• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir aylık annenin işkencesi..

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.121
598
İyi günler arkadaşlar.. Umarım bana yardımcı olacak birileri vardır burada..Benim bir aylık bebeğim göğsümü emdikçe göğüs uçlarım içe doğru dayanılmaz şekilde sızlıyor. Bu durum herkesin başında normal diyorlar ama bu kadar uzun sürmesi canımı sıkıyor. Doğumdan itibaren emzirmek işkenceye dönüştü. Doktora gittim mantazol antibiyotik ağrı kesici verdi fakat faydasını göremedim. Saf zeytinyağı vita yağı bepanten lansinoh vazelin kullanmadığım şey kalmadı ama hala acıyor uçları zaten ufak kabarcık gibi bazen kan toplanıyor kısım kısım. Bebeğim emdikçe dişlerimi dudaklarımı ısırıyorum her seferinde acıdan. Birde sütüm yetmiyor bunun yanında mama veriyorum. Artık mama vermeyince içime sinmiyor sanki doymuyor gibi. Emdikten sonrada fena şekilde içten içe sızlıyor canım çok yanıyor. Birde etrafın konuşması efendim mama verirsen şöyle böyle yemiyorsun yemek içmiyorsun bilmem ne sütün olmaz tabi mama verdiğin için pişman olacaksın diye söylenmeleri çekiyorum.Sanki keyfimden veriyorum mamayı. Birgün fena patlayacağım bu yüzden. Bir rahat bırakın nefes aldırın şu lohusa annelere. Yeni bir hayatın verdiği sorumluluk bir yana birde bu can sıkıcı şeyler baskılar.. Neyse çok asabiyim. İnşallah meme uçlarındaki sıkıntı için yardımcı olabilecek birileri vardır. İnanın çok berbat insanı bezdiren bir durum. Allah kimselere göstermesin.

bi faydam olmaz maalesef bu konuda , ama bende öyle 40 çıkmadan eve doluşan insanlara sinir olurum .... kadın bi nefes alsın yaaa ...üstelik kim diyor mama verme pişman olursun diye ... hiç sütü olmayan anneler ne yapsın ... aağzı olan konuşuyor laf olsun diye :110: sanki keyfinden veriyorsun ... takılma arkadaşım sen insanlara sen annesin çocuğun için en iyi şeyi sen bilirsin :D:KK37:

HAyırlı olsun bebeğiniz. Yanlış emziriyor olabilir misiniz?Bebiş sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını kavramalı. Her annede oluyor bu sanırım ama 1 ay baya uzun bir süre. Sütünüzün bollaşması ve kalitesi için de bol su,yeşil sebze,bulgur ,balık yiyin. Boza,bira mayası tabletleri ve malt içeceği sütü artırıyormuş(sütüm erken kesildi,araştırdım ama geç buldum bu bilgiyi) Bir de göğüs uçlarınıza tahinin üzerine çıkan yağ kısmını sürün,iyi geliyor

Ayni sikinti benzese vardi canim.. Eziyet gibiydi emzirme acidan.. Ben birde hic bi kremi kullanamadim çünkü yikasam bile bol suyla bebeğim surdugim zaman bisey midesi bulaniyodu sabrettim o aciya hep birde emzirme yastigi kullandım ozaman bebisim biraz daha düzgün durduğu için daha doğru kavriyodu göğsümu zamanla azaldi acim ve geçti çok şükür kirkina doğru..sanirim yapilabikcek herşeyi yapmissin sende birde bebegin göğsünü doğru kavramasini sağla belki ise yarar.. O laf söyleyenlere kulak tikamak çok zor sanirim ama mecburuz benim bebeğim iki aylij oldu.. Emmesi mamasi emziği uyuma sekli sancisi herşeyi herkese dert oldu resmen.. Duymamazliga gel canim.. ElimiDe olsa da hic mama vermesek keşke sanki çok kolay onca aciyla emir üstüne birde mama hazirla ver.. Zaten yeterince yorucu oluyor bu aylarda

bebeginiz hayirli olsun.
benim de ikibci brbegimde meme uclari yara oldu. kizim iki hafta kan icti. her yolu denedik en son esim bir merhem yapti. icindesaf lanolin var bir de antibiyotikli mergem kattim ozel.. dedi tam icerigi bilmiyorum. tabi yaralar o kadar derindi ki ne sursen faydasiz. o merhem, mumkun oldugunca acik birakma ve emzirirken kalkan kullanma sayesinde yaralar szaldi. yaralar iyilesti derken mastit oldum . uzun lafin kisasi tam iki aylikti bebek ve ben hala berbattim. sut iki aya dengeleniyor. vucut da yaklasik uc aya. siz kalkan kullanin asiri yara yerleri havalandirin. lanolin surun. dogru emzirin. bebek doymuyirsa da mams verin ama once emzirme sonra mams. ibsanlara asla kulak asmayin. lohusalik uc ay. bu uc ayda cok dikkatli olunmali tam tersine tacizlerin de en yogun oldugu donem...

geçmiş olsun..
o acıyı benim kadar iyi bilen var mıdır acaba?
kan ve iltihap akıyordu, her emzirmeden sonra ucu koptu mu diye bebeğimin ağzını kontrol ediyordum :(

denemediğim şey kalmadı, kendi sütünü sür dediler, lansinoh, zeytinyağı...3 kremi karıştırdım garmastan, vazelin bi de bişi daha vardı.. sonra yurtdışndan bir krem getirttim..
3 ay çektim yavaş yavaş düzeldi..

düzeldikten sonra "tahinin üzerinde biriken yağ" iyi geliyor diye duydum ama benimki geçmişti artık.. onu bir dene istersen..

Allah kolaylık versin..
bebeğin daha küçük , 1 küçük parmak kadar süt emiyorsa doyar midesi ufacık daha..
sütünü sağarsan anlarsın belki ne kadar çıktığını..

bir de silikon uçlar var onu dene istersen.. ama benim oğlum emmemişti ben onları takınca..

sütünün bol olması için de kimseye kulak asma .. bol bol su iç.. bir de boza bana çok yaramıştı...

yalnız şu da bir gerçek ki... biberondan mama emmeye alışan bebek, bir daha memeden zorlanarak emmek için çabalamak istemiyor :(
biberondan emmesi için extra bir çabaya ihtiyacı yok , biberon ağzındaki delik meme ucundan daha geniş..
ona alışınca memeyi reddediyorlar zamanla..

gecmış olsun.butun annelerın cektıgı sıkıntı cnm.bende bıldıklerımı yazayım bende lansolın ıse yaramadı garmastan pomat verdı dr o işe yaradı.bır tanııdıgıma prof doktoru demışkı eczaneden e vıtamını kapsulu al del göğsüne sur oyle yaptı ve gectı.tahının ustunde bırıken yag daha cok çatlaklara ıyı gelıyor dıye bılıyorum.
mama konusuna gelınce bende malesef mama verdım yanlış yaptım o yuzden herkesı uyarıyorum.once sutunu sag bakalım ne kadar gelecek.baktın yetmıyo o zaman mama vermeye devam et .yoksa kafana gör everme bız anneler ıcın bebişlerımız hep açtır .çunku sureklı aranır yenıdoğanlar.sen dedıgımı dınle gercekten sutun azsa tabıkı mama ver kımseyı dınleme

sütünün yetip yetmediğini anlamak için de doktorun tabii ki daha iyi bilir ama 6-7 kez çiş , 1-2 kez de kaka yapıyorsa yetiyor sorun yok gibi hatırlıyorum..

bir kontrol edeyim doğru bilgi mi netten :KK66:

Geçmiş olsun size tavsiyem gögüs uçaklarınızı karbonatlı suyla silin. . bende ilk zamanlarda oğlumu emzirirken ağlıyordum acıdan. . karbonatı sonradan öğrendim denedim ve bir kaç günde acısızı ağrı kalmadı. . ve mümkün mertebe mama vermemeye çalışın. ne kadar çok emzirdikçe ve bol bol süt içtikçe birde benim sütüm az demedikçe sütünüz çoğalacaktır. .

Güle güle büyütün bebeğinizi

Eger ayva bulabilirseniz ayva cekirdeklerini bir cay bardaginin icine koyun ve yarisina kadar su ekleyin, 1 gun bekletin o jel gibi bir kivama gelecek. Onu sürün hemen geciyor. Biz yengeme yapmistik yaralari falan hemen gecmisti. Ama bu mevsimde ayva bulabilir misiniz bilemem. Bi de Allah evladinizi size bagislasin...

Tek ucunu kavriyorsa acir sanirsam kahverengi alani kapliycak sekilde emmesi lazim, bebegi farkli yatirarak en iyi nasil kavriyor deneye bilirsiniz, bide emzirme yastigi cok yardimci oluyor, uclada deneye bilirsiniz...bilmediginiz kremler falan kullanmayin doktorunuza danismadan hem size hem bebege zarar... Doymuyor diyede korkmayin nekadar emerse vucut okadar süt üretiyor, sagma makinelerle cogalta bilirsiniz, bol su tüketin bide nette arastirin süt yapan gidalari, bide emzirme cayi var özel annelere bi arastirin türkiyede varmi...allah kolaylik versin...

Büyük ihtimalle doğru emziremiyorsunuz. Göğüs ucunda bu kadar acı hiçbir zaman "normal" değildir. İlk günlerde, yani daha yeni öğrenirken hata yapılabiliyor, o yüzden ilk günlerde anlayabilirim. Ama artık 1 ay olmuş, bu tür problemlerin ortadan kalkmış olması gerekirdi. Hiç vakit kaybetmeden emzirme konusunda yardım alın. Bilmiyorum profesyonel yardım alacağınız merkezler var mı Türkiye'de, ama bilen bir kişiden yardım almanız lazım. Profesyonel olmasa da emzirmeyi bilen biri olacak.

Süt ve mama konusuna gelince. Öncelikle, sütü olmayan ya da yetersiz olan anne yoktur. Sütü daha gelmemiş ama kendisini sütü yok sanan anne vardır. Siz mama verdikçe çocuğunuz mamayla doyar ve sizi etkili bir şekilde emmez. Bu da sütün azalmasına ya da bitmesine sebep olur. Memede süt yapılmasını tetikleyen en önemli şey emzirmektir. Bebek ne kadar emerse meme o kadar süt yapar. Az emerse de az süt yapar. Ne kadar istek, o kadar süt misali. Mama verme tercihiniz varsa birşey diyemem, ama istemeden veriyorsanız, gerek yok. Daha çok emzirerek sütünüzü çoğaltabilir, mamayı kesebilirsiniz.
Anne-bebek hemşiresi olarak yazıyorum bunları. Kolay gelsin.

s
sütünün bol olması için de kimseye kulak asma .. bol bol su iç.. bir de boza bana çok yaramıştı...

yalnız şu da bir gerçek ki... biberondan mama emmeye alışan bebek, bir daha memeden zorlanarak emmek için çabalamak istemiyor :KK43:
biberondan emmesi için extra bir çabaya ihtiyacı yok , biberon ağzındaki delik meme ucundan daha geniş..
ona alışınca memeyi reddediyorlar zamanla..
imdi anne memesinibtaklit eden biberonlar var. onlari alan bebekler memeyi birakmiyor. ilk kizimda ben de cok hassatim ama ikincide iki ayliktan itibaren verdik mecburen biberon cunku ise basladim. emmeyi birakmadi.
dogumdan itibaren biberonla msma veren ark var oglu iki yasinda ve daha emmeyi birakmadi. fizyolojik biberon verilirse ve emme sonrasi biberon olursa emmeyi birakmaz insaallah

s

imdi anne memesinibtaklit eden biberonlar var. onlari alan bebekler memeyi birakmiyor. ilk kizimda ben de cok hassatim ama ikincide iki ayliktan itibaren verdik mecburen biberon cunku ise basladim. emmeyi birakmadi.
dogumdan itibaren biberonla msma veren ark var oglu iki yasinda ve daha emmeyi birakmadi. fizyolojik biberon verilirse ve emme sonrasi biberon olursa emmeyi birakmaz insaallah

doğrudur, benim sıpa 7 yaşına geldi nerdeyse..
teknoloji ilerledi :)

vallahi göğüsleri iki ay boyu çatlayan, yarılan hatta ağrıdan sırtına vuran sızıdan uyuyamayan bir anne idim ben de.

iki ayda denediklerim, lansolin, zeytinyağı, ayva çekirdeği, karbonat... hangisi iyi geldi, hangisi ne oldu bilmiyorum. çooook feciydi ama geçiyor.

mama konusunda tabi ki süt öncelikli, yeri doldurulamaz mucizevi bir rızık ama biberondan da emzikten de korkmayın, doktorunuza danışın kilo alımında sıkıntı varsa mamayı önerirse mamadan korkmayın, biberona alışan çocuk memeyi almaz a da çok inanmayın. nasıl alıştırırsanız öğreniyor bebişler. biberona da emziğe de memeye de uyum sağlıyorlar, rahat olun.

Eger ayva bulabilirseniz ayva cekirdeklerini bir cay bardaginin icine koyun ve yarisina kadar su ekleyin, 1 gun bekletin o jel gibi bir kivama gelecek. Onu sürün hemen geciyor. Biz yengeme yapmistik yaralari falan hemen gecmisti. Ama bu mevsimde ayva bulabilir misiniz bilemem. Bi de Allah evladinizi size bagislasin...

bunu da duymuştum.. iyi aklınıza geldi..

bi faydam olmaz maalesef bu konuda , ama bende öyle 40 çıkmadan eve doluşan insanlara sinir olurum .... kadın bi nefes alsın yaaa ...üstelik kim diyor mama verme pişman olursun diye ... hiç sütü olmayan anneler ne yapsın ... aağzı olan konuşuyor laf olsun diye :110: sanki keyfinden veriyorsun ... takılma arkadaşım sen insanlara sen annesin çocuğun için en iyi şeyi sen bilirsin :D:KK37:
Haklısınız yardımcı olmak yerine daha çok yerme boğma durumu oluyor.. Teşekkür ederim..

HAyırlı olsun bebeğiniz. Yanlış emziriyor olabilir misiniz?Bebiş sadece ucunu değil kahverengi kısmın tamamını kavramalı. Her annede oluyor bu sanırım ama 1 ay baya uzun bir süre. Sütünüzün bollaşması ve kalitesi için de bol su,yeşil sebze,bulgur ,balık yiyin. Boza,bira mayası tabletleri ve malt içeceği sütü artırıyormuş(sütüm erken kesildi,araştırdım ama geç buldum bu bilgiyi) Bir de göğüs uçlarınıza tahinin üzerine çıkan yağ kısmını sürün,iyi geliyor
Dediğiniz gibi kahverengi kısımın hepsini vermeye çalışıyorum. Birde yatarak emziriyorum sezeryan oldum oturarak alışamadım henüz. Belki de değiştirmem lazım artık. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Ayni sikinti benzese vardi canim.. Eziyet gibiydi emzirme acidan.. Ben birde hic bi kremi kullanamadim çünkü yikasam bile bol suyla bebeğim surdugim zaman bisey midesi bulaniyodu sabrettim o aciya hep birde emzirme yastigi kullandım ozaman bebisim biraz daha düzgün durduğu için daha doğru kavriyodu göğsümu zamanla azaldi acim ve geçti çok şükür kirkina doğru..sanirim yapilabikcek herşeyi yapmissin sende birde bebegin göğsünü doğru kavramasini sağla belki ise yarar.. O laf söyleyenlere kulak tikamak çok zor sanirim ama mecburuz benim bebeğim iki aylij oldu.. Emmesi mamasi emziği uyuma sekli sancisi herşeyi herkese dert oldu resmen.. Duymamazliga gel canim.. ElimiDe olsa da hic mama vermesek keşke sanki çok kolay onca aciyla emir üstüne birde mama hazirla ver.. Zaten yeterince yorucu oluyor bu aylarda
evet herşey herkese dert oluyor bebeğimin altını başka odada değiştirmem bile söylenti oldu.

bebeginiz hayirli olsun.
benim de ikibci brbegimde meme uclari yara oldu. kizim iki hafta kan icti. her yolu denedik en son esim bir merhem yapti. icindesaf lanolin var bir de antibiyotikli mergem kattim ozel.. dedi tam icerigi bilmiyorum. tabi yaralar o kadar derindi ki ne sursen faydasiz. o merhem, mumkun oldugunca acik birakma ve emzirirken kalkan kullanma sayesinde yaralar szaldi. yaralar iyilesti derken mastit oldum . uzun lafin kisasi tam iki aylikti bebek ve ben hala berbattim. sut iki aya dengeleniyor. vucut da yaklasik uc aya. siz kalkan kullanin asiri yara yerleri havalandirin. lanolin surun. dogru emzirin. bebek doymuyirsa da mams verin ama once emzirme sonra mams. ibsanlara asla kulak asmayin. lohusalik uc ay. bu uc ayda cok dikkatli olunmali tam tersine tacizlerin de en yogun oldugu donem...
Bende önce emziriyorum kendisi bırakana kadar daha sonra aranıyorsa ağlıyorsa mama veriyorum ağlama yoksa vermiyorum. Artık bende kulak asmamaya başlayacağım olacak gibi değil.
Bebeğinize sütün yetmediğini neden düşünüyorsunuz?
Çoğu anne gereksiz yere mama başlıyor
Biberona alışan çocuk meme emmiyor ve az emince süt azalarak kısır döngüye girerek emzirme sonlanıyor.
Haklısınız bir noktada. Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama doymadığını inanın anlıyorsunuz. alışmasın diye biberona önce emzirme daha sonra eğer hala doymamışsa mama veriyorum ben direk mamadan başlamıyorum umarım o kısır döngüye girmem.
geçmiş olsun..
o acıyı benim kadar iyi bilen var mıdır acaba?
kan ve iltihap akıyordu, her emzirmeden sonra ucu koptu mu diye bebeğimin ağzını kontrol ediyordum :KK43:

denemediğim şey kalmadı, kendi sütünü sür dediler, lansinoh, zeytinyağı...3 kremi karıştırdım garmastan, vazelin bi de bişi daha vardı.. sonra yurtdışndan bir krem getirttim..
3 ay çektim yavaş yavaş düzeldi..

düzeldikten sonra "tahinin üzerinde biriken yağ" iyi geliyor diye duydum ama benimki geçmişti artık.. onu bir dene istersen..

Allah kolaylık versin..
bebeğin daha küçük , 1 küçük parmak kadar süt emiyorsa doyar midesi ufacık daha..
sütünü sağarsan anlarsın belki ne kadar çıktığını..

bir de silikon uçlar var onu dene istersen.. ama benim oğlum emmemişti ben onları takınca..
İnşallah düzelir. Bende silikon uç denedim fakat kızım almadı sizinki gibi. Dişimi sıkıp dayanmaya çalışıyorum.

ahh bende ne çok çektim o acıyı.
Tekbir getirerek veriyordum memeyi ağzına, içim parçalanıyordu sanki.
Kanaya kanaya emzirdim yavrumu sonunda dayanamadım dr. gittim bana iki tane merhem verdi karıştırarak kullandım ondan sonra iyileşmeye başladı.
Bir memeye sürüp diğerini temiz bırakıyordu eğer meme isterse hazır olsun diye onu emdikten sonra
ilaçlı olanı ılık suyla yıkayıp emdiği memeyi ilaçlıyordum.
Allah yardımcınız olsun, hayırla sağlıkla büyüsün inşallah.
Sütü arttırmak için, bol bol yeşillik, soğan( taze yada kuru fark etmez.) , bulgur, bol su günde en az 2 litre bunun yanısıra komposto bizzat denediğim ve etki gördüğüm şeyler.

Back
X