İşte boğazlıyan da bu sartlar var mıdır hic bilemedim. Google dan bakıp duruyorum anca ama belki burda oralari bilen vardır.
Okullara baktım hep kucuk kucuk 100 150 ogrencili okullar tabii ki bende eşimin evde olmasını istemiyorum o bile ne kadar dayanabilir ki hayatinda hiç evde oturmamış. Max 2 ay fln issiz kaldı çalıştığı yer iflas edince. Bu benim hiç bilmedigim bir yol o yüzden benim aklıma gelmeyip diger insanların deneyip gördüğü tecrubeleri duymak icin açtım konuyu
Yozgat Sarıkayada yaşıyorum, Yozgatlı değilim. 2018 temmuzdan beri aynı yerdeyiz.
Boğazlıyana hastane dışında hiç gitmedim ama Sarıkayadan belki bir tık daha iyidir.
İstanbul'da kötü bir semtte yaşadığınızı yazmışsınız.
Ben bu tarafların en çok tek tip insan olmasını seviyorum. İstanbulda nerde kimle muhatap olacağınız belli değil. Ama buralarda parkta, markette, okulda vs karşılaşacağınız insan tipi aşağı yukarı bellidir. Bu da güvende hissettiriyor bana.
İstanbul büyükşehir evet ama bunun imkanlarından ne sıklıkta yararlanıyorsunuz? Hayatınız iş ev arası, çocuk için de okul ev arası geçiyorsa pek bir değişiklik olmaz diye düşünüyorum. Hatta şöyle söyleyim, İstanbul'da ailenizle vakit geçirmek için doğru düzgün bir yere gitmek isteseniz en az bir saat trafikte geçiyor. Boğazlıyandan Kayseri bir saat. Mesire alanı, park, AVM vs istediğiniz yere çok rahat gidip gelebilirsiniz.
İşten çıkınca trafik çekmek yerine en fazla 15 dakikada evde olursunuz. Uzun günlerde çayınızı alıp ailecek parkta bahçede oturup sakince keyif yaparsınız.
Çocuğunuz devlet okuluna gidiyorsa ve bunun için iyi bir semti secemeyecekseniz yine küçük yeri tercih ederim. Sınıflar kalabalık değil, herkes birbirini tanır. Ve yine söylüyorum karışık bir profille muhatap olmazsınız.
Hastane olarak çoğunlukla devlet hastanesini tercih ediyorsanız İstanbul'da randevu bulmak da zor. Küçük yerlerde sabah uyanıp bugün bir muayene olayım derseniz hastaneye gidip işinizi halledip gelmeniz en fazla bir saat sürer.
Acillerde yoğunluk olmaz.
Hastane küçük, belki her bölümde doktor yoktur ama Yozgat merkez veya Kayseriye de çok rahat ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sarikayada kiralar şu an 7-8 bin civarı. Ben dört yıllık kiracıyım, 145 metrekare 3+1, iki balkonlu, kiler, ebeveyn banyosu olan bir evde üç buçuğa oturuyorum. Boğazlıyanda da kiralar 8 bin civarıdır diye tahmin ediyorum. Ama ev bulmak çok zor.
Daha çok yazabilirim de uzun oldu
Akşam yine detaylı yazarım