Bir Anda Ortadan Tüymek

Ben daha çok akıl ve ruh sağlığı açısından yazmıştım
Sorunun ne biliyor musun?
Ben konunun başka bir alanıyla ilgili soru sormuşum. Sen nasıl kendinde had bulabiliyorsan kendi hayatımla ilgili size sormadığım bir şeyle ilgili yorumda bulunuyorsun.

Babam yanımda olsaydı daha fazla sorunum olurdu muhtemelen. Uzakta olmak daha hayrıma olmuş.

madem böyle düşünüyorsun niye babam yurtdışında yaşıyor yanına giderim diyorsun?
çocuğun hayrı ne olacak?
bir dediğin bir dediğini tutmuyor sağlıklı düşünemiyorsun.
her anlamda bu meseleyi ele alabildiğini düşünmüyorum o çocuğu muhattap edeceğin vasat erkek seçimlerini hesaba katıyor musun peki? bundan sonra bu tip erkekleri hayatına almayacağının garantisini verebiliyor musun?
kendi öz saygını sağlamadan anne olman o bağ kurdum dediğin çocuğa haksızlık bence.
seni severim yazdıklarımı öfkeyle okuma iyice düşün cevaplarını.
soruna gelince ben ille de doğuracak olsam babasıyla bağımı koparmazdım gerisi ona kalır babalık yapar yapmaz duruma göre artık.

Babamın evinde bir odada yaşamayacağım herhalde. Babamın birkaç evi var, birine geçer otururum. Yurtdışına gitme fikrim toplumsal açıdan daha rahat edebilmek için. Ayrıca bundan sonra hayatıma birini almayı da düşünmüyorum, çocuğuma odaklı yaşayacağım.

Sorunun ne biliyor musun?
Ben konunun başka bir alanıyla ilgili soru sormuşum. Sen nasıl kendinde had bulabiliyorsan kendi hayatımla ilgili size sormadığım bir şeyle ilgili yorumda bulunuyorsun.

Bak Meredith, baban para koyacak, annen belki bakacak ama bunlar boş. Herkesin küçüklükten anıları anne ve babayla geçirilen mutlu zamanlar. Sen bu bebeğe ne vereceksin?? Babası ortada zaten, 5 para etmez bir tip. Sen de şu an tek başına ebeveynliğe hiç hazır değilsin. Anana babana falan güvenme ama kendine de güvenme. Sana kaçtır yazıyorum, adam gibi bir doktora git tedavini ol, sonra iyice iyileşince kendine az biraz efendi biriyle hayat kur. Şimdi o bebeği doğurdun diyelim patladı hormonların sonra ne olacak, max 2 yıl sonra sıkılacaksın, çeşit çeşit herifle gezdiğin eski hayatını özleyeceksin. Çocuğu hooop anneye bırakıp yine erkek aramaya dışarı çıkacaksın o çocuk da ziyan olacak. Bu çocuğu bekleyen hayat bu. Yok dizinin kırdın oturdun diyelim, yine olmaz, olmaz yani sağlıklı psikolojide değilsin, zaten baba da olmayacak o çocuğa yazık edersin. Bu konuya son mesajım lütfen aklını başına al. Etrafında akıllı kimse yok mu, kimse demiyor mu sen ne yapıyorsun diye?

yapma lütfen.
25 yaşındasın ne demek hayatıma birini almayacağım. bu fikrin bile çok sağlıksız.
neden almayacaksın mesela?
neden standartlarını yükseltip doğru düzgün bir insanla birlikte olmayı düşünmüyorsun?
doğru seçim yaparsan çocuğunda mutlu olur.

Yoruldum artık. Tekrar biriyle tanış, flört et, bir ton aşama. Sonrasında her şeyin sarpa sarma ihtimali de var.

Son yıllarda zaten hep gel burada yaşa diyordu. Bizzat bu konu üzerinden konuşmadık. Eder yani. Bu yaşımda bile maaşımdan ziyade maddi desteğimi sağlayan o. Her ay para yollayan biri buna da okey der.
Babanla bunu acik net konusup anlasmaya varmadan varsayim uzerine bu kadar hayati bir karari kurma bence. Gel burada yasa demesi ayri, babasiz cocukla gittiginde sana ev vermesi ayri.

Senin de bebegin de hayatini dogrudan etkileyip hayatinizi uzerine kuracagin bir temel bu. Kabul eder diye düşünüp hareket etme netlestirmeden.

İnşallah bu konu ve daha önce açtığın tüm konular senin hayal ürünündür. Yorum bu kadar.

Yoruldum artık. Tekrar biriyle tanış, flört et, bir ton aşama. Sonrasında her şeyin sarpa sarma ihtimali de var.

şu an yorgunsun.
çocuk kreşe gidene kadar çalışmam diyorsun.
4 sene eder. 4 sene de ilişki anlamında dinlenmiş olursun. ne yapacaksın gencecik yaşında inzivaya mı çekileceksin? kaldı ki aşk sevdiğin bir duygu senin.
hayal aleminde yaşıyorsun bu lafı mı da yeniden aşık olduğunda hatırlarsın:)

Lyanna, detaylı olarak sormak istedim sana çünkü mantıklı bulduğum ve sevdiğim üyelerden birisin.
Adama hiçbir şey demeden hattımı falan değiştirsem mi? Yarın telefonlarını alma günü. Açıklama yapmaya kalksam yine kavga dövüş, kendimi kötü hissedeceğim, hamilelik sara hastalığı falan gereksiz stres olmasam mı?

Önceki konunuzda bazı üyeler adamla barışma umudunuz olduğu için bu bebeği istiyorsun demişlerdi bende yok canım daha neler diye içimden geçirmiştim ama galiba haklılar. Ve galiba adamda haklı.
Bebeği doğurup doğurmamak sizin bileceğiniz şey. Ama şunu unutmayın, o adam sizinle evlenmeyecek ve çocuğu ile ilgilenmeyecek. İyi bir baba beklemeyin. Çocuk doğunca yumuşar diye aldanmayın. Evli adamlar bile çocukları olduğunda bi afallıyorlar, boşandıklarında eşleri ile birlikte çocuklarını da boşuyorlar. Ayda bir ya görüyorlar ya görmüyorlar. Sizinde durumunuz benzer olacak malesef, önce bunu bir göze alın kararınızı vermeden önce.
Ve çok üzgünüm ama ben sizinde henüz anne olmak için yeterince olgun olmadığınızı düşünüyorum. Çocuk büyük bir sorumluluk ve sizin derdiniz hala adam. Bebek gibi görünüyor mesela ma konunun soruları hep baba üzerinden oluyor.

Benim derdim adam mı? Konunun neresinden bu fikre kapıldınız acaba çok merak ediyorum?

Konunuzda mantıklı hiçbir şey yok ki burada mantıklı mı diye sorduğunuz şeyler mantıklı olsun.

Ben olsam hattimi degistirip kayiplara karismazdim. Begensek de begenmesek de o adam cocugun babasi olacak. Kendi elinle kapinin disina itme ki ileride hani kafasina bir sey duser de cocuguyla bag kurmak isterse buna sen engel olmus olma.

Sen adama bircok kere baba olma, surece dahil olma sansini sunmussun. Degerlendirememis. Bundan sonra bu sansi istiyorsa kendisi caba gostermeli bence.

Sen iletisime gecme, arama sorma, aciklama yapma. Ararsa konuşursun, sorarsa anlatirsin. Dahil olmak istemiyorsa da olmasin.

Kavga dovus baslarsa da stres yapip gerildigini, sagligin icin iyi olmadigini, derdi neyse yazmasini soyler kapatirsin. Is tartismaya döndüğü an karsilik vermeyi birakip kapat telefonu. Insan gibi konuşmayı ogrenemiyorsa kendi problemi.

Benim bi arkadaşım aynı böyle bir adamdan çocuk doğurdu. Hamileliği duyunca istemem diye ortalığı yıkan adam gel gitlerle hem hamileliğinde hem de bebek büyürken kızın canına okudu. Bi iyi babalığı tutar bebeği zırt pırt alır bi unutur aylarca görünmez. Arkadaşım mesafe koymaya çalışsa eziyet olsun diye velayet davaları çıkardı filan anlatamam yani. Arkadaşımın ailesi arkasındaydı onları da bezdirdi. Bir de bunun tabi adamın evliliğinden olan çocuğu sayfası açıldı. Arkadaşımla artık pek görüşemiyorum ama çocukların üvey kardeşleriyle ilişkisi olacak mı birbirlerini hiç tanıma şansları olacak mı bilemiyorum ama o bile sorun gibi geliyor bana. İnşallah sizin bebeğinizin babası daha efendi çıkar. Hoş hamilelikten bile libido filan deyip kendine seks yontmaya çalışan adam ne kadar efendi olabilir bilemiyorum. Kendinizi her huzursuzluğa hazırlıklı tutun

ben şunu çok merak ediyorum

daha hat değiştirip değiştirmeme ya da adamla basit bir telefon konuşmasını yapıp yapmama bile sizin için stres

Allah korusun da
bu çocuk hasta, engelli, sorunlu, zor bi çocuk olsa ne yapacaksınız?
ya da ne biliyim çektiniz gittiniz y.dışında bir yere çocuk olmayacak bir dertle çıktı geldi ne olacak?

yani cidden yargılamak vs. değil amacım ama o kadar zayıf, kırılgan, soruna açık duruyorsunuz ki!

25 değil 15 yaşında gibisiniz nasıl olacak da tek başına çocuk büyüteceksiniz bunu neye binaen yapabileceğinizi düşünüyorsunuz bunu anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…