• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir annenin isyanı...

Esra_Babies

Prensime Prenses geldi... ♥️
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2014
3.786
4.273
248
Yaklaşık 3 yıllık evliyim. İlk bebişten sonra tüm haklarımı kullanarak işten ayrıldım. Sözde işsizlik maaşım ve aldığım tazminat ile bi süre ya da hiç çalışmıcaktım. Eşimin önceleri ortamlarda ya da haftada bir iki defa içtiği içki sayısı sonrasında uygun biyerden rakı almaya başlamasıyla artmaya başladı. Ee bunun mezesi osu busu derken, bide yazın kv nin yazlığına her gittiğimizde ekstra yapılan masraflar (plajda akşama kadar camış gibi bira içmek vb.) artı evin ve cocuğun masrafları derken, borçlar çığ gibi büyüdü. Ve o dönem işsizlik maaşımda bitmişti. Eşim borçlardan isyan etmeye başladı. Kv lerden yardım istedi üstü kapalı. Bu durumda eşinin çalışması lazım diyip işin içinden çıktılar. Nitekim bi süre sonra oğlum 2 yaşını doldurduğunda şansa kreşi olan bir iş bulup geçen temmuz ayı işe başladım. Oğlum o gün bugündür servise binerken okula giderken ağlıyor. 6 aydır anne beni bırakma dercesine gözümün içine bakıyor. Feryat figan her gün yolcu ediyorum. Çünkü eve destek olmam gerekiyor borcumuz var. Diye düşünürken eşim iyice zıvanadan çıktı. İçmenin ..nu çıkardı. Bazen gün aşırı bazende arka arkaya içiyor. Aldığım maaş asgari ücret. Eşimin aldığı maaş 3400. İnanın borçlar bitmedi daha da arttı. Çığ gibi büyüyor. Yapma etme içme dedikçe bi içkim var onada karışma diyip üstüme yürüyor. Ailesi yarım ağız ee oğlum az içsen felan diyip lafa girdiklerinde onlarıda bastırıyor tersliyor. Geçen gün kuzenine gitti içmeye. Başka birine anlatırken duydum. 3 büyük aldık yetmedi bi küçük aldık onlarda yetmedi bira aldık gece 4e kadar içtik 400-500 lira gitti diyince ahh aman Allahım beynimden kaynar sular döküldü. Kendimi enayi, sırtına semer vurulmuş eşşek gibi hissettim. O an gözümün önüne her sabah ağlayan oğlumun gözyaşları geldi. Öyle bi ant içtimki kesin kesin olarak işten ayrılcam. Ama bunu ay sonuna doğru sanki tesadüfmüş gibi çıkarılmış gibi yaparak. Bana başka seçenek bırakmadı. Evimin cocuğumun rızkını yiyor bende ona destek oluyorum bunun başka açıklaması yok. Olan ahh bu yavrucağa oldu. Tüm psikolojisi bozuldu. Sakin uslu laf dinleyen bi çoçukken hırçın sinirli asi bi cocuk oldu. Onu her sabah servise ağlayarak bindirip okula gönderdiğim için bana nefretle bakıyor, kaç defa açıklamadım ama çoçuk işte onu bilerek okula bıraktığımı düşünüyor daha da geç olmadan eşimin aklını başına getirmeliyim bu rahatlığın sonu gelmeli !!! Sağlam bi tokadı hak etti !!! Eşi çalıştırıp parayı rakıya vermek neymiş görsün !!!

Çoluk çocuğunu rızkını sigaraya içkiye veren birine acımayacaksın
Koyacaksın kapıya
Bence bu aldatan eşten bile kötü
Ahh canım konu oraya gelince kafada içkili ya cocuğumu gecenin kaçı olursa olsun yatağından alıp sözde gitmeye yelteniyor. Önüne geçip zorla durduruyorum bazende peşinden gidiyorum annesigile gidiyor. Cocuğumu sana bırakmam diyor. Sözde babalık işte ! Madem cocuğunu seviyorsun neden onu düşünmüyorsun :’(

Hakkımızda hayırlısı. Zor bi durum. Bence çıkmayın karşımıza alın konuşun kazandığımı kurusu kurusuna cocugumun çocuklarımın geleceği için biriktirmek istiyorum vs vs. Altın yapın hesap acın hepsini oraya atin ya da ne bilim.
Her konuda o haklı ! Sözde ucuza alıyormuş sözde kârda !

Normalde kadinlarin calismasi taraftariyim ama siz cok cok haklisiniz...Bence isten cikmayin maasinizi her ay aldiginiz gibi kenara ayirin yavrunuzun gelecegi icin.Esinizin maasiyla idare edebilmeyi ögrenin(daha dogrusu siz degil esiniz ögrensin) bunun sebebinide anlatin esinize.He baktiniz olmuyor,kabul etmiyor o zaman cikin isten.Sizin alin terinizle kazandiginiz parayi car cur edemesin.

Ahh canım konu oraya gelince kafada içkili ya cocuğumu gecenin kaçı olursa olsun yatağından alıp sözde gitmeye yelteniyor. Önüne geçip zorla durduruyorum bazende peşinden gidiyorum annesigile gidiyor. Cocuğumu sana bırakmam diyor. Sözde babalık işte ! Madem cocuğunu seviyorsun neden onu düşünmüyorsun :’(
Kusura bakmasında çocuğunu alkolik bir babaya verecek bir mahkeme bulamaz
Hadi ordan sahte kabadayı derdim ben

Zaten aldığın ücretin 1/3 ünü içkiye veriyor tek oturuşta. O rakı şişelerini müsait bir tarafına sokardım kusura bakmayın.
İnan içkisine zehir katmayı bile düşündüm çünkü ya o ölecek içkiden ya ben kahrımdan. İçki artı yanına aldığı şeyler üçte biri değil üçte üçü oluyor nerdeyse.

Tek gecede o kadar içmişse
Aylık içki parasını düşünemiyorum
Zıkkım içsin
Bencede çıkarıldım de çık işten
Çocukda küçük zaten
Otur çocuğa bak
Borçları da sallama

Kusura bakmasında çocuğunu alkolik bir babaya verecek bir mahkeme bulamaz
Hadi ordan sahte kabadayı derdim ben
Mahkemenin bana vereceğini biliyor ve bu yüzden seni öldürtürüm diyor cocuk ona kalsın diye. Al işte akşam haberlerinden bir kesit...

İnan içkisine zehir katmayı bile düşündüm çünkü ya o ölecek içkiden ya ben kahrımdan. İçki artı yanına aldığı şeyler üçte biri değil üçte üçü oluyor nerdeyse.
Tabii canım o rakı kuru kuruya içilmiyor.Yazık yahu.Edebinle içmeyi bilse tamam dicek insanda.Peki bu adam bu içkiyi bırakmazsa ne yapmayı düşünüyorsun?

Tek gecede o kadar içmişse
Aylık içki parasını düşünemiyorum
Zıkkım içsin
Bencede çıkarıldım de çık işten
Çocukda küçük zaten
Otur çocuğa bak
Borçları da sallama
Cocuğum daha ana kuzusu. Anasına evine cocukluğuna doyamadı güzel yavrum. Nasıl hesabını vercem bilmiyorum. Bu kış günü o sıcak yatağından her zorla kaldırmamda içimden bişeyler kopuyor ahh annelik kim düşünür benim kadar yavrumu !

Mahkemenin bana vereceğini biliyor ve bu yüzden seni öldürtürüm diyor cocuk ona kalsın diye. Al işte akşam haberlerinden bir kesit...
İşte kadın cinayetlerine sağlam bir ceza verilmemesinin sonucu bunlar.Nam ibret olsun diye Taksim meydanında sallandıracaksın bunları ki bir daha kadına öte git diyemez beyinsiz korkaklar!!!!

Normalde kadinlarin calismasi taraftariyim ama siz cok cok haklisiniz...Bence isten cikmayin maasinizi her ay aldiginiz gibi kenara ayirin yavrunuzun gelecegi icin.Esinizin maasiyla idare edebilmeyi ögrenin(daha dogrusu siz degil esiniz ögrensin) bunun sebebinide anlatin esinize.He baktiniz olmuyor,kabul etmiyor o zaman cikin isten.Sizin alin terinizle kazandiginiz parayi car cur edemesin.
İşe başladığım ay araba aldık. Bi o eksikti çünkü. Şimdi benim aldığım maaşı hemen kendine göndertiyor. Sözde arabanın kredisini ödüyor. Kim bilir benim maaş nerelere gidiyor.

İşte ne evlatlar yetiştiriyor bu toplum
ERKEK Evladı olsun isterse böyle çakma olsun
Maalesef. Rabbim nasip etsinde inşallah ilim irfanlı bi cocuk yetiştirmek istiyorum. Ama eşim ona bile müdahale ediyor vakti gelince oda içiçek diyor. Allah ıslah etsin Rabbim beni ve çocuğumu kurtarsın bu adamdan !

Back