeyi yapmissin sende birde bebegin göğsünü doğru kavramasini sağla belki ise yarar.. O laf söyleyenlere kulak tikamak çok zor sanirim ama mecburuz benim bebeğim iki aylij oldu.. Emmesi mamasi emziği uyuma sekli sancisi herşeyi herkese dert oldu resmen.. Duymamazliga gel canim.. ElimiDe olsa da hic mama vermesek keşke sanki çok kolay onca aciyla emir üstüne birde mama hazirla ver.. Zaten yeterince yorucu oluyor bu aylarda
Bende önce emziriyorum kendisi bırakana kadar daha sonra aranıyorsa ağlıyorsa mama veriyorum ağlama yoksa vermiyorum. Artık bende kulak asmamaya başlayacağım olacak gibi değil.bebeginiz hayirli olsun.
benim de ikibci brbegimde meme uclari yara oldu. kizim iki hafta kan icti. her yolu denedik en son esim bir merhem yapti. icindesaf lanolin var bir de antibiyotikli mergem kattim ozel.. dedi tam icerigi bilmiyorum. tabi yaralar o kadar derindi ki ne sursen faydasiz. o merhem, mumkun oldugunca acik birakma ve emzirirken kalkan kullanma sayesinde yaralar szaldi. yaralar iyilesti derken mastit oldum . uzun lafin kisasi tam iki aylikti bebek ve ben hala berbattim. sut iki aya dengeleniyor. vucut da yaklasik uc aya. siz kalkan kullanin asiri yara yerleri havalandirin. lanolin surun. dogru emzirin. bebek doymuyirsa da mams verin ama once emzirme sonra mams. ibsanlara asla kulak asmayin. lohusalik uc ay. bu uc ayda cok dikkatli olunmali tam tersine tacizlerin de en yogun oldugu donem...
Haklısınız bir noktada. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama doymadığını inanın anlıyorsunuz. alışmasın diye biberona önce emzirme daha sonra eğer hala doymamışsa mama veriyorum ben direk mamadan başlamıyorum umarım o kısır döngüye girmem.Bebeğinize sütün yetmediğini neden düşünüyorsunuz?
Çoğu anne gereksiz yere mama başlıyor
Biberona alışan çocuk meme emmiyor ve az emince süt azalarak kısır döngüye girerek emzirme sonlanıyor.
İnşallah düzelir. Bende silikon uç denedim fakat kızım almadı sizinki gibi. Dişimi sıkıp dayanmaya çalışıyorum.geçmiş olsun..
o acıyı benim kadar iyi bilen var mıdır acaba?
kan ve iltihap akıyordu, her emzirmeden sonra ucu koptu mu diye bebeğimin ağzını kontrol ediyordum
denemediğim şey kalmadı, kendi sütünü sür dediler, lansinoh, zeytinyağı...3 kremi karıştırdım garmastan, vazelin bi de bişi daha vardı.. sonra yurtdışndan bir krem getirttim..
3 ay çektim yavaş yavaş düzeldi..
düzeldikten sonra "tahinin üzerinde biriken yağ" iyi geliyor diye duydum ama benimki geçmişti artık.. onu bir dene istersen..
Allah kolaylık versin..
bebeğin daha küçük , 1 küçük parmak kadar süt emiyorsa doyar midesi ufacık daha..
sütünü sağarsan anlarsın belki ne kadar çıktığını..
bir de silikon uçlar var onu dene istersen.. ama benim oğlum emmemişti ben onları takınca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?